Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Algemeen Feyenoord Forum » Feyenoord Dames 1

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Zij is toch overgekomen van Ajax, dus wel een voetbalverleden

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

danall schreef op 30 november 2021 om 01:02:

Ik vond het verrassend dat Van Diemen met Oranje 1 tegen Japan speelde. Nieuw in de competitie, zelfs geen voetbalverleden en happetee speelt er een jongedame in Oranje. Wel leuk, en ik ben benieuwd of er meer speelsters voor Oranje worden opgeroepen.Dat Feyenoord in de top van competitie meedraait, maakt het in mijn ogen niet meer dan logisch dat speelsters in beeld komen voor Oranje. Zeker wanneer er een hoop topspelers die in het buitenland spelen niet beschikbaar zijn.

Overigens vind ik het feit dat Feyenoord Dames 1 in het eerste seizoen erin slaagt bovenin mee te draaien heel veel zeggen over het algehele niveau en vooral de 'ontwikkelingsfase' van het damesvoetbal. Ik kijk er weleens naar, en beschouw het als compleet andere sport dan 'mannenvoetbal'. Waar ik me vooral over verbaas zijn de specifieke tekortkomingen waar bepaalde speelster mee weg kunnen komen, er zijn internationals met een totaal gebrek aan (handelings)snelheid of een vreselijke motoriek; die zich al jaren op het hoogste niveau staande kunnen houden. Onbegrijpelijk.

Ik verwacht trouwens niet dat Feyenoord Dames 1 dit het gehele seizoen vol kunnen houden, en gezien het proces waar de Feyenoord Dames in zitten hoeft dat ook niet. Er wordt nog steeds 'gebouwd', deze prestaties kunnen de ontwikkeling versnellen maar moeten de verwachtingen niet groter maken.

Voor de club is een Dames team mijn inziens echt een verrijking. Het hoort er gewoon bij. Net als jeugdteams. Moet er geld bij? Vast, maar in bepaalde opzichten verdubbel je ook een potentiele groep supporters. Meisjes kunnen nu ook dromen van spelen in Feyenoord 1. Dat is ontzettend belangrijk.

 

+1/-0

Wat een zooitje is dat vrouwenvoetbal. Een hoop tam-tam want voor voor de eerste keer in de Kuip en dan zo kansloos op de billetjes krijgen van ajaks met 1-4. Afschaffen die kansloze hap, wat moet je er mee….

 

+1/-0

Ik denk dat gastjes van 12 beide teams dik klop geven, wat een idiote hype. En dan te bedenken dat mensen hier nog geld voor neerleggen ook. :D :D :D

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

hassel schreef op 15 mei 2022 om 08:59:

Ik denk dat gastjes van 12 beide teams dik klop geven, wat een idiote hype. En dan te bedenken dat mensen hier nog geld voor neerleggen ook. :D :D :D12 misschien niet, maar ik heb in de jeugd als 14-/15-jarige tegen de toenmalige absolute top van het Vrouwenvoetbal weleens een oefenwedstrijdje gespeeld en dat wonnen we vaak dik.

En dan was het ook nog zo dat je geen duel kon aangaan, alles werd afgefloten in het voordeel van de dames. En tegelijkertijd kleunde zij er wel flink in.

Je moet het niet willen vergelijken, niet met jeugd-, amateur of profvoetbal. Het is gewoon een andere tak van sport. Feyenoord heeft ook basketbal, zie het als verdere ontwikkeling van de club als omnisport-vereniging.

Voor Feyenoord is het heel goed dat ze eraan deelnemen, het vergroot de aantrekkingskracht van de club op (vooral jonge) supporters die nog kunnen/mogen dromen om ooit in een Feyenoord-shirt te spelen. Als je geen vrouwenteam hebt, sluit je de helft van je potentiele 'markt' uit.

Het vrouwenvoetbal is vanaf de jeugd opgebouwd. Dit is het allereerste seizoen dat Feyenoord met een senioren team meedoet. Ze hebben het niet onaardig gedaan, dat je verliest tegen de Nederlandse topclubs in het vrouwenvoetbal is logisch. Echt competitief in de top kunnen meedraaien zal nog wat jaar duren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 14 mei 2022 om 18:31:

Wat een zooitje is dat vrouwenvoetbal. Een hoop tam-tam want voor voor de eerste keer in de Kuip en dan zo kansloos op de billetjes krijgen van ajaks met 1-4. Afschaffen die kansloze hap, wat moet je er mee….


Goed voor sponsoring, beter imago en aantrekken van nieuwe supporters. Voor de rest moet je het zoals Middenveldert terecht aangeeft zien als een andere tak van sport.

Overigens spelen de Feyenoord vrouwen met een fractie van het budget van de andere topclubs, zo bezien is het nog best redelijk wat ze laten zien.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 16 mei 2022 om 11:31:

(...)Overigens spelen de Feyenoord vrouwen met een fractie van het budget van de andere topclubs, zo bezien is het nog best redelijk wat ze laten zien.Precies, daarin heeft de club mijn inziens beleidstechnisch een goede keuze gemaakt. Het doel moet zijn om een voor de competitie representatief elftal op de been te brengen met een (lokaal) karakter wat past bij de club en waar supporters zich mee kunnen identificeren.

Genoeg jonge meiden die voetballen in Rotterdam en omstreken. De grootste talenten aan de club binden en opleiden; ik denk dat gezien het niveau van het vrouwenvoetbal in Nederland Feyenoord daarmee op den duur prima moet kunnen 'meevoetballen' in de Eredivisie Vrouwen.

Dit is het eerste jaar, daar horen uitschieters naar boven en naar beneden bij. Feyenoord heeft dit seizoen ook al gewonnen van Ajax vrouwen, dat was gezien de verhoudingen in budget en speelsters ronduit sensationeel.

De afgelopen periode gaat het een stuk minder, en wordt er van de andere topteams in Nederland (PSV, Twente en Ajax) flink verloren. Hoort er ook bij. Vooral geen reden om gekke dingen te gaan doen, net als bijvoorbeeld Ajax en PSV allemaal duurbetaalde internationals aantrekken.

Uitzondering natuurlijk voor Feyenoord-fan Miedema. Maar goed, die zal eerst nog een paar jaar willen spelen in de internationale top en dan mag ze gratis komen spelen bij haar club... :B

 

+2/-0

Manon Melis zal toch een paar aanvallers moeten halen, want ze scoren veel te weinig

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Feyenoord Forum » Algemeen Feyenoord Forum » Feyenoord Dames 1