Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Andere competities » VAR

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Vorig seizoen al een hot item en ook dit seizoen weer. Tot nu toe is de VAR ook weer lekker bezig met curieuze beslissingen, meten met twee maten wordt er ook steeds gedaan. Kap maar met deze flauwekul, op deze manier is het gewoon onzinnig. Houd het bij doellijntechnologie en niet deze aan interpretatie onderhevige bende.

 

+1/-0

Eens. Op deze manier is het alsnog ruk. Net als de momenten dat het spel minutenlang stilligt.

 

+1/-0

Met VAR nog altijd minder fouten dan zonder, alleen ze vallen meer op. Maar een klein beetje vooruitgang is ook vooruitgang. Beter laten ze voortaan het FOX-publiek stemmen bij VAR-momentjes, lijkt mij lachen.

 

+1/-0

Ik zat zelf toevallig Fortuna - Heracles te kijken ( Ik had echt niks beters te doen ) en dat sloeg echt helemaal nergens op. De ene foute beslissing na de ander, dat was pure beinvloeding ten nadele van Heracles.

Nu had die megalomane narcist van een Blom ook de fluit in zijn handen en hij kon het weer niet laten om de wedstrijd om hem te laten draaien. Ik denk dat een scheidsrechter ook een rol speelt, misschien intimideert hij die VAR kereltjes. Blom wil niets liever dan dat na de wedstrijd het over hem gaat ipv over de wedstrijd.

 

+1/-0

Ik denk dat de VAR sneller moet zijn. Discussie zou er altijd zijn. Er zijn wel minder fouten dan ik het verdelen. Wat ze alleen nu nog moeten doen is ervaren mensen bij de VAR zetten ipv een nikszeggend beginnend scheidsrechtertje en een maximale tijd om te beslissen.

Zegt genoeg dat een kaart seponeren nu bijzonder is terwijl dit in het verleden bijna wekelijks gebeurden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Beer schreef op 14 augustus 2019 om 10:34:

Ik denk dat de VAR sneller moet zijn. Discussie zou er altijd zijn. Er zijn wel minder fouten dan ik het verdelen. Wat ze alleen nu nog moeten doen is ervaren mensen bij de VAR zetten ipv een nikszeggend beginnend scheidsrechtertje en een maximale tijd om te beslissen.

Zegt genoeg dat een kaart seponeren nu bijzonder is terwijl dit in het verleden bijna wekelijks gebeurden.Snelheid moet inderdaad veel beter. Het gaat om "clear mistakes". Als je dat niet ziet na 1 minuut kijken moet je het gewoon niet terugdraaien.

Verder moet je vaste teams maken tussen scheidsrechter en VAR, zodat ze op elkaar ingespeeld kunnen raken. De ene VAR grijpt veel vaker in dan de ander.

Ook is hoog tijd voor een vaste klok van bijvoorbeeld 2x35 min. Ten eerste hef je daar het vreselijke tijdrekken mee op en ten tweede ligt het spel nu met de VAR veel vaker stil, waardoor de blessuretijd niet altijd overeen komt met de daadwerkelijke pauzes.

 

+1/-0

Bij Fortuna - Willem 2 is het ook weer heerlijk met twee maten meten. Willem 2 krijgt een penalty, gebeurt niet veel. Tweede helft aan de andere wordt een Fortuna neer getrokken in de 16, ook niet heel erg zwaar maar hier wordt niets aan gedaan. Schiet mij maar lek, deze totale willekeur is zo extreem storend en als die VAR dan ook niet ingrijpt... Wat een gigantische treurnis is de VAR

 

+1/-0

Sommige beslissingen zijn ook onbegrijpelijk. Duidelijk door de KNJB geïnstrueerd. Vandaar dat de beslissingen ten faveure van die kutclub uit amsterdam altijd in hun voordeel uitvallen. Dat de clubs daar niet van zeggen?

 

+1/-1

Het spontane juichen gaat eraf door de VAR.

Het beste voorbeeld hiervan is de afgekeurde goal tijdens Man.City - Tottenham.H van afgelopen weekend. Diep in blessuretijd de winnende goal en het hele stadion juicht. Maar de VAR verziekt en vergald voor de zoveelste keer het feestje want het is hands. Wel terecht en volgens de regels , maar ik zie de VAR steeds meer als spelverzieker.

Nog even en je kan pas juichen als de VAR definitief goedkeuring heeft gegeven aan de goal. Dat wordt dus juichen aan de aftrap. Van mij mag de luis in de pels weer afgeschaft worden en alleen doellijn technologie toepassen. Dan maar minder eerlijk voetbal kijken.

 

+1/-0

De regels voor met name hands zijn inmiddels wel aangescherpt, verduidelijkt. Dat was ook mijn grootste kritiekpunt vorig jaar: je gaat met de video per millimeter analyseren, terwijl veel regels 'naar interpretatie van de scheidsrechter' zijn. Dat matcht niet.

De spontaniteit gaat eraf, ja, ergens wel. Maar bij een close finish in een snelheidssport wacht je toch ook even de fotofinish af. Goede opletters weten sowieso al dat er nog wel een staartje aan kan komen in sommige gevallen.

Wat ik wel irritant vind, is dat je nog steeds te vroeg in mag lopen bij een strafschop, behalve soms dan.
Dat ze nou hier al niet één lijn kunnen trekken geeft heel erg aan dat de ingeslopen 'gewoonten' er maar hardnekkig uit te rammen zijn. Voetbal is altijd al een sport geweest van 'het mag niet, maar een beetje mag wel'.

