Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord knokt zich naar punt tegen PSV


Tijdstip
5 februari 2023
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord knokt zich naar punt tegen PSV; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord knokt zich naar punt tegen PSV

Feyenoord heeft in de topper tegen PSV een punt weten te pakken. De ploeg toonde opnieuw veel veerkracht door na een 0-2 achterstand toch nog gelijk te maken. Alireza Jahanbakhsh maakte beide doelpunten.

Feyenoord nam direct het heft in handen en kreeg na enkele minuten spelen al de eerste mogelijkheid. Een schot van Orkun Kökcü werd tot twee keer toe door de verdediging geblokt. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Kökcü verspeelde de bal, waarna PSV vanuit de counter razendsnel toesloeg en via El Ghazi op voorsprong wist te komen.

Ook na de tegentreffer was het Feyenoord dat vrijwel constant aaan de bal was, maar moeite had om tot kansen te komen. PSV trok zich zo massaal terug dat er nauwelijks ruimte was om te voetballen. Pas halverwege de eerste helft volgde het eerste schot op doel, maar de poging van Santiago Gimenez werd door de doelman gekeerd.

Wat volgde was een lange periode waarbij beide ploegen in balbezit de ene na de andere fout maakten. Lange tijd kwam Feyenoord niet verder dan een afstandsschot van Quinten Timber dat net over het doel ging. Diep in blessuretijd kreeg Igor Paixão echter een enorme kans na een voorzet van Javairô Dilrosun. Hij kon de bal echter niet controleren, zodat er gered kon worden. De ploeg stond bij rust daarom met 0-1 achter.

In de tweede helft kwam Feyenoord een stuk feller uit de kleedkamer. Al snel kreeg het de grootste kans van de wedstrijd. Een kopbal van Santiago Gimenez werd door doelman Benítez gekeerd en ook de rebound van Timber wist hij te stoppen.

Halverwege de tweede helft kwam PSV met tien man te staan. Makkelie miste een smerige overtreding van Obispo, maar de VAR greep in en hij moest alsnog vertrekken. Met een man meer werd de druk direct vol opgevoerd, maar het was uitgerekend PSV dat opnieuw scoorde. Terwijl het een man minder had, had het in de aanval een overtal situatie en Hazard schoot de 0-2 in het doel.

Arne Slot greep direct in en bracht met Danilo een extra aanvaller binnen de lijnen. Al snel leidde dat opnieuw tot een grote kans voor Feyenoord, maar opnieuw wist Benitez redding te brengen. Tien minuten voor tijd viel dan de aansluitingstreffer. Het eenrichtingsverkeerd werd beloond toen een voorzet van Oussama Idrissi door Alireza Jahanbakhsh werd binnen gekopt.

Het publiek in De Kuip ging er vol achterstaan en de druk werd door Feyenoord nog verder opgevoerd. Met Patrik Wålemark voor Dávid Hancko bracht Slot nog een aanvaller binnen de lijnen, zodat Feyenoord in de resterende minuten met vijf aanvallers speelde. In de laatste minuut volgde er nog een opstootje toen derde doelman van PSV Waterman de bal vasthield bij een inworp en dat leidde tot geel voor onder meer Idrissi.

Vanwege al het oponthoud werden er negen minuten blessuretijd gegeven. Bij het ingaan van die blessuretijd was Feyenoord direct dicht bij een doelpunt, maar een schot van Danilo ging net naast de verkeerde kant van het doel. De Braziliaan kreeg twee minuten later opnieuw een enorme kans, maar dit keer wist Benitez redding te brengen, terwijl een poging van Jahanbakhsh net over het doel werd gekruld.

Het waren de invallers die uiteindelijk het verschil maakten. Uit een pass van Idrissi zorgde Jahanbakhsh met een heerlijk schot van afstand tot de volkomen terechte gelijkmaker. In de paar minuten die resteerden werd vervolgens vol gejaagd op de winst, maar kansen volgden er niet meer. Feyenoord pakte daardoor een punt in de topper tegen PSV.


