Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenZwak Feyenoord slechts gelijk tegen Fortuna Sittard


Tijdstip
22 oktober 2022
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Zwak Feyenoord slechts gelijk tegen Fortuna Sittard; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Zwak Feyenoord slechts gelijk tegen Fortuna Sittard

Feyenoord heeft op zeer slordige wijze averij opgelopen in de Eredivisie. In de eigen Kuip kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Javairô Dilrosun maakte uiteindelijk het enige doelpunt van Feyenoord.

Feyenoord begon uitermate zwak aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Limburgers namen het initiatief en kwamen zelfs al vroeg op voorsprong na zwak verdedigen aan de zijde van Feyenoord.

De ploeg van Arne Slot leek nog niet helemaal wakker, maar het tegendoelpunt bracht daar weinig verandering in. Het tempo lag veel te lag en de passing was veel te slordig, zodat vooral Fortuna Sittard tot aanvallen kwam. In plaats van zelf tot kansen te komen, wist Feyenoord de achterstand vooral te beperken tot 'slechts' een tegentreffer tot de rust.

Slot greep vervolgens hard in en bracht in de tweede helft direct drie wissels binnen de lijnen. In de kleedkamer moet het ongetwijfeld flink geknetterd hebben, want de ploeg vloog uit de startblokken en na 30 seconden spelen lag de gelijkmaker al tegen de touwen. Javairô Dilrosun schoot snoeihard raak.

Wat volgde was een grote reeks aan mogelijkheden en kansen voor Feyenoord. Doelman Pandur van Fortuna moest vol aan de bak en moest meerdere keren reddend optreden.

Het lukte Feyenoord echter niet om het hoge tempo de hele tweede helft vol te houden, zodat Fortuna in de slotfase iets makkelijker overeind kon blijven.

Uiteindelijk werden er nog vijf minuten blessuretijd gegeven waarin Feyenoord nog een keer aan probeerde te zetten. Het leidde echter niet tot kansen, zodat de ploeg tegen puntverlies aanliep in eigen huis.


Orkun Kökcü: 'Als we bovenin echt mee willen doen, mag dit niet zo gebeuren'

In gesprek met ESPN gaf Orkun Kökcü aan zich te schamen. "Als je ziet hoe wij de eerste helft ingaan en afsluiten vergeleken met de tweede helft. Dat was een wereld van verschil", aldus Kökcü. "Het was heel statisch en het was zonder idee. We waren niet scherp in de duels. Als we bovenin echt mee willen doen, mag dit niet zo gebeuren."

Arne Slot was in de rust boos geworden. "Natuurlijk. Hij maakte zijn frustratie ook kenbaar. Hij had ook groot gelijk", zo gaf Kökcü aan. "In de tweede helft zijn we ook gaan voetballen. Maar als je ziet dat je het in de tweede helft wel kan, is het een schande dat je de eerste helft zo afsluit."

Feyenoord is daardoor tegen duur puntverlies aangelopen. "De trainer had daar al op in gespeeld", zei de aanvoerder daarover. "In de media verscheen dat het vier makkelijke wedstrijden zouden worden en de trainer heeft ons hier nog voor gewaarschuwd. Als je dan ziet hoe wij de wedstrijd begonnen waren, is dat volgens mij niet tot ons doorgedrongen."


Javairô Dilrosun: 'De eerste helft was matig'

Javairô Dilrosun gaf in gesprek met ESPN aan dat Feyenoord in de eerste helft matig had gespeeld. "Alles ging fout. Fortuna probeerde goed op te bouwen en was gedurfd. Daar hadden wij geen antwoord op", aldus Dilrosun. "De 0-1 viel een beetje ongelukkig, maar Fortuna heeft ons de eerste helft goed bespeeld."

Gevraagd werd aan de aanvaller waarom de ploeg niet eerder hoge voorzetten gaf. "Dat is niet iets waar je over nadenkt tijdens de wedstrijd", zo gaf hij aan. "Het is nu aan ons om de wedstrijd terug te kijken om te zien wat we beter hadden kunnen doen in de eerste helft. Daar moeten we aan gaan werken."

In de tweede helft wist Dilrosun al snel te scoren. "Ik raakte hem vol op de wreef", zei hij daarover, waarna hij ook een vraag kreeg over zijn juichen. "Die celebration heb ik afgesproken met mijn vrouw en mijn dochter. Dat was voor hun. Het betekent dat ik naar mezelf moet kijken en niet teveel naar de mensen om me heen, de buitenwereld."


Arne Slot: 'We hebben in de eerste helft amper iets gecreëerd'

In gesprek met ESPN was Arne Slot niet te spreken over de eerste helft van Feyenoord. "Het was heel matig, dat is wel duidelijk", aldus Slot. "We hebben amper iets gecreëerd, eigenlijk helemaal niets. Er zat te weinig tempo in, het ging teveel door het midden."

Gevraagd werd aan Slot hoe het kwam dat het tempo zo laag was. "Dat is een combinatie van", zo gaf hij aan. "De tegenstander stond heel compact en daar hebben we vaker moeite mee. Daarnaast moet ik Fortuna de credits geven dat ze niet beroerd waren om er voetballend uit te komen. Wij hadden niet het tempo en de intensiteit om dat af te jagen. Dat hadden we in de tweede helft wel."

