Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord ontsnapt na prachtgoal Yankuba Minteh in Almere


Tijdstip
25 februari 2024
Stadion
Yanmar Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord ontsnapt na prachtgoal Yankuba Minteh in Almere; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord ontsnapt na prachtgoal Yankuba Minteh in Almere

Feyenoord is zondag ontsnapt aan puntverlies. Ondanks een belabberde wedstrijd eindigde het uitduel tegen Almere City in een 0-2 overwinning. Beide doelpunten werden gescoord door Yankuba Minteh.

Beide ploegen begonnen uitermakte zwak aan de wedstrijd en in het eerste kwartier gebeurde niets noemenswaardigs. Feyenoord moest het bovendien nog doen zonder de eigen fans omdat er een bus te weinig was en het daarom wachten was tot iedereen tegelijk in Almere zou aankomen.

Net toen de supportersbussen arriveerden bij het stadion leek Feyenoord de score te openen. Het doelpunt van Lutsharel Geertruida viel volkomen uit het niets, maar daar was de vreugde niet minder om. De VAR greep echter in omdat Santiago Gimenez aan het begin van de aanval buitenspel stond. Ondanks dat een speler van Almere City de bal raakte, interpreteerde de scheidsrechter uiteindelijk dat het nog steeds dezelfde aanval was en keurde het doelpunt daarom af.

Nog geen minuut na dat moment kreeg Almere City plotseling een enorme kans, maar Timon Wellenreuther wist met een uitstekende redding te voorkomen dat de thuisploeg tot scoren kwam.

Zeker voor Feyenoord bleek het afgekeurde doelpunt een korte opleving, want uiteindelijk zou de ploeg geen enkel schot tussen de palen lossen in de eerste helft. Wellenreuther moest vlak voor rust wel nog in actie komen bij een poging van grote afstand. Voor Feyenoord was het rustsignaal dan ook zeer welkom, omdat er een einde werd gemaakt aan een van de zwakste helften van dit seizoen.

Ondanks de hopeloze eerste helft was er voor Sipke Hulshoff, die als hoofdtrainer op de bank zat in plaats van de zieke Arne Slot, geen aanleiding om al direct te wisselen. Aan het spelbeeld veranderde dan ook helemaal niets, want na een uur spelen was het nog steeds wachten tot Feyenoord een keer tussen de palen wist te schieten.

Uiteindelijk volgde na een uur pas de eerste wissel en kwam Yankuba Minteh binnen de lijnen. De eerste kans van de tweede helft was echter weer voor Almere City, maar opnieuw was het Wellenreuther die redding bracht.

Nadat Hulshoff nog drie wissels had gedaan en daarmee de complete aanval inmiddels had vervangen, viel volledig uit het niets de openingstreffer. Op geweldige wijze krulde Minteh de bal in het doel.

Het bleek een korte opleving, want ook in de minuten daarna leek het spel van Feyenoord nergens op en wist het tot geen enkele kans te komen. In blessuretijd volgde uiteindelijk pas de beslissing en wederom was het Minteh die tot scoren wist te komen.


Mats Wieffer: 'Dit is een van de grootste klote wedstrijden die je kan spelen'

In gesprek met ESPN was Mats Wieffer vooral heel blij dat Feyenoord had gewonnen. "Dit is een van de grootste klote wedstrijden die je kan spelen. Het gaat gewoon puur om de winst", aldus Wieffer. "Het was vandaag niet goed. We moeten gewoon verbeteren, al was het ook moeilijk op dit veld. Als je naar de afgelopen wedstrijden kijkt, was het vaak gewoon te mager en vandaag zat er ook niet meer in. Uiteindelijk hebben we gewonnen en daar gaat het om."

