Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord wint overtuigend in De Galgenwaard


Tijdstip
3 september 2023
Stadion
Stadion Galgenwaard
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord wint overtuigend in De Galgenwaard; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord wint overtuigend in De Galgenwaard

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op overtuigende wijze gewonnen. In de Domstad werd het 1-5, dankzij doelpunten van Gimenez (2), Stengs, Ueda en Minteh. Bij Feyenoord maakten Luka Ivanusec en Ondrej Lingr hun eerste officiële minuten.

Voor aankoop Luka Ivanusec was er meteen een basisplek ingeruimd door Arne Slot. Dit ging ten koste van Minteh, die op de bank plaats moest nemen. Feyenoord begon goed, want het kwam al na 8 minuten op voorsprong via Gimenez. Een lange bal van Hancko werd verkeerd ingeschat door Stengs én een FC Utrecht-verdediger, waardoor Gimenez vrij eenvoudig onder doelman Barkas de 0-1 kon inkoppen. Heel lang kon Feyenoord echter niet genieten van de voorsprong, want via Ryan Flamingo kwam FC Utrecht in de 19e minuut langszij.

Ook FC Utrecht kon echter niet lang genieten van hun doelpunt, want via Calvin Stengs werd het nog voor het half uur 1-2. Een groot aandeel in dit doelpunt was weggelegd voor Ivanusec, want dankzij zijn prachtige steekpass kwam Stengs oog in oog met Barkas. Hierdoor ging Feyenoord met een voorsprong de rust in.

Na de pauze was het al binnen 40 seconde raak voor de Rotterdammers. Gimenez frommelde zich langs twee Utrecht verdedigers en schoot de bal onder Barkas door, die er alles behalve goed uit zag bij dit schot. Slot bracht met Ueda en Minteh nieuwe aanvallers in de ploeg en ook dat bleek een goede ingreep. De Japanner maakte in de 70e de 1-4 na een formidabele aanval over meerdere schijven. De assist kwam uiteindelijk op naam van Stengs en Ueda haalde de trekker over.

In de slotfase kwamen Nieuwkoop, Zerrouki en Lingr in de ploeg voor Trauner, Stengs en Timber. Veel gebeurde er op het veld eigenlijk niet meer, maar toch kwam er nog een Rotterdams slotakkoord. In de allerlaatste actie van de wedstrijd omspeelde Yankuba Minteh de doelman en schoot eenvoudig de 1-5 in het lege doel. Direct na deze treffer was de wedstrijd afgelopen.

Volgend weekend is er geen voetbal in de Eredivisie. Op zaterdag 16 september hervat Feyenoord de competitie met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Aanvang van die wedstrijd is om 16:30 uur.


Gernot Trauner: 'We hadden er nog wel één of twee meer kunnen maken'

Feyenoord heeft zondagmiddag indruk gemaakt door met 1-5 te winnen op bezoek bij FC Utrecht. De Rotterdammers kwamen geen moment in de problemen en heersten op het veld. Aanvoerder Gernot Trauner deed na de wedstrijd zijn verslag bij ESPN.

"Zeker in het begin was Utrecht vrij agressief. We wisten dat we de duels moesten winnen en dat hebben we goed gedaan. Ze kwamen uit het niets terug tot 1-1, maar ik denk dat we veel kansen hebben gecreëerd en misschien wel één of twee keer meer hadden kunnen scoren. Maar als je met 1-5 wint bij FC Utrecht, mag je zeker tevreden zijn."

Utrecht kwam nog op 1-1 uit een corner. Deze corner was het gevolg van een miscommunicatie tussen Trauner en Wellenreuther. Trauner: "De bal ging naar de eerste paal en ik hoorde hem te laat. Het was een miscommunicatie en dat zou niet mogen gebeuren. Uiteindelijk hebben we een goede wedstrijd gespeeld en begin ik mezelf steeds beter te voelen. Ik had nog wel wat langer kunnen spelen dan wat ik vandaag heb gedaan."

Tot slot ging Trauner kort in op de twee nieuwelingen, Ondrej Lingr en Luka Ivanusec: "We hebben er nog twee goede spelers bijgekregen, die allebei hun kwaliteiten hebben laten zien. Zeker aan de bal hebben ze ontzettend veel kwaliteit."


