Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenVeerkrachtig Feyenoord met prachtige goals langs Cambuur


Tijdstip
20 februari 2022
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Veerkrachtig Feyenoord met prachtige goals langs Cambuur; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Veerkrachtig Feyenoord met prachtige goals langs Cambuur

Een goed gevulde Kuip heeft Feyenoord zondagmiddag drie punten zien pakken tegen SC Cambuur. Ondanks een vroege achterstand lukte het de Rotterdammers om de wedstrijd te kantelen en met fraaie treffers 3-1 op het scorebord te zetten. In de stromende regen kwamen de doelpunten van Luis Sinisterra, Orkun Kökcü én Alireza Jahanbakhsh.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en kwam het eerste kwartier meermaals in scoringspositie. Zo kreeg Til in de 13e minuut een kopkans recht voor de goal, na een inspanningsslag van Jahanbakhsh om de bal te heroveren. Een paar minuten later diende zich een kans aan voor Geertruida, maar hij zag zijn inzet in de handen van keeper Stevens verdwijnen. Er was geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord, tot de wind even flink opstak. Een terugspeelbal op Trauner maakte een vreemde slinger, waardoor de alerte Cambuur-spits Boere met de bal aan de haal kon. Bijna ter hoogte van de achterlijn krulde de 29-jarige Bredanaar de bal achter doelman Bijlow, die tot dat moment nog niets had hoeven doen, en zette zo Feyenoord op een 0-1 achterstand.

Lang kon Cambuur niet genieten van de voorsprong, want in de 25e minuut kreeg Sinisterra het op de heupen. Vanaf de kop van de zestien vuurde de lichtvoetige Colombiaan de bal - na een knappe aanname - vol in de kruising. Het zou het startschot zijn van een reeks charges richting het Leeuwardse doel. Zowel Jahanbakhsh als Linssen creëerden aardige kansen, maar hun pogingen om de voorsprong te pakken stuitten achtereenvolgens op doelman Stevens en verdediger Schmidt. Net voor het rustsignaal lukte het Kökcü wél om Feyenoord aan een voorsprong te helpen. Vanaf buiten het strafschopgebied knalde de middenvelder de bal hard richting het doel, waar deze kort voor de eindbestemming door Mac-Intosch van richting werd veranderd. Voor doelman Stevens was het een verrassende wending waar hij geen antwoord op had: de keeper kon niet anders dan kijken hoe de 2-1 in het net verdween.

Kort na rust besliste Feyenoord de wedstrijd en dat deed het via Jahanbakhsh. De aanvaller, die de afgelopen periode nog wel eens onder vuur heeft gelegen vanwege tegenvallende prestaties, opende nu zelf het vuur op het doel van de Friezen. Met een rotvaart schoot hij een kanonskogel van een pegel af, die met een paar fraaie stuiten via de lat het Friese doel in vloog. De verdere tweede helft kwamen beide ploegen niet echt meer tot uitgelezen kansen, waardoor ook de eindstand op 3-1 werd bepaald.

Feyenoord speelt de volgende competitiewedstrijd op zondag 27 februari tegen AZ. Uit in Alkmaar begint de wedstrijd al vroeg, om 12:15.


[video] Highlights Feyenoord – SC Cambuur


Arne Slot: 'Terechte overwinning met prachtige goals'

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur zondagmiddag met 3-1 gewonnen. De doelpunten kwamen in een gevulde Kuip van Sinisterra, Kökcü en Jahanbakhsh. Na afloop van de wedstrijd gaf trainer Arne Slot bij ESPN aan dat hij weer heeft genoten van het publiek in De Kuip en dat de overwinning zeer terecht was.

“Het is bijzonder dat er vandaag zo veel mensen waren. Het is een fantastisch stadion, maar veel plekken zijn niet overdekt. Dat ze er dan met zoveel zijn, dan is het fijn om ze een overwinning terug te geven. Ik denk dat de goal van Luis het mooiste was, omdat daar ook een geweldige aanname aan vooraf ging. Daarnaast was de 1-1 extra belangrijk.”

