29 september 2005
-
Europa League
-

Feyenoord is al in de eerste ronde van de UEFA Cup uitgeschakeld. Het kleine Rapid Boekarest schakelde Feyenoord uit via een 1-1 in De Kuip en vervolgens een 1-0 zege in Boekarest. na 12 minuten scoorde Buga het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij profiteerde van een blunder van ?stlund die de bal onder zijn voet liet doorschieten.

De goal versterkte de positie van de Roemenen die thuis slechts op de counter speelden. Feyenoord moest op zoek naar de gelijkmaker. Voor rust creerde de ploeg echter maar heel weinig kansen.

Na rust ging dat iets beter, maar echt aanspraak maken op de goal mocht de ploeg pas in de laatste 25 minuten toen Feyenoord sneller ging spelen. Even leek de goal een feit, maar de treffer van Bahia werd afgekeurd wegens buitenspel.

Enorme sportieve en financiele domper voor Feyenoord

De uitschakeling van Feyenoord in de eerste ronde van de UEFA Cup betekent een enorme sportieve en financiele domper voor Feyenoord. Het Europese seizoen is ten einde. De jonge spelers zullen daarbij weinig extra ervaring opdoen. Financieel zal de uitschakeling in de eerste ronde ook zeer veel pijn doen. Het niet halen van de groepsronde zal de club financieel zeer sterk gaan voelen.

Koeman: aantal spelers nog niet klaar voor Europees podium

Erwin Koeman liet na de uitschakeling voor de camera zien te balen van de uitschakeling, maar ook realistisch te zijn. Volgens Koeman zijn een aantal van zijn spelers nog niet klaar voor het Europese podium. 'Europees gelden er andere wetten en zover zijn een aantal blijkbaar nog niet'. Volgens Koeman komt de echte test komend weekend. Dan zal moeten blijken of de spelers de knop weer om kunnen zetten en over de teleurstelling heenstappen om er weer te staan tegen FC Utrecht.

Rapid Boekarest: Coman

Patrick Lodewijks, Alexander ?stlund, Serginho Greene ('66 Tim Vincken), Andre Bahia, Pascal Bosschaart, Hossam Ghali ('46 De Guzman), Patrick Paauwe ('82 Ali Boussabon), Shinji Ono, Romeo Castelen, Dirk Kuyt, Salomon Kalou

Opstelling Rapid Boekarest

Coman, M.Constantin, Rada, Maftei, N.Constantin ('70 Dica), Badoi, Ilyes, Maldarasanu, Karamyan, Buga, Niculae

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.