Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenMakkelijke avond voor koploper Feyenoord tegen NEC


Tijdstip
25 januari 2023
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Makkelijke avond voor koploper Feyenoord tegen NEC; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Makkelijke avond voor koploper Feyenoord tegen NEC

Feyenoord heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de Eredivisie. Nadat PSV en FC Twente punten hadden laten liggen, wist de ploeg van Arne Slot wel te winnen. In een ijskoude Kuip werd NEC met 2-0 aan de kant gezet via een vroeg doelpunt van Dilrosun en een penalty vlak voor rust van Kökcü.


Bij de eerste aanval van de wedstrijd was het direct raak voor Feyenoord. Een mooie combinatie tussen Pedersen en Dilrosun werd door laatstgenoemde achter Cillessen binnen geschoten. Na de 1-0 bleef Feyenoord de opbouw van NEC onder druk zetten, waar de Nijmegenaren het lastig mee hadden. Af en toe kwamen ze door de druk van Feyenoord heen, maar met name Geertruida onderschepte achterin veel ballen. Op één schotje na viel er daarom weinig te doen voor Bijlow.


Feyenoord was eigenlijk ook niet bij machte om grote kansen te creëren. Het weinige gevaar kwam vooral voort uit afstandsschoten van Dilrosun en Idrissi, die de licht geblesseerde Paixao had vervangen. Toch werd het in de blessuretijd nog 2-0, want na een lange loopactie van Gimenez moest Marquez aan de noodrem trekken: penalty en een rode kaart. De penalty werd feilloos benut door Kökcü. In de tweede helft lukte het Feyenoord niet om de voorsprong verder uit te breiden, maar hoefde het ook niet te vrezen voor een wederopstanding van de Nijmegenaren. Zo werd het een koude kermis voor NEC en bleven de punten gewoon weer in Rotterdam.


Aanstaande zondag staat voor Feyenoord de volgende wedstrijd op het programma. Dan wordt er om 12:15 afgetrapt uit tegen FC Twente.


Neraysho Kasanwirjo: ‘Nu kan ik om de serieuze prijzen gaan spelen’

Woensdagavond maakte winteraanwinst Neraysho Kasanwirjo zijn debuut in Feyenoord 1. De van FC Groningen overgekomen multifunctionele verdediger speelde een prima wedstrijd, al viel er weinig meer te behalen tegen het uitgebluste NEC. Na afloop van de met 2-0 gewonnen wedstrijd deed Kasanwirjo zijn verhaal bij ESPN over de afgelopen dagen.

“De eerste dagen heb ik heel goed beleefd. Ik ben goed opgevangen en begeleid door de boys. Ik was erop voorbereid om vandaag te spelen. Dat was een lekker moment om in te vallen. Ik heb goed getraind afgelopen week en dan is het fijn dat je ook meteen speelgerechtigd bent en je debuut kunt maken. Nu kan ik om serieuze prijzen gaan spelen en dat is waar je voor leeft. Ik heb nog niet écht met de trainer gesproken over de positie waar ik me op moet gaan richten. Ik moet gaan wennen aan het spel en het tempo van deze ploeg, en ervoor zorgen dat ik een basisplaats kan krijgen. Het tempo is hier wel wat anders dan in Groningen en het is aan mij om daar in mee te gaan.”


Quilindschy Hartman: ‘Totaal geen last van Kuipvrees gehad’

Na zijn sterke optreden in De Klassieker regende het complimenten voor Quilindschy Hartman. Zo zei Wesley Sneijder dat kersvers bondscoach Ronald Koeman niet om de linksback van Feyenoord heen kan. Na de wedstrijd tegen NEC, die met 2-0 werd gewonnen, gaf Hartman bij ESPN commentaar op deze mooie woorden.

“Het zijn veel complimenten geweest, maar ik heb zelf niet heel veel gelezen. Je hoort alleen wel de positieve geluiden. Ik heb agressief gespeeld en daar waren mensen positief over. Het is leuk als een grote speler (Sneijder, red.) zoiets zegt. Oranje is natuurlijk een droom voor me, maar ik ben daar nu eerlijk gezegd niet mee bezig.”

“Ik ben vooral bezig met het voetbal. Het is niet heel anders dan in de jeugd, alleen je krijgt wat meer aandacht. Als je uit de jeugd komt, voel je al wat anders bij Feyenoord dan een speler van buitenaf, denk ik. De mensen hier zijn trots als er iemand uit de jeugd doorbreekt. Ik speel nu in een nieuw Feyenoord, wat een leuk team is met een goede sfeer, en zo hard mogelijk werkt voor de punten.”


