Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenZwak Feyenoord verspeelt opnieuw punten in eigen huis


Tijdstip
28 januari 2024
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Zwak Feyenoord verspeelt opnieuw punten in eigen huis; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Zwak Feyenoord verspeelt opnieuw punten in eigen huis

Feyenoord is in de Eredivisie weer tegen puntverlies aangelopen. In de thuiswedstrijd tegen FC Twente kwam de ploeg niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Vroeg in de tweede helft miste Santiago Gimenez bovendien een strafschop.

Feyenoord begon uitermate zwak aan de wedstrijd. FC Twente kreeg na een kwartier spelen dan ook de eerste kans toen de verdediging volledig verkeerd stond bij een diepe bal. Feyenoord ontsnapte aan een achterstand omdat de inzet net naast het doel ging.

Halverwege de eerste helft dat Twente de voorsprong wel te pakken toen Vlap wist te scoren. Hij kon samen met Brenet op het doel van Justin Bijlow afgaan, maar hij stond voor de bal toen de pass werd gegeven en vanwege buitenspel werd het doelpunt daardoor afgekeurd.

Het duurde tot de 40ste minuut tot Feyenoord een keer gevaarlijk werd. Een schot van David Hancko vanaf de rand van de zestien ging net naast het doel. Het was het enige serieuze wapenfeit van de eerste helft, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand richting de kleedkamers gingen.

Na een minuut spelen in de tweede helft kreeg Feyenoord plotseling de ideale kans om te scoren. De bal ging op de stip toen zowel Santiago Gimenez als Igor Paixao een duw kregen. De penalty van Gimenez was echter veel te slap, terwijl doelman Unnerstall ook de rebound in twee instanties wist te keren.

Feyenoord ging echter wel beter spelen. Gimenez was na een voorzet van Hancko opnieuw dicht bij een doelpunt, maar zag opnieuw Unnerstall redding brengen. Hancko kreeg een kwartier voor tijd zelf ook weer een goede kans, maar schoot opnieuw naast.

Feyenoord probeerde in de resterende minuten nog wel aan te zetten, maar kwam tot geen serieuze kans meer. Diep in blessuretijd ontsnapte het zelf nog aan een nederlaag, maar een schot van Ünüvar ging net naast het doel. Feyenoord moest daardoor genoegen nemen met een gelijkspel en zag de achterstand op PSV weer groeien naar twaalf punten.


Justin Bijlow: 'Dit voelt gewoon als twee verliespunten'

In gesprek met ESPN baalde Justin Bijlow van het puntverlies tegen FC Twente. "Ik heb niet veel te doen gehad, maar zelf hebben we ook niet veel gecreëerd. Wel veel mogelijkheden, maar niet echt grote kansen", aldus Bijlow. "Dan krijgen we een penalty. Santi schiet die er normaal gesproken in, maar nu helaas niet. Twente dring je dan in de tweede helft wel terug, maar daar is moeilijk doorheen te komen en dat is frustrerend."

Bijlow ging verder: "Dit voelt gewoon als twee verliespunten. We hadden een groter gat kunnen slaan en dat hebben we niet gedaan. Buiten die penalty om hebben we geen grote kansen gekregen. Afgelopen woensdag zat er meer tempo in het spel. Vandaag was het meer sloom. Daardoor kregen we minder kansen en was het minder fel. Dat is gewoon frustrerend."

FC Twente werd zelf ook een paar keer gevaarlijk. "In de eerste helft een of twee keer en op het eind. Gelukkig ging die bal net naast", zo gaf hij aan. "Gelukkig had je bij dat moment met Brenet en Vlap dat hij buitenspel stond, anders werd het nog een moeilijkere wedstrijd. Nu heb je een punt, maar dat voelt echt als twee verliespunten."


Quilindschy Hartman: 'Dit gebeurt ons gewoon te vaak'

Quilindschy Hartman werd in gesprek met ESPN direct gevraagd naar het opstootje wat ontstond bij de dugout van FC Twente. "Hij tikte al een paar keer de bal voor mijn voeten weg en dat was een beetje kinderachtig", aldus Hartman. "Ik dacht als je dat nog een keer doet, pak ik je. Er was niet veel aan de hand, ik kreeg ook geen kaart. Maar ik kan het beter niet doen. Ook niet omdat we haast hebben."

De linksback kreeg de opmerking dat hij zelf een lekkere wedstrijd speelde. "Ik vond dit eigenlijk niet mijn beste wedstrijd", zo gaf hij aan. "Qua agressiviteit in de duels zat ik er wel lekker in. Daar begint het wel vaak bij mij. Een paar goede voorzetten, maar ook een paar mindere. Maar ik zat er niet slecht in nee."

Hartman was wel doodziek van het puntverlies. "Dit gebeurt ons gewoon te vaak", zei hij daarover. "Het lijkt wel een potje gamen. We krijgen zoveel kansen en zoveel balbezit, terwijl zij geen kansen krijgen. Dan halen wij te weinig punten als je kijkt hoe het gebeurt."


Santiago Gimenez: 'Ik ben niet meer dezelfde Santi zoals in het begin'

In gesprek met ESPN kreeg Santiago Gimenez de vraag of hij twijfelde bij zijn strafschop. "Nee, ik wist al waar ik wilde schieten. Ik heb video's gekeken en geoefend op de training, maar de keeper pakte em nu", aldus Gimenez. "Dat kan gebeuren. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, want met die goal hadden we kunnen winnen. Maar morgen gaan we weer verder."

Gimenez werd ook gevraagd of de supporters van Feyenoord zich inmiddels zorgen moeten maken over zijn vorm. "Ik ben er klaar voor om door te gaan en om te gaan met deze situatie", zo gaf hij aan. "Ik ben niet meer dezelfde Santi zoals in het begin. Ik moet weer terugkomen op dat niveau. Ik moet gewoon hard blijven werken en daar ga ik morgen weer mee verder."

