Feyenoord blijft ongeslagen: 1-3 in Enschede

25 september 2005
-
-

Feyenoord is ook na het zesde competitieduel nog steeds zonder puntverlies. In Enschede won de ploeg met 1-3. Feyenoord speelde weinig indrukwekkend, maar wist wel professioneel te winnen. De eerste goal van Romeo Castelen, een afstandschot na een assist van Bosschaart van links, bracht Feyenoord in een zetel. De ploeg kon haar eigen spelletje van achteruit blijven spelen zonder zich al te druk te maken. De club uit FC Twente bleef in de lucht wel gevaarlijk.

Toen Castelen vlak na rust per toeval de 0-2 achter een zwak reagerende Pasveer schoot, het schot leek bedoeld als voorzet, leek het duel gespeeld. Vanaf dat moment drong FC Twente aan. De ploeg kreeg kansen, maar verzuimde de aansluitingstreffer te maken. Dat gebeurde pas vijf minuten voor tijd via het hoofd van zomer. Toen leek Feyenoord nog een heet slot tegemoet te gaan. Dat viel uiteindelijk mee. In de counter besloot Kuyt ook maar eens van afstand te schieten en Pasveer te testen. Hoewel de bal recht door het midden ging versloeg Kuyt de keeper er toch mee. Daarmee besliste hij het duel met 1-3 en kon Feyenoord de drie punten weer mee naar huis nemen.

Het spel was niet om naar huis te schrijven, de punten en daarmee de stand op de ranglijst des te meer.

Romeo Castelen scoort twee goals voor Feyenoord

(Gepost door Don Roy)

Romeo Castelen was miste de eerste wedstrijden wegens een blessure. Sinds zijn comeback blijkt hij behoorlijk trefzeker. Hij scoorde 2 van de 3 doelpunten in de wedstrijd tegen FC Twente en zet daarmee zijn totaal alweer op drie. De eerste goal was een afstandschot van de rand van het strafschopgebied na een voorzet van Bosschaart. De tweede goal vlak na rust kwam per ongeluk tot stand. Een als voorzet bedoelde bal belandde achter de grabbelende keeper.

Rotterdammers komen goed weg tegen FC Twente

Feyenoord kwam erg goed weg met de drie punten. De thuisploeg was in de eerste helft al steeds gevaarlijk met stilstaande momenten. In de tweede helft kreeg Feyenoord weinig kansen meer en waren de kansen voor de goal van Lodewijks te noteren. Goed optreden van de Feyenoord keeper en het ontbreken van de scherpte bij de FC Twente spitsen voorkwamen dat het echt spannend werd. Dat gebeurde pas vlak voor tijd toen de aansluitingstreffer werd gescoord. Dat zorgde voor nog vijf hectische minuten voor de goal van de Rotterdammers. Tot de gelijkmaker kwam het echter niet meer. Via een afstandschot werd het uit een counter zelfs nog 1-3.

Koeman: als je met 1-3 bij FC Twente wint, doe je het goed

Erwin Koeman was na afloop behoorlijk tevreden over de zege van Feyenoord op FC Twente. 'Als je bij FC Twente met 1-3 wint, dan heb je het gewoon heel goed gedaan. Dit was een hele goede overwinning. We scoorden op de juiste momenten en hebben er keihard voor gewerkt.'

Het spel van Feyenoord was niet bijzonder goed en de ploeg stond bij vlagen onder druk. ' Natuurlijk waren er een paar hachelijke momenten voor ons doel. We hadden te snel balverlies en we zochten op die momenten te snel de diepte. Je moet dan juist het tempo uit de wedstrijd halen. dat deden we te weinig. We gingen teveel lopen met de bal, terwijl je de bal het werk moet laten doen. Misschien is dat vermoeidheid in de ploeg. We wilden te graag het derde doelpunt maken. De kansen op 0-3 waren er wel. Maak je die dan is de wedstrijd gelopen. Bij 1-2 weet je dat het nog moeilijk wordt.'

Kaarten: -

Patrick Lodewijks, Alexander ?stlund, Serginho Greene ('46 Karim Saidi), Andre Bahia, Pascal Bosschaart, Hossam Ghali, Patrick Paauwe, Shinji Ono ('85 Sebasti?n Pardo), Romeo Castelen, Dirk Kuyt, Salomon Kalou ('67 Ali Boussabon)

Opstelling FC Twente

Pasveer, Rahim, Majstorovic, Zomer, Loumpoutis, El Ahmadi, Brama, Sjoekov ('64 Sibum), Culina, N'Kufo, Touma ('78 Bakirciogl?)

Ego2.nl: Fotoreportage FC Twente-Feyenoord onlineFr-Fotopage.tk: FC Twente - Feyenoord 1-3
QonTour.nl: KOPLOPER!!!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 83 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.