Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord knokt zich naar kwartfinale beker na winst tegen PSV


Tijdstip
24 januari 2024
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
ESPN


Feyenoord knokt zich naar kwartfinale beker na winst tegen PSV; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord knokt zich naar kwartfinale beker na winst tegen PSV

Feyenoord heeft de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker weten te halen. Na een heerlijke wedstrijd werd PSV met 1-0 verslagen. Quinten Timber zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Feyenoord vloog direct uit de startblokken. Na 20 seconden spelen kreeg Santiago Gimenez al een goede kans, maar zijn poging kon worden gekeerd door Drommel. Niet veel later ontsnapte de ploeg aan een achterstand na een flinke ketser van Justin Bijlow, maar de doelman kon net op tijd zelf de tegentreffer voorkomen.

De ploeg van Arne Slot was de grip al snel kwijt en ontsnapte na een kwartier opnieuw aan een tegendoelpunt. Wederom zat Bijlow volledig mis, maar hij ontsnapte omdat een kopbal van Til op de buitenkant van de paal ging.

Wat volgde was een periode waarin beide ploegen erg slordig waren in het balbezit en er daarom nauwelijks kansen kwamen. Na bijna een half uur spelen was Feyenoord plotseling dicht bij een openingstreffer, maar het schot van Igor Paixao ging net naast het doel.

Feyenoord lekker echter wakker geschud te zijn en voerde de druk vol op. Al snel kreeg het daarvoor de beloning toen Quinten Timber vanaf de rand zestien de 1-0 tegen de touwen schoot.

Ook in de periode daarna was Feyenoord overduidelijk de betere ploeg. Toch ontsnapte het vlak voor rust plotseling aan de gelijkmaker toen Til werd diep gestuurd. Bijlow voorkwam echter met een uitstekende redding dat de 1-1 viel. In de blessuretijd kreeg Feyenoord weer een goede kans toen Gimenez vanuit de kluts de bal voor zijn voeten kreeg. Maar wederom zag hij zijn schot gekeerd worden.

In de tweede helft waren de eerste kansen weer voor PSV, maar opnieuw wist Bijlow redding te brengen. Na een uur spelen volgden de eerste kansen voor Feyenoord na rust. Een schot van Paixao werd met veel moeite gekeerd, terwijl Mats Wieffer na een hoekschop de bal verkeerd raakte en naast het doel kopte.

PSV leek de gelijkmaker te maken, maar vanwege buitenspel van Til werd de treffer afgekeurd. Een kwartier voor tijd was Gernot Trauner heel dicht bij het tweede doelpunt, maar hij zag zijn inzet op de lijn gestopt worden.

In de resterende minuten gebeurde niets noemenswaardigs meer. Feyenoord hield de poorten gesloten en trok daarmee de 1-0 overwinning uit het vuur.


Quinten Timber: 'Dit hadden we nodig'

Na de wedstrijd tegen PSV was Quinten Timber in gesprek met ESPN heel blij met de zege. "Het was zwaar, echt zwaar. Voor mijn gevoel duurde het 120 minuten. Zo voelde het ook voor mijn benen", aldus Timber. "Dit hadden we nodig. Ik ben echt blij met de overwinning."

Timber maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. "Ik krijg eerst de bal van Mats en kaats em. Loop door. Quilindschy en ik hebben een goede connectie, dus ik wist al dat die bal ging komen", zo gaf hij aan. "Ik kreeg ook wel wat ruimte. Het was dan draaien en uithalen. En dan krijg je em. Dit is heerlijk, lekker gevoel. Avondje in De Kuip."

De middenvelder gaf ook aan dat Feyenoord had gekeken naar het spel van FC Utrecht van afgelopen weekend. "Mijn oude cluppie, zij hebben het goed gedaan afgelopen zondag", zei hij daarover. "Hoe zij druk zetten was niet normaal met Jens op tien en Boussaid die dat heel goed deed. Daar hebben wij heel veel beelden van gezien en dat hebben we overgenomen. Zelf zijn we ook goed om die intensiteit erin te brengen en dat hebben we vandaag goed gedaan."


Mats Wieffer: 'Uiteindelijk geeft hij em niet en dat is een beetje geluk'

In gesprek met ESPN werd Mats Wieffer direct gevraagd naar het strafschopmoment. "Ik speelde de bal, maar raakte hem ook een beetje. Tijdens de wedstrijd dacht ik dat ik hem niet raakte, maar als ik het terugzie zie ik dat ik hem ook raak", aldus Wieffer. "Ik vind het lastig. Ik raak de bal en raak zijn voet. Uiteindelijk was het een beetje geluk. In de wedstrijd vond ik dat ik de bal raakte, maar nu zie ik dat ik ook de voet raak. Uiteindelijk geeft hij em niet en dat is een beetje geluk."

De middenvelder vond dat Feyenoord dat geluk zelf had afgedwongen. "We hadden het in de eerste twintig minuten nog lastig. We hadden moeite met doorstappen van achter en konden zij er tussenuit voetballen. Daarna hadden wij een periode dat het beter ging en maakten wij ook die goal", zo gaf hij aan. "In de tweede helft was het van beide kanten een vechtpartij. Veel lange ballen en duels spelen. Uiteindelijk rollen wij als winnaar uit de bus."

