Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenSterk Feyenoord na winst tegen Slavia naar halve finale Conference League


Tijdstip
14 april 2022
Stadion
Eden Arena
Gelegenheid
Conference League
Televisiezender
Veronica


Sterk Feyenoord na winst tegen Slavia naar halve finale Conference League; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Sterk Feyenoord na winst tegen Slavia naar halve finale Conference League

Feyenoord heeft op overtuigende wijze de halve finale van de Conference League weten te behalen. Op bezoek bij Slavia Praag werd met 1-3 gewonnen. Cyriel Dessers zorgde voor twee doelpunten, terwijl ook Luis Sinisterra zijn naam op het scoreformulier terug zag.

De wedstrijd kon voor Feyenoord niet beter beginnen. De verdediging van Slavia Praag schatte een verre bal van Feyenoord verkeerd in, zodat Cyriel Dessers na twee minuten spelen de 0-1 al tegen de touwen had geschoten.

Het was echter de thuisploeg die vervolgens het initiatief nam en op jacht ging naar de gelijkmaker. Ondanks dat Slavia al een paar keer gevaarlijk was geworden, viel de gelijkmaker na een kwartier volledig uit het niets. Een terugspeelbal van Orkun Kökcü was veel te zacht, zodat de Tsjechen daar dankbaar gebruik van maakten en de 1-1 wisten binnen te werken.

Lange tijd bleef Slavia de betere partij en kwam Feyenoord er aanvallend nauwelijks aan te pas. Pas in de laatste minuut van de eerste helft volgden er via Dessers en Reiss Nelson mogelijkheden, maar doelpunten vielen er niet.

Feyenoord begon vervolgens iets beter aan de tweede helft, al zag het al snel aanvoerder Jens Toornstra uitvallen met een blessure. Enkele minuten later kwam Feyenoord opnieuw op voorsprong. Net zoals bij de 1-1 kwam de treffer ook nu volledig uit het niets. De doelman van Slavia raakte de bal volledig verkeerd en Dessers wist met zijn tweede van de avond Feyenoord opnieuw op voorsprong te zetten.

Ook nu leek Slavia weer beter in de wedstrijd te komen, al wist het niet tot kansen te komen. Een klein kwartier voor tijd volgde vervolgens de beslissing toen uit een assist van Jorrit Hendrix Luis Sinisterra voor de 1-3 zorgde.

Ondanks dat er nog even te spelen was, kwam Feyenoord amper nog in gevaar. Vlak voor tijd kreeg Slavia nog een mogelijkheid, maar een kopbal ging over het doel. In blessuretijd kwam DE thuisploeg bovendien nog met tien man te staan nadat een doorgebroken Kökcü onderuit werd gehaald. Feyenoord trok de zege daarmee probleemloos over de streep en wist daarmee een ticket voor de halve finale van de Conference League binnen te slepen. Daarin wacht voor de ploeg van Arne Slot een tweeluik tegen Olympique Marseille.


[video] Samenvatting Slavia Praag - Feyenoord


Orkun Kökcü: 'Eigenlijk heb ik een dubbel gevoel'

In gesprek met ESPN gaf Orkun Kökcü aan dat hij een dubbel gevoel had na de winst tegen Slavia Praag. "Het is kut dat je het eerste doelpunt hebt ingeleid. Daar zit ik nu eigenlijk het meest mee", aldus Kökcü. "Het belangrijkste is dat we de halve finale hebben gehaald. Vandaag nog even rouwen en dan morgen weer vooruit kijken."

Ondanks dat Feyenoord won voelde de middenvelder zich slecht. "Je wilt het je ploeggenoten niet lastig maken", zo gaf hij aan. "Na die 1-2 werd ik wel iets rustiger, maar daarvoor dacht ik iedere keer dat we het wat moeilijker hadden dat het door mij kwam. Daarom zit ik er nu zo mee."

