Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Voorbeschouwing FC Groningen-Feyenoord


Tijdstip
17 februari 2019
Stadion
Hitachi Capital Mobility Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Feyenoord.supporters.nl Scorebord

Van deze wedstrijd zal live verslag worden gedaan op het Feyenoord.supporters.nl Scorebord: Je kunt de wedstrijd ook volgen via onze mobiele sites.

Staat hierboven geen link naar het Feyenoord.supporters.nl Scorebord, dan ondersteunt je browser geen JavaScript 1.1 en kan je het scorebord niet bekijken. Download een browser die JavaScript 1.1 ondersteunt om het scorebord te bekijken.


Opstelling Feyenoord

Jens ToornstraNicolai JørgensenSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaRobin van PersieJordy Clasie


Calvin VerdonkCuco MartinaSven van BeekJeremiah St. Juste


Kenneth Vermeer


Opstelling FC Groningen

MahiSierhuis


ZeefuikBrunsReisDoan


HandwerkerChabotMemisevicTe Wierik


Padt


Vermoedelijke opstelling: Van Bronckhorst houdt vast aan dezelfde elf spelers

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Giovanni van Bronckhorst dezelfde elf spelers zal opstellen die ook vorige week tegen De Graafschap aan de wedstrijd begonnen. Cuco Martina lijkt daardoor weer de voorkeur te krijgen boven Jan-Arie van der Heijden. Aan de kant van FC Groningen lijkt Mo El Hankouri zijn eerste basisplaats te krijgen.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, Chabot, Handwerker, Doan, Reis, Bruns, El Hankouri, Sierhuis, Mahi

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Vermeer, St. Juste, Martina, Van Beek, Verdonk, Clasie, Toornstra, Vilhena, Berghuis, Van Persie, Larsson


Tyrell Malacia en Ridgeciano Haps ontbreken zondag

Op de persconferentie van vrijdagmiddag gaf Giovanni van Bronckhorst aan dat hij nog niet kan beschikken over Tyrell Malacia en Ridgeciano Haps, zo wordt opgetekend door Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad. Beide verdedigers zij nog niet voldoende hersteld en zullen daarom in Groningen ontbreken.


Van Bronckhorst: 'Het is al een tijd geleden dat we een uitwedstrijd gewonnen hebben'

In gesprek met Feyenoord TV geeft Giovanni van Bronckhorst aan dat de uitwedstrijd tegen FC Groningen komende zondag erg belangrijk is. "We willen ook in Groningen winnen. Het is al een tijd geleden dat we een uitwedstrijd gewonnen hebben en dat willen we ook doorbreken. Maar het allerbelangrijkste is dat we de drie punten halen", aldus Van Bronckhorst.

Feyenoord verloor onder Van Bronckhorst echter nog nooit tegen FC Groningen. "Ik denk dat dat toeval is. Ik denk niet dat dat met Groningen te maken heeft", zo geeft hij aan. "Het heeft ook te maken met hoe wij zelf op het veld staan. Dat is ook de manier hoe wij op het veld staan."

De ploeg zal zeker rekening moeten houden met Ritsu Doan. "Hij is een smaakmaker bij FC Groningen. Een hele behendige speler en ook een belangrijke speler in het spel wat ze spelen", zegt de trainer van Feyenoord daarover. "Hij is even weggeweest met de Asia Cup. Hij is nu weer beschikbaar en heeft ook al gespeeld tegen Vitesse. Dus hij zal er zeker bij zijn."

Feyenoord zal zondag ook Mo El Hankouri tegenkomen. Afgelopen weekend maakte hij nog de beslissende goal voor FC Groningen tegen Vitesse. "Dat was een heel belangrijk doelpunt. In blessuretijd de winnende goal maken is voor Mo natuurlijk fantastisch", aldus Van Bronckhorst. "Hij heeft de stap naar Groningen gemaakt om meer aan spelen toe te komen en dat gunnen we hem allemaal. Dus ik ben blij voor Mo dat hij voor FC Groningen nu ook belangrijk is."


Danny Makkelie scheidsrechter tijdens FC Groningen - Feyenoord

Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld om de wedstrijd FC Groningen - Feyenoord in goede banen te leiden. Dat werd dinsdagmiddag bekend gemaakt. Het zal de derde keer worden dit seizoen dat Makkelie scheidsrechter is tijdens een wedstrijd van Feyenoord. Eerder had hij al de leiding over de thuiswedstrijden tegen Excelsior (3-0) en Ajax (6-2).

Makkelie zal in Groningen ondersteuning krijgen van Christiaan Bax, die is aangesteld als VAR.


Vaak wisselende resultaten in Groningen, maar al ruim zeven jaar ongeslagen

Zondag wacht voor Feyenoord een uitwedstrijd tegen FC Groningen, een wedstrijd waar Feyenoord vaak wisselende resultaten haalt. De Groningers zijn uitstekend uit de winterstop gekomen en hebben door drie overwinningen inmiddels de twaalfde plaats bereikt. Het verschil met nummer zestien Excelsior is echter nog steeds maar twee punten, waardoor FC Groningen vooral nog aan het vechten is tegen degradatie.

De wedstrijd van zondag zal de veertigste keer zijn dat beide ploegen in competitieverband tegenover elkaar staan. Feyenoord wist tot nu toe veertien keer te winnen, dertien keer werd er verloren en twaalf keer eindigde het duel in een gelijkspel. De laatste nederlaag is echter wel alweer ruim zeven jaar geleden. In oktober 2011 ging Feyenoord met maar liefst 6-0 onderuit, verreweg de grootste nederlaag tegen de Groningers in de clubhistorie.

De grootste overwinning in Groningen is 0-5. Dat werd voor het eerst in het seizoen 1992/1993 behaald. Feyenoord werd door die overwinning op 31 mei 1993 kampioen. Ook in het seizoen 2016/2017 wist Feyenoord met 0-5 te winnen. Mede dankzij drie doelpunten van Eljero Elia won Feyenoord toen de eerste wedstrijd van het seizoen en ging het direct aan kop. Die koppositie werd de rest van het seizoen niet meer afgegeven, zodat de vijftiende landstitel een feit was.

Voor Mo El Hankouri zal het een bijzonder weerzien worden. De vleugelaanvaller doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, maar vertrok vorige maand naar FC Groningen. Vorig weekend was hij nog beslissend door in blessuretijd tegen Vitesse voor de winnende treffer te zorgen. Ook FC Groningen-trainer Danny Buijs heeft een verleden bij Feyenoord. Van 2006 tot 2009 stond hij onder contract in De Kuip en speelde hij 51 competitiewedstrijden. Eric Botteghin speelde van 2013 tot 2015 twee seizoenen bij FC Groningen, terwijl Orkun Kökcü in de jeugdopleiding van de Noorderlingen speelde. Op dertienjarige leeftijd maakte hij echter al de overstap naar Rotterdam.


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 uur geleden
Haps uitstekende aankoop. Daar hebben we wat aan (gehad)