Gevraagd werd hoe lastig het mentaal was om te spelen na de wedstrijd in Rome. "Dat kwam wel even aan natuurlijk. Je verliest na penalty's na 120 minuten gespeeld te hebben en twee dagen later moet je weer spelen. Dat helpt niet mee", zo gaf hij aan. "Maar al met al hebben we niet veel weggegeven. Hancko en Beelen hebben heel goed gespeeld en bijn alles gewonnen. Dat stond op zich goed, maar aan de bal moeten wij wel beter kunnen."

Wieffer had geen begrip voor het afgekeurde doelpunt. "Als je ziet met mij tegen Atlético dat het niet telt en dit telt dan wel, terwijl hij echt probeert om de bal aan te nemen. Ik vind persoonlijk dat het dan wel telt", zei hij daarover. "Ook omdat het heel ver daar voren is en geen invloed meer heeft, maar uiteindelijk is het afgekeurd en kunnen we daar niets meer aan veranderen."


Yankuba Minteh: 'Dit is het beste doelpunt dat ik ooit heb gemaakt'

Yankuba Minteh kreeg in gesprek met ESPN de vraag hoe belangrijk zijn doelpunt was. "Heel belangrijk natuurlijk, want het stond toen nog gelijk", aldus Minteh. "Ik probeerde alles te geven voor het team. Ik kwam erin en ik scoorde."

De aanvaller gaf daarbij aan dat hij bewust op doel schoot. "Ik zag de keeper voor het doel staan. Hoe hij daar stond, kon hij niet meer bij de bal en stifte ik hem in het doel", zo gaf hij aan. "Dit is het beste doelpunt dat ik ooit heb gemaakt. Zo heb ik nog nooit gescoord."

Met zijn tweede doelpunt besliste hij uiteindelijk de wedstrijd. "Dat was ook een heel belangrijke, zowel voor het team als mezelf", zei hij daarover. "Calvin zag me al staan. Ik stond nog bij de tweede paal, maar kwam naar de eerste paal. Hij gaf de bal goed voor en ik schoot met mijn rehcter binnen."


Sipke Hulshoff: 'Ik ben supertrots op wat die jongens vandaag hebben laten zien'

In gesprek met ESPN was Sipke Hulshoff vooral heel blij na de wedstrijd tegen Almere City. "Vooraf hadden we in onze analyse al aangegeven dat dit een battle zou gaan worden. Het veld hier was ook niet dusdanig goed, dus het zouden vooral veel hoge en lange ballen worden", aldus Hulshoff. "We hadden gehoopt op een snelle goal om meer rust te creëren. Die maak je dan, maar die werd helaas afgekeurd."

Hulshoff ging verder: "Daardoor werd het in de tweede helft ook nog een battle. Almere had na die afgekeurde goal ook een grote kans. In de totaliteit zijn we blij dat we nog met 0-0 van het veld gingen na de eerste helft."

De trainer werd gevraagd naar zijn mening over de afgekeurde goal. "Het is interpretatie van de scheidsrechter. Als dat de regels zijn, heb je die te volgen", zo gaf hij aan. "Het enige discussiepunt voor mij is dat die bal over dertig of veertig meter werd gespeeld, dus hij had alle tijd om die bal te kunnen controleren. Maar toch was het de scheidsrechter en de VAR die anders beslissen."

Ook in de tweede helft had Feyenoord het heel moeilijk tegen Almere City. "We waren te slordig en hadden te weinig diepte. Almere nodigde ons wel uit voor die diepte acties, maar daar hebben wij te weinig uit gecreëerd", zei hij daarover. "Het veld werd ook steeds minder, waardoor de controle over de bal minder werd. De tegenstander maakte er een heel fysieke pot van en ook de vermoeidheid. Het mag geen excuus zijn, maar naar mate het 0-0 bleef werd de pijn steeds groter."

