Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenZwak Feyenoord ontsnapt tegen AZ, maar verliest wel Justin Bijlow


Tijdstip
4 februari 2024
Stadion
AFAS Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Zwak Feyenoord ontsnapt tegen AZ, maar verliest wel Justin Bijlow; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Zwak Feyenoord ontsnapt tegen AZ, maar verliest wel Justin Bijlow

Feyenoord heeft zondagmiddag na een heel zwakke wedstrijd weten te winnen in Alkmaar. De uitwedstrijd tegen AZ werd uiteindelijk met 0-1 gewonnen. Mats Wieffer maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

De start van Feyenoord met Ramiz Zerrouki op het middenveld en Calvin Stengs op papier als rechtsbuiten was veelbelovend. De Rotterdammers wisten na zes minuten niet alleen op voorsprong te komen, maar slaagden er ook direct in onder de hoge druk van de Alkmaarders uit te spelen. Dit leidde uiteindelijk tot een vrije trap die Quinten Timber op de paal schoot. Mats Wieffer was alert en zorgde voor een uitstekende start in het AFAS Stadion.

Feyenoord wist de goede openingsfase geen vervolg te geven. Met name Vangelis Pavlidis was een plaag voor de verdediging van de stadionclub. De Griek was een aantal keer dreigend aanwezig voor het doel van Justin Bijlow. Na een half uur was het Dani de Wit die vrij kon uithalen. Bijlow wist met zijn voet de gelijkmaker te voorkomen. De ploeg van trainer Arne Slot was gewaarschuwd en moest vol aan de bak om terug in de wedstrijd te komen.

Na een half uur spelen ging het goed mis met Bijlow. De doelman kende opnieuw een grote tegenslag qua blessureleed. Hoewel het niet helemaal duidelijk werd wanneer Bijlow geblesseerd raakte, was aan zijn reactie duidelijk op te merken dat het opnieuw om een voetblessure ging. Bijlow verliet het veld in tranen en werd vervangen door Timon Wellenreuther.

Dat Feyenoord halverwege de tweede helft nog op voorsprong stond, was meer geluk dan wijsheid. Met name Ramiz Zerrouki zat niet in de wedstrijd, en ook Gimenez was geen schim van de spits die hij in de eerste seizoenshelft was. Na ruim een uur spelen bracht Slot dan ook twee wissels om de drie punten over de streep te trekken. Nieuwkoop en Minteh kwamen in het veld, terwijl Stengs en Paixao de wedstrijd verlieten. Alleen het uitvak wist zondagmiddag een ruime voldoende te scoren.

Tien minuten voor tijd vond Slot het welletjes met Gimenez. De spits leed veel balverlies, wist geen enkele kans te creëren en had geen enkel schot op doel geproduceerd. De werklust van de Mexicaan viel wel te prijzen. Ivanušec was zijn vervanger. Voor Feyenoord was het vooral zaak om de stormloop van de Alkmaarders te overleven. Dat Gernot Trauner een gewonnen duel vierde als een doelpunt, zegt alles over de moeizame middag.


Gernot Trauner: 'Uiteindelijk hebben we wel gewonnen'

In gesprek met ESPN werd Gernot Trauner meteen gevraagd naar de blessure van Justin Bijlow. "Het is nooit leuk als een speler geblesseerd raakt. Hopelijk valt het mee", aldus Trauner. "Maar we weten dat we met Timon een heel goede keeper hebben. Dat heeft hij in het verleden al bewezen. We kunnen verder alleen maar afwachten hoe het met Justin gaat."

De wedstrijd tegen AZ was zwaar voor Feyenoord. "Het was heel intens. We hebben alles gegeven. We hebben zelf weinig gecreëerd. AZ kreeg wel een paar kansen in de eerste helft, maar uiteindelijk hebben we geaccepteerd hoe het duel verliep", zo gaf hij aan. "We hebben gevochten en gestreden in de duels. Het was niet onze beste wedstrijd en zeker niet de leukste om naar te kijken, maar uiteindelijk hebben we wel gewonnen en hebben we drie heel belangrijke punten gehaald."

Trauner kreeg de opmerking dat Feyenoord een zwakke wedstrijd speelde. "Maar we hebben ook veel wedstrijden gehad waarin we veel sterker waren dan de tegenstander, maar niet wisten te winnen. Dan heb ik toch liever die drie punten", zei hij daarover.


Mats Wieffer: 'Het was vandaag niet goed, maar we winnen wel'

Mats Wieffer kreeg in de gesprek met ESPN de vraag of dit de lekkerste overwinningen zijn, slecht spelen en toch winnen. "Soms wel, soms niet", aldus Wieffer. "Voor mij persoonlijk vind ik het ook lekker als je gewoon goed speelt en wint. Vandaag was het zeker niet goed, maar als team hebben we heel goed gevochten. Als team hebben we ook vaak dat we wel goed spelen, maar niet winnen. Dan heb ik toch liever dit."

Gevraagd werd hoe het kwam waarom het niet liep. "Zij zetten heel goed druk. Wij hadden daar moeite mee", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk probeerden we op te bouwen, maar verloren we de bal. Toen kwamen er veel lange ballen en tweede ballen. Dan moet je vechten en kansen daar zien uit te creëren. Gelukkig valt snel die 0-1 en moeten zij komen. Het was vandaag niet goed, maar we winnen wel. Daar is eigenlijk alles mee gezegd."

