Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord veel te sterk voor Heracles Almelo


Tijdstip
10 april 2022
Stadion
Erve Asito
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord veel te sterk voor Heracles Almelo; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord veel te sterk voor Heracles Almelo

Feyenoord heeft zondag op overtuigende wijze gewonnen van Heracles. Op het kunstgras in Almelo eindigde het in 1-4. Orkun Kökcü, Reiss Nelson, Guus Til en Patrik Wålemark zorgden voor de doelpunten.

Feyenoord begon uitermate zwak aan het duel, want binnen de minuut stond de ploeg al op achterstand. Marcus Pedersen liet zich eenvoudig voorbij spelen en Gernot Trauner werd er op snelheid uitgelopen. Uit de pass die volgde werd op doel geschoten en vanuit de kluts zal de bal plotseling al in het doel.

De ploeg van Arne Slot leek echter direct wakker te zijn geschud, want het nam direct het initiatief in de wedstrijd en ging op jacht naar de gelijkmaker. Nadat er al enkele mogelijkheden waren geweest, was het halverwege de eerste helft raak. Orkun Kökcü verrast de doelman met een hard schot in de korte hoek.

Enkele minuten later leek Heracles met tien man te komen staan na een spijkerharde tackle op Guus Til. Er werd echter slechts geel gegeven en ook de VAR greep niet in.

Feyenoord bleef op zoek naar doelpunten. Tyrell Malacia kwam het dichtste bij met een schot op de paal. Voor rust kwam de volkomen terechte voorsprong echter alsnog. Een beetje gelukkig kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Reiss Nelson en de aanvaller zorgde met een schot bovenin het doel voor zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

In de laatste minuut van de eerste helft volgde er nog een doelpunt. Jens Toornstra stond al klaar om in te vallen voor de geblesseerde Til. Met zijn laatste balcontact schoot de middenvelder echter nog de 1-3 binnen. De scheidsrechter floot vervolgens direct voor het rustsignaal, zodat Toornstra bij de start van de tweede helft pas binnen de lijnen kwam.

Feyenoord kwam niet al te scherp uit de kleedkamer. Heracles was het vaakst aan de bal en kreeg ook een paar goede mogelijkheden. Met een paar goede reddingen wist Ofir Marciano een tweede tegentreffer te voorkomen. Twintig minuten voor tijd kwam Patrik Wålemark als invaller binnen de lijnen en op heerlijke wijze wist hij met zijn eerste balcontact direct te scoren. Na een uitstekende bal van Jens Toornstra zorgde de Zweed met een hakbal voor de 1-4.

Het duel was daarmee gespeeld. Beide teams kregen nog wel een paar mogelijkheden, maar echt grote kansen kwamen er niet meer. Een 1-4 eindstand was daarmee het gevolg.


[video] Highlights Heracles Almelo - Feyenoord


Jens Toornstra: 'Heel slecht begonnen, maar verder gewoon gedomineerd'

In gesprek met ESPN was Jens Toornstra het wel eens dat Feyenoord op halve kracht had gewonnen. "Dat was het uiteindelijk wel, maar we begonnen weer heel slecht aan de wedstrijd", aldus Toornstra. "Dat is een beetje zonde, want we hebben verder gewoon gedomineerd."

De aanvoerder was verrast dat er al zo snel een tegentreffer viel. "We hadden afgesproken om dit niet te doen. Je spreekt het natuurlijk altijd af, maar dan is het zuur als het toch gebeurd", zo gaf hij aan. "Het was vooral extra zonde omdat het extra energie kost om het om te buigen en dat had niet gehoeven."


[video] Een ‘pijnlijke’ treffer van Guus Til


Guus Til: 'Bij deze bedankt aan de scheidsrechter'

Guus Til gaf in gesprek met ESPN aan blij te zijn dat hij nog gescoord had, omdat hij vanwege een blessure op het punt stond om gewisseld te worden. "De scheidsrechter zei dat er nog 20 seconden te spelen waren. Er was nog een vrije trap en dan zou hij affluiten. Dan kon ik net zo goed blijven staan", aldus Til. "Bij deze bedankt aan de scheidsrechter. Hij was ook niet te missen. Hij valt voor mijn voeten, verder niets bijzonders."

De middenvelder vindt het moeilijk te zeggen hoe het nu met hem gaat. "Ik denk dat het wel meevalt. Dat hoop ik ook", zo gaf hij aan. "Bij de goal van Reiss probeerde ik de bal terug te koppen. Die jongen trok me weg en viel daarbij bovenop mijn been zodat hij nog stond in het kunstgras. Daarna voelde ik bij elke stap die ik zette een steekje. Ik had wel door kunnen blijven voetballen, maar er zijn nog wel wat wedstrijden te gaan."


[video] Kökçü na ruime zege van Feyenoord op Heracles: 'Ik ben beter in vorm en steeds belangrijker'


Arne Slot: 'Op te veel momenten waren we te slordig aan de bal'

In gesprek met ESPN was Arne Slot niet helemaal tevreden over het spel van zijn ploeg. "Het was een uitstekend resultaat met een dik verdiende overwinning. We hebben ook echt wel goed gevoetbald, maar op te veel momenten waren we te slordig aan de bal", aldus Slot. "Dat was met name de eerste fase na rust. Als je dat donderdag doet is dat niet zo handig. Over veel dingen was ik tevreden, maar een aantal keer verloren we de bal te makkelijk."

