Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord wint ondanks zwakke wedstrijd op bezoek bij RKC


Tijdstip
13 februari 2022
Stadion
Mandemakers Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord wint ondanks zwakke wedstrijd op bezoek bij RKC; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord wint ondanks zwakke wedstrijd op bezoek bij RKC

Feyenoord heeft de aansluiting met de ploegen bovenin vast weten te houden. In een weliswaar slechte wedstrijd werd met 0-2 gewonnen van RKC. Orkun Kökcü en Jorrit Hendrix zorgden voor de doelpunten.

Feyenoord had vanaf de start direct volop de bal, maar wist niet door de hechte defensie van RKC te komen. De thuisploeg was zelf een paar keer gevaarlijk met een schot van afstand, terwijl Feyenoord nog geen kans had gehad. Beide ploegen lekenen dan ook af te stevenen op een ruststand van 0-0, maar vlak voor rust sloeg Orkun Kökcü opeens toe. De middenvelder kon dankbaar gebruik maken van doelman Vaessen die uit zijn doel kwam en wist daarmee voor de 0-1 voorsprong te zorgen.

De tweede helft was iets meer open van beide kanten. RKC moest iets meer risico nemen, zodat er voor Feyenoord meer ruimte kwam om aan te vallen. Zo raakte Guus Til de paal, terwijl een treffer van Luis Sinisterra vanwege buitenspel van Alireza Jahanbakhsh werd afgekeurd.

RKC bleef echter ook in de wedstrijd en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. De thuisploeg dacht ook recht te hebben op een strafschop, maar omdat Fredrik Aursnes de bal speelde ging de bal niet op de stip. Toch kreeg RKC een kwartier voor tijd plotseling een enorme kans. Via een uitstekende redding van Justin Bijlow werd echter de gelijkmaker voorkomen.

De thuisploeg ging steeds meer risico nemen in de hoop om nog een gelijkspel uit het vuur te kunnen slepen en dat werd in de laatste minuut door Feyenoord eindelijk afgetraft. Invaller Jorrit Hendrix kon profiteren van een glijpartij achterin en maakte zijn eerste goal in het shirt van Feyenoord. Het duel was daarmee beslist en in de paar minuten blessuretijd gebeurde er verder niets meer.


[video] Highlights RKC Waalwijk - Feyenoord


Justin Bijlow: 'Wat wij vandaag op de mat hebben gelegd was zeker niet goed'

In gesprek met ESPN was Justin Bijlow zeer kritisch over de wedstrijd van Feyenoord. "Wat wij vandaag op de mat hebben gelegd was zeker niet goed", aldus Bijlow. "We hadden veel balverlies, waardoor RKC gevaarlijk kon worden. Maar ze zeggen het altijd zo mooi: de punten zijn het belangrijkste."

Feyenoord werkte er wel de hele wedstrijd hard voor. "Je ziet dan dat zij onder druk komen. Er komen twee countermogelijkheden van ons en daar scoren wij uit. Dat is ook prima", zo gaf hij aan.

Bijlow was een kwartier voor tijd zelf ook belangrijk met een redding. "Dat was een ouderwetse", zei hij daar lachend over. "Het is een tijd geleden dat ik er zo ben ingevlogen, dus dit voelde lekker."


[video] ‘Alles wat ik aanraak, vliegt erin’ | Orkun Kökcü na RKC - Feyenoord


Jorrit Hendrix: 'Af en toe een doelpuntje is zeker lekker'

Jorrit Hendrix gaf in gesprek met ESPN aan blij te zijn met zijn doelpunt. "Ik ben niet een veel scorende speler, maar af en toe een doelpuntje en zeker in de fase waarin wij zaten is het lekker", aldus Hendrix. "Eigenlijk had ik verwacht dat ik de eerste bal al zou krijgen, maar die was iets te diep. Daarna was het gewoon doorrennen. Een beetje mazzel, maar dat maakt niet uit. Hij zit er in."

De middenvelder moest erkennen dat Feyenoord geen goede wedstrijd speelde. "RKC speelde ook gewoon een goede pot", zo gaf hij aan. "Als het maar 0-1 staat in de eindfase weet je dat het lastig kan worden, dus de 0-2 kwam wel op een lekker moment."

Hendrix kreeg ook de vraag hoe fit hij nu is. "Het is moeilijk om daar een percentage aan te hangen", zei hij daarover. "Het is duidelijk dat ik afgelopen half jaar niet veel heb gespeeld, zeker geen negentig minuten. In principe ben ik gewoon fit, maar het zou lekker zijn om dat ritme uit te bouwen."


