Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenNieuwe aanwinsten zorgen voor ruime zege van Feyenoord


Tijdstip
27 augustus 2022
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Nieuwe aanwinsten zorgen voor ruime zege van Feyenoord; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Nieuwe aanwinsten zorgen voor ruime zege van Feyenoord

Feyenoord heeft vrij eenvoudig de punten zaterdag in eigen huis weten te houden. FC Emmen werd in De Kuip met 4-0 verslagen. Quinten Timber, Santiago Giménez, Jacob Rasmussen en Sebastian Szymański maakten allemaal hun eerste doelpunt voor Feyenoord.

Feyenoord nam direct het initiatief en ging op zoek naar de openingstreffer. Het was voor de ploeg van Arne Slot echter lastig om tot kansen te komen, aangezien FC Emmen zich massaal terug trok en zo veel mogelijk mensen achter de bal probeerde te houden.

Het duurde uiteindelijk tot halverwege de eerste helft tot de eerste kans van de wedstrijd kwam, maar het was notabene voor Emmen. In een van de spaarzame wedstrijden dat het over de middenlijn wist te komen werd het meteen gevaarlijk. Het schot ging echter naast het doel. Op een paar afstandsschoten na was Feyenoord verder niet gevaarlijk geweest.

Het eerste schot op doel volgende uiteindelijk een minuut voor rust. Een voorzet van Marcus Pedersen werd door debutant Dávid Hancko op doel geschoten, maar werd door de doelman gekeerd.

Ook na rust duurde het lang voordat Feyenoord gevaarlijk wist te worden, maar de eerste kans was nu wel direct raak. Na een hakbal van Hancko wist Quinten Timber de 1-0 in het doel te schieten. Gezien het spelbeeld een volkome terechte treffer.

Ook na dit doelpunt bleef het spelbeeld hetzelfde. Feyenoord was overduidelijk de betere ploeg, maar kwam lastig tot kansen gezien het zeer verdedigende Emmen.

Uiteindelijk wist Feyenoord in de slotfase alsnog uit te lopen naar een ruime overwinning. Na een uitstekende steekbal van Alireza Jahanbakhsh kon ook Santiago Gimenez zijn eerste doelpunt in het shirt van Feyenoord maken. De VAR keek nog even of er geen sprake was van buitenspel. Dat was niet het geval, dus het doelpunt bleef staan.

Een kleine drie minuten later was het weer raak. Een hoekschop kwam ietwat gelukkig bij Jacob Rasmussen en hij zorgde voor het derde doelpunt van de wedstrijd. De assistent vlagde direct voor buitenspel, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt echter alsnog toegekend.

Het was daarmee nog niet voorbij, want een minuut later was het weer raak. Sebastian Szymański zag een inzet gekeerd worden door de doelman, maar kon vervolgens de rebound in het lege doel koppen. Feyenoord liep daarmee uit naar een ruime 4-0 zege en zag bovendien vier spelers hun eerste treffer in het rood-wit-zwart maken.


[video] Highlights Feyenoord - FC Emmen


Quinten Timber: 'Ik ben blij dat het er vandaag uitkomt'

In gesprek met ESPN gaf Quinten Timber aan erg blij te zijn met zijn eerste goal voor Feyenoord. "Hier zijn we op de training veel mee bezig geweest. Ik ben blij dat het er vandaag uitkomt", aldus Timber. "Bij Utrecht mocht ik de laatste wedstrijden ook al zo aanvallend spelen en dat lag mij best lekker. Alleen dat scoren moest er nog bij komen, maar daar trainen we heel veel op."

Volgens de middenvelder zit het ook vooral in zijn hoofd. "Je moet gewoon elke keer in de zestien proberen te komen. Ik vind dat dat ook nog wel beter kan", zo gaf hij aan. "In de eerste helft had ik ook nog een moment waarbij ik kapte, terwijl ik moest schieten. Het kan zo veel beter, maar dat weet ik van mezelf ook."


[video] Quinten Timber na zijn eerste Feyenoord-treffer | ‘Volop genoten van het moment na mijn goal’


Dávid Hancko: 'Ik heb vanaf de eerste minuut alles proberen te geven'

Dávid Hancko kreeg in gesprek met ESPN direct de vraag of hij wel echt een verdediger is. "Ja, maar in de jeugd heb ik veel als aanvaller en als centrale middenvelder gespeeld", aldus Hancko. "Ik heb vanaf de eerste minuut alles proberen te geven. Ik wist nog niet of ik als centrale verdediger of als linksback zou spelen. De trainer zette me links en daar had ik wel wat twijfels over, omdat ik al zes maanden daar niet had gespeeld."

Hancko was met een hakbal heel belangrijk bij de openingstreffer. "Het is zeker niet mijn specialiteit, maar het was op dat moment wel nodig", zo gaf hij aan. "Ik weet eigenlijk niet waarom ik het deed. Ik zag dat iedereen in beweging was. Het was voor mijn gevoel het belangrijkste doelpunt. Niet vanwege mijn assist, maar het was de openingstreffer en dat zorgde voor veel vertrouwen."

