Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord trapt het seizoen af met ruime overwinning in Arnhem


Tijdstip
7 augustus 2022
Stadion
Gelredome
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord trapt het seizoen af met ruime overwinning in Arnhem; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord trapt het seizoen af met ruime overwinning in Arnhem

In een zonovergoten Gelredome heeft Feyenoord zondagmiddag een zonnig resultaat geboekt tegen thuisploeg Vitesse. Met 2-5 werden de Arnhemmers verslagen, door doelpunten afkomstig van Danilo (2x), Walemark, Dilrosun en Geertruida. Hoewel Feyenoord het niet makkelijk had in Arnhem, lukte het om na een uur spelen vrij vlot afstand te nemen van 2-2 naar 2-5.

Feyenoord begon de seizoensouverture met een hoop nieuwe gezichten. Onder meer Danilo, Quinten Timber en Jakob Rasmussen zijn deze transferzomer aan de Rotterdamse loonlijst toegevoegd. Zij zijn gekomen ter vervanging van spelers als Marcos Senesi, Luis Sinisterra en Bryan Linssen. Het vernieuwde strijdplan van Slot voor dit seizoen dat vandaag voor het eerst ontwaard zou moeten worden, zal volgens de trainer bestaan uit aanvallend voetbal aangezwengeld door een flinke dosis werklust.

Ondanks de aanvallende intenties, lukte het Feyenoord in het Gelredome pas na een kleine twintig minuten spelen om voor dreiging te zorgen bij het doel van Houwen. Een goed steekballetje van Timber wist Dilrosun te bereiken, maar zijn inzet schampte de paal.
Daarna kreeg Walemark nog een onverwachte herkansing met een indraaiende voorzet, maar die zag zijn bal de lat schampen.

Aan de andere kant vond Manhoef direct daarna het net wél. Vanuit de zestien kreeg de twintigjarige Vitesse-verdediger van Rasmussen alle ruimte om te draaien en te schieten. Ook Bijlow kon niet verhinderen dat de bal via binnenkant paal binnen ging. Nog voor rust wist Feyenoord de achterstand om te draaien, met dank aan twee goede assists van Sebastian Szymanski. De Pool stuurde na een half uur Walemark de diepte in, waarna de aanvaller zuiver afrondde. Vlak voor rust kopte Danilo een scherpe voorzet achter doelman Houwen, waarmee de ruststand op 1-2 werd bepaald.

In de tweede helft was het Vitesse dat vrij snel weer langszij kwam, ondanks wat kleine mogelijkheden voor Feyenoord. Baden Frederiksen schoof de bal onder Bijlow door na doorzetten van Manhoef. De gelijke stand was echter van korte duur: na een uur spelen tekende Dilrosun met een werkelijk prachtige treffer voor de 2-3. De linkspoot die aan de rechterflank speelde, kwam naar binnen en lepelde de bal feilloos over Houwen in de verre hoek.

Na de 2-3 werden Szymanski en Walemark vervangen door Toornstra en Idrissi, en nog geen 10 seconde later stond het 2-4. Na goed druk zetten kon Danilo de bal ontfutselen van doelman Houwen en de bal in de lege goal binnenschuiven. Feyenoord bleef doorgaan en wist enkele minuten later het duel te beslissen door de 2-5 te maken. Een goede steekpass van Toornstra werd op waarde geschat door Geertruida, die na een mindere aanname wél goed afrondde. Met nog een kwartier te spelen werd aan Rotterdamse zijde Alireza Jahanbakhsh ingebracht ten koste van doelpuntenmaker Dilrosun. Ook maakte Noah Naujoks zijn Eredivisiedebuut als invaller voor Danilo. De slotfase was verder beslist geen spannende meer: Vitesse kon niet meer en Feyenoord hoefde niet meer, waardoor de eindstand op 2-5 bepaald bleef.

Volgende week zaterdag speelt Feyenoord om 21:00 uur in eigen Kuip tegen sc Heerenveen.


[video] Highlights Vitesse - Feyenoord


Danilo: 'Ik vind 20 doelpunten een mooie doelstelling'

Feyenoord is de seizoensstart van de Eredivisie voortvarend begonnen. Uit tegen Vitesse werd het, ondanks een wat moeizaam eerste uur, 2-5 voor de Rotterdammers. Twee van de vijf Rotterdamse doelpunten waren afkomstig van aanvaller Danilo, die vandaag zijn debuut maakte in het shirt van Feyenoord. Na afloop verscheen de aanvaller voor de camera van ESPN.

"Het was een lastige voorbereiding en als je dan in je eerste wedstrijd twee keer kunt scoren, dan is dat geweldig. Ik heb veel getraind op kopballen en dan is het fijn dat dat eruit komt. Bij de tweede goal zag je dat de keeper zenuwachtig werd door mijn drukmoment. Dat was een belangrijk moment in deze lastige wedstrijd tegen een pittige tegenstander."

