Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord krijgt taai NEC niet over de knie


Tijdstip
2 oktober 2022
Stadion
Goffertstadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


Feyenoord krijgt taai NEC niet over de knie; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord krijgt taai NEC niet over de knie

Feyenoord is er zondagmiddag niet in geslaagd om de uitwedstrijd tegen NEC in winst om te zetten. In De Goffert bleef de ploeg van Arne Slot op een teleurstellende 1-1 steken. Het doelpunt van Feyenoord werd gemaakt door Quinten Timber en voor de Nijmegenaren scoorde Ivan Marquez.

In de eerste helft was Feyenoord de bovenliggende partij. Met vrij aardig veldspel was het dominant, maar kwam het wel lastig tot kansen. De eerste goede kans viel na een kwartier, toen Danilo een voorzet van Lopez in de handen van Cillessen kopte. Bij de volgende kans voor Feyenoord was het wél raak. Een strak afstandsschot van Quinten Timer in de korte hoek was onhoudbaar voor Cillessen, die daarmee de 0-1 op het bord zette. Tot aan de rust bleef de ploeg van Arne Slot oppermachtig, maar toch moest het de gelijkmaker slikken van Marquez. De centrale verdediger kon van dichtbij binnenschuiven, nadat de bal laag werd voorgetrokken.

Na rust was Feyenoord minder dominant, maar bleef het desalniettemin de bovenliggende partij. Ook NEC kreeg wel wat kansjes, maar hier liet de uitvoering vaak te wensen over. Aan de andere kant kwam Feyenoord ondanks een handvol wissels niet tot grote kansen.

Aanstaande donderdag speelt Feyenoord de uitwedstrijd tegen FC Midtjylland in de Europa League. Op zondag ontvangt het FC Twente in De Kuip.


Orkun Kökcü: 'Hadden het voor rust af moeten maken'

Feyenoord heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen NEC. In een wedstrijd die goed begon door een goal van Timber, was het verval na rust vrij groot. Feyenoord was niet bij machte om grote kansen te creëren, waardoor het niet profiteerde van het puntenverlies van PSV en Ajax. Na afloop reageerde aanvoerder Orkun Kökcü bij ESPN.

"De eerste helft hadden we alles onder controle. Je domineert en er is geen vuiltje aan de lucht. Dan moet je de score uitbreiden en dat deden we niet. Dan kregen we ook nog zo'n onnodige goal tegen. De tweede helft ging het allemaal een stuk moeizamer. Je probeert van alles, maar we kwamen niet in het ritme om tot grote kansen te komen. In de eerste helft lukte dat wel doordat ik en Quinten vaak wat terug zakten op het middenveld. Na de rust hebben we dat niet meer gedaan. De eerste helft was zo belangrijk, als we daar de 0-2 of 0-3 hadden gemaakt was het gewoon gedaan. Als je hier gelijkspeelt moet je meer dan teleurgesteld zijn."


Javairô Dilrosun: 'De slordigheden moeten er echt uit'

Na het onverwachte puntenverlies in Nijmegen was de teleurstelling groot bij Feyenoord. Het had dit weekend een mooie inhaalslag kunnen maken, maar het kwam niet verder dan 1-1 in De Goffert. Bij ESPN deed Javairo Dilrosun zijn verhaal.

"Af en toe is het wel lastig om te focussen als je steeds op een andere positie speelt. Gisteren heb ik op de training rechtsbuiten gestaan, dus daar focuste ik me op. Daarna wisselden we door en speelde ik op 10. Dan moet je met beide posities rekening houden. Als voetballer moet je altijd voorbereid zijn. Het is niet dat ik me specifiek lekkerder voel op rechtsbuiten. Dat hangt ook af van de wedstrijd."

"In de eerste helft konden we goed voetballen en is het eigenlijk wachten op de 0-2. NEC was op de counter gevaarlijk, dat bleek wel. Na rust ging het heel moeizaam. We waren slordig en veel ballen werden onderschept. Dat moet er echt uit. Iedereen heeft gisteren natuurlijk gehoord wat de concurrenten hebben gedaan en daar hadden we van moeten profiteren."


Arne Slot: 'Konden niks creëren in de drukte'

Na de tegenvallende 1-1 van Feyenoord, was trainer Arne Slot vrij nuchter. Hij gaf bij ESPN na afloop van de wedstrijd een beknopt verslag van de middag in Nijmegen.

"We hebben 90 minuten lang geprobeerd om NEC vast te zetten. Het eerste half uur was uitstekend van ons. Na rust hadden we nog wel veel de bal, maar was er geen speler die iets kon creëren in de drukte. In het laatste uur was het moeilijk om uit die kleine ruimtes te komen. Dat ging in het eerste half uur beter. Ik hoopte door het inbrengen van een aantal andere spelers om door de drukte te komen, maar dat lukte helaas niet. We hadden na 30 minuten moeten zorgen dat we die lijn doortrokken. Bovendien moeten we bij een standaard situatie gewoon beter staan. Dat is NEC ook 90 minuten lang gelukt."


