Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenDominant Feyenoord boekt eenvoudige overwinning in Zwolle


Tijdstip
8 oktober 2023
Stadion
MAC³PARK stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Dominant Feyenoord boekt eenvoudige overwinning in Zwolle; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Dominant Feyenoord boekt eenvoudige overwinning in Zwolle

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle zondagmiddag met 0-2 gewonnen. In Overijssel opende Gimenez na zo’n twintig minuten de score en in de tweede helft verdubbelde de Mexicaan zijn productie. Bij Feyenoord was Gernot Trauner niet inzetbaar, waardoor Bart Nieuwkoop een basisplaats toebedeeld kreeg.

In de eerste helft was Feyenoord qua balbezit oppermachtig, maar het veldspel werd gekenmerkt door veel slordigheden. In de achterhoede van PEC Zwolle lag voldoende ruimte om van te profiteren, maar dit werd niet gedaan door de Rotterdammers. Desondanks kwam Feyenoord na 20 minuten spelen op 0-1, maar daar moest een communicatiefout bij PEC Zwolle aan te pas komen. Keeper Schendelaar en een verdediger deden beide niets, waardoor Gimenez voor open doel de openingstreffer binnen kon volleren. In het restant van de eerste helft was er vooral veel ruimte voor Yankuba Minteh. De buitenspeler werd vaak gelanceerd, maar in de afronding ontbrak de scherpte. De ruststand bleef daardoor steken op 0-1.

In de tweede helft werd de marge al snel verdubbeld. Na een goede onderschepping op het middenveld stond Gimenez vogeltje vrij en kon hij de 0-2 hard tegen de touwen schieten. Na de 0-2 zakte het tempo in de wedstrijd en kon Feyenoord wat meer doseren. Het controleerde de wedstrijd en gaf PEC Zwolle niet de gelegenheid om in de wedstrijd te komen.

Arne Slot paste in de tweede helft de nodige wissels toe. Zo kwam voormalig PEC-Zwolle speler Thomas Beelen binnen de lijnen, evenals Ramiz Zerrouki, Leo Sauer en Alireza Jahanbakhsh. Laatstgenoemde was tien minuten voor tijd dicht bij de 0-3, maar zijn harde knal eindigde op de lat. Vlak voor tijd kreeg David Hancko een goede kans om de score uit te breiden met een vrije trap op zo’n 17 meter van de goal van Schendelaar. De poging ontbeerde de nodige overtuiging, waardoor er geen verandering meer kwam in de score. Daarmee boekte Feyenoord een eenvoudige 0-2 zege in Zwolle.

Volgend weekend zijn er geen wedstrijden in de Eredivisie, in verband met de interlandperiode. Op zaterdag 21 oktober hervat Feyenoord de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.


Quilindschy Hartman: 'Het was vandaag niet super, maar wel goed genoeg'

Feyenoord behaalde zondagmiddag een degelijke 0-2 overwinning op PEC Zwolle. In Overijssel was opnieuw een basisplaats weggelegd voor Quilindschy Hartman. De linksback deed na afloop van de wedstrijd zijn verslag bij ESPN.

"We wisten dat je na een Europese wedstrijd dat je goed moet beginnen. Over het begin kunnen we alleen niet tevreden zijn, omdat we veel ballen verloren. Misschien leek het niet zo, maar we moesten te veel verdedigen voor ons gevoel. In de tweede helft hebben we dat opgepakt en voetballen we ons naar een redelijk makkelijke overwinning toe. Het was niet super, maar het was goed genoeg. Soms is het een valkuil als je denkt dat het op 90% ook wel lukt, maar we kunnen gewoon tevreden zijn."

Vervolgens werd Hartman gevraagd naar zijn persoonlijke vorm en naar de aankomende interlandperiode: "Vandaag was denk ik niet de beste wedstrijd, maar het gevoel is goed. Ik heb een goede maand gehad en ik denk dat je wel kunt zeggen dat ik in vorm ben. Ik vind het lastig om te zeggen of ik een basisplek verdien bij het Nederlands Elftal. Ik denk dat ik wel zou kunnen spelen in een 5-3-2 systeem, maar uiteindelijk ligt die keuze bij de trainer. Verdedigend zal zo'n systeem wat anders zijn, maar aan de bal kom ik veel in dezelfde situaties als bij Feyenoord."


Arne Slot: 'Zijn de hele wedstrijd niet in de problemen geweest'

Na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle stond er een gematigd tevreden Arne Slot bij de camera's van ESPN. Zijn ploeg speelde in de eerste helft in een te laag tempo, maar herpakte zich na de theepauze. De voormalig speler van PEC Zwolle gaf tekst en uitleg.

"We waren goed genoeg om van Zwolle te winnen, maar we tikten niet het niveau aan wat we wilden, zeker niet in de eerste helft. We zijn de hele wedstrijd niet in de problemen geweest, maar het tempo lag niet op het niveau dat ik graag zie. We hebben wel compleet gedomineerd, maar hij moest in de eerste helft niet verkeerd vallen. We spelen vaak wedstrijden waarin we veel beter zijn, maar waarin de tegenstander dan uit het niets scoort. Dat was vandaag gelukkig niet zo, maar dat houd je altijd in je achterhoofd. In de rust hebben we wat puntjes op de i gezet en in de tweede helft hebben we ons goed hersteld."

Bij Feyenoord kreeg vooral Yankuba Minteh veel ruimte en mogelijkheden. Zijn pogingen leverden echter geen doelpunten op en aan Slot werd gevraagd wat hiervan de oorzaak was: "Ik weet niet of het vandaag een gebrek aan overzicht was, of een drang om zelf doelpunten te maken. Dat is niet hetzelfde. Over het algemeen vind ik wel dat hij het overzicht heeft, maar vandaag ging hij veel voor zijn eigen kans. Hij is vaak bij dreiging betrokken, maar hij heeft er niet het maximale uit gehaald. Hij werkt hard en verdedigt vaak mee. Zijn momenten gaan we alleen nog wel even terugkijken."