De spits is blij met de steun die hij krijgt van de supporters. "Ik ben verdrietig, omdat ik ze vandaag heb laten zitten. Zij verdienen meer", zei hij daarover. "Deze club verdient alles. Vandaag was het niet mijn dag. Ik heb kansen gemist. Het zal vanavond heel moeilijk worden, maar morgen ga ik weer hard werken om hier weer bovenop te komen."


Arne Slot: 'Als je voldoende kansen krijgt om te scoren, verwacht je dat dat genoeg is om te winnen'

Arne Slot gaf in gesprek met ESPN aan dat hij teleurgesteld was na de wedstrijd tegen FC Twente. "Je weet dat je een mooie stap kan zetten als je thuis tegen Twente moet. Helemaal als je voor de wedstrijd ook nog de uitslag van AZ meekrijgt", aldus Slot. "Maar de jongens hebben er alles aan gedaan. Ze hebben in mijn beleving de wedstrijd gespeeld die je moet spelen. Als je zelf niets weggeeft en zelf voldoende kansen krijgt om te scoren, verwacht je dat dat genoeg is om te winnen."

Slot ging verder: "Als je zoveel de bal hebt zoals wij in de tweede helft, hoop je op nog meer kansen. Maar als je dan tegen zo'n goed georganiseerde ploeg speelt die zo laag verdedigd, is het niet eenvoudig om voetballend tot kansen te komen. Het is ons vandaag wel weer gelukt, maar dat wij alleen voetballend tot kansen kunnen komen is wel vrij irritant."

De trainer kreeg de vraag of zijn ploeg geen creativiteit miste tegen Twente. "Niet alleen vandaag. Dat missen wij tegen iedere tegenstander die laag verdedigd", zo gaf hij aan. "We missen een speler die kan zorgen dat we op een andere manier tot kansen kunnen komen dan vanuit een langlopende aanval. Ook vandaag weer met negen corners. Andere clubs bovenin kunnen op die manier ook scoren."

Slot was wel te spreken over de kansen die zijn ploeg kreeg. "Vanuit het veldspel hebben wij zo weinig weggegeven en uiteindelijk zelf wel de kansen hebben gekregen. Die bal voorlangs met Gimenez was een heel serieuze redding en dan nog twee keer met Hancko", zei hij daarover. "In de eerste helft ook al een keer met Hancko. Dat vind ik voldoende tegen een sterk Twente, maar blijkbaar was het niet voldoende voor ons om te winnen."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Igor PaixãoSantiago GimenezBart Nieuwkoop


Quinten TimberThomas van den BeltMats Wieffer


Quilindschy HartmanDávid HanckoGernot TraunerLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'46 Javairo Dilrosun voor Bart Nieuwkoop
'62 Ondřej Lingr voor Thomas van den Belt
'62 Yankuba Minteh voor Igor Paixão
'70 Thomas Beelen voor Gernot Trauner


Opstelling FC Twente

RotsVlapKjölo


EitingSadilekBrenet


SmalPröpper (C)HilgersSampsted


Unnerstall

Wissels:

'59 Van Hoorenbeeck voor Hilgers
'59 Taha voor Brenet
'67 Ünüvar voor Vlap
'82 Besselink voor Rots
'82 Stein voor Eiting


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-0 (0-0)
 3 1-0 (0-0)
 3 1-0 (0-0)
 3 1-0 (0-0)
 3 2-0 (0-0)
 3 1-0 (0-0)
 3 1-0 (0-0)
 1 2-1 (1-1)
 1 2-0 (1-0)
10  1 3-2 (1-1)
11  1 2-1 (1-1)
12  1 3-0 (1-0)
13  1 2-0 (1-0)
14  1 2-0 (1-0)
15  1 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.61. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Dávid Hancko (37 -> 5,0)
2. Mats Wieffer (13 -> 4,0)
3. Quinten Timber (9 -> 3,0)
4. Quilindschy Hartman (5 -> 2,0)
5. Lutsharel Geertruida (4 -> 0,5)
5. Justin Bijlow (4 -> 0,5)
7. Niemand (3 -> 0,0)
8. Gernot Trauner (2 -> 0,0)
8. Javairo Dilrosun (2 -> 0,0)
10. Igor Paixão (1 -> 0,0)
10. Ondřej Lingr (1 -> 0,0)
12. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
12. Gjivaj Zechiël (0 -> 0,0)
12. Leo Sauer (0 -> 0,0)
12. Sem Valk (0 -> 0,0)
12. Tein Troost (0 -> 0,0)
12. Santiago Gimenez (0 -> 0,0)
12. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)
12. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
12. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
12. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
12. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
12. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
12. Thomas Beelen (0 -> 0,0)
12. Yankuba Minteh (0 -> 0,0)
12. Marcos López (0 -> 0,0)
12. Calvin Stengs (0 -> 0,0)
12. Ayase Ueda (0 -> 0,0)
12. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
12. Ramiz Zerrouki (0 -> 0,0)
12. Thomas van den Belt (0 -> 0,0)
12. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
12. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
12. Danilo (0 -> 0,0)
12. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
12. Cole Bassett (0 -> 0,0)
12. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
12. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
12. Denzel Hall (0 -> 0,0)
12. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
12. Devin Remie (0 -> 0,0)
12. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
12. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
12. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
12. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
12. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
12. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
12. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
12. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
12. Karim Dermane (0 -> 0,0)
12. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
12. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
12. Luka Ivanušec (0 -> 0,0)
12. Mikki Van Sas (0 -> 0,0)
12. Mannou Berger (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.