Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Andere competities » Premier League

Deze normale topic is open en bestaat uit 6 pagina's: 1 2 3 4 5 6

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 26 oktober 2022 om 21:02:

Souness hard: 'Niemand heeft het over vijf jaar nog over Ten Hag'
19.04 uur

Graeme Souness vindt dat Erik ten Hag coulanter had moeten omgaan met Cristiano Ronaldo. Volgens de bekende analist heeft 'niemand' het over vijf jaar nog over de prestaties van Ten Hag bij Manchester United, maar wel over die van Ronaldo.

Na het weigeren van een invalbeurt tegen Tottenham Hotspur werd Ronaldo buiten de selectie gelaten voor het competitieduel met Chelsea, maar donderdag is hij weer inzetbaar tegen Sheriff Tiraspol in de Europa League. Souness, tijdens zijn carrière onder meer vijfvoudig kampioen en drievoudig Europa Cup I-winnaar met Liverpool, vindt dat het gedrag van Ronaldo gedoogd had moeten worden vanwege diens verdiensten.

'Over vijf jaar is Ten Hag weg bij de club en zal niemand het ooit nog hebben over hem en zijn periode bij Manchester United', zegt Souness tegen talkSPORT. 'Maar Ronaldo zal altijd herinnerd worden als misschien wel de beste speler die ooit tegen een bal heeft getrapt. Geeft dat hem een vrijbrief? Naar mijn mening wel. Dit is Ronaldo, een van de grootste spelers ter wereld. Je moet hem wat ruimte geven en hem tevreden houden. Een ongelukkige Ronaldo in je kleedkamer betekent dat je een groot probleem hebt.'

Souness verwijst naar de veelbesproken uitspraak van Ten Hag na de verloren derby tegen Manchester City (6-3): toen zei de trainer dat hij Ronaldo uit respect voor diens carrière niet liet invallen. 'En nu wil hij hem vier minuten voor tijd laten spelen bij een 2-0 voorsprong om tijd te rekken? Ik denk dat Manchester United zichzelf in de problemen heeft gewerkt, ze gooien de eigen glazen in.'

Souness denkt dat Ten Hag aan het begin van het seizoen bepaalde dingen heeft gezegd om Ronaldo bij Manchester United te houden. Hij impliceert dat Ten Hag heeft toegezegd dat Ronaldo veel speeltijd zal krijgen, al is daar publiekelijk niets over bekend. De voormalig international van Schotland vindt het onhandig om een speler te behouden 'van wie Ten Hag wist dat hij niet veel zou spelen, terwijl Ten Hag hem iets heeft verteld waardoor hij bleef'.

'Dat kun je niet negeren', vindt Souness. 'Ik keur niet goed wat Ronaldo deed, maar ik zeg alleen dat er een reden voor is. Ik denk dat het voortkomt uit het gesprek dat hij aan het begin van het seizoen met Ten Hag had.' De trainer wilde woensdag op zijn persconferentie niet te veel vragen beantwoorden over het veelbesproken dossier. 'We hebben alles uitgesproken, hij was er één wedstrijd niet bij en maakt nu weer onderdeel uit van de groep.'


Ze hadden hem nooit moeten vastleggen, want je zag dat hij al op zijn retour was. Dat gaat heel hard terug als je weinig speeltijd krijgt. Het kost hem meer energie dan toen hij jonger was. Zoals Rene vd Gijp al voorstelde, contract ontbinden en hem laten gaan.

 

+1/-0

Sinds hij terug is bij united speelde hij 36 wedstrijden waarin hij maar liefst 23 keer scoorde, dat zijn nog steeds prima cijfers.
Dat hij niet past in de visie van Ten Hag was vanaf het begin duidelijk, maar ik vind dat hij meer krediet verdient.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 01 november 2022 om 12:57:

Sinds hij terug is bij united speelde hij 36 wedstrijden waarin hij maar liefst 23 keer scoorde, dat zijn nog steeds prima cijfers.
Dat hij niet past in de visie van Ten Hag was vanaf het begin duidelijk, maar ik vind dat hij meer krediet verdient.Een toptrainer past zijn visie aan, aan het materiaal dat hij voor handen heeft. Ten Hag kan dat ook (al noem ik hem geen toptrainer), zeker omdat een goede Ronaldo (op juiste manier gebruikt) in vrijwel iedere speelwijze van waarde is. Nog steeds.

Volgens mij is 'het probleem Ronaldo' voor Ten Hag veel groter gemaakt dan het rationeel gezien is. Het was al direct bij zijn aanstelling een issue; hoe zal de nieuwe trainer omgaan met de grote vedette? Ronaldo heeft zich ontzettend moeilijk opgesteld afgelopen zomer, bij voorbaat. Dat ettert na/door en Ronaldo heeft zich afgelopen maanden ook niet onbetuigd gelaten.

Wat je Ten Hag wellicht kan verwijten, is dat hij te lang gehamerd heeft op de fitheid van Ronaldo. Wellicht voldeed hij niet aan de norm die Ten Hag nu graag hanteert bij Manchester United, maar Ronaldo is geen Higuaín/van Beukering. In dat opzicht had Ten Hag zich wellicht iets flexibeler kunnen opstellen, rekening houdend met de status van Ronaldo.

Ik heb niet alles gelezen en gevolgd, maar van wat ik gehoord/gezien heb, heeft Ten Hag verder weinig verkeerd gedaan. Het is vooral Ronaldo geweest die enorm heeft dwarsgelegen.

 

+1/-0

’Verraden’ Cristiano Ronaldo haalt uit: ’Ik respecteer Ten Hag niet’
Door ONZE TELESPORTREDACTIE

Updated 1 min geleden
4 min geleden
in VOETBAL

Bij Manchester United lijkt Erik ten Hag na een moeizame start het aardig op orde te hebben. De manager doet dat vooralsnog door weinig gebruik te maken van Cristiano Ronaldo. De Portugese superster haalt hard uit naar de Nederlander in een groot interview.

Liefst 90 minuten ging de Portugees om tafel met Piers Morgan en daarin stak hij fel van leer tegen Ten Hag en voornamelijk United. „Manchester United heeft mij verraden”, zo klinkt het. „Ze probeerden om mij eruit te werken. Niet alleen de coach, maar nog twee, drie anderen. En niet alleen dit jaar, maar afgelopen seizoen ook al.”

Daarnaast kreeg Ten Hag er dus apart van langs. „Ik respecteer hem niet, want hij heeft dat ook niet naar mij geuit. Als jij dat niet toont, zal ik nooit respect voor jou hebben.” Ook Ralf Rangnick, de voorganger van Ten Hag, wordt aangepakt. „Als je niet eens een trainer bent, hoe word je dan de manager van Manchester United? Ik had nog nooit van hem gehoord."

Er zijn tot op dit moment enkel fragmenten vrijgegeven van het interview met Ronaldo. Woensdag- en donderdagavond zal de volledige anderhalf uur worden uitgezonden op TalkTV.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 6 pagina's: 1 2 3 4 5 6

Feyenoord Forum » Andere competities » Premier League