Vervolgens ging Slot verder over de rechteraanvallers Alireza en Walemark: “Alireza was erg blij, maar dat is iedereen natuurlijk na een goal. Ali mag wat vaker de bal verliezen dan een ander, dat zit een beetje in zijn spel. Hij had vandaag ook een assist kunnen hebben op Linssen, maar die ging er niet in. Daardoor is zijn rendement dan ook wat lager, dat is pech. Patrick Walemark had in de laatste minuten een paar mooie acties. Ik zie alleen wel dat hij nog niet helemaal topfit is. Het is lastig om het tempo en de hardheid van een wedstrijd mee te pakken. Daarom is het fijn dat hij met enige regelmaat zijn minuten kan pakken nu. Het wordt wel een uitdaging om hem te laten invallen de komende wedstrijden.”

Smetje op de overwinning was de overdreven gegeven gele kaart voor Aursnes, zag ook Slot: “De gele kaart is natuurlijk erg vervelend voor Fredrik, maar we hebben niet voor niets wat nieuwe spelers gehaald in de winterstop. Volgende week staat daar gewoon iemand die de taken op zich neemt, hoor. Het was vandaag goed om te zien dat we, tegen een goed gegroepeerd Cambuur, ons goed hebben hersteld na de achterstand. Door een aantal hele mooie goals hebben we er doorheen gespeeld en hebben we terecht gewonnen. Volgende week treffen we in AZ een ploeg die enorm in vorm is. Dat wordt een hele interessante wedstrijd.”


[video] Guus Til: ‘Het was weer geweldig om supporters in het stadion te hebben’


Alireza Jahanbakhsh: 'Mooiste doelpunt dat ik heb gemaakt'

Met een werkelijk prachtig doelpunt zette Alireza Jahanbakhsh zijn ploeg zondagmiddag op een 3-1 voorsprong. Na deze treffer was de wedstrijd beslist en kon Feyenoord het restant rustig uitspelen. In het interview bij ESPN begon Alireza uiteraard over zijn wereldgoal, maar ook ging hij in op zijn aanvalsspel.

“Ik heb hem wel een paar keer teruggekeken, ja. Het was een goede wedstrijd denk ik. Na de 0-1 moesten we proberen om meer kansen te creëren, maar na de 1-1 ging het steeds beter. Als je na de rust meteen de 3-1 maakt, kun je daarna gaan controleren. Het doelpunt was niet slecht nee. In de eerste helft probeerde ik het al een paar keer, maar toen lukte het niet. Gelukkig dit keer wel, het was een goede goal en misschien wel de mooiste die ik ooit heb gemaakt. Het doelpunt van Sinisterra was ook al prachtig. Ik dacht dat die misschien wel het doelpunt van de maand of van het jaar zou worden.”

Niet elke actie van Alireza is altijd een succes, maar dat hoort bij het spel als aanvaller: “Als aanvaller moet je risico durven te nemen. Dat gaat niet altijd goed, maar dat is een onderdeel van het spel. Als de eerste actie niet lukt, ga je door naar de tweede. Het was vandaag leuk om weer in De Kuip te spelen met de mensen erbij. Dat hielp ons ook om ons na de 0-1 te herstellen. Ik moet nu proberen om mijn rendement nog verder omhoog te brengen. Vandaag is dat aardig gelukt en hopelijk kunnen we zo doorgaan.”

Volgende week gaat Feyenoord op bezoek bij AZ, een oud-werkgever van Alireza: “Ik heb daar een leuke tijd gehad en heb ook nog wel contact met wat mensen bij AZ. Het is altijd leuk om oude bekenden te zien natuurlijk. We moeten daar ons eigen ding gaan doen. Het is voor een aantal mensen een beladen wedstrijd, maar we gaan geen gekke dingen doen. We moeten doorgaan op deze manier.”