 

+1/-0

De VAR bemoeit zich er te vaak mee. Meer aan de scheidsrechter over laten. Te vaak situaties die na 10 herhalingen nog steeds twijfelachtig zijn. Dan heeft de bemoeienis van de VAR geen zin.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

kees592 schreef op 21 augustus 2019 om 16:25:

De VAR bemoeit zich er te vaak mee. Meer aan de scheidsrechter over laten. Te vaak situaties die na 10 herhalingen nog steeds twijfelachtig zijn. Dan heeft de bemoeienis van de VAR geen zin.


Dat ontkent de volgtijdelijkheid van zaken.
Als er twijfel is, ga je kijken.
Als dan blijkt dat de beslissing duidelijk een kant op moet zijn, dan doet de VAR haar werk. Als echter bljkt dat je er met VAR ook niet uit komt, dan kun je de beslissing om te gaan kijken niet meer terugdraaien.

De VAR zou wel beter ingezet kunnen worden op de dingen die je wél kunt bekijken, met name de lijnen, en de kleine overtredinkjes, met name bij een goal, overlaten aan het 'duidelijke fout'-principe.

Nu zie je expliciet dat de ingooi en vooral de corner niet aan de VAR mag worden overgelaten.

 

+1/-0

Wat ik het meest idiote vindt is de rol van de grensrechters. Die mogen bij heel duidelijk buitenspel pas vlaggen als er een doelpunt uit voorkomt. Nee het is er niet beter op geworden.

 

+1/-0

VAR, dat staat ergens voor: Volgens Amsterdamse Regels of Volgens Ajax Regels. Ik zag via http://www.flashscore.comlink het scoreverloop van een voorronde Champions League van Ajax. Drie strafschoppen kregen ze cadeau van de arbitrage. Dat viel me op. Is daar een VAR aan te pas gekomen? Of was dat een rechtstreeks besluit van de scheidsrechter? Ik kan me nog een VAR-momentje herinneren. Feyenoord-Sparta. Een Spartaan speelde de bal overduidelijk met de top van zijn schouder. Een strafschop werd niet toegekend, de scheidsrechter wees het af, de VAR eveneens. Volgens de spelregels veldvoetbal is dat duidelijk hands. Feyenoord is derhalve een strafschop onthouden tijdens deze wedstrijd die in een moeizame 2-2 eindigde voor de thuisclub.

 

+1/-1

:D

 

+1/-0

Ja!!

Wat wordt het vanavond Charles?

On topic: vind de VAR bij de grote toernooien tot nu toe prima. WK werd er een stuk beter door qua arbitrage. Vooral door het niet té vaak ingrijpen van de VAR.

In Nederland is het juiste evenwicht nog lang niet gevonden helaas. Maar goed, het is dan ook pas net begonnen.

 

+1/-0

Integendeel: Nederland loopt zelfs een ervaringsjaar voor op de rest van de wereld.....en dat is niet te zien.
Ik vind de afspraken nog te rommelig, het zou nog veel eenduidiger moeten, hands is nu pas iets beter afgesproken, het inlopen penalty is een chaos, en je mag overal een tikje of duwtje geven, behalve in het strafschopgebied. Vroeger was dat juist andersom,
mocht je in de zestien net wat meer.

Wat me ook nog tegen de borst stuit, is waarom in ieder geval de tijd van de Var niet buiten de officiële speeltijd gehouden kan worden, net als bijv de drinkpauzes. Nu krijg je van die 'blessuretijden' van acht minuten, die nooit helemaal de echte verloren speeltijd compenseren.

 

+1/-0

Gisteren de 1-2 van Heerenveen, had andersom nooit afgekeurd geworden
De 4-2 van Zwolle, buitenspel maar omdat er niet voldoende camera's zijn is er geen onomstotelijk bewijs
In Frankrijk klaarblijkelijk 10 minuten naar een beeldscherm zitten kijken om alsnog het doelpunt af te keuren.

De VAR schiet zijn doel voorbij, het is bedoeld om grote fouten terug te draaien en niet om als een vervelende mierenneuker er zaalvoetbal van te maken.

 

+2/-0

Vandaag was er ook weer zo'n dubieus moment in de wedstrijd. Meijers struikelde over zijn eigen benen en nam in zijn val Narsingh (die de bal aan de voet had, in het zestienmetergebied) mee. Meijers raakte de bal niet, en kegelde dus eigenlijk Narsingh onderuit. Mijn grote vriend Gözübüyük weigerde te fluiten en ook de VAR deed hier he-le-maal niks mee. Ik zat daar met stijgende verbazing naar te kijken en snap nog steeds niet waarom er in hemelsnaam geen pingel werd gegeven. Dan heb je een 100% strafschop, duidelijk op beeld en dan vertikken zowel de scheidsrechter als de VAR het om in te grijpen?!...

En wanneer mevrouw Veltman als een jonge juffrouw naar de grond gaat en er daarop volgend een doelpunt wordt gemaakt door Heerenveen, dan spoelen ze naar mijn mening net zo ver terug om een doelpunt ongedaan te maken. Het is een lachwekkende bende imo. Of kijk ik nu teveel door mijn Feyenoord bril?

 

+3/-0

100% juist

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Feyenoord Forum » Andere competities » VAR