Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Voorbeschouwing Vitesse-Feyenoord


Tijdstip
Morgen 12:15
Stadion
Gelredome
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Feyenoord.supporters.nl Scorebord

Van deze wedstrijd zal live verslag worden gedaan op het Feyenoord.supporters.nl Scorebord: Je kunt de wedstrijd ook volgen via onze mobiele sites.

Staat hierboven geen link naar het Feyenoord.supporters.nl Scorebord, dan ondersteunt je browser geen JavaScript 1.1 en kan je het scorebord niet bekijken. Download een browser die JavaScript 1.1 ondersteunt om het scorebord te bekijken.


Vermoedelijke opstelling: Geen wijzigingen in basis Feyenoord

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Dick Advocaat dezelfde elf spelers zal opstellen die vorige week ook tegen PEC Zwolle aan het duel begonnen. Ondanks dat zij afgelopen week nog kampten met klachten lijken Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis gewoon inzetbaar te zijn.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer, Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark, Bero, Bazoer, Foor, Dicko, Matzvz, Linssen

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Marsman, Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia, Toornstra, Fer, Kökcü, Berghuis, Jørgensen, Sinisterra


Feyenoord mist zeven spelers vanwege blessures

Feyenoord is ook aanstaande zondag verre van compleet. Trainer Dick Advocaat gaf vrijdagmiddag op de persconferentie aan dat liefst zeven spelers vanwege blessures niet inzetbaar zijn. "Maar we klagen niet", aldus Advocaat. "De jongens krijgen nu een kans en die proberen ze te pakken. Als ik ze zie trainen, ziet het er heel goed uit."

Advocaat werd gevraagd naar de reden waarom zoveel spelers geblesseerd zijn. "We hebben een uitstekende medische staf, dus daar kan het niet aan liggen", zo gaf hij aan. "Ook een dokter die er dag en nacht mee bezig is. Ik geloof niet dat het er anders aan toe gaat dan bij andere clubs. Alles is optimaal bezet, ook bij de medische afdeling. Maar vanaf het begin af aan hebben ze dubbele wedstrijden moeten spelen en dat is voor sommige spelers misschien te veel."


Vitese - Feyenoord gefloten door Pol van Boekel

De KNVB heeft Pol van Boekel aangesteld om de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Vitesse in goede banen te gaan leiden. Van Boekel krijgt daarbij ondersteuning van Nicky Siebert en Cristian Dobre als assistent-scheidsrechters, terwijl Joey Kooij de vierde official zal zijn. Jochem Kamphuis is door de voetbalbond aangesteld als de VAR.


Feyenoord treft zondag met Vitesse een ploeg in crisis

Voor Feyenoord wacht zondag een uitwedstrijd tegen Vitesse. De Arnhemmers kennen een onrustige periode. Na een geweldige seizoensstart, waarbij ze zelfs korte tijd op de eerste plaats in de Eredivisie stonden, zijn ze na vijf nederlagen op rij afgezakt naar de negende plaats en dat zorgde ervoor dat trainer Leonid Slutsky ontslag nam. Jong Vitesse-trainer Joseph Oosting zal zondag als interim-trainer op de bank zitten bij de thuisploeg.

De wedstrijd van zondag zal de 35ste keer worden dat beide ploegen elkaar voor de Eredivisie treffen in Arnhem. Feyenoord wist tot nu toe 12 keer te winnen, speelde 15 keer gelijk en verloor 7 keer. De grootste overwinning van Feyenoord werd behaald in het seizoen 2011/2012. Feyenoord wist toen met 0-4 te winnen in het Gelredome. Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 1-1 gelijkspel.

De selectie van Vitesse kent met Kostas Lamprou één speler met een verleden bij Feyenoord. De Griekse doelman doorliep een deel van zijn jeugdopleiding in Rotterdam en kwam uiteindelijk tot 19 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Assistent-trainer Nicky Hofs kwam als speler ook uit voor Feyenoord. Hij kwam tot 69 officiële wedstrijden en wist daarin 21 doelpunten te maken. Feyenoord-verdediger Jan-Arie van der Heijden heeft juist een verleden in Arnhem. Hij speelde 150 wedstrijden in het shirt van Vitesse toen hij in 2015 vertrok naar Feyenoord.


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.