De spits ging nog kort in op de komst van concurrent-spits Gimenez: "Ik keek er enorm naar uit en ook weer naar de volgende wedstrijd. Komende week gaan we weer hard trainen om volgende week beter te spelen. Concurrentie is normaal in een team, dus we zullen Santiago Gimenez een warm welkom geven. Wie er uiteindelijk speelt, beslist de coach. Ik probeer door te gaan met doelpunten maken, hopelijk een stuk of 20."


[video] Javairo Dilrosun na beauty tegen Vitesse: 'Deze goal was echt bewust'


Sebastian Szymanski: 'De chemie in de groep is al goed'

Na een 1-1 ruststand heeft Feyenoord de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen met 2-5 gewonnen van Vitesse. Dankzij doelpunten van Danilo (2), Walemark, Dilrosun en Geertruida behaalde de Rotterdammers de eerste zege in Arnhem sinds 2017. Na de wedstrijd kwam de sterk debuterende Sebastian Szymanski naar de ESPN-camera.

"Ik ben erg blij. Het was erg belangrijk dat we het seizoen goed zouden beginnen. We waren op zoek naar ruimtes om het spel te verleggen. We wisten dat die ruimte er zou komen en dan is het mooi dat het eerste doelpunt daaruit voortkomt. De chemie is aanwezig in het team, ondanks veel nieuwe spelers. Dat zal wel wat meer tijd nodig gaan hebben, maar uiteraard geven drie punten altijd wat extra vertrouwen. Hopelijk gaan we volgende wedstrijd laten zien dat we elkaar nog beter begrijpen in het veld."

Over zijn fysieke situatie was de Pool duidelijk: "Mijn lichaam voelt goed, maar ik heb nog wat tijd nodig om helemaal fit te raken. Al met al ben ik blij dat ik mijn eerste wedstrijd voor Feyenoord heb gespeeld en ik hoop dat we zo door kunnen gaan."


[video] 'Het was een bewussie!' | Javairô Dilrosun over prachtige goal voor Feyenoord tegen Vitesse


Javairo Dilrosun: 'Mijn doelpunt was bewust'

Lange tijd ging het vrij moeizaam voor Feyenoord, maar uiteindelijk wist het in het laatste half uur afstand te nemen van Vitesse. Met een 2-5 overwinning liet de ploeg van Arne Slot de moeizame voorbereiding achter zich en is het uitermate goed begonnen aan de competitie. Feyenoord-aanvaller Dilrosun gaf na de wedstrijd aan dat hij na een lastig begin, lekker in de wedstrijd zat.

"Sinds donderdag heb ik pas weer meegetraind na de lichte hersenschudding tegen Osasuna. Ik heb het gelukkig gehaald en ben blij dat ik mee heb kunnen doen. Het gevoel was goed na de oefenwedstrijden, maar als de competitie begint is dat toch wat anders. Het begin was wat gespannen, maar daarna werd ik wat vrijer in mijn spel. Aan het einde kreeg ik een klein beetje kramp, maar dat is denk ik normaal in je eerste wedstrijd."

Tenslotte ging het natuurlijk over zijn fraaie doelpunt: "Hij was bewust, het was een mooie goal. Ik stond één tegen één en om eerlijk te zijn kijk ik heel graag naar deze goal. De afgelopen jaren heb ik wat meer in verdedigende ploegen gespeeld en daarin moet je hopen op kansen voorin. Ik denk dat ik nu wekelijks de aanvallende kansen ga krijgen."


[video] 'Net als vorig seizoen geeft Feyenoord nooit op' | Arne Slot prijst de veerkracht van zijn ploeg


Arne Slot: 'Behoorlijk tevreden over de wedstrijd'

Feyenoord wist zondagmiddag met 2-5 te winnen van Vitesse. In het Gelredome was de ploeg van Arne Slot zeker in de tweede helft erg slagvaardig. Na afloop was de oefenmeester present voor de camera van Vincent Schildkamp.

"We hebben aan de voorwaarde voldaan om een wedstrijd te winnen, namelijk hard werken. Zeker tegen een ploeg als Vitesse is dat nodig, gezien hun lange ballen. Na een kwartier kregen we het onder controle, alleen toen stonden we wel 1-0 achter. Het is lastig om dat te bespelen als je rust aan de bal wilt creëren. Als je na de tegenslag van 2-2 toch in staat bent om 2-5 te winnen, dan kun je behoorlijk tevreden zijn. In de eindfase leek de tank misschien een beetje leeg, maar gezien de tussenstand gaat het dan altijd wat rustiger aan. Het is mooi om te zien dat een elftal met niet de beste voorbereiding, na een 2-2 tussenstand uit kan lopen naar 2-5"

Uiteraard ging het gesprek al snel over een mogelijke transfer van Aursnes: "Wat betreft Aursnes ga ik natuurlijk niet voor zijn transfer liggen, maar ik geef wel aan hoe belangrijk hij is voor het elftal. Bij de 2-2 verloor hij het duel te makkelijk, maar verder heb ik genoten van zijn spel. Ik vind hem belangrijk voor het elftal en dan moet de club bepalen wat een goed bedrag is voor hem. Het is helder dat de economische noodzaak nu minder hoog is dan twee maanden geleden. Het helpt ook niet voor een andere club dat we al aardig wat geld binnen hebben gehaald. Feyenoord heeft qua financiën een geweldige zomer gehad. Als je nu dan ook nog even wint, geeft dat een goed gevoel richting de hele club. Binnen de club probeer ik vooral met goede argumenten te zeggen wat ik denk, waarbij ik vooral het sportieve belang aangeef. Dat ziet alleen iedereen wel, inmiddels."