Gevraagd werd aan de Slowaak of hij net zoals Jens Toornstra een publiekslieveling kan worden. "De trainer zei voor de wedstrijd ook al dat als je net zo hard werkt als Jens de fans van je zullen houden", zei hij daarover. "Na de wedstrijd zei hij dat hij had gezien dat we vanaf de eerste minuut hadden gevochten. Dat is het belangrijkste. We moeten de fans ook bedanken, omdat ze echt fantastisch waren en ons erg geholpen hebben."


[video] Jacob Rasmussen na Feyenoord - Emmen: ‘Een mooi moment om mijn eerste goal te maken’


Arne Slot: 'Het soort type als Dávid Hancko waren we verloren'

In gesprek met ESPN was Arne Slot het gedeeltelijk eens met de opmerking dat de eerste helft niet goed was. "Maar we hebben wel 45 minuten op hun helft gestaan", aldus Slot. "We hebben ze hoog onder druk gekregen. Pas na 20 minuten kwamen ze voor het eerst op onze helft. We hebben een aantal ballen heel hoog op het veld op het veld veroverd, maar het was niet bijzonder als je kijkt naar het aantal kansen dat je creëert."

Gevraagd werd aan Slot of hij overtuigd was dat Emmen vanzelf wel een keer zou instorten omdat Feyenoord steeds aan de bal was. "Daar ben ik niet van overtuigd, maar we hebben wel in meerdere wedstrijden aan het eind het verschil gemaakt", zo gaf hij aan. "Ook tegen Heerenveen kregen we aan het eind van de wedstrijd vier, vijf, zes kansen. Als je gewoon de bal hebt en zo veel de bal hebt, geeft dat over het algemeen een comfortabel gevoel. Natuurlijk wil je liever dat dat tot veel kansen leidt. Dat zal uiteindelijk ook wel moeten."

Over het spel van Dávid Hancko was de trainer zeer te spreken. "Hij heeft een uitstekende indruk gemaakt", zei hij daarover. "De mentaliteit die hij meeneemt, het venijnen in de duels, de agressiviteit als hij opkomt. Hij speelt alles op honderd procent. Dat is voor het elftal heel prettig, want dat soort types zijn we met Guus Til bijvoorbeeld verloren. Het publiek omarmde het team, maar ook zeker hem omdat hij heel agressief speelt en verdedigt."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 4-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Quinten Timber ('60)
Goal
2-0 Santiago Gimenez ('85)
Goal
3-0 Jacob Rasmussen ('90)
Goal
4-0 Sebastian Szymański ('90)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
47.500 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Patrik Wålemark DaniloJavairo Dilrosun


Orkun KökcüQuinten TimberLutsharel Geertruida


Dávid HanckoJacob RasmussenGernot TraunerMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'63 Santiago Gimenez voor Danilo
'72 Sebastian Szymański voor Orkun Kökcü
'72 Oussama Idrissi voor Patrik Wålemark
'83 Alireza Jahanbakhsh voor Javairo Dilrosun
'83 Quilindschy Hartman voor Dávid Hancko


Opstelling FC Emmen

Zivkovic


RomenyBernadouDiemersVlakMendes


HardeveldVeldmateAraujoVeendorp


Oelschlägel

Wissels:

'46 Burnet voor Hardeveld
'65 Assehnoun voor Vlak
'83 Heylen voor Araujo
'87 Pacheco voor Zivkovic


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 4-0 (2-0)
 5 4-0 (2-0)
 5 4-0 (2-0)
 5 4-0 (2-0)
 5 2-0 (0-0)
 5 4-0 (2-0)
 5 4-0 (2-0)
 5 4-0 (2-0)
 3 3-0 (1-0)
10  3 4-1 (2-0)
11  3 3-0 (2-0)
12  3 3-0 (2-0)
13  3 2-0 (1-0)
14  3 3-0 (1-0)
15  3 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Dávid Hancko (40 -> 5,0)
2. Gernot Trauner (22 -> 4,0)
3. Quinten Timber (10 -> 3,0)
4. Javairo Dilrosun (5 -> 2,0)
5. Patrik Wålemark (4 -> 1,0)
6. Jacob Rasmussen (3 -> 0,0)
7. Sebastian Szymański (2 -> 0,0)
7. Santiago Gimenez (2 -> 0,0)
9. Lutsharel Geertruida (1 -> 0,0)
9. Alireza Jahanbakhsh (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
11. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
11. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
11. Danilo (0 -> 0,0)
11. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
11. Marcos López (0 -> 0,0)
11. Cole Bassett (0 -> 0,0)
11. Mats Wieffer (0 -> 0,0)
11. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
11. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
11. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
11. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
11. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
11. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
11. Quilindschy Hartman (0 -> 0,0)
11. Karim Dermane (0 -> 0,0)
11. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
11. Tein Troost (0 -> 0,0)
11. Devin Remie (0 -> 0,0)
11. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
11. Sem Valk (0 -> 0,0)
11. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
11. Igor Paixão (0 -> 0,0)
11. Timon Wellenreuther (0 -> 0,0)
11. Fredrik Bjørkan (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Ik vond het een matige 1e helft en een veel betere 2e helft, met als uitblinkers, Hancko, Trauner, Timber. Als Slot hier een team van weet te maken, ... is dat super knap.
Nog 1 goeie, direct inzetbare verdedigende middenvelder en de selectie staat denk ik.
+1/-0

7 maanden geleden
eerste helft was matig de tweede helft ging het beter
+1/-0