Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV deelt Feyenoord klap uit in strijd om de titel


Tijdstip
3 december 2023
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV deelt Feyenoord klap uit in strijd om de titel; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV deelt Feyenoord klap uit in strijd om de titel

In de strijd om de titel heeft Feyenoord zondagmiddag slechte zaken gedaan. Het verloor met 1-2 van koploper van PSV, waardoor de Eindhovenaren nu 10 punten los staan in de Eredivisie. In een intense pot waarin beide teams elkaar weinig ruimte lieten, bleek PSV de effectiefste door in drie minuten tijd twee keer te scoren met Bakayoko en Saibari. Ondanks de aansluitingstreffer van Giménez lukte het Feyenoord niet om de wedstrijd daarna nog te keren.

Al vanaf het moment dat de bal rolde, zette Feyenoord druk op de PSV-defensie. PSV wilde opbouwen, maar Feyenoord zette de boel vroeg en hoog vast. Zo begonnen beide teams fel aan de wedstrijd. Na een kleine tien minuten spelen ging even het licht uit bij Quilindschy Hartman en Jordan Teze, die hard met elkaar in botsing kwamen. Het zorgde voor een vroege wissel aan de zijde van PSV, want Teze kon niet meer door en zag zichzelf vervangen worden door Patrick van Aanholt. Omdat het een hoofdblessure betrof, kon hiervoor een zogeheten witte wissel worden ingezet: een extra wisselmogelijkheid ten gevolg van een bijzondere blessure.

Halverwege de eerste helft lukte het PSV om voor de eerste keer gevaarlijk uit te komen. Ondanks het vroeg vastzetten van Feyenoord werd Joey Veerman door de Eindhovenaren vrijgespeeld. Veerman wist Bakayoko in stelling te brengen, die vervolgens op een meter of elf van het doel aflegde op De Jong. De spits van PSV raakte de bal echter verkeerd, waardoor de eerste grote kans van de wedstrijd met een sisser afliep. Bakayoko en Saibari proberen het niet veel later nog eens met twee afstandsschoten, maar misten de nodige scherpte.

Na ruim 25 minuten spelen volgde dan ook het eerste écht grote gevaar van Feyenoord. Santiago Giménez leek zich vrij te spelen, maar stuitte uiteindelijk op een Eindhovens been. Het zorgde in ieder geval voor een flinke opleving op de tribunes. Een aantal minuten later probeerde Giménez het van afstand, waarna PSV-doelman Walter Benítez de bal precies voor de voeten van Geertruida tikte. De Feyenoord-verdediger had voldoende ruimte, maar schoot de bal over het Eindhovense doel heen. In de slotfase van de eerste helft bleef Feyenoord aandringen: Geertruida dook voor de neus van Benitez op maar kwam net tekort en ook Giménez lukte het in de extra tijd nét niet om de bal in het doel te glijden.

De tweede helft begon zonder Hartman, die toch te veel last bleek te hebben van de botsing in de eerste helft met Teze. In zijn plaats mocht Marcos López het gaan doen, in een tweede helft die fanatiek begon. Na wat overwicht aan de zijde van Feyenoord, begon PSV ook weer te voetballen en creëerde een aardige kans. Saibari dacht de bal binnen te kunnen tikken bij de tweede paal, maar Bijlow dook er vliegensvlug voor. Vervolgens probeerde de snelle Minteh het aan de andere kant met een schot, maar die verdween naast de goal. Een volgende actie van Minteh leverde PSV-verdediger Boscagli een gele kaart op, die even aan de handrem moest trekken.

Zo ging het spelbeeld op en neer, totdat Feyenoord het ineens he-le-maal weggaf. In de 65e minuut legde Bakayoko de bal achter de verdediging van Feyenoord bij Saibari neer, die de bal fraai binnen wist te schieten. Een paar minuten later lukte het PSV om de score alweer te verdubbelen, nadat Boscagli de bal snoeihard binnenkopte uit een corner. Even leek Feyenoord het tij misschien nog te kunnen gaan keren, doordat Gimenéz in de 81e minuut de aansluitingstreffer wist te maken na een miskleun van doelman Benitez. Het leverde nog een kwartier aan duwen, vechten, trekken en naar voren gepompte ballen op, maar niets mocht baten. Feyenoord eindigde met 1-2 verlies en een competitie-achterstand van 10 punten.