Orkun Kökcü: 'Het is mooi om te zien dat de jongens vanaf de bank belangrijk konden zijn'

In gesprek met ESPN was Orkun Kökcü uiteindelijk tevreden dat Feyenoord nog gelijk had gespeeld. "Gezien het spelbeeld hadden we op z'n minst een gelijkspel eruit moeten halen", aldus Kökcü. "Dat hebben we uiteindelijk ook gedaan, maar het werd ons ook wel makkelijk gemaakt door die rode kaart."

Feyenoord moest diep gaan om tot een punt te komen. "In de eerste helft was het moeizaam. We hadden wel balbezit, maar het was moeilijk om er doorheen te spelen. Na die 0-1 creëerden we wel mogelijkheden, maar die benutten we niet", zo gaf hij aan. "Het is mooi om te zien dat de jongens vanaf de bank belangrijk konden zijn. Dat geeft aan dat wij een goed team zijn."

Kökcü werd vervolgens gevraagd naar zijn eigen fysiek. "Op de training had ik gisteren wat last van mijn bovenbeen. Dat voelde ik in de warming-up nog steeds", zei hij daarover. "In de wedstrijd voel je ook dat je niet vrijuit bent. Je probeert dat in de wedstrijd te verzetten, maar dat moet sneller. Die 0-1 kwam uit een fout van mij. Zij hebben twee goede counters gehad en hebben twee keer gescoord."


Arne Slot: 'We hebben negentig minuten lang gedomineerd'

Arne Slot was in gesprek met ESPN lovend over zijn ploeg. "Heel veel mensen kijken vooral naar het resultaat, maar als trainer kijk je vooral naar hoe hard spelers werken en wat ze er allemaal voor doen", aldus Slot. "Ik gebruik bijna nooit het woord trots, maar als de tegenstander twee keer in de zestien komt en zulke ballen binnen schiet en je komt dan zo terug... Dan is dat echt heel mooi, maar over het resultaat zijn we niet tevreden."

Of Feyenoord verdiend had om te winnen, wilde Slot niet zeggen. "Dat is voetbal altijd moeilijk", zo gaf hij aan. "Kijk je naar het spelbeeld? Wie wil de bal hebben? Wie wil het meeste opbouwen? Wie krijgt de meeste kansen? Als je dat als leidraad neemt zouden wij het verdienen. Als je kijkt naar het scoreverloop is het niet handig dat je tegen PSV, die met name op counter speelt, op 0-1 achter komt. Dan speel je ze alleen maar in de kaart."

Over het spel was Slot zeer te spreken. "We hebben veel de bal gehad op hun helft. We hebben de wedstrijd negentig minuten lang gedomineerd", zei hij daarover. "Je wilt alleen meer rendement halen. Wat dat betreft kijk ik met jaloezie naar PSV. Zij komen twee keer in de zestien en die tweede is niet eens de kans, daar maken ze twee goals uit."


Alireza Jahanbakhsh: 'Jammer dat we maar twee keer hebben gescoord'

In gesprek met ESPN was Alireza Jahanbakhsh heel blij met zijn invalbeurt tegen PSV. "We wisten dat dit een heel belangrijke wedstrijd was. We staan bovenaan en willen op de eerste plek blijven staan", aldus Jahanbakhsh. "Ik speelde zelf een goede wedstrijd. Ik probeer altijd om belangrijk te zijn. Na die 0-2 dacht ik alleen maar aan aanvallen. Na die eerste goal dacht ik dat al dat het nog goed zou gaan komen."

Jahanbakhsh ging verder: "Ik heb het zelf een paar keer geprobeerd, de andere jongens ook. Ik hoorde net dat we 35 schoten hebben gehad. Jammer dat we maar twee keer hebben gescoord."

Over zijn invalbeurt was hij heel te spreken. "Ik heb veel vertrouwen en ik ben blij dat ik nu twee keer heb gescoord", zo gaf hij aan. "Die eerste was een prima bal van Oussama. Als je als buitenspeler ver naar binnen komt, krijg je de kans om hem binnen te koppen."

