Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Voorbeschouwing Dinamo Zagreb-Feyenoord


Tijdstip
Morgen 21:00
Stadion
Maksimir Stadium
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
RTL 7


Feyenoord.supporters.nl Scorebord

Van deze wedstrijd zal live verslag worden gedaan op het Feyenoord.supporters.nl Scorebord: Je kunt de wedstrijd ook volgen via onze mobiele sites.

Staat hierboven geen link naar het Feyenoord.supporters.nl Scorebord, dan ondersteunt je browser geen JavaScript 1.1 en kan je het scorebord niet bekijken. Download een browser die JavaScript 1.1 ondersteunt om het scorebord te bekijken.


Feyenoord met 21 spelers op weg naar Zagreb

Feyenoord is woensdag met een selectie van 21 spelers afgereisd naar Kroatië voor de uitwedstrijd tegen Dinamo Zagreb. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Feyenoord Onder 21-speler Jordy Wehrmann is toegevoegd aan de selectie. De geblesseerden Róbert Bozenik, Leroy Fer, Sven van Beek en Luis Sinisterra ontbreken.

Volledige selectie:
1. Justin Bijlow
2. Bart Nieuwkoop
4. Marcos Senesi
5. Ridgeciano Haps
6. Mark Diemers
7. Luciano Narsingh
9. Nicolai Jørgensen
10. Steven Berghuis
11. Bryan Linssen
14. George Johnston
15. Tyrell Malacia
20. João Teixeira
21. Nick Marsman
22. Lutsharel Geertruida
23. Orkun Kökcü
25. Uros Spajic
27. Christian Conteh
28. Jens Toornstra
30. Ramón ten Hove
33. Eric Botteghin
59. Jordy Wehrmann


'Lutsharel Geertruida ook tegen Dinamo Zagreb op het middenveld'

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Lutsharel Geertruida tegen Dinamo Zagreb op het middenveld zal komen te staan. De van origine verdediger verving Leroy Fer tegen Sparta al en zal vermoedelijk donderdag opnieuw op het middenveld komen te spelen. Eric Botteghin zal bovendien weer aansluiten bij de wedstrijdselectie.


Dinamo Zagreb - Feyenoord in Finse handen

De UEFA heeft Mattias Gestranius aangesteld als scheidsrechter voor de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Dinamo Zagreb. De Fin floot nog nooit eerder een wedstrijd van Feyenoord. Wel was hij twee keer scheidsrechter bij een Europa League-wedstrijd van AZ.

Ook floot hij in augustus 2011 een oefenwedstrijd tussen Jong Zweden en Jong Oranje. Leroy Fer, Luciano Narsingh en Steven Berghuis hadden toen een basisplaats. John Guidetti maakte die wedstrijd twee doelpunten, terwijl destijds namens Feyenoord maar liefst zes spelers in actie kwamen voor Jong Oranje.


Feyenoord opent Europees seizoen op bezoek bij Kroatisch recordkampioen Dinamo Zagreb

Donderdagavond begint voor Feyenoord het Europese seizoen. In Kroatië zal de ploeg van Dick Advocaat het opnemen tegen Dinamo Zagreb, de kampioen van Kroatië en ook weer de huidige koploper. Dinamo Zagreb wist in de laatste vijftien seizoenen liefst veertien keer landskampioen te worden. Alleen in het seizoen 2016/2017 bleek Rijeka uiteindelijk net te sterk. Met een voorsprong van respectievelijk 25 en 15 punten werden ze afgelopen twee seizoenen zelfs met grote overmacht landskampioen.

Waar Feyenoord dit seizoen nog niet actief was in Europa hebben de Kroaten al enkele wedstrijden in de benen zitten. In de voorronde van de Champions League werd na strafschoppen gewonnen van Roemeens kampioen CFR Cluj, maar een ronde later bleek het Hongaarse Ferencváros net te sterk. In de laatste voorronde van de Europa League werd vervolgens wel gewonnen van FC Flora uit Estland.

Dinamo Zagreb speelde nog nooit eerder een officiële wedstrijd tegen Feyenoord. Wel speelden ze in totaal 16 wedstrijden tegen andere Nederlandse clubs, waarvan er 3 werden gewonnen. In zowel het seizoen 1998/1999 als in 2007/2008 werd Ajax verslagen, terwijl in 2008/2009 werd gewonnen van NEC. De laatste zes wedstrijden tegen Nederlandse clubs eindigden in vijf nederlagen en een gelijkspel. De Kroaten wisten in het seizoen 1966/1967 de Jaarbeursstedenbeker te winnen, de voorloper van de UEFA Cup. Leeds United werd toen over twee wedstrijden verslagen nadat eerder onder meer van Juventus en Eintracht Frankfurt werd gewonnen.

Voor Zeljko Petrovic zal het een bijzondere wedstrijd worden. De assistent-trainer van Feyenoord kwam in het seizoen 1990/1991 uit voor Dinamo Zagreb en werd na een jaar al overgenomen door het Spaanse Sevilla.


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.