Hulshoff was uiteindelijk echter zeer tevreden na de wedstrijd. "Ik ben zo ongelofelijk supertrots op wat die jongens vandaag weer hebben laten zien. Die 120 minuten van afgelopen donderdag en nu weer 90 minuten. Dit was ontzettend knap wat ze hebben laten zien", reageerde hij daarop. "Onze wissels waren vandaag ook echt bepalend en zij hebben meer gedaan met de ruimtes die er waren. Yankuba schoot hem echt fantastisch binnen. Dat was echt een geweldige goal. En ook die tweede goal was heel knap gedaan."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-2 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Yankuba Minteh ('72)
Goal
0-2 Yankuba Minteh ('90)
Scheidsrechter
Van de Graaf
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Almere City FC: Pena ('27)
Kaart
Almere City FC: Hansen ('58)
Kaart
Feyenoord: Quinten Timber ('75)
Kaart
Almere City FC: Nalic ('84)

Opstelling Feyenoord

Luka IvanušecSantiago GimenezIgor Paixão


Ramiz ZerroukiQuinten TimberMats Wieffer


Quilindschy HartmanDávid HanckoThomas BeelenLutsharel Geertruida


Timon Wellenreuther

Wissels:

'60 Yankuba Minteh voor Igor Paixão
'68 Ayase Ueda voor Santiago Gimenez
'68 Calvin Stengs voor Ramiz Zerrouki
'68 Alireza Jahanbakhsh voor Luka Ivanušec


Opstelling Almere City FC

Van La ParraRobinet


HansenCathlinePenaRitmeester van de Kamp


FloranusMbe SohVan BruggenAkujobi


Bakker

Wissels:

'60 Van Duiven voor Hansen
'60 Nalic voor Ritmeester van de Kamp
'60 Corryn voor Pena
'74 Barbet voor Mbe Soh
'79 Kitala voor Van La Parra


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 0-2 (0-1)
 5 0-1 (0-0)
 5 0-1 (0-0)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-1 (0-0)
 5 0-1 (0-0)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-1 (0-0)
 5 0-2 (0-1)
10  5 0-2 (0-1)
11  5 0-1 (0-0)
12  4 1-2 (1-1)
13  4 1-2 (1-1)
14  3 1-2 (0-1)
15  3 0-4 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.97. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Yankuba Minteh (38 -> 5,0)
2. Timon Wellenreuther (30 -> 4,0)
3. Thomas Beelen (15 -> 3,0)
4. Dávid Hancko (8 -> 2,0)
5. Mats Wieffer (3 -> 1,0)
6. Calvin Stengs (1 -> 0,0)
6. Quinten Timber (1 -> 0,0)
8. Niemand (0 -> 0,0)
8. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
8. Gjivaj Zechiël (0 -> 0,0)
8. Leo Sauer (0 -> 0,0)
8. Sem Valk (0 -> 0,0)
8. Tein Troost (0 -> 0,0)
8. Santiago Gimenez (0 -> 0,0)
8. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)
8. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
8. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
8. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
8. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
8. Gernot Trauner (0 -> 0,0)
8. Marcos López (0 -> 0,0)
8. Igor Paixão (0 -> 0,0)
8. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
8. Ayase Ueda (0 -> 0,0)
8. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
8. Ramiz Zerrouki (0 -> 0,0)
8. Quilindschy Hartman (0 -> 0,0)
8. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
8. Thomas van den Belt (0 -> 0,0)
8. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
8. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
8. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
8. Danilo (0 -> 0,0)
8. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
8. Cole Bassett (0 -> 0,0)
8. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
8. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
8. Denzel Hall (0 -> 0,0)
8. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
8. Devin Remie (0 -> 0,0)
8. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
8. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
8. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
8. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
8. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
8. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
8. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
8. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
8. Karim Dermane (0 -> 0,0)
8. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
8. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
8. Luka Ivanušec (0 -> 0,0)
8. Ondřej Lingr (0 -> 0,0)
8. Mikki Van Sas (0 -> 0,0)
8. Mannou Berger (0 -> 0,0)
8. Givairo Read (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.