Orkun Kökcü: ‘Ik was geïrriteerd over mijn eigen spel’

Bij de camera’s van ESPN gaf Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü aan dat hij niet tevreden was over zijn eigen spel. De middenvelder was vooral voor rust niet in goede doen, maar desondanks was zijn Feyenoord de dominante partij. Een korte samenvatting van zijn avond:

“De tweede helft was gewoon een kwestie van uitspelen, zeker met het oog op zondag. In de eerste helft was ik wel geïrriteerd, want het liep niet. Ik heb betere avonden gehad. Met het resultaat was alleen niets mis, maar ik zat er zelf niet lekker in. We hebben als team wel gedomineerd, en dan helpt zo’n rode kaart wel. Ik had een paar momenten wel in mijn achterhoofd dat ik op scherp stond, zeker omdat ik vorig seizoen op deze manier De Klassieker miste. Bij een 2-0 voorsprong tegen 10 man ga je natuurlijk geen gekke dingen meer doen.”


Arne Slot: ‘Slechtst mogelijke uitvoering van 11 tegen 10 gezien’

Trainer Arne Slot was na afloop van de 2-0 overwinning op NEC allerminst tevreden over het optreden van zijn ploeg. Bij ESPN trok hij de vergelijking met de wedstrijd van afgelopen zondag tegen ajax en daarbij kon Slot een aantal conclusies trekken:

“Zondag was ik vele malen tevredener over de uitvoering dan vandaag. Ik vond ons druk zetten vele malen minder dan toen en misschien heb ik wel de slechtst mogelijke uitvoering van 11 tegen 10 ooit gezien. Maar het heeft wel drie punten opgeleverd. De 1-0 was wel bijzonder fijn, zeker omdat we Javairo met dat doel hadden opgesteld. Hij kan uit de 1-op-1 toch wat extra’s creëren. We hebben verder ook niet veel weggegeven voor rust, maar ik vond ons energieniveau minder dan zondag.”

Vervolgens ging de oefenmeester verder over de rol van Gimenez en het spel van Feyenoord: “Santiago was betrokken bij de 2-0. Dat heeft hij prima gedaan, maar overall was het niet onze beste wedstrijd. We moeten meer kansen gaan uitspelen en dominanter worden in ons voetbal. Dat was vandaag beide niet voldoende, maar wel genoeg om van NEC te winnen. Ik vond het wel nodig om voor rust al een extra impuls te brengen. Ik had wat meer opkomende backs verwacht, maar dat bleek toch lastiger dan gedacht.”

Slot ging ook nog kort in op het affiche van aanstaand weekend: “De sfeer was afgelopen zondag geweldig in De Kuip en ik verwacht ook een dergelijke sfeer in Enschede aanstaande zondag. Het is een wedstrijd om naar uit te kijken.”


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Javairo Dilrosun ('9)
Goal
2-0 Orkun Kökcü ('45)
Scheidsrechter
Van de Graaf
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Mats Wieffer ('32)
Kaart
NEC: Proper ('40)
Kaart
NEC: Marquez ('45)

Opstelling Feyenoord

Igor PaixãoSantiago GimenezJavairo Dilrosun


Orkun KökcüSebastian SzymańskiMats Wieffer


Quilindschy HartmanDávid HanckoLutsharel GeertruidaMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'38 Oussama Idrissi voor Igor Paixão
'61 Quinten Timber voor Mats Wieffer
'70 Neraysho Kasanwirjo voor Lutsharel Geertruida
'70 Danilo voor Santiago Gimenez
'70 Patrik Wålemark voor Javairo Dilrosun


Opstelling NEC

CissokoDimataTavsan


DuelundProperSchöne (C)


El KarouaniSandlerMarquezvan Rooij


Cilissen

Wissels:

'46 Kramer voor Cissoko
'54 Sanniez voor Sandler
'54 Verdonk voor Dimata


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 2-0 (1-0)
 6 2-0 (1-0)
 6 2-0 (1-0)
 6 2-0 (1-0)
 6 2-0 (1-0)
 6 2-0 (1-0)
 6 2-0 (1-0)
 6 2-0 (1-0)
 6 2-0 (1-0)
10  6 2-0 (1-0)
11  6 2-0 (1-0)
12  5 4-0 (2-0)
13  5 4-0 (2-0)
14  5 3-0 (2-0)
15  5 3-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.32. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Quilindschy Hartman (21 -> 5,0)
2. Justin Bijlow (18 -> 3,5)
2. Mats Wieffer (18 -> 3,5)
4. Lutsharel Geertruida (14 -> 2,0)
5. Javairo Dilrosun (9 -> 1,0)
6. Marcus Pedersen (8 -> 0,0)
7. Santiago Gimenez (3 -> 0,0)
7. Dávid Hancko (3 -> 0,0)
9. Orkun Kökcü (2 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
10. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
10. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
10. Danilo (0 -> 0,0)
10. Marcos López (0 -> 0,0)
10. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
10. Gernot Trauner (0 -> 0,0)
10. Cole Bassett (0 -> 0,0)
10. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
10. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
10. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
10. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
10. Quinten Timber (0 -> 0,0)
10. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
10. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
10. Denzel Hall (0 -> 0,0)
10. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
10. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
10. Karim Dermane (0 -> 0,0)
10. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
10. Tein Troost (0 -> 0,0)
10. Devin Remie (0 -> 0,0)
10. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
10. Sem Valk (0 -> 0,0)
10. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
10. Igor Paixão (0 -> 0,0)
10. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
10. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
10. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
10. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.