Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Andere competities » Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 67 pagina's: 1 2 3 4 ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67

Waar de wanprestatie van Duivendrecht niet alleen aan Steijn is toe te schrijven, is zijn gedrag dat natuurlijk wel. Met zijn interviews achteraf laat zien dat hij een tokki is en niets te zoeken heeft bij de club waar prestaties worden verwacht en de druk wat groter is. Dat kan hij helemaal niet managen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

socrates schreef op 05 maart 2024 om 11:01:

Waar de wanprestatie van Duivendrecht niet alleen aan Steijn is toe te schrijven, is zijn gedrag dat natuurlijk wel. Met zijn interviews achteraf laat zien dat hij een tokki is en niets te zoeken heeft bij de club waar prestaties worden verwacht en de druk wat groter is. Dat kan hij helemaal niet managen.Dat blijkt inderdaad.

Hij kan vooral zichzelf niet managen, zijn eigen uitlatingen en gedrag. Zodra er een beetje druk op de ketel komt, lijkt hij zichzelf niet in de hand te hebben.

Dat je vervolgens, als de druk eraf is en je de tijd gehad hebt om afstand te nemen, nog steeds niet verder komt dan de toon en inhoud van de interviews die hij nu geeft; toont hij dat het hem ook ontbreekt aan reflecterend vermogen.

Dát heb je écht nodig als je een toptrainer wil worden.

De problemen bij Ajax zijn inderdaad groter, en meer structureel inmiddels. Steijn was slechts een 'passant' die de situatie niet verbeterd heeft. Misschien wel verslechterd. Maar de neerwaartse ontwikkeling was al in gang gezet, en is ná hem ook niet gestopt. Het zit dieper.

En ik denk dat ze er niet zomaar uit gaan komen.

Als je kijkt naar PSV, die hebben een flinke sprong gemaakt ten opzichte van vorig seizoen. En Feyenoord heeft dat eerder ook gedaan. Het kan dus wel vrij snel veranderen. Het tij kan keren. Maar dan moeten bepaalde voorwaarden er wel zijn, of ten minste het besef dat die er moeten komen. Ik krijg bij Ajax de indruk dat men zich van die voorwaarden te weinig bewust is. Of men laat dat momenteel zo, en is op de achtergrond heel druk bezig die voorwaarden te verwezenlijken.

Zou ook niet slecht zijn, als Ajax weer een beetje mee gaat doen. Blijft een club met uitstraling en statuur. Als het om aanzien gaat, zie ik liever hen in de Champions League, dan Twente of AZ. Tegelijkertijd gun ik ze helemaal niks in Amsterdam, maar toch.

Wat het afgelopen seizoen (of beter; de laatste twee transferzomers) in ieder geval is bereikt, is dat de 'voorsprong' die Ajax had als sneeuw voor de zon verdwenen is. De verhoudingen zijn weer enigszins hersteld.

Dat is goed.

 

+1/-0

Toch denk ik dat ook Ajax een toptrainer verwijderd is van goede prestaties. Zet Slot daar neer en hij krijgt het wel aan de praat met een paar gerichte aankopen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

socrates schreef op 05 maart 2024 om 11:17:

Toch denk ik dat ook Ajax een toptrainer verwijderd is van goede prestaties. Zet Slot daar neer en hij krijgt het wel aan de praat met een paar gerichte aankopen.dat denk ik ook, er zitten best een paar goede spelers tussen. Maar feit blijft dat het daaromheen in de club ook nog niet goed zit. Feit dat je zoveel geld aan Henderson uitgeeft en dat je als opvolger van Stein een lichtgewicht als v/h Schip aanstelt, toont aan dat de voedingsbodem voor slecht beleid nog lang niet uitgeput is.

 

+1/-0

Wat Ajax nodig heeft, is een trainer die voorwaarden stelt. Of die zélf kan creëren. Daar is een bepaalde organisatie voor nodig, en draagvlak. Ik twijfel of beide op dit moment aanwezig zijn. Binnen de directie, de rest van de organisatie ('het kantoor'), de jeugdopleiding, de begeleiding van het eerste elftal, en binnen de spelersgroep zélf. Om nog maar te zwijgen van alle externe stromingen om de club heen.

Nogmaals, ik kan het mis hebben. Misschien is Kroes al keihard aan het werk op de achtergrond en staat er komende zomer een structuur waarin een goede trainer kan gaan werken.

Maar ik betwijfel dat. Ajax blijft toch een club waar gedacht wordt dat ze het spelletje hoogstpersoonlijk hebben uitgevonden. Waar het hebben van 'Ajax-DNA' welhaast een garantie is voor succes. Of beter; een vereiste. Ik denk dat de club hierdoor beperkt wordt in datgene wat er moet gebeuren om de boel weer op de rit te krijgen.

En als de club het toch lukt te doen wat er nodig is, en daarin voorbij gaat aan alles waar ze zogenaamd voor staat. Hoe gaat de achterban dan reageren? De Telegraaf? De 'iconen' van weleer?