De eerstvolgende Eredivisie-wedstrijd van Feyenoord is donderdag 7 december om 21:00. De ploeg van Slot neemt het dan thuis op tegen FC Volendam.


Arne Slot: 'Het was een behoorlijk gelijkwaardige wedstrijd'

Feyenoord heeft zondagmiddag met 1-2 verloren van koploper PSV. De Eindhovenaren kwamen in de tweede helft op een 0-2 voorsprong en uiteindelijk kon Gimenez de aansluitingstreffer nog maken. Trainer Arne Slot werd na afloop bij ESPN gevraagd of Feyenoord te angstig was:

"We hebben geprobeerd om tot hun keeper af te jagen, dus we waren niet angstig. Maar we waren wel geduldig in de opbouw, dat is helder. We hadden vaker de optie vooruit kunnen zoeken, dat kon beter. Je weet dat je in topwedstrijden nauwkeurig moet zijn, zeker tegen een PSV dat hoog druk zet. Ik vond dat we dat tot de 0-1 waren. In de eerste helft hebben we goed druk gezet en een aantal kansen bij elkaar gespeeld. De manier waarop we verloren is eigenlijk een kopie van de wedstrijd tegen Atlético, waarbij we de doelpunten schlemielig weggeven."

Slot ging verder over de totstandkoming van de doelpunten van PSV: "Bij de 0-1 waren we iets te uitbundig. Je moet niet tot zo'n oplossing komen in zo'n situatie. We hadden nog voldoende man achter de bal, maar een verwachte voorzet van Bakayoko was ons te machtig. Afgelopen week kregen we er ook al twee tegen uit een standaardsituatie en dat was vandaag ook de 0-2. Fouten of een briljante actie maakt over het algemeen het verschil in zulke wedstrijden. In de slotfase had PSV naar een grotere score kunnen lopen. Nadat wij de 1-2 maakten, zijn we nog een aantal keer heel dreigend geweest. Vorig jaar viel hij nog, maar nu niet."

Of af te sluiten, was Slot kort en krachtig: "Het was een behoorlijk gelijkwaardige wedstrijd, dus dan zou je zeggen dat die 10 punten verschil behoorlijk groot zijn. Het heeft vandaag te maken gehad met een individuele fout en een standaardsituatie. Wij moeten nu keihard vechten voor plek 2, dus wij hoeven helemaal niet naar plek 1 te kijken."


Quinten Timber: 'Uiteindelijk komt het aan op kleine details'

Quinten Timber was na afloop van de topper tegen PSV teneergeslagen. Bij ESPN gaf de middenvelder zijn visie op de wedstrijd, die met 1-2 verloren ging.

"Zij scoren twee goede goals en wij maar één. Uiteindelijk komt het aan op kleine details en dat zie je vandaag. Wij maken twee fouten bij de tegengoals en vooral in de topwedstrijden mag dat niet gebeuren. Deze keer viel het hun kant op. We wilden allebei aanvallen en hoog druk zetten. Dat kan leiden tot fouten en kansen, maar het ging op en neer. Uiteindelijk trekken zij aan het langste eind. PSV heeft het goed gedaan. Het is geen lekkere week geweest, maar dat is topsport. Je kunt niet alles winnen en je moet door. Donderdag staat er alweer een nieuwe wedstrijd voor de deur."


Mats Wieffer: 'Er had meer in gezeten, maar zij zijn geslepen'

Feyenoord verloor zondagmiddag de topper met 1-2 van PSV. Middenvelder Mats Wieffer deed zijn verhaal bij ESPN.

"Ik denk dat we in de eerste helft er goed bovenop zitten en krijg je een paar kansen. Uit het niets maken zij die goal in de tweede helft. Dan willen wij gaan, maar maken ze meteen de 0-2. Al met al denk ik dat we het onszelf een beetje aan doen. Zij hebben veel goede aanvallers en ze kunnen zomaar scoren, dat wisten we. Maar dat hebben we in de eerste helft goed aangepakt. We hadden zelf wat meer van kant kunnen wisselen. In de tweede helft creëren we niet zoveel na de tegengoals. Ik kreeg zelf nog een kans die er misschien in moest, dan speel je nog gelijk."

Volgens Wieffer had Feyenoord vooral moeite met het wisselen van kant: "We zijn veel aan één kant blijven spelen. Dan wordt het slordig en hebben we stom balverlies omdat het te druk is. Het duurde te lang om van kant te wisselen. In de tweede helft gingen zij wat meer inzakken en daar hebben wij vaak wat moeite mee. We hadden het plan dat de buitenspelers af en toe naar binnen moesten, maar dat maakte het alleen maar drukker."