Ook ging het over de blessure van Justin Bijlow. "Hij heeft iets met zijn kuit. Ik hoop dat het meevalt, maar het zag er niet goed uit hoe ik hem zag", zei hij daarover. "Het lijkt me echt verschrikkelijk. Ik hoop dat het meevalt voor hem en voor ons als team. We gaan het zien."


Arne Slot: 'Dat we op zo'n manier kunnen winnen geeft mij ongelofelijk veel voldoening'

In gesprek met ESPN kreeg Arne Slot de opmerking dat het spel en het resultaat heel ver uit elkaar lag bij Feyenoord. "Dat is normaal altijd bij ons zo. We spelen heel goed, maar het resultaat is niet altijd daar. Vandaag hadden we op het eerste kwartier na een heel matige uitvoering", aldus Slot. "Wel houden we voor de derde keer de nul in voor de derde keer een topwedstrijd. Als je dan uit een standaardsituatie scoort heb je altijd kans om de wedstrijd te winnen."

Over zijn defensie was hij lovend. "Als een wedstrijd gaat zoals hij gaat zoals vandaag moet je andere dingen belangrijk maken. Dan gaat het erom dat je overeind blijft verdedigend gezien. Op een kleine fase na in de eerste helft is dat uitstekend gelukt", aldus Slot. "In de tweede helft hebben we wel veel op onze helft gespeeld, maar op een paar buitenspelsituaties na heeft dat niet tot gevaarlijke momenten geleid. Daar ben ik ongelofelijk blij mee omdat we altijd onze wedstrijden moet winnen via de ene na de andere mooie aanval. Dat we dan op zo'n manier een wedstrijd kunnen winnen uit een standaardsituatie geeft mij ongelofelijk veel voldoening."

Slot werd gevraagd naar de blessure van Justin Bijlow. "Hij passte de bal naar Quilindschy en toen schoot het in zijn kuit", zei hij daarover. "Iedereen die geblesseerd raakt in deze fase van het seizoen is zeer teleurgesteld en ik denk dat iedereen snapt dat dat voor Justin in het kwadraat is. Gelukkig beschikt hij over een geweldige mentaliteit en zal hij ook hier weer sterker uit gaan komen. Voor ons is het ongelofelijk fijn dat we een heel goede tweede keeper hebben die hem al vaker goed heeft vervangen en ook nu weer. Maar dat het voor Justin heel teleurstellend is, hebben we allemaal kunnen zien en dat gevoel was na de wedstrijd niet minder."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Mats Wieffer ('6)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
AZ: De Wit ('37)
Kaart
Feyenoord: Santiago Gimenez ('45)

Opstelling Feyenoord

Igor PaixãoSantiago GimenezCalvin Stengs


Ramiz ZerroukiQuinten TimberMats Wieffer


Quilindschy HartmanDávid HanckoGernot TraunerLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'35 Timon Wellenreuther voor Justin Bijlow
'67 Yankuba Minteh voor Calvin Stengs
'67 Bart Nieuwkoop voor Igor Paixão
'80 Luka Ivanušec voor Santiago Gimenez


Opstelling AZ

Van BommelPavlidisAddai


ClasieDe WitMijnans


Møller WolfeGoesBazoerPenetra


Owusu-Oduro

Wissels:

'46 Poku voor Van Bommel
'62 Sadiq voor Addai
'74 Belic voor Mijnans
'83 Zeefuik voor Møller Wolfe
'83 Van Brederode voor Penetra


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 0-1 (0-0)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-1 (0-0)
 5 0-1 (0-0)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-1 (0-0)
 5 0-1 (0-0)
 5 0-1 (0-0)
 5 0-1 (0-0)
10  4 1-3 (0-1)
11  4 1-2 (0-1)
12  4 1-2 (0-1)
13  4 1-3 (0-1)
14  4 1-3 (0-1)
15  4 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.48. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mats Wieffer (44 -> 5,0)
2. Dávid Hancko (19 -> 3,5)
2. Timon Wellenreuther (19 -> 3,5)
4. Gernot Trauner (16 -> 2,0)
5. Quilindschy Hartman (7 -> 0,5)
5. Justin Bijlow (7 -> 0,5)
7. Quinten Timber (5 -> 0,0)
8. Niemand (3 -> 0,0)
9. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
9. Gjivaj Zechiël (0 -> 0,0)
9. Leo Sauer (0 -> 0,0)
9. Sem Valk (0 -> 0,0)
9. Tein Troost (0 -> 0,0)
9. Santiago Gimenez (0 -> 0,0)
9. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)
9. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
9. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
9. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
9. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
9. Thomas Beelen (0 -> 0,0)
9. Yankuba Minteh (0 -> 0,0)
9. Marcos López (0 -> 0,0)
9. Igor Paixão (0 -> 0,0)
9. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
9. Calvin Stengs (0 -> 0,0)
9. Ayase Ueda (0 -> 0,0)
9. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
9. Ramiz Zerrouki (0 -> 0,0)
9. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
9. Thomas van den Belt (0 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
9. Danilo (0 -> 0,0)
9. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
9. Cole Bassett (0 -> 0,0)
9. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
9. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
9. Denzel Hall (0 -> 0,0)
9. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
9. Devin Remie (0 -> 0,0)
9. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
9. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
9. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
9. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
9. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
9. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
9. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
9. Karim Dermane (0 -> 0,0)
9. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
9. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
9. Luka Ivanušec (0 -> 0,0)
9. Ondřej Lingr (0 -> 0,0)
9. Mikki Van Sas (0 -> 0,0)
9. Mannou Berger (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.