Spits Santiago Gimenez wist vandaag opnieuw het doel te vinden en loopt met 12 doelpunten uit 8 wedstrijden voor op het gemiddelde van Coen Dillen. Daarom werd Slot gevraagd naar de Coen Dillen index: "Die ken ik, maar die wordt er elk jaar bij gehaald. Ik ben al heel blij dat hij deze goals gemaakt heeft en ik weet dat hij blijft scoren, maar ik weet niet of hij er toe in staat is. Deze discussie wordt wel vaker gevoerd, maar uiteindelijk blijkt nooit iemand het te halen. Volgens mij is dat in deze moderne tijd bijna niet meer mogelijk. Hij scoort alleen wel veel, dus ik acht hem wel in staat om in de buurt te komen."


Santiago Gimenez: '43 goals is geweldig en bijna onmogelijk'

Santiago Gimenez was zondagmiddag opnieuw erg belangrijk voor zijn ploeg. Met twee doelpunten verzorgde hij de gehele productie van Feyenoord op bezoek bij PEC Zwolle. Na afloop van de wedstrijd werd hij bij ESPN gevraagd naar zijn kennis over de Coen Dillen index, waar hij met zijn huidige doelpuntengemiddelde flink op voor ligt.

"Er is mij wel wat over verteld, ja. Het is moeilijk om in dit ritme te blijven. 43 goals is geweldig en bijna onmogelijk. Het belangrijkste is om te winnen, maar het is mooi zo lang het mogelijk is om er zo veel te maken. Alles is mogelijk. Ik wil elke dag een beetje beter worden en ik voel me goed. Mijn eerste goal was een beetje gelukkig, al moet je altijd vechten voor de bal en wachten op je kans. Je kunt het geluk noemen, maar het belangrijkste is dat hij erin ging. De tweede goal was precies een kans waar je de hele wedstrijd op wacht."

Gimenez sluit deze week weer aan bij de Mexicaanse selectie. Hierover zegt hij het volgende: "We gaan naar Noord-Amerika nu. Het zijn belangrijke wedstrijden en voor mij is het geweldig om het shirt van mijn land te mogen dragen. Het is wel lastig om aan het tijdsverschil te wennen, maar er zijn mensen en technologieën die me erbij helpen."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Santiago Gimenez ('21)
Goal
0-2 Santiago Gimenez ('54)
Scheidsrechter
Van der Eijk
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PEC Zwolle: van den Berg ('45)

Opstelling Feyenoord

Igor PaixãoSantiago GimenezYankuba Minteh


Calvin StengsQuinten TimberMats Wieffer


Quilindschy HartmanDávid HanckoLutsharel GeertruidaBart Nieuwkoop


Timon Wellenreuther

Wissels:

'63 Ramiz Zerrouki voor Yankuba Minteh
'76 Thomas Beelen voor Bart Nieuwkoop
'76 Alireza Jahanbakhsh voor Calvin Stengs
'76 Leo Sauer voor Igor Paixão
'84 Ondřej Lingr voor Quinten Timber


Opstelling PEC Zwolle

VelanasVelliosNamli


van den BergHuibertsBuurmeester


MacNultyLamKerstenReijnders


Schendelaar

Wissels:

'69 Fontana voor Huiberts
'84 van der Haar voor MacNulty
'84 Serano voor Velanas


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
10  5 0-2 (0-0)
11  5 0-4 (0-1)
12  4 1-4 (0-1)
13  4 0-4 (0-2)
14  4 0-3 (0-2)
15  4 0-4 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.48. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Santiago Gimenez (58 -> 5,0)
2. Dávid Hancko (18 -> 4,0)
3. Mats Wieffer (15 -> 3,0)
4. Quilindschy Hartman (14 -> 2,0)
5. Lutsharel Geertruida (7 -> 1,0)
6. Timon Wellenreuther (4 -> 0,0)
6. Quinten Timber (4 -> 0,0)
8. Yankuba Minteh (3 -> 0,0)
9. Leo Sauer (1 -> 0,0)
9. Igor Paixão (1 -> 0,0)
9. Alireza Jahanbakhsh (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
12. Gjivaj Zechiël (0 -> 0,0)
12. Sem Valk (0 -> 0,0)
12. Tein Troost (0 -> 0,0)
12. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)
12. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
12. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
12. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
12. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
12. Thomas Beelen (0 -> 0,0)
12. Gernot Trauner (0 -> 0,0)
12. Marcos López (0 -> 0,0)
12. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
12. Calvin Stengs (0 -> 0,0)
12. Ayase Ueda (0 -> 0,0)
12. Ramiz Zerrouki (0 -> 0,0)
12. Thomas van den Belt (0 -> 0,0)
12. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
12. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
12. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
12. Danilo (0 -> 0,0)
12. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
12. Cole Bassett (0 -> 0,0)
12. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
12. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
12. Denzel Hall (0 -> 0,0)
12. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
12. Devin Remie (0 -> 0,0)
12. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
12. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
12. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
12. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
12. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
12. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
12. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
12. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
12. Karim Dermane (0 -> 0,0)
12. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
12. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
12. Luka Ivanušec (0 -> 0,0)
12. Ondřej Lingr (0 -> 0,0)
12. Mikki Van Sas (0 -> 0,0)
12. Mannou Berger (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Mag wel hopen dat Minteh de tweede helft niet meer start. Tjonge jonge
+1/-0