[audio] Zeven goals waaronder een beauty van Dilrosun! | Zo klonk Vitesse-Feyenoord (2-5) op Radio Rijnmond


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-5 (1-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Manhoef ('20)
Goal
1-1 Patrik Wålemark ('31)
Goal
1-2 Danilo ('41)
Goal
2-2 Frederiksen ('56)
Goal
2-3 Javairo Dilrosun ('61)
Goal
2-4 Danilo ('66)
Goal
2-5 Lutsharel Geertruida ('69)
Scheidsrechter
Kamphuis
Toeschouwers
14.416 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Vitesse: Tronstad ('36)
Kaart
Vitesse: Ferro ('40)
Kaart
Feyenoord: Sebastian Szymański ('45)

Opstelling Feyenoord

Patrik Wålemark DaniloJavairo Dilrosun


Sebastian SzymańskiQuinten TimberFredrik Aursnes


Marcus PedersenJacob RasmussenGernot TraunerLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'65 Jens Toornstra voor Sebastian Szymański
'65 Oussama Idrissi voor Patrik Wålemark
'73 Alireza Jahanbakhsh voor Javairo Dilrosun
'84 Cole Bassett voor Danilo
'84 Noah Naujoks voor Quinten Timber


Opstelling Vitesse

Frederiksen


BeroTronstadDomgjoniManhoef


WittekCornelisseMeulensteenFerroArcus


Houwen

Wissels:

'58 Sanko voor Domgjoni
'78 Buitink voor Frederiksen
'78 Huisman voor Manhoef
'78 Flamingo voor Ferro
'87 Yapi voor Arcus


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-4 (1-2)
 4 1-3 (1-2)
 4 1-3 (1-2)
 3 0-2 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 0-3 (0-1)
 3 0-2 (0-1)
10  3 0-3 (0-1)
11  3 1-2 (0-1)
12  3 1-2 (0-1)
13  3 0-3 (0-2)
14  3 0-4 (0-2)
15  3 1-3 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.31. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Sebastian Szymański (52 -> 5,0)
2. Danilo (31 -> 4,0)
3. Fredrik Aursnes (16 -> 3,0)
4. Javairo Dilrosun (13 -> 2,0)
5. Patrik Wålemark (12 -> 1,0)
6. Marcus Pedersen (3 -> 0,0)
7. Gernot Trauner (2 -> 0,0)
7. Quinten Timber (2 -> 0,0)
9. Niemand (0 -> 0,0)
9. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
9. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
9. Jacob Rasmussen (0 -> 0,0)
9. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
9. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
9. Marcos López (0 -> 0,0)
9. Cole Bassett (0 -> 0,0)
9. Mats Wieffer (0 -> 0,0)
9. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
9. Mohamed Taabouni (0 -> 0,0)
9. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
9. Santiago Gimenez (0 -> 0,0)
9. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
9. Denzel Hall (0 -> 0,0)
9. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
9. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
9. Quilindschy Hartman (0 -> 0,0)
9. Karim Dermane (0 -> 0,0)
9. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
9. Tein Troost (0 -> 0,0)
9. Devin Remie (0 -> 0,0)
9. Noah Naujoks (0 -> 0,0)
9. Sem Valk (0 -> 0,0)
9. Mike Kleijn (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Szymanski was gematigd positief, dus die kan NOG beter, wat speelde hij al goed zeg!!
+1/-0

1 jaar geleden
Zow die had ik niet verwacht 2-5. Slot maakt er in een noodtempo een sterke ploeg van. Dag alle azijners! Het wordt weer een topseizoen!
+1/-0

1 jaar geleden
Na een matig beging, speelde Feyenoord een goede wedstrijd.
Nog lang niet wat we willen zien, maar dat komt ongetwijfeld nog.
Geertruida vind ik toch een wat overschatte speler, veel te nonchalant al wedstrijden lang.
Voor de rest, Trauner weer als rustpunt, met een goeie Szymanski en een goeie Danillo.]

Rasmussen komt zwaar tekort ( alleen verdedigend redelijk ) een weer een goeie Aursnes.
Vleugels nog onder de maat, maar dat komt wel.
Gezien het oefenprogramma was dit weer een stuk beter
+1/-0

1 jaar geleden
F A N T A S T I S C H! Obv programma moet 18 uit 6 mogelijk zijn dan sta je er heel heel goed voor! Dan naar pis v uit.
+1/-0