De middenvelder kon na de wedstrijd ook geen feest vieren met de supporters of in de kleedkamer. "Ik ben vooral blij en opgelucht dat we in de halve finale zitten, maar ik denk dat ik er nog even mee zit", zei hij daarover. "Vanavond kan ik in ieder geval mijn ploeggenoten bedanken."


[video] Jens Toornstra na Slavia - Feyenoord: ‘Blij met de halve finale, maar nu moeten we onszelf belonen’


Arne Slot: 'Dit is natuurlijk een hartstikke mooie en geweldige prestatie'

Arne Slot was in gesprek met ESPN erg blij met het behalen van de halve finale. "Dit is natuurlijk een hartstikke mooie en geweldige prestatie", aldus Slot. "Tegelijkertijd zijn we ook heel ambitieus om nog meer dan dit te willen. Als je dit met z'n allen al zo lang kan zien, moet je ook zo ambitieus zijn om meer te willen dan alleen de halve finale."

De trainer was ook vol lof over de vele meegereisde supporters. "Ze hebben ons ook vandaag weer fantastisch gesteund. Ook overdag in de stad hebben ze zich heel goed gedragen", zo gaf hij aan. "We hopen dat als het goed gaat vandaag we ze er in Marseille ook weer bij hebben. We hebben ze thuis vreselijk hard nodig, maar ook uit is het ook fantastisch dat ze zo massaal komen."

Slot vond dat de eerste helft veel evenwichtiger was dan vorige week. "In De Kuip hebben we geprobeerd ze onder druk te zetten en kwamen ze niet van de eigen helft af tot de 43ste minuut. Daarvoor bleven we maar kansen drukken. Deze wedstrijd was veel evenwichtiger", zei hij daarover. "Zij waren ook heel agressief en fanatiek in het druk zetten. Meer dan wij zelfs."

In de tweede helft kreeg Feyenoord het meer onder controle. "Het allerbelangrijkste was dat je beter aan de bal bent. Dat waren we in de tweede helft meer dan in de eerste helft", legde Slot uit. "Daarnaast analyseren beide teams elkaar. Zij speelden nu met twee controlerende middenvelders. Het was daarom niet handig om op dezelfde manier druk te zetten als vorige week. Door hun fanatieke publiek was het lastig om dat over te brengen. Daar was de rust het perfecte moment voor."


[video] 'Dit is pas de halve finale' | Malacia nog niet tevreden na Slavia Praag - Feyenoord


Cyriel Dessers: 'Veel mensen hadden in de zomer niet verwacht dat we nu de halve finale tegen Marseille zouden gaan spelen'

In gesprek met ESPN gaf Cyriel Dessers aan uit te kijken naar de halve finale tegen Olympique Marseille. "In de zomer begonnen ze tegen Drita. Veel mensen hadden niet verwacht dat we nu de halve finale tegen Marseille zouden gaan spelen. Dat maakt het alleen maar mooier", aldus Dessers.

Met twee doelpunten was Dessers opnieuw heel belangrijk voor de ploeg. De eerste had hij er al heel vroeg inliggen. "Het is een van mijn kwaliteiten dat ik altijd op de loer lig en op dat soort ballen ben aan het wachten", zo gaf hij aan. "Hij viel nu goed. Er was nog een lange weg te gaan en die back kwam ook snel aangesprint, dus ik schoot snel. Ik raak hem goed met links en zie hem binnen gaan."

De spits was het niet eens met de opmerking dat de tweede goal er heel makkelijk uit zag. "Ik vond dat moeilijker dan de eerste goal. Je krijgt die bal in je voeten, maar staat soort van stil", zei hij daarover. "Ik maak een goede beweging voorbij de keeper, maar het was een heel scherpe hoek. Met links schiet ik hem dan binnen, dat voelt wel even heel goed."