Slot was het niet eens met de opmerking dat het duel na de 1-3 al was beslist. "Het is ons dit seizoen al te vaak gebeurd dat wij door fouten van onszelf toch weer in de problemen komen", zo gaf hij aan. "Ik vind niet dat je kan zeggen dat je slap begint als je in de eerste minuut een tegengoal krijgt, maar dat roepen ze dan al snel. We herstellen ons daarna ook prima."

De trainer blijft een voorstander van spelen op kunstgras. "De 1-1 was een uitstekend voorbeeld van hoe lekker het is om op kunstgras te spelen", zei hij daarover. "Als je het mij vraagt heb ik ook een voorkeur voor natuurgras, maar bij Feyenoord was altijd het idee dat voetballen op kunstgras een nadeel is. Als je heel goed voetbal speelt, is kunstgras juist een voordeel."


[video] Slot zet kanttekening bij makkelijke overwinning van Feyenoord: 'Je blijft kansen weggeven'


Patrik Wålemark: ''Op dit moment heb ik gewacht

Patrik Wålemark gaf in gesprek met ESPN blij met zijn eerste goal voor Feyenoord. "Het was een mooie manier om te beginnen aan de wedstrijd. Mijn eerste balcontact en direct een doelpunt", aldus Wålemark. "Het is echt een opluchting. Op dit moment heb ik gewacht. Het was een fantastische pass van Jens en ik maak hem vervolgens mooi af."

Het doelpunt was voor de aanvaller ook erg belangrijk. "Ook belangrijk voor mijn vertrouwen. Een doelpunt maken is altijd positief", zo gaf hij aan. "We hebben een mooie strijd tussen Reiss, Alireza en ik. We zijn alle drie fantastische spelers, dus het is voor de trainer lastig om een keuze te maken. Hopelijk heb ik nu een streepje voor."

Gevraagd werd aan Wålemark of hij vindt dat hij meer moet spelen. "Dat vindt iedere speler", zei hij daarover. "Iedereen wil spelen en vindt dat hij hoort te spelen. Als je niet vindt dat je moet spelen, moet je ook niet in actie komen. Ik vind altijd dat ik moet spelen en ik verwacht dat iedere speler er net zo over denkt."


[video] Analyse Heracles Almelo-Feyenoord (1-4): 'Patrik Wålemark heeft zeker nog iets te leren'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-4 (1-3)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Bakis ('1)
Goal
1-1 Orkun Kökcü ('21)
Goal
1-2 Reiss Nelson ('39)
Goal
1-3 Guus Til ('45)
Goal
1-4 Patrik Wålemark ('70)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Heracles Almelo: Ouahim ('25)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraCyriel DessersReiss Nelson


Orkun KökcüGuus TilFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerMarcus Pedersen


Ofir Marciano

Wissels:

'46 Jens Toornstra voor Guus Til
'59 Alireza Jahanbakhsh voor Reiss Nelson
'69 Patrik Wålemark voor Luis Sinisterra
'69 Bryan Linssen voor Cyriel Dessers
'76 Jorrit Hendrix voor Orkun Kökcü


Opstelling Heracles Almelo

BakisOuahimHansson


De La TorreSchoofsLaursen


QuagliataHoogmaSonnebergFadiga


Bucker

Wissels:

'64 Basacikoglu voor Hansson
'75 Sierra voor Laursen
'87 Szoke voor Ouahim
'87 Bakboord voor Fadiga


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 1-4 (0-2)
 6 1-4 (0-2)
 6 1-4 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
10  4 2-4 (1-2)
11  4 1-3 (0-1)
12  4 1-2 (0-1)
13  4 1-2 (0-1)
14  4 1-3 (0-1)
15  4 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.04. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Fredrik Aursnes (20 -> 5,0)
2. Orkun Kökcü (19 -> 4,0)
3. Reiss Nelson (7 -> 3,0)
4. Gernot Trauner (6 -> 1,5)
4. Marcos Senesi (6 -> 1,5)
6. Ofir Marciano (5 -> 0,0)
6. Patrik Wålemark (5 -> 0,0)
8. Luis Sinisterra (3 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (1 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Devin Remie (0 -> 0,0)
10. Tein Troost (0 -> 0,0)
10. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
10. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
10. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
10. Wouter Burger (0 -> 0,0)
10. Denzel Hall (0 -> 0,0)
10. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
10. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
10. Guus Til (0 -> 0,0)
10. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
10. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
10. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
10. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
10. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
10. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
10. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
10. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
10. Mark Diemers (0 -> 0,0)
10. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
10. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
10. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
10. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
10. Cyriel Dessers (0 -> 0,0)
10. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
10. Sem Valk (0 -> 0,0)
10. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
10. Cole Bassett (0 -> 0,0)
10. Philippe Sandler (0 -> 0,0)
10. Valentin Cojocaru (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Correctie: 4 spelers met een Feyenoord verleden. Emil Hansson speelde bij ons in de jeugd en het eerste en Armenteros heeft ook een jaartje bij ons mogen blunderen.
+1/-0

3 maanden geleden
Die focking var bevestigt de penalty tegen sparta die najax nodig heeft (okay twijfel, gezicht beschermen, tegen de oksel), maar de 100 procent penalty martinez op dessers tegen ons zien ze niet?
+1/-0