Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord ongelukkig naar gelijkspel in Klassieker


Tijdstip
22 januari 2023
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord ongelukkig naar gelijkspel in Klassieker; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord ongelukkig naar gelijkspel in Klassieker

Feyenoord is in de Eredivisie ongelukkig tegen puntverlies aangelopen. De Klassieker tegen Ajax eindigde in een 1-1 gelijkspel. Igor Paixão opende op heerlijke wijze de score, maar in de tweede helft volgde op ongelukkige wijze toch de gelijkmaker.

Feyenoord vloog direct uit de startblokken. Na enkele minuten kwam al het eerste gevaar toen de doelman van Ajax onder de bal dook, maar het lukte Feyenoord vervolgens niet om de bal op doel te krijgen.

De ploeg van Arne Slot was qua veldspel heer en meester, maar tot grote kansen leidde het lange tijd echter niet. Na twintig minuten volgde de eerste serieuze kans op een doelpunt. Feyenoord kreeg hierbij enige hulp omdat Ajax-verdediger Timber een bal verkeerd raakte. Met veel moeite wist doelman Rulli de bal uit het doel te houden.

Vanuit het niets kregen de Amsterdammers in korte tijd twee grote kansen. Kudus raakte de bal verkeerd na een hoge voorzet, terwijl Justin Bijlow uitstekend redding bracht op een poging van Timber. Het was uiteindelijk toch Feyenoord dat op voorsprong kwam. Een heerlijke knal van grote afstand van Igor Paixão belandde in de verre hoek.

Ook in de tweede helft was het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Al leek de ploeg langzaam de krachten te verliezen en ging het duel steeds meer gelijkop. Na een lange periode zonder kansen lag de bal er ruim een kwartier voor tijd opeens aan de verkeerde kant in. Klaassen kopte op de achterlijn de bal tegen Mats Wieffer aan en vanuit het niets was het opeens gelijk.

Feyenoord ging weer vol op jacht naar de voorsprong, al kwam het aanvankelijk niet tot kansen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd volgde de mogelijkheid dan toch, maar invaller Santiago Gimenez zag zijn schot gekeerd worden.

In de resterende minuten probeerde Feyenoord nog wel aan te zetten, maar het kwam niet meer tot kansen en moest dus genoegen nemen met een gelijkspel.


Orkun Kökcü: 'Klassieker met publiek geeft toch extra energie'

In gesprek met ESPN gaf Orkun Kökcü aan een dubbel gevoel overgehouden te hebben aan de wedstrijd tegen Ajax. "Wij kwamen tot de meeste kansen, maar dan valt toch laat in de tweede helft de 1-1. Dat is zuur", aldus Kökcü. "Het was de hele wedstrijd lastig voetballen omdat beide ploegen hoog druk zetten en overal koppeltjes vormden. In de eerste helft lukte dat beter, in de tweede helft raakte de energie op."

Gevraagd werd aan de middenvelder welke ploeg nu het meeste blij zal zijn met een punt. "Daar heb ik nog niet over nagedacht", zo gaf hij aan. "We houden Ajax nu op vijf punten, maar de andere ploegen komen er ook aan."

Voor Kökcü was het zijn eerste Klassieker in De Kuip met publiek. "Het geeft toch extra energie", zei hij daarover. "Als je eenmaal in het veld staat, merk je er weinig meer van. Morgen kan ik wellicht uitleggen hoe ik het heb ervaren, maar ik had liever de drie punten gehad."


Justin Bijlow: 'Dit voelt eigenlijk hetzelfde als verliezen'

Justin Bijlow gaf in gesprek met ESPN aan dat hij een Feyenoord met heel veel energie had gezien. "In de eerste zestig minuten hadden we zeker de overhand. We hadden niet heel veel kansen, maar wel meer dan de tegenstander", aldus Bijlow. "Daarna kwam Ajax wat meer in het spel. Op het eind kregen we nog wel een grote kans. Jammer dat die er niet in ging."

Gevraagd werd aan de doelman of de berichten dat Feyenoord Ajax op acht punten kon zetten, zorgde voor extra druk of juist extra energie. "Het was niet alleen Ajax, maar ook de rest op afstand houden. Maar het heeft zeker voor energie gezorgd", zo gaf hij aan. "Als je ziet hoe wij zeker de eerste helft gespeeld hebben met zoveel energie en kracht samen met de supporters. Zij hebben ons op zo'n positieve manier gesteund. Jammer dat we de supporters geen drie punten konden geven."

