Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord speelt gelijk in Eindhoven en kan titel vergeten


Tijdstip
3 maart 2024
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord speelt gelijk in Eindhoven en kan titel vergeten; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt gelijk in Eindhoven en kan titel vergeten

Feyenoord lijkt de laatste kans op de landstitel verspeeld te hebben. In Eindhoven kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen PSV. Yankuba Minteh en Santiago Gimenez wisten te scoren.

Slot waarschuwde vooraf dat Feyenoord de storm van PSV in de beginfase vooral moest overleven. De Rotterdammers slaagden daar totaal niet in. Het was nota bene David Hancko die zich kinderlijk eenvoudig liet uitspelen door Malik Tillman. De Duitsers wisten vervolgens na vier minuten het openingsdoelpunt te maken in Eindhoven. Santiago Gimenez had een uitgelezen kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar de Mexicaan faalde oog in oog met Walter Benítez.

Yankuba Minteh zorgde ervoor dat Feyenoord weer op gelijke hoogte kwam. De Gambiaan zette goed druk waardoor PSV in de fout ging. Minteh omspeelde de doelman en schoof koelbloedig binnen. De thuisploeg had vervolgens het veldoverwicht, dicteerde het spel en kreeg een aantal grote mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen. Timon Wellenreuther en de paal wisten een nieuwe tegentreffer te voorkomen en met hangen en wurgen werd de rust bereikt.

Feyenoord kwam een stuk beter uit de kleedkamer en maakte er een intense strijd van. Het goede spel resulteerde in twee grote mogelijkheden voor Geertruida en Beelen. Beide verdedigers stuitten echter op Benitez, maar lang duurde het niet voordat Feyenoord op voorsprong kwam. Geertruida legde de bal panklaar neer voor Gimenez, die vol overtuiging kon binnenschieten. Het betekende eindelijk weer een doelpunt in de Eredivisie voor de spits.

Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong. Invaller Guus Til wist uit het niets de gelijkmaker binnen te schieten. Met invallers Ivanušec en Nieuwkoop werd de ploeg voorzien van nieuwe energie. Door de hoge intensiteit en het vele drukzetten werd het in Eindhoven een ware slijtageslag. Feyenoord had mede door de vermoeidheid het de laatste tien minunten moeilijk om zuiver te blijven aan de bal. In de slotfase werden er dan ook geen doelpunten meer gemaakt.

Door het gelijke spel loopt FC Twente twee punten in op Feyenoord. De Tukkers wisten zaterdagavond het duel tegen Vitesse met 1-2 te winnen. Het verschil tussen de nummer twee en drie is zes punten, waardoor de stadionclub nog vol aan de bak moet om de tweede plaats, die recht geeft op een ticket voor de groepsfase van de Champions League, veilig te stellen. Voor Feyenoord wacht volgende week een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.


Santiago Gimenez: 'Ik denk dat een gelijkspel wel terecht was'

In gesprek met ESPN gaf Santiago Gimenez aan dat het een zware wedstrijd was tegen PSV. "Beide teams wilden winnen en dat maakte het zwaar", aldus Gimenez. "Ik denk dat een gelijkspel wel terecht was, want beide ploegen waren aan het aanvallen."

De spits hield wel een dubbel gevoel over aan de wedstrijd. "Ik heb altijd het gevoel dat wij er meer uit hadden kunnen halen. We hadden de kans om het gat naar zeven punten te verkleinen, maar dat is niet gelukt", zo gaf hij aan. "We hebben erom gevochten, maar het was een heel moeilijke wedstrijd op dit veld. We hebben alles gedaan wat we konden."

Gevraagd werd aan Gimenez wat hij van zijn eigen wedstrijd vond. "Ik voel me goed. In de laatste wedstrijden was ik niet de Santi zoals de mensen mij kennen en op dat niveau wil ik weer terugkomen", zei hij daarover. "Ik weet niet waarom het de vorige wedstrijden niet lukte. Ik werk altijd hard en probeer steeds dezelfde dingen te doen. Ik moet niet denken aan doelpunten, maar gewoon zorgen dat ik speel en plezier heb."


