10 november 2022
De Kuip
ESPN

Kleine zege Feyenoord op SC Cambuur ondanks groot veldoverwicht; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de inhaalwedstrijd tegen SC Cambuur donderdagavond met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al in de vierde minuut en kwam op naam van Quilindschy Hartman. Ondanks veel grote kansen voor Paixao, Walemark en Gimenez bleef de score in het restant van de wedstrijd ongewijzigd.

Feyenoord kwam scherp uit de startblokken, want al na vier minuten opende het de score. Na een fraaie steekpass van Paixao stuitte Hancko in eerste instantie nog op doelman Virginia, maar Hartman was er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te schieten. Met zijn eerste doelpunt in Feyenoord 1 zette hij zijn ploeg op de zo gewenste vroege voorsprong.

Gedurende de gehele eerste helft bleef Feyenoord de bovenliggende partij en speelde het een aantal goede kansen bij elkaar. Zo leek Hancko van dichtbij de 2-0 binnen te koppen, maar hij raakte de paal. Ook Paixao kreeg een grote kopkans waarop doelman Virginia dit maal wél kon redden. Aan de andere kant kon SC Cambuur nauwelijks wat creëren, waardoor het vooral wachten was op de 2-0. Deze viel echter niet voor rust, waardoor de ruststand slechts 1-0 was.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Feyenoord had de bal, was oppermachtig, maar kreeg het maar niet voor elkaar om de 2-0 te maken. Zo waren er gigantische kansen voor Walemark (bal van de lijn gehaald) en voor Gimenez, die van dichtbij roekeloos over schoot. Ook een slappere inzet van Gimenez trof geen doel, want Virginia kon eenvoudig redden. In de slotfase leek SC Cambuur er nog een klein offensiefje uit te persen, maar daarbij kwam Feyenoord niet in de problemen. De beste kansen waren eigenlijk nog voor Feyenoord, waar Kökcü het been van een tegenstander vond. Uiteindelijk werd de 1-0 over de streep getrokken en konden er drie punten bijgeschreven worden aan het totaal.

Aanstaande zondag speelt Feyenoord de allerlaatste competitiewedstrijd van 2022. In eigen huis wordt er om 16:45 uur afgetrapt voor de Rotterdamse derby tegen Excelsior.

Quilindschy Hartman: 'Ik nam hem met volle overtuiging'

Feyenoord heeft donderdagavond een magere 1-0 overwinning geboekt op SC Cambuur. Een doelpunt in de vierde minuut van Quilindschy Hartman bleek uiteindelijk de enige treffer van de avond te zijn. Na afloop reageerde de enige doelpuntenmaker bij ESPN.

"Ik denk dat ik tegen Lazio goed inviel en dat is niet slecht voor je zelfvertrouwen. Dat resulteerde ook in de basisplek tegen FC Volendam en de goal van vandaag. Ik nam hem met volle overtuiging. De eerste is altijd mooi. We hadden afgesproken als Lutsharel hoog stond, dat ik iets minder aanvallend zou staan. Dat was om te voorkomen dat David één op één kwam te staan. We speelden niet echt goed vandaag, maar als je het thuis lastig hebt tegen de nummer 17 moet het beter. Zeker als we willen blijven staan waar we nu staan. Zelf doe ik gewoon mijn best. Concurrentie is altijd goed en dat is voor mij zo, maar andersom natuurlijk ook."

Orkun Kökcü: 'Ook vandaag hebben we weer genoeg kansen gehad'

Feyenoord speelde donderdagavond niet groots, maar wist wel te winnen van SC Cambuur. Direct na afloop van de met 1-0 gewonnen wedstrijd verscheen aanvoerder Orkun Kökcü voor de camera's van ESPN.

"Ik denk dat we goed begonnen en genoeg kansen creëerden. Als het dan alleen bij 1-0 blijft wordt het steeds moeizamer. Het komt wel steeds op hetzelfde neer: als je meer doelpunten maakt, voetbal je het makkelijker uit. Ook vandaag hebben we weer genoeg kansen gehad maar wilden ze er niet in. Dan voel je de spanning wat toenemen en zie je dat zij wat meer lange ballen naar voren gingen pompen. Als je kansen mist baal je wel, want je wil een wedstrijd op slot gooien en uitspelen. Aan de andere kant hebben we drie punten en dat is gewoon het belangrijkste."

Uitslag: 1-0 (1-0)

1-0 Quilindschy Hartman ('4)
Manschot
47.500 toeschouwers

Feyenoord: Gernot Trauner ('45)
Feyenoord: Patrik Wålemark ('78)
SC Cambuur Leeuwarden: Mac-Intosch ('78)

15  5 3-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.89. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.