Feyenoord komt tekort in Eindhoven: 4-2

15 mei 2005
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd voor een stunt te zorgen in Eindhoven. De ploeg kwam tot twee keer toe nog wel terug van een achterstand via bevliegingen van Kalou en Kuyt, waarbij Kuyt voor beide treffers zorgde. Uiteindelijk bleek PSV een maatje te groot voor de Rotterdammers. Voor beide ploegen stond niets meer op het spel, PSV ging dat echter beduidend makkelijker af dan Feyenoord dat duidelijk toe is aan de zomerstop.

De jonge Afellay mocht PSV geheel vrijstaand op voorsprong schieten na een kwartier spelen. In de 22ste minuut kwam Feyenoord langszij. Kalou zorgde met een schitterende actie dat Kuyt binnen kon schieten.

In de 40ste minuut stond de ploeg echter weer achter. Vennegoor of Hesselink werkte de 2-1 binnen. In de 51ste minuut was het Kuyt die na een solo knap de gelijkmaker binnenschoot. Daarna bleek duidelijk dat PSV nog een maatje te sterk is. De Eindhovenaren schakelden een tandje bij en stonden een minuut later alweer op voorsprong. Die snelle tegentreffer deed Feyenoord uiteindelijk de das om.

Het was vervolgens Afellay opnieuw die via een knap afstandschot de 4-2 aantekende. Daarna golfde het duel nog wel op en neer, met kansen voor beide doelen. Tot treffers kwam het echter niet meer.

Bekijk voor een live verslag de link hieronder naar het scorebord.

Tiende nederlaag voor Feyenoord deze competitie

Voor Feyenoord was de nederlaag tegen PSV alweer de tiende van het seizoen. Van de 33 duels verloor Feyenoord er tien en speelde het er vijf gelijk. De ploeg won er dus slechts 18.

Feyenoord heeft gelijkspel nodig tegen ADO om vierde plaats te behouden

Door de nederlaag van Feyenoord in Eindhoven en de overwinning van Heerenveen tegen FC Groningen is Feyenoord nog niet geheel zeker van de vierde plaats in de eindrangschikking. Feyenoord heeft nu twee punten voorsprong op Heerenveen met nog een duel te gaan. Feyenoord zal thuis in het laatste duel dus minimaal gelijk moeten spelen tegen ADO Den Haag om de vierde plaats zeker te stellen.

Kuyt met twee goals nu op 26

Dirk Kuyt heeft opnieuw twee doelpunten toegevoegd aan zijn seizoensaantal. Dat indrukwekkende totaal staat nu op 26. Hij heeft zeven doelpunten voorsprong op de topscorersranglijst voor Kalou en Vennegoor of Hesselink die beiden op 19 staan.