Quilindschy Hartman: 'Eigenlijk was het wel een makkelijke middag'

Dankzij een 1-5 overwinning op FC Utrecht heeft Feyenoord opnieuw een flinke stap op de ranglijst gezet. Op de linkerflank begon aanwinst Luka Ivanusec meteen in de basis, met Quilindschy Hartman achter hem. De linksback stond na de wedstrijd voor de camera van ESPN en vertelde over de wedstrijd.

"We hadden constant druk op Utrecht en konden aanval na aanval opzetten. De restverdediging stond goed. Het was al met al een makkelijke middag. Ook na de 1-1 zijn we niet van slag geraakt en gewoon doorgegaan met goed voetballen. De seizoenstart leek misschien wat slecht door de uitslagen, maar het veldspel was niet slecht. We hebben nooit een paniekgevoel gehad."

Hartman heeft op de linkerflank een nieuwe partner in de Kroaat Luka Ivanusec. Hier ging hij op in: "Het is een goede speler die het spel snapt. We hebben pas één week samen getraind en ik voel al wel dat we elkaar goed aanvoelen. Je ziet vandaag ook dat hij in zijn eentje iets kan creëren met een actie of een pass. Dat is zeker een aanwinst voor ons."

Tenslotte werd Hartman gevraagd naar zijn oproep voor het Nederlands Elftal en zijn contractverlenging bij Feyenoord: "Het is de overtreffende trap van Jong Oranje. Ik ben hier benieuwd naar het niveau en naar de jongens. Toen de trainer het zei kreeg ik een lach op mijn gezicht en klapten de spelers voor me. Ik verwacht dat ik veel dingen ga leren en met wereldtoppers op het veld mag gaan staan. Ik ga goed kijken hoe zij alles aanpakken en ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen. Ik heb bij Feyenoord bijgetekend omdat ik voor mijn gevoel nog niet elke week uitblink. Ik vind dat ik pas een stap kan maken naar een grote competitie als ik elke week een uitblinker ben."


Calvin Stengs: 'Leuk om mijn eerste goal te maken'

Met een doelpunt en een assist had Calvin Stengs een groot aandeel in de overwinning van Feyenoord op FC Utrecht. De middenvelder deed bij ESPN zijn verhaal.

"Ik hoop dat ik nu los ben. Het ging lekker vandaag en het is leuk om je eerste goal te kunnen maken en het team te helpen. Ik maak me niet zo snel druk om dingen, maar je wilt natuurlijk goed spelen. Daarvoor moet je leveren en dat heb ik de afgelopen twee wedstrijden wel gedaan. Hier moet ik mee doorgaan."

Stengs werd ook gevraagd naar Luka Ivanusec en de 0-1. Meer specifiek of hij de bal wel of niet aanraakte voordat deze bij Gimenez uit kwam: "Nee, ik heb hem niet geraakt. Ik had niet in de gaten dat Santi anders buitenspel had gestaan. In de rust zeiden we tegen elkaar dat we gas moesten geven en dan is het fijn dat Santi, met wat geluk, meteen die 1-3 maakt. Wat betreft Luka, zie je natuurlijk meteen dat hij kwaliteiten heeft. Hij had een mooie assist op mij en ik ben blij dat ik die aanval heb kunnen afronden met een goal."


Arne Slot: 'Je ziet vandaag wat dit team allemaal kan'

Feyenoord heeft zondagmiddag met 1-5 gewonnen van FC Utrecht. Deze ruime overwinning kwam tot stand via doelpunten van Gimenez (2), Stengs, Ueda en Minteh. Trainer Arne Slot bij na de wedstrijd te zien bij ESPN en daar kreeg hij de vraag welke goal de mooiste was.

"De 1-2 en de 1-4 waren prachtige aanvallen. Het is mooi om te zien dat we onze kansen om weten te zetten naar goals. Als ik kritisch mag zijn, zie je dat we in de eerste helft echt veel en veel beter zijn, maar dat we geen afstand nemen en uit een corner die 1-1 tegen krijgen. Verder stemt de wedstrijd me natuurlijk tevreden."

Bij Feyenoord debuteerde Luka Ivanusec. Hierover sprak Slot vol lof: "Het was een goed debuut. Je hebt vooral gezien dat dit elftal nu een week of twee met elkaar traint. Dan zie je wat we kunnen en dat we onze kansen kunnen omzetten in doelpunten. Dan is het jammer dat we de eerste twee wedstrijden niet hebben kunnen winnen. Maar het wachten op Ivanusec was het wel waard, want je hebt gezien hoe hij speelde. Op 10 heeft Calvin het ook goed gedaan vandaag en ook Lingr had een mooie assist. Luka is een vaardige, volwassen speler die veel stabiliteit heeft in zijn prestaties. Dat onderscheid hem om dit moment van de andere vleugelaanvallers."

