Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenKampioen Feyenoord wint ook op bezoek bij FC Emmen


Tijdstip
21 mei 2023
Stadion
De Oude Meerdijk
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Kampioen Feyenoord wint ook op bezoek bij FC Emmen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Kampioen Feyenoord wint ook op bezoek bij FC Emmen

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen FC Emmen zondagmiddag met 1-3 gewonnen, waardoor het de dertiende (!) Eredivisiewedstrijd op rij wist te winnen. Een 1-0 achterstand werd voor rust ongedaan gemaakt door Idrissi, waarna Danilo tien minuten voor tijd de winnende binnenkopte en in de slotfase ook nog de 1-3 verzorgde.

Bij de opkomst werd er voor Feyenoord een erehaag gecreëerd door de spelers van FC Emmen, om de kampioen te feliciteren. Op het veld bleek FC Emmen fel van start te gaan, want de Drenthenaren hebben de punten immers nog hard nodig om zichzelf veilig te spelen. Na een kwartier spelen werd het dan ook 1-0, omdat Feyenoord vrij mak speelde. Een steekpass werd door Richairo Zivkovic in de korte hoek benut. Na een half uur spelen kwam Feyenoord dan toch langszij, dankzij een prima doelpunt van linksbuiten Oussama Idrissi. Verder viel er weinig te genieten op het kunstgras in Emmen, waardoor de ruststand op 1-1 werd bepaald.

Na rust bleef hetzelfde spelbeeld te zien. Feyenoord had vaker de bal, maar kon niet echt tot grote kansen komen. FC Emmen speelde naar haar mogelijkheden, maar ook hier kwam weinig gevaar uit. Na een uur spelen bracht Slot drie verse krachten in het veld; Kasanwirjo, Jahanbakhsh en Dilrosun vervingen Timber, Paixao en Idrissi. Even later kwam ook Danilo in het veld voor Szymanski.

In de 70e minuut was Feyenoord dan toch dichtbij de 1-2, maar van dichtbij schoot Gimenez op de paal. Tien minuten voor tijd werd het alsnog 1-2, toen Danilo een fantastisch afgemeten voorzet van Geertruida achter doelman Van der Hart kopte. In de slotfase kwam ook Lopez nog in het veld voor Hartman en maakte Feyenoord ook nog de 1-3. Een voorzet van Kasanwirjo werd prachtig verlengd door Jahanbakhsh, waardoor Danilo de bal voor het intikken had. Daarmee werd de eindstand bepaald op 1-3 en stuurde Feyenoord FC Emmen de play-offs voor lijfsbehoud in.

Volgende week sluit Feyenoord de competitie af met de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Zondag 28 mei wordt er om 14:30 uur afgetrapt.


Orkun Kökcü: ‘We hebben het niet laten lopen’

De eerste wedstrijd als Landskampioen heeft Feyenoord op bezoek bij FC Emmen weten te winnen. Een vroege achterstand werd omgebogen in een 1-3 overwinning dankzij twee goals van Danilo en één van Idrissi. Aanvoerder Kökcü verscheen na afloop voor de camera’s van ESPN, waar hij nader in ging over de fysieke toestand van Kasanwirjo, die na het laatste fluitsignaal op de grond viel.

“Ik zag dat een paar teamgenoten naar hem toe gingen en dat hij lastig adem kreeg. We weten niet precies wat hij heeft, maar we wilden er omheen staan als team. Hij reageert wel op alles, dus hopelijk gaat het goed. Ik ben natuurlijk geen dokter, dus veel meer kan ik niet zeggen.”

Vervolgens over de wedstrijd: “Ik denk dat we wel fel begonnen en de wedstrijd serieus hebben genomen. Maar uit de eerste counter kregen we meteen een doelpunt tegen. We hebben goede arbeid geleverd en je kon zien dat we het niet lieten lopen. Met 1-3 hebben we een mooie uitslag neergezet.”

Tenslotte werd hem nog kort gevraagd over het tripje naar Ibiza: “Volgens mij gaan we met z’n allen. We zien het niet per se als feest, maar meer om tot rust te komen. We hebben een zwaar seizoen gehad waarin we veel arbeid hebben gestoken. Nu is het moment om met de jongens wat te doen. Na Vitesse gaan ze naar het Nationale elftal of met hun familie op vakantie, dus dit is een mooi teamuitje.”


Arne Slot: ‘Er zijn heel veel redenen om te blijven’

Met een 1-3 overwinning heeft Feyenoord-trainer Arne Slot zijn dertiende overwinning op rij in de Eredivisie geboekt. Bij ESPN gaf de trainer aan dat het allemaal goed gaat met Neraysho Kasanwirjo en dat hij trots is op zijn ploeg:

“Hij is gewoon bij kennis en dat is hij ook de hele tijd geweest. We waren er snel bij om hem in de zijligging te leggen. Net zag ik alweer een smile op zijn gezicht in de kleedkamer. De schrik schiet je natuurlijk wel om het lijf als je het ziet gebeuren.”

Daarna ging Slot verder over de wedstrijd zelf: “Ik vind het heel knap. Ze verdienen de complimenten omdat ze deze verre uitwedstrijd, op een slecht veld, hebben gewonnen. Dan zie je de reden waarom we kampioen zijn geworden, want we gaan dan niet klagen. Iedereen blijft alles geven en in de laatste minuten zag ik ze nog sprints maken. Al met al wonnen we verdiend met 1-3.”

Vervolgens kreeg Slot de vraag hoe hij terugkijkt op de afgelopen week: “Prachtig. Om kampioen te worden is al heel bijzonder, maar om dat bij Feyenoord te doen is het echt ‘next level’. Dat komt niet alleen door de mensen, maar ook de iconische plek van de huldiging. In de dagen daarna hebben we het goed gevierd. Ik hoop dat ze mooi weer krijgen in Ibiza. Ze verdienen dit volledig. Vandaag hebben we aangetoond dat we prima kunnen spelen op zondag, na een aantal dagen feest.”

Tenslotte over zijn toekomst: “Het is niet dat ik iets bekend ga maken, want ik heb nog een tweejarig contract. Clubs die interesse hebben mogen zich bij Feyenoord melden, maar zoals Te Kloese vandaag zei, is er nog geen één club die zich heeft gemeld. Het is aan Feyenoord om een antwoord te geven als iemand zich meldt. Ik werk bij een geweldige club met een geweldige selectie, dus er zijn heel veel redenen om te blijven. Er zijn bepaalde clubs waar je altijd naar luistert, maar dan moeten zo ook langs Feyenoord.”


Mats Wieffer: ‘We blijven altijd hetzelfde doen’

Dankzij de terugkeer van Quinten Timber op het middenveld, was er voor Mats Wieffer een plekje vrij gemaakt in het hart van de verdediging. Wieffer speelde ondanks een gele kaart een prima wedstrijd en gaf zijn analyse na afloop bij ESPN.

“Ik denk dat we op zich goed speelden in het eerste kwartier. Toen kwam ik in een 1-op-1 situatie en dat is toch een beetje wennen voor me. Ik twijfelde om te stappen voor buitenspel, of om mee te lopen. Toen dook hij weg uit mijn rug. Dat had ik beter moeten doen. Uiteindelijk hebben we zeker verdiend gewonnen. Wat er ook gebeurt, we blijven hetzelfde doen. Dat is het belangrijkste in dit team. Dan zie je dat je richting het eind van de wedstrijd ook wat fitter bent en het over de streep trekt.”

Vervolgens kreeg hij de vraag hoe hij de afgelopen week heeft ervaren en of hij een beetje uitkijkt naar de komende dagen op Ibiza: “Ja, het was heel mooi natuurlijk. Je weet hoe het kan zijn vanuit 2017. Als je daar zelf staat is het heel indrukwekkend. Het was ook niet lastig om me weer te focussen op deze wedstrijd. We blijven gewoon hetzelfde doen en dat hebben we vandaag ook goed gedaan. Ik ben zelf nog nooit op Ibiza geweest. Nu gaan we de mooie week op een nog mooiere manier afsluiten.”


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-3 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Zivkovic ('15)
Goal
1-1 Oussama Idrissi ('30)
Goal
1-2 Danilo ('81)
Goal
1-3 Danilo ('87)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Santiago Gimenez ('36)
Kaart
FC Emmen: Zivkovic ('37)
Kaart
Feyenoord: Mats Wieffer ('45)

Opstelling Feyenoord

Oussama IdrissiSantiago GimenezIgor Paixão


Sebastian SzymańskiOrkun KökcüQuinten Timber


Quilindschy HartmanDávid HanckoMats WiefferLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'57 Alireza Jahanbakhsh voor Igor Paixão
'57 Javairo Dilrosun voor Quinten Timber
'57 Neraysho Kasanwirjo voor Oussama Idrissi
'66 Danilo voor Sebastian Szymański
'84 Marcos López voor Quilindschy Hartman


Opstelling FC Emmen

ZivkovicAntonisseDiemers


RomenyEl MessaoudiVeendorp


BurnetVeldmateAraujoTe Wierik


Van der Hart

Wissels:

'46 Vlak voor Veendorp
'46 Bernadou voor El Messaoudi
'66 Darfalou voor Antonisse
'76 Dirksen voor Burnet
'83 Assehnoun voor Zivkovic


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-3 (1-1)
 7 1-3 (1-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-2)
 5 1-3 (0-1)
10  5 1-3 (0-1)
11  4 0-3 (0-0)
12  3 1-4 (0-1)
13  3 0-3 (0-1)
14  3 1-4 (0-2)
15  3 0-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.78. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Danilo (40 -> 5,0)
2. Dávid Hancko (12 -> 4,0)
3. Lutsharel Geertruida (10 -> 2,5)
3. Orkun Kökcü (10 -> 2,5)
5. Justin Bijlow (8 -> 1,0)
6. Alireza Jahanbakhsh (5 -> 0,0)
7. Igor Paixão (4 -> 0,0)
8. Quinten Timber (3 -> 0,0)
9. Oussama Idrissi (2 -> 0,0)
10. Santiago Gimenez (1 -> 0,0)
10. Quilindschy Hartman (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
12. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
12. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
12. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
12. Marcos López (0 -> 0,0)
12. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
12. Gernot Trauner (0 -> 0,0)
12. Cole Bassett (0 -> 0,0)
12. Mats Wieffer (0 -> 0,0)
12. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
12. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
12. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
12. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
12. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
12. Denzel Hall (0 -> 0,0)
12. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
12. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
12. Karim Dermane (0 -> 0,0)
12. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
12. Tein Troost (0 -> 0,0)
12. Devin Remie (0 -> 0,0)
12. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
12. Sem Valk (0 -> 0,0)
12. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
12. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
12. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
12. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
12. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.