Arne Slot: 'Het was een heel intens gevecht'

Arne Slot gaf in gesprek met ESPN aan dat hij genoten had van de wedstrijd tegen PSV. "Het was een heel intens gevecht. Helemaal omdat je na vier minuten al achterkomt en dat was een geweldige individuele actie", aldus Slot. "Natuurlijk hadden we dat liever niet gehad, maar je weet dat zij de kwaliteiten hebben om een-tegen-een heel gevaarlijk te worden. Tegen Dortmund miste hij nog een soort gelijke kans, maar nu bleef hij rustig en schoot hij hem goed binnen."

De trainer vond wel dat Feyenoord zich in de eerste helft al in de wedstrijd speelde. "Al was PSV in de eerste helft wel beter dan ons", aldus Slot. "Waar onze speelplan op gestoeld was is dat PSV steeds doordekt en het lef heeft om overal een-op-een te spelen. Dan hoop je met de snelheid van Minteh en het een-tegen-een staan van Gimenez met een lange bal of er doorheen te spelen in grote ruimtes te komen. Dat lukte met Santiago, maar jammer genoeg miste hij."

Slot ging verder: "Het tweede is dat we ze heel hoog en agressief onder druk wilden zetten. Vorige keer deden we dat aan de rechterkant en nu aan de linkerkant. Een ander was dat we Ramalho volledig vrij zouden laten en beide hebben we denk ik wel aardig gedaan."

Het spel na rust was bij Feyenoord beter. "Ik vond dat we toen veel beter en meer druk zetten. Ook herkenden we iets beter dat het steeds twee tegen twee was over de hele breedte van het veld", zei hij daarover. "Dat begon al goed met Santi die Ramalho de baas was. Daarna kreeg je die grote kans van Geertruida en dat is een-op-een dezelfde kans als Tillman. Deze kreeg hij in De Kuip ook al tegen PSV, maar dat is wel het verschil tussen een verdediger en een middenvelder. Ik vond het daarom niet onterecht dat we met 2-1 voorkwamen, want in de tweede helft heeft PSV maar één kans gehad. Dat was een geweldige goal van Guus."


Mats Wieffer: 'Als voetballer heb ik wel eens leukere wedstrijden gespeeld'

In gesprek met ESPN gaf Mats Wieffer aan niet genoten te hebben tegen PSV. "Als voetballer heb ik wel eens leukere wedstrijden gespeeld. Daar ben ik heel eerlijk in", aldus Wieffer. "Zij zetten heel goed druk. Vooral heel hoog druk. Dan is het moeilijk om daar onderuit te spelen. We hadden al gekeken dat zij kwetsbaar zijn bij hoge ballen en de kansen die wij creëren kwamen ook daaruit."

Gevraagd werd aan de middenvelder waarom deze wedstrijd minder leuk was. "Het was vanuit onze kant meer lange ballen en de duels proberen te spelen, omdat daar de ruimte was. Aan het begin van de eerste helft probeerden wij te voetballen en daar zijn zij heel goed in in druk zetten", zo gaf hij aan. "Het was daarom een linie verder en daar waren wij wel gevaarlijk in. Iedereen heeft liever dat korte spel dan die lange ballen."

Ook kreeg Wieffer de vraag of dit voor Feyenoord de laatste kans was geweest om kampioen te worden. "Je moet eigenlijk alles gewoon winnen. Hier hadden we moeten winnen en dat weet iedereen", zei hij daarover. "PSV moet nu punten gaan verspelen en dat is heel lastig. Eigenlijk hadden we hier gewoon moeten winnen. De hoop is nog niet weg, maar we moeten ons nu focussen op de tweede plek."


Quinten Timber: 'Jammer dat we niet hebben gewonnen'

Quinten Timber zei in gesprek met ESPN dat het een intense en pittige wedstrijd was tegen PSV. "Maar dat was ook wel te verwachten als je de vorige wedstrijden hebt gezien. We wilden graag winnen hier, maar dat is helaas niet gelukt. Maar het was zeker intens", aldus Timber. "Ons plan was om als we de bal niet hadden Ramalho vrij te laten en van daaruit druk te zetten. In het begin was het lastig, maar op een gegeven moment speelden we er onderuit en kregen we ook kansen. In de tweede helft geef je eigenlijk helemaal niets weg, behalve die goal. Dat is gewoon zonde, maar ik had wel een goed gevoel. Jammer dat we niet hebben gewonnen."

Gevraagd werd aan de middenvelder of dat de kwaliteit is van PSV dat ze vanuit het niets kunnen scoren. "Dat zie je al het hele seizoen. Ze doen het dit seizoen heel goed en zijn nog ongeslagen in de competitie", zo gaf hij aan. "Ook daarom wilde ik hier graag winnen, maar dat is niet gelukt. Zij scoren uit het niets en dat hebben zij gewoon goed gedaan."

Timber kreeg dan ook de vraag waar bij Feyenoord de verbeterpunten zitten. "Gewoon zorgen dat we geen tegengoal krijgen. Als je de controle hebt mag je geen tegengoal krijgen", zei hij daarover. "Ook hebben wij wel een paar kansen gehad en had het dus meer kunnen worden. Uiteindelijk was het denk ik wel een leuke wedstrijd om te zien en is 2-2 misschien wel een terechte uitslag."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Tillman ('4)
Goal
1-1 Yankuba Minteh ('22)
Goal
1-2 Santiago Gimenez ('61)
Goal
2-2 Til ('71)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
35.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Teze ('45)
Kaart
PSV: Ramalho ('51)
Kaart
Feyenoord: Ramiz Zerrouki ('55)
Kaart
PSV: Tillman ('55)
Kaart
Feyenoord: Lutsharel Geertruida ('60)
Kaart
Feyenoord: Mats Wieffer ('60)
Kaart
Feyenoord: Quinten Timber ('83)
Kaart
PSV: Lozano ('94)

Opstelling Feyenoord

Santiago GimenezYankuba Minteh


Ramiz ZerroukiAntoni MilamboQuinten TimberMats Wieffer


Quilindschy HartmanDávid HanckoThomas BeelenLutsharel Geertruida


Timon Wellenreuther

Wissels:

'67 Luka Ivanušec voor Antoni Milambo
'75 Bart Nieuwkoop voor Yankuba Minteh
'87 Marcos López voor Quilindschy Hartman


Opstelling PSV

Lozanode Jong (C)Bakayoko


TillmanMauro JuniorSchouten


DestBoscagliRamalhoTeze


Benitez

Wissels:

'64 Til voor Ramalho
'85 Obispo voor Mauro Junior
'85 Babadi voor Bakayoko


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-2 (1-1)
 7 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-0)
 5 2-2 (1-0)
 5 2-2 (1-0)
 3 1-1 (0-0)
 3 1-2 (1-1)
 3 0-0 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
10  3 1-1 (0-0)
11  3 1-2 (1-1)
12  3 1-2 (1-1)
13  3 0-0 (0-0)
14  3 2-1 (1-1)
15  3 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.32. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Timon Wellenreuther (25 -> 5,0)
2. Lutsharel Geertruida (11 -> 4,0)
3. Yankuba Minteh (10 -> 3,0)
4. Mats Wieffer (8 -> 2,0)
5. Dávid Hancko (4 -> 0,5)
5. Santiago Gimenez (4 -> 0,5)
7. Quilindschy Hartman (2 -> 0,0)
8. Thomas Beelen (1 -> 0,0)
8. Quinten Timber (1 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
10. Gjivaj Zechiël (0 -> 0,0)
10. Leo Sauer (0 -> 0,0)
10. Sem Valk (0 -> 0,0)
10. Tein Troost (0 -> 0,0)
10. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)
10. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
10. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
10. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
10. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
10. Gernot Trauner (0 -> 0,0)
10. Marcos López (0 -> 0,0)
10. Igor Paixão (0 -> 0,0)
10. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
10. Calvin Stengs (0 -> 0,0)
10. Ayase Ueda (0 -> 0,0)
10. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
10. Ramiz Zerrouki (0 -> 0,0)
10. Thomas van den Belt (0 -> 0,0)
10. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
10. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
10. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
10. Danilo (0 -> 0,0)
10. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
10. Cole Bassett (0 -> 0,0)
10. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
10. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
10. Denzel Hall (0 -> 0,0)
10. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
10. Devin Remie (0 -> 0,0)
10. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
10. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
10. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
10. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
10. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
10. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
10. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
10. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
10. Karim Dermane (0 -> 0,0)
10. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
10. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
10. Luka Ivanušec (0 -> 0,0)
10. Ondřej Lingr (0 -> 0,0)
10. Mikki Van Sas (0 -> 0,0)
10. Mannou Berger (0 -> 0,0)
10. Givairo Read (0 -> 0,0)
10. Jaden Slory (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.