[video] Slot na RKC-Feyenoord: 'We hebben slecht gespeeld, maar desondanks wel gewonnen'


Arne Slot: 'Het was een van onze minste wedstrijden'

In gesprek met ESPN gaf Arne Slot aan dat hij een compleet anders Feyenoord had gezien in vergelijking met de andere wedstrijden. "Het was een van onze minste wedstrijden", aldus Slot. "Je moet dan natuurlijk ook naar de tegenstander kijken en naar het scoreverloop. Met het woord 'gelukkig' ga ik misschien iets te ver, maar het was heel moeizaam."

Een verklaring voor het spel had de trainer niet echt. "Het is gewoon een combinatie van", zo gaf hij aan. "De manier hoe RKC speelde was qua formatie hetzelfde als andere clubs, maar de manier van drukzetten was verschillend ten opzichte van de clubs die we hiervoor hadden. Aan de bal waren we zelf ook veel minder dan normaal, maar dat kan ook door RKC komen. Je moet dan zo'n wedstrijd winnen door een individuele bevlieging of een gelukje. We hebben nu door twee fouten van de tegenstander gescoord."

Slot zag veel mis gaan bij zijn ploeg. "Vooral aan de bal ging er heel veel fout. Wel kregen we na rust enkele uitstekende kansen om de wedstrijd te beslissen, maar dat lukte niet", zei hij daarover. "Dan is het gewoon vechten tot het einde. Vooral in de eindfase waren we extreem slordig. Toen werd het constant heen en weer rennen en dat zie je liever niet als je met 0-1 voorstaat. We waren niet goed, dat is duidelijk. Maar we zijn niet van het veld geblazen. De tegenstander heeft heel goed verdedigd en het lukte ons heel slecht om daar kansen tegen te creëren.


[video] 'Mister 1-0' Kökcü kijkt na moeizame zege op RKC al uit naar Cambuur-thuis: 'Dan gaat het dak eraf'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Orkun Kökcü ('45)
Goal
0-2 Jorrit Hendrix ('89)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraBryan LinssenAlireza Jahanbakhsh


Orkun KökcüGuus TilFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'66 Cyriel Dessers voor Bryan Linssen
'67 Jens Toornstra voor Guus Til
'80 Jorrit Hendrix voor Luis Sinisterra
'84 Marcus Pedersen voor Lutsharel Geertruida


Opstelling RKC Waalwijk

BakariKramer


OdgaardOukiliAnita


BakariAdewoyeTouba Meulensteen (C)Gaari


Vaessen

Wissels:

'62 Van der Venne voor Bakari
'62 Van der Venne voor Bakari
'72 Stokkers voor Kramer
'81 Azhil voor Anita
'81 Bel Hassani voor Oukili


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
10  5 0-3 (0-1)
11  5 0-3 (0-1)
12  5 1-2 (0-1)
13  5 0-3 (0-1)
14  5 0-3 (0-1)
15  4 0-4 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.61. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Justin Bijlow (34 -> 5,0)
2. Gernot Trauner (29 -> 3,5)
2. Orkun Kökcü (29 -> 3,5)
4. Tyrell Malacia (5 -> 2,0)
5. Marcos Senesi (3 -> 0,2)
5. Lutsharel Geertruida (3 -> 0,2)
5. Marcus Pedersen (3 -> 0,2)
5. Jorrit Hendrix (3 -> 0,2)
9. Niemand (2 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (2 -> 0,0)
11. Devin Remie (0 -> 0,0)
11. Tein Troost (0 -> 0,0)
11. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
11. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
11. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
11. Wouter Burger (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
11. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
11. Guus Til (0 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
11. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
11. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
11. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
11. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
11. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
11. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
11. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
11. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
11. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
11. Mark Diemers (0 -> 0,0)
11. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
11. Reiss Nelson (0 -> 0,0)
11. Cyriel Dessers (0 -> 0,0)
11. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
11. Sem Valk (0 -> 0,0)
11. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)
11. Cole Bassett (0 -> 0,0)
11. Philippe Sandler (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Als je zo'n selectie hebt als Feyenoord nu dan mag je spelers best eens eerder wisselen als ze slecht spelen. Aursnes, Jahanbaks hadden w.m.b. best eerder mogen douchen. Toornstra en Walemark zijn goeie vervangers die waarschijnlijk niks slechter zijn. En die Dessers begint me behoorlijk te irriteren, bij elke hand die hij voelt stort hij neer of dat hij door een boeing 747 is aangevlogen, wat een aansteller.
Matige vertoning en een zeer gelukkige winnaar.
+2/-0