Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord flikt het diep in blessuretijd tegen Utrecht


Tijdstip
24 april 2022
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord flikt het diep in blessuretijd tegen Utrecht; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord flikt het diep in blessuretijd tegen Utrecht

Feyenoord heeft zondag op het allerlaatste moment toe weten te slaan. De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht eindigde in een 2-1 overwinning. Feyenoord leek af te stevenen op puntverlies, maar diep in blessuretijd zorgde Luis Sinisterra alsnog voor de verdiende zege.

Feyenoord nam vanaf het begin het initiatief, maar had het lastig om tot kansen te komen tegen het zeer verdedigende FC Utrecht. Het duurde uiteindelijk ruim een half uur tot er een echt grote kans kwam, maar een poging van Reiss Nelson kon door de doelman worden gekeerd.

Verder gebeurde er weinig in De Kuip. Feyenoord was volop aan de bal, maar kwam nauwelijks door de Utrechtse muur en omdat FC Utrecht zoveel man achter de bal had, kwam het zelf ook niet tot aanvallen. Bij rust stond het dan ook 0-0.

Na rust was het wel al snel raak. Een voorzet van Nelson werd door Utrecht-verdediger Van der Hoorn in eigen doel gekopt.

Het spelbeeld veranderde na die treffer. Utrecht ging opeens voetballen en kwam daardoor vaker aan de bal. Er lag voor Feyenoord dan ook voldoende ruimte in de tegenaanval en daar kreeg het enkele goede mogelijkheden uit. Na ruim een uur kreeg Orkun Kökcü de grootste kans, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper.

FC Utrecht had nog geen schot op doel gehad, maar de eerste poging was wel direct raak. Van de Streek stond volledig vrij en kon een voorzet dan ook eenvoudig binnen schieten. Direct daarna moest Feyenoord nog een tik verwerken omdat Marcos Senesi met een blessure wegviel.

Ook nu veranderde het spelbeeld weer. Utrecht deed er alles aan om het spel zo veel mogelijk te ontregelen en greep iedere mogelijkheid aan op tijd te kunnen rekken. Feyenoord was weer volop aan de bal, maar kwam nauwelijks tot kansen. Een kwartier voor tijd leek Cyriel Dessers wel te scoren, maar zijn treffer werd afgekeurd.

Niet veel later kwam FC Utrecht met tien man te staan. St. Jago viel uit met een blessure en omdat ze al vijf keer hadden gewisseld, moesten ze met een man minder spelen.

Desondanks leek het duel af te stevenen op een gelijkspel. Feyenoord probeerde wel aan te zetten, maar werd totaal niet gevaarlijk. Iedereen leek zich al neergelegd te hebben bij een gelijkspel, maar in de zesde minuut van de blessuretijd viel de treffer dan alsnog. Luis Sinisterra wist met een laag schot in de verre hoek voor de 2-1 te zorgen.


[video] Highlights Feyenoord - FC Utrecht


Orkun Kökcü: 'Lekker als je het zo hebt binnen gesleept'

In gesprek met ESPN gaf Orkun Kökcü aan erg opgelucht te zijn dat Feyenoord nog gewonnen had. "Toen het 1-0 stond kreeg ik een grote kans op de 2-0. Die miste ik en twee minuten later viel hij er aan de overkant in", aldus Kökcü. "Dat was heel zuur natuurlijk, maar uiteindelijk zijn we zeker opgelucht dat we de overwinning hebben binnen gesleept."

Feyenoord wilde het duel tegen Utrecht aangrijpen om met een goed gevoel naar donderdag te gaan. "Daar hadden we het vooraf al over", zo gaf hij aan. "De trainer zei zelf ook al dat we eigenlijk niet aan donderdag mochten denken, maar dat als we dat toch deden we er aan moesten denken dat we dat met een goed gevoel naar donderdag moesten gaan. Dan is het lekker als je het zo hebt binnen gesleept."


[video] 'Zal altijd mijn stinkende best doen' | Linssen vergelijkt zichzelf met Kuyt


Bryan Linssen: 'Ik heb genoten en ik vond het heerlijk'

Bryan Linssen gaf in gesprek met ESPN aan dat het hem goed bevallen was op het middenveld. "Ik vond het wel redelijk gaan", aldus Linssen. "Ik had zin om te voetballen en voelde me lekker. Het was weer een keertje dat ik mocht starten en ik vind dat ik wel lekker heb gevoetbald."

Als nummer tien spelen vindt de aanvaller ook leuk. "Je krijgt meer de bal op die positie. Dat wil je als voetballer", zo gaf hij aan. "Dan kun je het spel gaan versnellen. Dat is zeker wel lekker."