Feyenoord kwam in de tweede helft veel beter voor de dag. "In de rust was het een mix van een klein beetje boosheid en vooruit kijken naar de tweede helft", zei hij daarover. "Als je drie keer wisselt, wil het de boel ook wel wakker schudden. Dat je gelijk scoort was ook geen toeval, want dat kwam door agressief druk zetten. Het was een enorm groot verschil."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Cordoba ('9)
Goal
1-1 Javairo Dilrosun ('46)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
47.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Fortuna Sittard: Yilmaz ('90)

Opstelling Feyenoord

Javairo DilrosunSantiago GimenezSebastian Szymański


Orkun KökcüQuinten TimberLutsharel Geertruida


Dávid HanckoJacob RasmussenGernot TraunerMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'46 Patrik Wålemark voor Marcus Pedersen
'46 Marcos López voor Jacob Rasmussen
'46 Danilo voor Santiago Gimenez
'75 Igor Paixão voor Quinten Timber
'80 Noah Naujoks voor Javairo Dilrosun


Opstelling Fortuna Sittard

YilmazSeuntjensCordoba


ErdoganÖzyakupEmbalo


CoxGuthXimo NavarroPinto


Pandur

Wissels:

'61 Vita voor Embalo
'68 Ferati voor Cordoba
'90 Bassett voor Cox


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 2 0-0 (0-0)
 1 4-1 (3-0)
 1 3-1 (1-1)
 1 3-1 (1-0)
 1 3-1 (1-0)
 1 3-1 (2-0)
 1 6-1 (3-0)
 1 3-1 (1-0)
 1 3-1 (1-0)
10  1 3-1 (2-0)
11  1 4-1 (2-0)
12  1 4-1 (2-0)
13  1 3-1 (1-0)
14  1 2-1 (1-0)
15  1 3-1 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Dávid Hancko (30 -> 5,0)
2. Gernot Trauner (19 -> 4,0)
3. Orkun Kökcü (12 -> 3,0)
4. Javairo Dilrosun (8 -> 2,0)
5. Justin Bijlow (7 -> 1,0)
6. Quinten Timber (4 -> 0,0)
7. Niemand (3 -> 0,0)
7. Patrik Wålemark (3 -> 0,0)
9. Igor Paixão (2 -> 0,0)
10. Sebastian Szymański (1 -> 0,0)
10. Noah Naujoks (1 -> 0,0)
12. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
12. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
12. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
12. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
12. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
12. Danilo (0 -> 0,0)
12. Marcos López (0 -> 0,0)
12. Cole Bassett (0 -> 0,0)
12. Mats Wieffer (0 -> 0,0)
12. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
12. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
12. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
12. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
12. Santiago Gimenez (0 -> 0,0)
12. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
12. Denzel Hall (0 -> 0,0)
12. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
12. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
12. Quilindschy Hartman (0 -> 0,0)
12. Karim Dermane (0 -> 0,0)
12. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
12. Tein Troost (0 -> 0,0)
12. Devin Remie (0 -> 0,0)
12. Sem Valk (0 -> 0,0)
12. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
12. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
12. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
12. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden (gewijzigd)
Slot waarom niet gewoon zonder amateurs rasmussen en pedersen beginnen? Waarom niet hancko centraal en geertruida rb? Waarom de super onervaren paixao en naujoks ipv jhb die het de laatste tijd top doet? De opstelling na rust had je mee moeten beginnen uiteraard en dan gimi ipv danilo of danilo ook prima. Gooi iemand erin die kan koppen, wiefer? Die braziliaan krijgt 2 mega kansen met zijn hoofd doet er niks mee.
+1/-0

6 maanden geleden
Slot begint me trouwens ook te irriteren met dat eeuwige gedoe langs de kant. De wedstrijd was geloof ik 10 second bezig en hij was alweer aan het zeiken opde 4e official omdat hij iets zag met Trauner. Hij moet zijn spelers eens op de klote geven langs de kant omdat ze weer eens slap en ongeinspireerd beginnen aan de wedstrijd. Was niet om aan te gluren werkelijk
+2/-0

6 maanden geleden
Weer een dramatische wedstrijd, 1 jaar leuk geweest om naar te kijken, nu weer een en al droevenis. En altijd na afloop, "dit mag nooit gebeuren", "begonnen niet scherp" nee, dat ziet een blinde nog. Zoveel verdienen of betere gezegd ontvangen elke maand en dit presteren, bij elke andere job had je er al 25 keer uitgelegen !
+1/-0

 
6 maanden geleden
Precies je zag het na 5 minuten te slap etc. En dat zonder wedstrijd afgelopen donderdag echt bizar. Je hebt een (ook als aanvoerder) type van halst / wouters / schaars / clasie nodig die voorop gaat in de strijd (druk zetten, bal afpakken, coachen, oppeppen) op het middenveld. En echt ook goed controlerend denkt, kokcu en timber allebei net niet. Geen kokcu die veel goed doet maar ook teveel loopt, te weinig coacht, te weinig op pept, vaak slecht schiet (heel soms goed). Te verl met zichzelf bezig is. Wie corrigeert in dit team? Hancko op termijn denk ik. Als Wiefer dat kan meteen opstellen.
+1/-0