[video] Malacia over klik met Sinisterra op linkerflank Feyenoord: 'Het loopt zeker lekker'


Justin Bijlow: 'Het was geweldig om weer met publiek te spelen'

Na ruim een kwartier moest Justin Bijlow het antwoord schuldig blijven op een inzet van Tom Boere. Ondanks de 0-1 achterstand wist Feyenoord de wedstrijd tegen SC Cambuur met 3-1 te winnen en dat leidde tot tevredenheid bij de Feyenoord-goalie. Na afloop stond hij ESPN te woord met een korte reflectie op de wedstrijd.

“Het was geweldig om weer publiek te zien, dat begint al bij de warming-up. We hebben er lang op gewacht en gelukkig mogen we nu weer. Bij de 0-1 schatte Gernot de bal niet goed in door de wind geloof ik, waardoor de spits één op één kwam met mij. Daarna raakten we niet in paniek en bleven we doen wat we moesten doen. We hebben eigenlijk niets meer weggegeven. Volgende week wordt een belangrijk potje, waar we ons goed op gaan voorbereiden.”


[video] Slot blij met spelopvatting Feyenoord na achterstand tegen Cambuur: 'We gingen niet forceren'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (2-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Boere ('17)
Goal
1-1 Luis Sinisterra ('24)
Goal
2-1 Orkun Kökcü ('45)
Goal
3-1 Alireza Jahanbakhsh ('50)
Scheidsrechter
Kamphuis
Toeschouwers
44.779 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
SC Cambuur Leeuwarden: Mac-Intosch ('23)
Kaart
Feyenoord: Tyrell Malacia ('37)
Kaart
Feyenoord: Fredrik Aursnes ('57)
Kaart
SC Cambuur Leeuwarden: Breij ('79)
Kaart
SC Cambuur Leeuwarden: Jacobs ('89)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraBryan LinssenAlireza Jahanbakhsh


Orkun KökcüGuus TilFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'65 Patrik Wålemark voor Alireza Jahanbakhsh
'76 Jens Toornstra voor Bryan Linssen
'76 Jorrit Hendrix voor Orkun Kökcü
'88 Cole Bassett voor Guus Til


Opstelling SC Cambuur Leeuwarden

JoostenBoereKallon


MaulunHoedemakersPaulissen


BanguraSchoutenMac-IntoschSchmidt


Stevens

Wissels:

'62 Breij voor Boere
'63 Tol voor Mac-Intosch
'68 Jacobs voor Paulissen
'79 Ter heide voor Hoedemakers
'79 Sambissa voor Joosten


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-1 (2-1)
 6 3-1 (2-0)
 6 3-1 (1-0)
 6 3-1 (2-0)
 6 3-1 (2-0)
 6 3-1 (2-0)
 6 3-1 (2-0)
 6 3-1 (1-0)
 4 3-0 (1-0)
10  4 2-1 (1-0)
11  4 3-0 (2-0)
12  4 3-0 (1-0)
13  4 3-0 (1-0)
14  4 3-0 (1-0)
15  4 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.18. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Luis Sinisterra (43 -> 5,0)
2. Orkun Kökcü (23 -> 4,0)
3. Fredrik Aursnes (9 -> 2,5)
3. Alireza Jahanbakhsh (9 -> 2,5)
5. Tyrell Malacia (8 -> 0,3)
5. Marcos Senesi (8 -> 0,3)
5. Patrik Wålemark (8 -> 0,3)
8. Gernot Trauner (3 -> 0,0)
9. Guus Til (2 -> 0,0)
10. Jorrit Hendrix (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Devin Remie (0 -> 0,0)
11. Tein Troost (0 -> 0,0)
11. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
11. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
11. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
11. Wouter Burger (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
11. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
11. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
11. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
11. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
11. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
11. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
11. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
11. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
11. Mark Diemers (0 -> 0,0)
11. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
11. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
11. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
11. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
11. Reiss Nelson (0 -> 0,0)
11. Cyriel Dessers (0 -> 0,0)
11. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
11. Sem Valk (0 -> 0,0)
11. Cole Bassett (0 -> 0,0)
11. Philippe Sandler (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.