[video] 'Je kan en moet nu niet tevreden zijn' | Slot looft Europese campagne Feyenoord maar wil meer


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-3 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Cyriel Dessers ('3)
Goal
1-1 Traore ('15)
Goal
1-2 Cyriel Dessers ('59)
Goal
1-3 Luis Sinisterra ('78)
Scheidsrechter
Aytekin (Dui)
Toeschouwers
19.370 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Orkun Kökcü ('40)
Kaart
Slavia Praag: Traore ('80)
Kaart
Slavia Praag: Kacharaba ('90)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraCyriel DessersReiss Nelson


Orkun KökcüJens ToornstraFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerLutsharel Geertruida


Ofir Marciano

Wissels:

'55 Patrik Wålemark voor Jens Toornstra
'67 Jorrit Hendrix voor Reiss Nelson
'83 Bryan Linssen voor Luis Sinisterra
'83 Marcus Pedersen voor Lutsharel Geertruida


Opstelling Slavia Praag

Sor


Olayinka LingrSchranzTalovierovTraore


DorleyKacharabaOusouBah


Mandous

Wissels:

'77 Plavsic voor Schranz
'77 Sevcik voor Ousou
'82 Samek voor Lingr
'89 Tecl voor Traore


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-3 (1-1)
 7 1-3 (1-1)
 5 1-2 (1-1)
 5 2-3 (1-1)
 5 2-3 (1-1)
 5 1-2 (1-1)
 5 1-3 (0-2)
 5 2-3 (1-1)
 5 1-2 (1-1)
10  5 2-3 (1-1)
11  5 2-3 (1-1)
12  5 1-3 (1-2)
13  5 2-3 (1-1)
14  5 1-3 (0-1)
15  5 1-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.33. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Cyriel Dessers (39 -> 5,0)
2. Marcos Senesi (17 -> 4,0)
3. Gernot Trauner (15 -> 3,0)
4. Luis Sinisterra (7 -> 2,0)
5. Tyrell Malacia (5 -> 1,0)
6. Fredrik Aursnes (4 -> 0,0)
7. Ofir Marciano (2 -> 0,0)
8. Lutsharel Geertruida (1 -> 0,0)
9. Niemand (0 -> 0,0)
9. Devin Remie (0 -> 0,0)
9. Tein Troost (0 -> 0,0)
9. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
9. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
9. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
9. Wouter Burger (0 -> 0,0)
9. Denzel Hall (0 -> 0,0)
9. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
9. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
9. Guus Til (0 -> 0,0)
9. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
9. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
9. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
9. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
9. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
9. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
9. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
9. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
9. Mark Diemers (0 -> 0,0)
9. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
9. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
9. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
9. Reiss Nelson (0 -> 0,0)
9. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
9. Sem Valk (0 -> 0,0)
9. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
9. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
9. Cole Bassett (0 -> 0,0)
9. Philippe Sandler (0 -> 0,0)
9. Valentin Cojocaru (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
"Een slechte reeks na een gelijkspel in Europees thuisduel ...." Wie verzint deze onzin? Lekker negatief weer. Ik kijk naar dit seizoen. Alleen uit in Zweden werd verloren na 'n 5-0 thuisoverwinning. In de 7 Europese uitwedstrijden speelde we 3 gelijk en wonnen er 3. Daarin scoorde we liefst 13x, da's net geen 2 per wedstrijd! Ik heb alle vertrouwen in goed resultaat!
+1/-0

2 jaar geleden
Verdiende winnaar, maar veel "afwezigen" of "uit vorm" zijnde spelers. Nu Marseille, iets andere koek.
Weer gebleken dat die Nelson totaal geen versterking is en wat mij betreft terug mag naar Londen.
+1/-0

2 jaar geleden
"Sterk Feyenoord na winst tegen Slavia naar halve finale Conference League" .. ligt dit nou altijd aan mij maar ik vond het maar een hotseknots wedstrijd. Zo sterk vond ik Feyenoord helemaal niet spelen (uitgezonderd een paar mooie combinaties), maar gelukkig bakte de tegenstander er nog minder van. Maar het zal allemaal wel aan mij liggen want ik hoor iedereen maar roepen op tv dat Feyenoord sterk gespeeld heeft.
+1/-0