Wieffer sloot af met de achterstand die Feyenoord nu heeft op PSV: "Dit is natuurlijk een grote achterstand, dat wordt heel moeilijk. Het is een heel groot gat. We moesten winnen, dat wisten we van tevoren. Nu moeten we verder kijken, maar dit resultaat helpt natuurlijk niet, nee. In deze wedstrijd had er meer in gezeten, maar zij zijn geslepen. Voor de 0-1 hadden ze voor mijn gevoel niets gecreëerd. Wij laten het zelf na om te scoren."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Saibari ('65)
Goal
0-2 Boscagli ('68)
Goal
1-2 Santiago Gimenez ('81)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Boscagli ('63)
Kaart
PSV: Babadi ('92)
Kaart
Feyenoord: Santiago Gimenez ('93)
Kaart
PSV: Benitez ('97)

Opstelling Feyenoord

Luka IvanušecSantiago GimenezCalvin Stengs


Quinten TimberRamiz ZerroukiMats Wieffer


Quilindschy HartmanDávid HanckoGernot TraunerLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'46 Marcos López voor Quilindschy Hartman
'54 Yankuba Minteh voor Luka Ivanušec
'71 Ayase Ueda voor Ramiz Zerrouki
'71 Igor Paixão voor Gernot Trauner
'77 Antoni Milambo voor Calvin Stengs


Opstelling PSV

VertessenDe Jong (C)Babayoko


SaibariTilVeerman


DestBoscagliSchoutenTeze


Benitez

Wissels:

'11 Van Aanholt voor Teze
'63 Tillman voor Vertessen
'72 Ramalho voor Veerman
'92 Babadi voor Til


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 1-0 (0-0)
 3 1-0 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
 2 2-2 (1-1)
 2 2-2 (1-1)
 2 2-1 (0-0)
 2 2-0 (0-0)
 2 2-2 (1-1)
 2 2-0 (0-0)
10  2 3-2 (1-1)
11  2 2-2 (1-1)
12  2 2-1 (0-0)
13  2 2-2 (1-1)
14  2 2-2 (1-1)
15  1 2-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.96. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Justin Bijlow (32 -> 5,0)
2. Dávid Hancko (11 -> 4,0)
3. Gernot Trauner (8 -> 3,0)
4. Niemand (6 -> 1,0)
4. Mats Wieffer (6 -> 1,0)
4. Quilindschy Hartman (6 -> 1,0)
7. Quinten Timber (5 -> 0,0)
8. Santiago Gimenez (4 -> 0,0)
9. Antoni Milambo (3 -> 0,0)
10. Ayase Ueda (2 -> 0,0)
11. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
11. Gjivaj Zechiël (0 -> 0,0)
11. Leo Sauer (0 -> 0,0)
11. Sem Valk (0 -> 0,0)
11. Tein Troost (0 -> 0,0)
11. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
11. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
11. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
11. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
11. Thomas Beelen (0 -> 0,0)
11. Yankuba Minteh (0 -> 0,0)
11. Marcos López (0 -> 0,0)
11. Igor Paixão (0 -> 0,0)
11. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
11. Calvin Stengs (0 -> 0,0)
11. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
11. Ramiz Zerrouki (0 -> 0,0)
11. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
11. Thomas van den Belt (0 -> 0,0)
11. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
11. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
11. Danilo (0 -> 0,0)
11. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
11. Cole Bassett (0 -> 0,0)
11. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
11. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
11. Devin Remie (0 -> 0,0)
11. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
11. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
11. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
11. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
11. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
11. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
11. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
11. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
11. Karim Dermane (0 -> 0,0)
11. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
11. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
11. Luka Ivanušec (0 -> 0,0)
11. Ondřej Lingr (0 -> 0,0)
11. Mikki Van Sas (0 -> 0,0)
11. Mannou Berger (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
door het spel van Feyenoord wat in de opbouw veels te lang duur en vol met risico is loopt het verkeerd af. dus ze doen het zichzelf aan. zoeken ze sneller de aanval loopt het veel beter dat zag jer ede laatste 15 minuten. je gaf alleen teveel ruimte achterin weg dus eige schuld dat je verliest
+1/-0