Discussie over moment tussen Giménez en Cillessen

Scheidsrechter Gözöbüyük gaf in de slotseconde van de wedstrijd tegen NEC een gele kaart aan Feyenoorder Santiago Giménez na een opmerkelijk incident. NEC-keeper Jasper Cilessen trapte de bal van korte afstand ogenschijnlijk bewust tegen de stil staande Feyenoorder. Die draaide zich om en trapte de bal in het doel. De situatie werd afgefloten en Feyenoord kon fluiten naar de drie punten.

Oud-scheidsrechter Mario van der Ende was één van de velen die het voor scheidsrechter Gözöbüyük op nam. Op Twitter quote Van der Ende uit de spelregels: "Een indirecte vrije schop wordt toegekend indien een speler (...) voorkomt dat de doelverdediger de bal uit zijn handen in het spel kan brengen of de bal trapt of er naar trapt als de doelverdediger bezig is deze in het spel te brengen".

Van der Ende is blijkbaar van mening dat de stil staande Giménez deze regel overtrad. Scheidsrechter Gözöbüyük wenste na de wedstrijd geen commentaar te geven.


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Quinten Timber ('23)
Goal
1-1 Marquez ('38)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
12.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
NEC: Mattson ('8)
Kaart
Feyenoord: Gernot Trauner ('31)
Kaart
Feyenoord: Sebastian Szymański ('64)
Kaart
Feyenoord: Alireza Jahanbakhsh ('64)
Kaart
Feyenoord: Javairo Dilrosun ('79)
Kaart
Feyenoord: Quinten Timber ('85)
Kaart
Feyenoord: Santiago Gimenez ('95)

Opstelling Feyenoord

Oussama Idrissi DaniloAlireza Jahanbakhsh


Javairo DilrosunOrkun KökcüQuinten Timber


Marcos LópezDávid HanckoGernot TraunerMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'62 Lutsharel Geertruida voor Marcus Pedersen
'62 Sebastian Szymański voor Oussama Idrissi
'62 Santiago Gimenez voor Danilo
'74 Igor Paixão voor Alireza Jahanbakhsh
'80 Ezequiel Bullaude voor Javairo Dilrosun


Opstelling NEC

MattsonDimataTavsan


TannaneProperSchöne


El KarouaniVerdonkMarquezvan Rooij


Cilissen

Wissels:

'67 Duelund voor Mattson
'67 Cissoko voor Dimata
'93 Marques voor Tannane


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-1 (0-1)
 3 1-3 (1-1)
 3 1-3 (1-1)
 3 1-3 (1-1)
 2 1-2 (0-0)
 2 2-3 (1-1)
 2 0-1 (0-0)
 2 0-1 (0-0)
 1 1-4 (0-2)
10  1 1-3 (0-2)
11  1 1-3 (0-1)
12  1 3-4 (2-2)
13  1 0-2 (0-0)
14  1 1-3 (0-2)
15  1 0-1 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.44. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Dávid Hancko (18 -> 5,0)
2. Gernot Trauner (16 -> 4,0)
3. Quinten Timber (8 -> 3,0)
4. Marcus Pedersen (5 -> 1,5)
4. Marcos López (5 -> 1,5)
6. Niemand (3 -> 0,0)
7. Justin Bijlow (2 -> 0,0)
7. Santiago Gimenez (2 -> 0,0)
9. Orkun Kökcü (1 -> 0,0)
10. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
10. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
10. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
10. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
10. Danilo (0 -> 0,0)
10. Javairo Dilrosun (0 -> 0,0)
10. Sebastian Szymański (0 -> 0,0)
10. Cole Bassett (0 -> 0,0)
10. Mats Wieffer (0 -> 0,0)
10. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
10. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
10. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
10. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
10. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
10. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
10. Denzel Hall (0 -> 0,0)
10. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
10. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
10. Quilindschy Hartman (0 -> 0,0)
10. Karim Dermane (0 -> 0,0)
10. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
10. Tein Troost (0 -> 0,0)
10. Devin Remie (0 -> 0,0)
10. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
10. Sem Valk (0 -> 0,0)
10. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
10. Igor Paixão (0 -> 0,0)
10. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
10. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)
10. Ezequiel Bullaude (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Forums

 • Discussieer mee over deze wedstrijd op de Forums

 • Wat vind jij van de wedstrijd?

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


  6 maanden geleden (gewijzigd)
  Ongelofelijk bij de 1-1 hun corner helemaal niemand van ons voor anders hadden we een aanval of iig de bal gehad ipv goal tegen. Zelfde als nooit mensen bij de palen bij hun corners zoooo amateuristisch. Meen je niet zit nog een keer te kijken gewoon 1000 procent terechte goal Gimenez afhekeurd... Hoe dan? Weer een var met een seizoenskaart bij Duivendrecht?
  +1/-0

  6 maanden geleden
  Als we nou ook eens met een echte spits beginnen .. man man man .. die kopbal had mijn oma nog wel gemaakt
  +1/-0