Het gevoel in de kleedkamer was volgens Bijlow hetzelfde als na een nederlaag. "Zeker na het eerste uur en na die laatste kans. We hadden hier kunnen en misschien wel moeten winnen", zei hij daarover. "Het eerste uur was goed, daarna kwam Ajax wat beter in het spel. Maar we waren zeker niet blij, dat is logisch. We zijn niet blij met een punt. We gaan altijd vol voor de winst en dat is vandaag niet gelukt."


Arne Slot: 'We zijn tot de eindfase voor de 2-1 gegaan'

In gesprek met ESPN gaf Arne Slot aan te balen dat Santiago Giménez in de slotfase niet scoorde. "Dat was geweldig uitgespeeld en ook een goede een-tegen-een actie van hem. Heel vaak heeft hij hem al voor ons gemaakt, dit keer pakte helaas de keeper em", aldus Slot. "In de eerste helft hebben we heel agressief druk gezet. Daar staan we ook om bekend en dat verwachten de mensen van ons. Daarin hebben we geleverd. In het eerste kwartier na rust was dat ook nog."

Slot ging verder: "Daarna kwam een fase van tien minuten waarin ze wel ons middenveld overstaken. Daarin lijkt het dat we moe waren en ik zeg met nadruk lijkt, want na de 1-1 waren we weer volop bezig om de 2-1 te maken. Dat kon in een paar situaties voor hun goal. We zijn tot de eindfase voor de 2-1 gegaan, maar dat hebben we helaas niet gekregen."

De trainer was lovend over zijn ploeg. "In de laatste jaren waren wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax vaak eenrichtingsverkeer. Vorig jaar overigens niet, want toen waren we ook al dichtbij", zo gaf hij aan. "Vandaag hebben we ze constant op hun eigen helft vast gezet. Op tien minuten na en toen viel de 1-1. Die zag je op dat moment ook wel aankomen."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Igor Paixão ('34)
Goal
1-1 Klaassen ('72)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Taylor ('9)
Kaart
Feyenoord: Alireza Jahanbakhsh ('24)
Kaart
Ajax: Timber ('24)
Kaart
Ajax: Alvarez ('39)
Kaart
Feyenoord: Orkun Kökcü ('55)
Kaart
Feyenoord: Marcus Pedersen ('60)
Kaart
Feyenoord: Mats Wieffer ('79)
Kaart
Ajax: Klaassen ('80)

Opstelling Feyenoord

Igor Paixão DaniloAlireza Jahanbakhsh


Orkun KökcüSebastian SzymańskiMats Wieffer


Quilindschy HartmanDávid HanckoLutsharel GeertruidaMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'74 Santiago Gimenez voor Danilo
'74 Javairo Dilrosun voor Igor Paixão
'81 Oussama Idrissi voor Alireza Jahanbakhsh
'81 Quinten Timber voor Sebastian Szymański


Opstelling Ajax

Tadic KudusConceicao


BerghuisKlaassenTaylor


BasseyTimberAlvarezSanchez


Rulli

Wissels:

'46 Bergwijn voor Conceicao
'73 Brobbey voor Berghuis
'90 Wijndal voor Timber


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (1-0)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 4-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
10  3 2-1 (1-0)
11  3 2-1 (1-0)
12  3 2-1 (1-0)
13  3 2-1 (1-0)
14  3 2-1 (1-0)
15  3 1-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.95. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Lutsharel Geertruida (30 -> 5,0)
2. Orkun Kökcü (19 -> 4,0)
3. Igor Paixão (17 -> 3,0)
4. Mats Wieffer (14 -> 2,0)
5. Quilindschy Hartman (8 -> 1,0)
6. Justin Bijlow (4 -> 0,0)
7. Dávid Hancko (3 -> 0,0)
8. Sebastian Szymański (1 -> 0,0)
9. Niemand (0 -> 0,0)
9. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
9. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
9. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
9. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
9. Danilo (0 -> 0,0)
9. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
9. Marcos López (0 -> 0,0)
9. Gernot Trauner (0 -> 0,0)
9. Cole Bassett (0 -> 0,0)
9. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
9. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
9. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
9. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
9. Quinten Timber (0 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
9. Santiago Gimenez (0 -> 0,0)
9. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
9. Denzel Hall (0 -> 0,0)
9. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
9. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
9. Karim Dermane (0 -> 0,0)
9. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
9. Tein Troost (0 -> 0,0)
9. Devin Remie (0 -> 0,0)
9. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
9. Sem Valk (0 -> 0,0)
9. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
9. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
9. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
9. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)
9. Neraysho Kasanwirjo (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Geen mooie wedstrijd, maar in de eerste helft en een groot gedeelte van de 2e helft was Feyenoord beter en vooral aggressiever.
Uitblinkers vond ik: Geertruida, Hartman en Kokcu
Wordt een leuke competitie zo en als, als ze over 2 weken nog "los" staan, wie weet.
+1/-0