Linssen was op een gegeven moment wel vermoeid. "Ik heb een tijdje niet gespeeld en veel wedstrijden die ik wel speelde, werd ik na 65 of 70 minuten gewisseld. Dat ga je dan wel voelen", zei hij daarover. "Als je op tien staat, moet je ook meer meters maken dan als je in de spits staat. Maar ik heb genoten en ik vond het heerlijk. Ik ben blij dat we gewonnen hebben, dus het was een prima middag voor mij."


[video] 'Verwacht dat hij er donderdag weer bij is' | Slot positief over uitgevallen Feyenoord-verdediger


Arne Slot: 'Het ziet er niet uit, maar de blijdschap was enorm'

In gesprek met ESPN werd Arne Slot direct gevraagd naar zijn juichen na de 2-1. "Het ziet er niet uit, maar de blijdschap was enorm", aldus Slot. "We deden onszelf weer tekort. Op 1-0 kregen we drie enorme kansen en het enige schot op goal dat zij gehad hebben, leverde de 1-1 op. Dat is een constant verhaal van ons dit seizoen."

Feyenoord heeft met nog vier speelrondes te gaan 64 punten weten te halen. "Normaal gesproken zou je met dit puntenaantal met twee vingers in de neus al in ieder geval zeker zijn van de vierde plek, maar dit seizoen is het blijkbaar nodig om veel meer punten te halen. Dan is zo'n winnende in de laatste minuut wel heel erg lekker", zo gaf hij aan.

Het blik van Feyenoord kan nu op de heenwedstrijd tegen Olympique Marseille. "Ik ga er vanuit dat Guus Til en Marcos Senesi er dan weer bij zijn, al ga ik daar bij Senesi puur vanuit door het geluid van de speler", zei Slot daarover. "Na Heracles zei Guus ook dat het goed zou komen en hij traint nu nog steeds niet. Spelers willen natuurlijk ontzettend graag spelen. Maar om eerlijk te zijn had ik dat gevoel niet bij Guus, maar bij Marcos nu wel dat hij het gaat halen."


[video] 'Wat is Luis Sinisterra onmisbaar' | Analayse Feyenoord - FC Utrecht


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Onbekend ('48)
Goal
1-1 Van de Streek ('65)
Goal
2-1 Luis Sinisterra ('96)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
47.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Utrecht: ter Avest ('56)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraCyriel DessersReiss Nelson


Orkun KökcüBryan LinssenFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerLutsharel Geertruida


Ofir Marciano

Wissels:

'66 Marcus Pedersen voor Marcos Senesi
'71 Patrik Wålemark voor Reiss Nelson
'84 Cole Bassett voor Bryan Linssen


Opstelling FC Utrecht

AlmqvistDouvikas


GustafsonMaherVan de StreekTimber


van der KustJanssenvan de Hoornter Avest


De Keijzer

Wissels:

'46 Boussaid voor Douvikas
'62 Warmerdam voor van der Kust
'73 Sylla voor Almqvist
'73 St. Jago voor ter Avest
'76 Van Overeem voor Timber


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 2-1 (1-1)
 6 2-1 (1-1)
 5 2-0 (0-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (0-1)
10  4 1-0 (0-0)
11  4 1-0 (0-0)
12  4 1-0 (0-0)
13  4 3-1 (1-1)
14  4 1-0 (0-0)
15  4 1-0 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.97. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Luis Sinisterra (37 -> 5,0)
2. Gernot Trauner (19 -> 4,0)
3. Orkun Kökcü (12 -> 3,0)
4. Fredrik Aursnes (7 -> 2,0)
5. Tyrell Malacia (6 -> 0,5)
5. Marcos Senesi (6 -> 0,5)
7. Lutsharel Geertruida (4 -> 0,0)
7. Cyriel Dessers (4 -> 0,0)
9. Bryan Linssen (3 -> 0,0)
9. Reiss Nelson (3 -> 0,0)
11. Patrik Wålemark (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Devin Remie (0 -> 0,0)
12. Tein Troost (0 -> 0,0)
12. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
12. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
12. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
12. Wouter Burger (0 -> 0,0)
12. Denzel Hall (0 -> 0,0)
12. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
12. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
12. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
12. Guus Til (0 -> 0,0)
12. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
12. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
12. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
12. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
12. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
12. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
12. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
12. Mark Diemers (0 -> 0,0)
12. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
12. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
12. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
12. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
12. Sem Valk (0 -> 0,0)
12. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
12. Cole Bassett (0 -> 0,0)
12. Philippe Sandler (0 -> 0,0)
12. Valentin Cojocaru (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.