 

+1/-0

Blij zijn dat ze niet doorgepakt hebben met Bosz beter dat hij in Eindhoven kampioen wordt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 05 maart 2024 om 16:58:

Blij zijn dat ze niet doorgepakt hebben met Bosz beter dat hij in Eindhoven kampioen wordt.Met deze ellende had Bosz natuurlijk NOOIT kampioen kunnen worden, wat voor speelstijl dan ook.
Het voelt natuurlijk iets ´minder pijnlijk´ dat PSV nu kampioen gaat worden ipv Ajax. Die nieuwe TD zal wel snel orde op zaken gaan stellen. Alleen jammer voor hem dat er wel erg veel ellende door Mislintat is veroorzaakt.
Daarnaast moeten ze helemaal blij zijn met de Conference league. Alhoewel dat het ze nog kan opbreken dat ze zover zijn gekomen. Aston Villa, schat ik in, zal minimaal 1 maatje te groot zijn. Zo niet meer! :B

 

+1/-0

Klopt maar Bosz was er natuurlijk nooit ingestapt samen met die Mislintat hij had ook eisen gesteld ze hadden beter eerst Bosz kunnen aanstellen die zat al een tijd thuis en wilde wel en daarbij een goede TD zoeken.

 

+1/-0

Ja, ik verwacht dat ze door Aston Villa in hun hemd gezet worden.

 

+1/-0

Mossou gelooft Steijn niet: ‘Je kunt die 3 spelers dan nooit naar Ajax halen’

Volgens mij heeft Mossou gelijk.

Alhoewel ik geen hol geloof van Steijn, ben ik toch wel benieuwd of hij/Ajax contact heeft gehad met een Stefan de Vrij. En of de Vrij serieus overwogen heeft om naar Ajax te gaan.

Als hij voor het geld kiest (en dat is zijn goed recht), zou het kunnen zijn dat hij Ajax verkiest boven Feyenoord. Nog steeds. Maar ik denk dat de Vrij zich niet laat leiden door geld. En Feyenoord wel iets voor hem betekent. Feyenoord moet het contact met hem 'warmhouden'. Je weet nooit.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 06 maart 2024 om 10:09:

Mossou gelooft Steijn niet: ‘Je kunt die 3 spelers dan nooit naar Ajax halen’

Volgens mij heeft Mossou gelijk.

Alhoewel ik geen hol geloof van Steijn, ben ik toch wel benieuwd of hij/Ajax contact heeft gehad met een Stefan de Vrij. En of de Vrij serieus overwogen heeft om naar Ajax te gaan.

Als hij voor het geld kiest (en dat is zijn goed recht), zou het kunnen zijn dat hij Ajax verkiest boven Feyenoord. Nog steeds. Maar ik denk dat de Vrij zich niet laat leiden door geld. En Feyenoord wel iets voor hem betekent. Feyenoord moet het contact met hem 'warmhouden'. Je weet nooit.Dit is puur zo'n pathetisch sprookje dat Steijn heeft verzonnen, omdat hij weet dat het lekker valt bij de Ajax fans die nog altijd denken dat men op het fietsje naar Amsterdam zou willen komen. Maar niemand buiten Amsterdam gelooft toch dat een frequent basisspeler bij een Italiaanse CL deelnemer -die geriefelijk leeft in Italië- een overstap zou overwegen naar een labiele Conference League deelnemer? De Vrij is een slimme jongen en Feyenoorder, die heeft helemaal geen zin in al het gedoe dat bijvoorbeeld een Berghuis is overkomen als gevolg van zo'n gevoelige transfer.

Het geeft alleen maar aan hoe wanhopig Steijn probeert alles goed te praten wat hij bij Ajax heeft gepresteerd. Die man heeft zichzelf volkomen ongeloofwaardig gemaakt. Zelden heeft Pi-Air het zo goed gezien.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 06 maart 2024 om 10:51:

(...)Zelden heeft Pi-Air het zo goed gezien.Een kapotte klok staat ook twee keer per dag gelijk... ;)

 

+1/-0

Steijn in beeld als opvolger Van Wonderen die het niet helemaal heeft waargemaakt in Friesland.

 

+1/-0

Ik moet mijn verwachtingen bijstellen. Het is een knappe prestatie van Ajax om tegen Aston Villa (speelde daar onze postbode en Vlaar ook niet?) gelijk te spelen. Een zwaar bevochten gelijkspel! Chapeau Ajax!

 

+1/-0

Volgend jaar staat ajax er wel weer ze hebben nog steeds geld om topspelers tehalen en eigen jeugd komt ook wel weer.

 

+1/-0

Dat fabeltje dat ze nog steeds zoveel geld hebben is al lang en breed ontkracht nu ze geld hebben moeten lenen om aan hun betalingen te kunnen voldoen

 

+1/-0

Dat ze moeten bezuinigen in de begroting is logisch geen CL maar van hun EV krijgt een paard de hik

2-2 Buijs doet het weer. Nu moet Schip weer weg.

 

+1/-0

Eigen vermogen is heel iets anders dan (veel) geld hebben. Nogmaals: ze hebben geld moeten lenen omdat ze niet aan hun betalingsverplichtingen konden voldoen.

 

+1/-0

Ze hadden cashtekort wat ze door leningen proberen op tevangen hun eigen potjes konden ze daarvoor niet gebruiken maar die zijn er wel. De club heeft een EV van meer dan 236 miljoen dus staan er financieel echt niet slecht voor dat kan natuurlijk veranderen als ze op huidige voet verder gaan.

 

+1/-0

Je hebt dus geen flauw idee waar je het over hebt... Poging drie: een eigen vermogen is heel iets anders dan geld hebben.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 67 pagina's: 1 2 3 4 ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67

Feyenoord Forum » Andere competities » Ajax