Ook ging Slot in op de kleine blessure van Gimenez: "In de rust liet hij zich al behandelen. De komende dagen zal bepaald moeten worden of hij gaat afreizen naar Mexico. Als we het zouden afraden, is dat maar één deel van het verhaal. Je hebt ook de speler en de bond nog. Het belangrijkste is dat hij gewoon fit moet zijn."

Een aantal spelers gaan komende week spelen voor hun land. Daar had Slot het volgende over te melden: "Als ik had mogen kiezen, was ik graag op het veld blijven staan met alle jongens. Jammer dat ze uitvliegen, maar van de andere kant is het ook goed dat we goede spelers hebben die zich doorontwikkelen tot international. Over het eerste blok ben ik teleurgesteld over het resultaat, met vier verliespunten. Ik denk dat dit Feyenoord niet had gelijkgespeeld bij Sparta."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-5 (1-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Santiago Gimenez ('8)
Goal
1-1 Flamingo ('19)
Goal
1-2 Calvin Stengs ('28)
Goal
1-3 Santiago Gimenez ('46)
Goal
1-4 Ayase Ueda ('72)
Goal
1-5 Yankuba Minteh ('90)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Utrecht: Toornstra ('57)

Opstelling Feyenoord

Luka IvanušecSantiago GimenezIgor Paixão


Calvin StengsQuinten TimberMats Wieffer


Quilindschy HartmanDávid HanckoGernot TraunerLutsharel Geertruida


Timon Wellenreuther

Wissels:

'55 Ayase Ueda voor Santiago Gimenez
'55 Yankuba Minteh voor Igor Paixão
'73 Bart Nieuwkoop voor Gernot Trauner
'85 Ramiz Zerrouki voor Quinten Timber
'85 Ondřej Lingr voor Calvin Stengs


Opstelling FC Utrecht

SeuntjensLidbergAzarkan


FlamingoToornstraBozdogan


El KarouaniSagnanVan der Hoorn (C)Ter Avest


Barkas

Wissels:

'64 Romeny voor Lidberg
'64 Ramselaar voor Azarkan
'77 Fraulo voor Flamingo
'77 Jensen voor Toornstra


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-3 (1-2)
 4 1-4 (0-2)
 4 1-3 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
 4 1-2 (0-1)
 4 1-4 (0-2)
 4 1-3 (0-1)
 4 1-2 (0-1)
10  4 1-3 (0-1)
11  4 0-5 (0-2)
12  4 1-3 (0-1)
13  4 1-4 (0-1)
14  4 1-3 (0-1)
15  4 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.58. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Calvin Stengs (39 -> 5,0)
2. Santiago Gimenez (24 -> 4,0)
3. Dávid Hancko (20 -> 3,0)
4. Luka Ivanušec (18 -> 2,0)
5. Quinten Timber (14 -> 1,0)
6. Gernot Trauner (3 -> 0,0)
7. Mats Wieffer (2 -> 0,0)
7. Igor Paixão (2 -> 0,0)
7. Quilindschy Hartman (2 -> 0,0)
10. Ayase Ueda (1 -> 0,0)
10. Lutsharel Geertruida (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
12. Gjivaj Zechiël (0 -> 0,0)
12. Leo Sauer (0 -> 0,0)
12. Sem Valk (0 -> 0,0)
12. Tein Troost (0 -> 0,0)
12. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)
12. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
12. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
12. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
12. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
12. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
12. Thomas Beelen (0 -> 0,0)
12. Yankuba Minteh (0 -> 0,0)
12. Marcos López (0 -> 0,0)
12. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
12. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
12. Ramiz Zerrouki (0 -> 0,0)
12. Thomas van den Belt (0 -> 0,0)
12. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
12. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
12. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
12. Danilo (0 -> 0,0)
12. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
12. Cole Bassett (0 -> 0,0)
12. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
12. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
12. Denzel Hall (0 -> 0,0)
12. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
12. Devin Remie (0 -> 0,0)
12. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
12. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
12. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
12. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
12. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
12. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
12. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
12. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
12. Karim Dermane (0 -> 0,0)
12. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
12. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
12. Ondřej Lingr (0 -> 0,0)
12. Mikki Van Sas (0 -> 0,0)
12. Mannou Berger (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd