Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord boekt probleemloze overwinning op FC Utrecht


Tijdstip
23 april 2023
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord boekt probleemloze overwinning op FC Utrecht; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord boekt probleemloze overwinning op FC Utrecht

Feyenoord heeft zondagmiddag zonder al te veel problemen het FC Utrecht van Michael Silberbauer opzij gezet. Nadat Feyenoord in de eerste helft via Szymanski op voorsprong was gekomen, werd het vlak na rust 2-0 door Gimenez. Een prachtige 3-0 van Jahanbakhsh gooide het duel op slot, al redde Dost vlak voor tijd de Utrechtse eer nog.

Feyenoord begon goed en legde een aantal prima aanvallen op de mat in de beginfase. Na een kwartier spelen kreeg de ploeg loon na werken, toen Szymanski een teruggelegde bal van Pedersen achter doelman Barkas binnenschoot. De Rotterdammers zouden de hele wedstrijd oppermachtig blijven in balbezit, al werd er soms slordig balverlies geleden. Dit waren de momenten waarop FC Utrecht loerde, al sprong het hier niet zuinig mee om. Veel uitgespeelde kansen creëerde Feyenoord echter ook niet, waardoor de ruststand 1-0 was.

Vlak na rust verdubbelde Feyenoord de marge via Gimenez. De Mexicaan miste eerst nog een grote kans, maar kon niet veel later de rebound van een schot van Kökcü gemakkelijk binnenkoppen en zijn ploeg zo op 2-0 zetten. Voor FC Utrecht was Douvikas tweemaal vrij gevaarlijk, maar bij beide pogingen ontbrak het aan kracht in de afronding. Feyenoord deed het zichtbaar rustiger aan en bleef dominant aan de bal. Toen de ingevallen Jahanbakhsh in de 82e minuut met een krachtig schot in de kruising de 3-0 liet aantekenen, was de wedstrijd gespeeld. In de 89e minuut scoorde Bas Dost nog wel een tegentreffer, maar dat mocht de pret niet drukken.

Met nog vier wedstrijden te gaan staat Feyenoord acht punten los op de nieuwe naaste achtervolger PSV, dat eerder op de dag Ajax met 3-0 verpletterde. Op zondag 7 mei hervat Feyenoord de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen stadsgenoot Excelsior.


Mats Wieffer: 'Nu mogen we het natuurlijk niet meer weggeven'

Mats Wieffer speelde zondagmiddag opnieuw 90 minuten in de wedstrijd tegen FC Utrecht. De middenvelder verscheen na de wedstrijd bij ESPN om zijn verhaal bij Hans Kraaij Jr. te doen.

"Na donderdag waren we teleurgesteld natuurlijk. Maar vandaag hebben we denk ik erg goed gespeeld. Ik denk dat iedereen wel wat voelt, maar daar moeten we gewoon doorheen. Met het kampioenschap in het hoofd loop je het er wel uit. Ik had ook geen kramp, maar iemand ging op mijn voet staan."

Hans Kraaij Jr. vroeg vervolgens of Wieffer wel eens last heeft van twijfels of onzekerheid: "Ik ben er mee bezig om constant te spelen, dat is vrij belangrijk op het middenveld. Je kunt niet door de ondergrens zakken. Als ik een keer een mindere bal speel, hou ik het daarna even makkelijk. Dat helpt om het constant te houden, maar natuurlijk speel ik de ene keer beter dan de andere keer. Vroeger had ik veel meer twijfels bij mezelf, maar daar heb ik nu een manier op gevonden om het van me af te zetten."

Wieffer sloot af over de aanstaande titel: "We hebben goed gespeeld en zijn weer een stapje dichterbij de titel. We moeten nog eventjes. Het ziet er goed uit. Nu mogen we het natuurlijk niet meer weggeven. Het kan bijna niet meer fout."


Orkun Kökcü: 'We waren enorm opgeladen om te winnen'

Orkun Kökcü was zondagmiddag de Man of the Match bij Feyenoord - FC Utrecht. De fit ogende middenvelder speelde zoals zo vaak dit seizoen een prima wedstrijd, waarbij hij veel meters maakte. Direct na de wedstrijd was Kökcü te zien bij ESPN.

"Ik denk dat de eerste helft af en toe wel lastig was, met de counters van Utrecht. We speelden wel goed, maar hadden af en toe wat slordige momenten. In de tweede helft hebben we dat beter opgepakt en speel je de wedstrijd uiteindelijk wel goed uit. Je verslapt bij het tegendoelpunt een beetje, dat is echt zuur."

Vervolgens werd de aanvoerder gevraagd of ze last hadden van de slopende wedstrijd van afgelopen donderdag: "Niet per se. Deze wedstrijd was heel anders, want zij zakten een stuk meer in. Wij stonden zelf wat hoger en dan hoef je wat minder meters te maken. Het was wel fijn dat we de 3-0 maakten. We zijn sowieso hartstikke fit, dus het mag geen excuus zijn dat we 120 minuten hebben gespeeld. Dat hebben we ook laten zien, denk ik. We waren misschien nog wel meer opgeladen om te winnen dan normaal, na donderdag."

Ook Kökcü gaf aan dat het team nog niet aan de titel dacht: "We hebben nog niet te ver vooruit gedacht. Zoals het hele seizoen moeten we vooral naar onszelf kijken. Het is niet belangrijk wanneer het gebeurt, als het maar gebeurt. De fans spraken het in de tweede helft al uit, maar het moet wel goed komen."


Arne Slot: 'Orkun is de leider van dit elftal geworden'

Arne Slot baalde na afloop van de wedstrijd tegen FC Utrecht van die ene tegentreffer vlak voor tijd. Dat maakte hij duidelijk in zijn interview bij ESPN.

"Je wilt heel graag de nul houden. Dan is het teleurstellend als die nog valt, zeker omdat het in de aanloop er naartoe duidelijk buitenspel was. Ik verwacht wel van mijn spelers dat ze altijd scherp zijn en dan is het jammer om deze goal tegen te krijgen. Lutsharel had dat ook beter moeten verdedigen."

Slot praatte vervolgens over FC Utrecht en zijn spelmaker Orkun Kökcü: "Ze speelden vanaf de middenlijn druk te zetten en dan wat meer te komen. Ik was niet verrast door onze agressieve opening. Een speler als Kökcü was ook gewoon weer hartstikke fit, maar ook Hancko en Geertruida speelden vandaag weer goed. Orkun heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt in zijn spel, maar vooral in zijn fitheid. Hij is de leider van dit elftal. Dat heeft hij vandaag ook gedaan in zijn voetbal en arbeid. Ik denk dat hij daar ook energie van krijgt. Hij heeft heel veel geïnvesteerd in zichzelf, op en buiten de club."

Ook ging Slot verder over die andere middenvelder, Mats Wieffer: "Hij kan lekker voetballen naast Orkun en met de verdediging achter hem. Mats, maar ook Orkun, laten zien dat het individu kan excelleren wanneer het team excelleert. Wedstrijden worden altijd geëvalueerd, en de grootste uitdaging van Mats is om te wennen aan wat er voor nodig is om elke drie dagen fit te zijn. Daar moet ontzettend veel tijd en energie in zitten en daar hebben we met elkaar wel eens gesprekken over."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Sebastian Szymański ('15)
Goal
2-0 Santiago Gimenez ('54)
Goal
3-0 Alireza Jahanbakhsh ('82)
Goal
3-1 Dost ('89)
Scheidsrechter
Van de Graaf
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Utrecht: Brouwers ('20)
Kaart
FC Utrecht: Kluivert ('93)

Opstelling Feyenoord

Oussama IdrissiSantiago GimenezIgor Paixão


Orkun KökcüSebastian SzymańskiMats Wieffer


Marcos LópezDávid HanckoLutsharel GeertruidaMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'46 Danilo voor Sebastian Szymański
'77 Alireza Jahanbakhsh voor Igor Paixão
'77 Javairo Dilrosun voor Oussama Idrissi
'83 Neraysho Kasanwirjo voor Mats Wieffer
'83 Antoni Milambo voor Santiago Gimenez


Opstelling FC Utrecht

BoussaidDouvikasJensen


Van de StreekBrouwersToornstra


Van der MaarelViergever (C)Van der HoornKlaiber


Barkas

Wissels:

'62 Booth voor Brouwers
'62 Bozdogan voor Jensen
'62 Kluivert voor Van der Hoorn
'66 Dost voor Douvikas
'73 Labyad voor Boussaid


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
 7 3-1 (1-0)
10  7 3-1 (1-0)
11  6 3-1 (2-1)
12  5 2-1 (1-0)
13  5 3-0 (1-0)
14  5 2-1 (1-0)
15  5 3-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.40. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Orkun Kökcü (52 -> 5,0)
2. Dávid Hancko (32 -> 4,0)
3. Sebastian Szymański (14 -> 3,0)
4. Lutsharel Geertruida (8 -> 2,0)
5. Justin Bijlow (5 -> 0,5)
5. Santiago Gimenez (5 -> 0,5)
7. Mats Wieffer (2 -> 0,0)
8. Marcus Pedersen (1 -> 0,0)
8. Alireza Jahanbakhsh (1 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
10. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
10. Danilo (0 -> 0,0)
10. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
10. Marcos López (0 -> 0,0)
10. Gernot Trauner (0 -> 0,0)
10. Cole Bassett (0 -> 0,0)
10. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
10. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
10. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
10. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
10. Quinten Timber (0 -> 0,0)
10. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
10. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
10. Denzel Hall (0 -> 0,0)
10. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
10. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
10. Quilindschy Hartman (0 -> 0,0)
10. Karim Dermane (0 -> 0,0)
10. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
10. Tein Troost (0 -> 0,0)
10. Devin Remie (0 -> 0,0)
10. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
10. Sem Valk (0 -> 0,0)
10. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
10. Igor Paixão (0 -> 0,0)
10. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
10. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
10. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
10. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.