In de blessuretijd kwam hij opnieuw tot scoren. "Ik had vlak daarvoor met links al een kans. Bij de tweede goal dacht ik dat Oussama eerst een voorzet zou gaan geven, maar toen zag ik dat ik genoeg ruimte had", zei hij daarover. "Die stuit maakte het voor de keeper moeilijk. Gelukkig ging die bal er in. Toen ik de bal schoot, had ik al het gevoel dat hij zou zitten."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 El Ghazi ('8)
Goal
0-2 Hazard ('68)
Goal
1-2 Alireza Jahanbakhsh ('81)
Goal
2-2 Alireza Jahanbakhsh ('90)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Til ('43)
Kaart
PSV: Bakayoko ('46)
Kaart
Feyenoord: Lutsharel Geertruida ('53)
Kaart
PSV: de Jong (C) ('53)
Kaart
PSV: Obispo ('65)
Kaart
Feyenoord: Oussama Idrissi ('89)
Kaart
PSV: Benitez ('90)
Kaart
PSV: Fabio Silva ('90)

Opstelling Feyenoord

Javairo DilrosunSantiago GimenezIgor Paixão


Orkun KökcüQuinten TimberMats Wieffer


Marcos LópezDávid HanckoLutsharel GeertruidaMarcus Pedersen


Timon Wellenreuther

Wissels:

'69 Oussama Idrissi voor Javairo Dilrosun
'72 Ezequiel Bullaude voor Quinten Timber
'69 Alireza Jahanbakhsh voor Igor Paixão
'71 Danilo voor Marcos López
'84 Patrik Wålemark voor Dávid Hancko


Opstelling PSV

Simonsde Jong (C)El Ghazi


TilVeermanSangaré


MweneObispoBranthwaiteTeze


Benitez

Wissels:

'17 Bakayoko voor El Ghazi
'31 Van Aanholt voor Mwene
'61 Gutierrez voor Veerman
'61 Hazard voor Til
'69 Ramalho voor Bakayoko
'69 Fabio Silva voor de Jong (C)


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 2 0-0 (0-0)
 2 3-3 (1-1)
 1 2-1 (0-0)
 1 2-0 (1-0)
 1 4-2 (2-1)
 1 2-1 (1-0)
 1 2-1 (1-0)
 1 2-1 (1-0)
 1 2-0 (1-0)
10  1 2-1 (1-0)
11  1 2-1 (1-0)
12  1 2-1 (1-0)
13  1 2-0 (0-0)
14  1 3-2 (1-1)
15  1 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.57. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Alireza Jahanbakhsh (28 -> 5,0)
2. Lutsharel Geertruida (17 -> 4,0)
3. Marcus Pedersen (10 -> 3,0)
4. Dávid Hancko (8 -> 2,0)
5. Orkun Kökcü (5 -> 0,3)
5. Mats Wieffer (5 -> 0,3)
5. Oussama Idrissi (5 -> 0,3)
8. Santiago Gimenez (3 -> 0,0)
9. Timon Wellenreuther (2 -> 0,0)
10. Marcos López (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
11. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
11. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
11. Danilo (0 -> 0,0)
11. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
11. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
11. Gernot Trauner (0 -> 0,0)
11. Cole Bassett (0 -> 0,0)
11. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
11. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
11. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
11. Quinten Timber (0 -> 0,0)
11. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
11. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
11. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
11. Quilindschy Hartman (0 -> 0,0)
11. Karim Dermane (0 -> 0,0)
11. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
11. Tein Troost (0 -> 0,0)
11. Devin Remie (0 -> 0,0)
11. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
11. Sem Valk (0 -> 0,0)
11. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
11. Igor Paixão (0 -> 0,0)
11. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
11. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
11. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Zonde dat we niet gewonnen hebben. Hadden meer verdiend. Toch nog heel wat kansen weten te creëren, terwijl psv de hele wedstrijd de bus voor de goal had geparkeerd.
+1/-0