Wieffer baalde dat hij zelf niet scoorde. "Hier trainen we veel op en een van de twee moet er gewoon in", zei hij daarover. "Ik kreeg wel een duw bij die eerste, daarom kopte ik niet goed. Maar die tweede moet gewoon een goal zijn."


Arne Slot: 'Dit was een strafschop zoals het in Enschede ook een strafschop was'

Arne Slot was in gesprek met ESPN vooral blij na de zege van PSV. "We hebben vandaag een elftal gezien dat niet wilde verliezen. Of beter gezegd: ongelofelijk hard gewerkt en er een strijd van gemaakt", aldus Slot. "Tegen een heel goede tegenstander hebben wij er een strijd van gemaakt en tussendoor ook nog hebben we een paar uitstekende aanvallen op de mat gelegd."

Slot was het niet eens met de opmerking dat het pas ging lopen toen hij de boel omzette. "Er was veel enthousiasme en fanatisme. In de eerste twintig minuten werd er niet geluisterd naar wat wij hadden besproken", zo gaf hij aan. "We zouden gaan spelen zoals we tijdens de Johan Cruijff Schaal ook al deden. Ramalho vrijlaten en vanuit daar op hem doorstappen, zoals Utrecht afgelopen wedstrijd ook deed. In de Cruijff Schaal ging dat minder omdat Joey Veerman toen wel meedeed. Dat hielp nu een stuk."

De trainer werd ook gevraagd naar het strafschopmoment in de tweede helft. "We hebben geluk gehad ja. Ik snap de frustratie van PSV volledig", zei hij daarover. "Dit hebben wijzelf ook al een paar keer gehad. Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar, zeker in topwedstrijden. Uit tegen Twente kregen we zo'n beslissing, thuis tegen Fortuna verspelen we punten. Toen was het voor mij reden om er iets over te zeggen, dus ik snap ook dat er nu voor PSV reden is om er iets over te zeggen. Dit was een strafschop zoals het in Enschede ook een strafschop was."

Slot ging verder: "Dit zeg ik altijd. Mensen vinden het vervelend dat ik over scheidsrechters begin, maar dit soort beslissingen liggen zo nauw. We liggen zo dicht bij elkaar in de titelrace. Als er dan geen strafschop wordt gegeven in Enschede zeur ik teveel over de arbitrage. Als het andersom een keert gebeurt, gebeurt het ook. Dat is waar wij als trainers voor staan. Dat dit een penalty is, wil ik wel toegeven."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Quinten Timber ('31)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
47.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Mats Wieffer ('63)
Kaart
PSV: Lang ('61)
Kaart
PSV: Schouten ('89)
Kaart
Feyenoord: Santiago Gimenez ('92)

Opstelling Feyenoord

Igor PaixãoSantiago GimenezBart Nieuwkoop


Calvin StengsQuinten TimberMats Wieffer


Quilindschy HartmanDávid HanckoGernot TraunerLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'72 Javairo Dilrosun voor Bart Nieuwkoop
'89 Ondřej Lingr voor Igor Paixão


Opstelling PSV

LozanoDe Jong (C)Bakayoko


TilTillmanSchouten


DestBoscagliRamalhoTeze


Drommel

Wissels:

'46 Mauro Junior voor Tillman
'46 Van Aanholt voor Ramalho
'61 Lang voor Lozano
'82 Pepi voor De Jong (C)
'81 Vertessen voor Bakayoko


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-0 (0-0)
 5 1-0 (0-0)
 5 1-0 (0-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
10  4 2-1 (1-0)
11  4 2-1 (1-0)
12  3 3-1 (2-1)
13  2 2-1 (1-1)
14  2 2-1 (1-1)
15  2 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.46. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Quinten Timber (31 -> 5,0)
2. Justin Bijlow (25 -> 4,0)
3. Dávid Hancko (11 -> 3,0)
4. Gernot Trauner (6 -> 2,0)
5. Bart Nieuwkoop (5 -> 1,0)
6. Quilindschy Hartman (4 -> 0,0)
7. Mats Wieffer (2 -> 0,0)
8. Niemand (0 -> 0,0)
8. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
8. Gjivaj Zechiël (0 -> 0,0)
8. Leo Sauer (0 -> 0,0)
8. Sem Valk (0 -> 0,0)
8. Tein Troost (0 -> 0,0)
8. Santiago Gimenez (0 -> 0,0)
8. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)
8. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
8. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
8. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
8. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
8. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
8. Thomas Beelen (0 -> 0,0)
8. Yankuba Minteh (0 -> 0,0)
8. Marcos López (0 -> 0,0)
8. Igor Paixão (0 -> 0,0)
8. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
8. Calvin Stengs (0 -> 0,0)
8. Ayase Ueda (0 -> 0,0)
8. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
8. Ramiz Zerrouki (0 -> 0,0)
8. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
8. Thomas van den Belt (0 -> 0,0)
8. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
8. Danilo (0 -> 0,0)
8. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
8. Cole Bassett (0 -> 0,0)
8. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
8. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
8. Denzel Hall (0 -> 0,0)
8. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
8. Devin Remie (0 -> 0,0)
8. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
8. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
8. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
8. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
8. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
8. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
8. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
8. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
8. Karim Dermane (0 -> 0,0)
8. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
8. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
8. Luka Ivanušec (0 -> 0,0)
8. Ondřej Lingr (0 -> 0,0)
8. Mikki Van Sas (0 -> 0,0)
8. Mannou Berger (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.