Feyenoord pakt AZ in: 4-2 !

3 april 2005
-
-

Feyenoord heeft in de eigen Kuip een knappe 4-2 overwinning behaald op AZ Alkmaar. Kalou was de grote man met maar liefst drie goals. Het andere doelpunt werd gescoord door Castelen. De ploeg liet daarmee zien weer mee te tellen in het Nederlandse voetbal.

Feyenoord was in De Kuip op alle aspecten de betere ploeg. het veel bewierookte AZ lijkt langzamerhand minder te gaan draaien en moeite te hebben het hoge niveau vast te houden. Al was dat ook de verdienste van Feyenoord dat verdedigend heel degelijk speelde, op enkele foutjes na...., op het midenveld het heft in handen hadmet spelers als Ghaly, Ono en Goor en aanvallend niet te stuiten was. Dit keer was het Kalou die erg trefzeker was en het op zijn heupen had.

In de eerste helft kwam de ploeg op een 2-0 voorsprong via Kalou en Castelen. Wellicht geloofde AZ er in de rust nog in, maar toen Kalou vlak na rust nogmaals toeslag was de wedstrijd definitief in het voordeel van Feyenoord beslist.

Bekijk het live verslaag van Emmo van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

Zevende competitiezege op rij

Feyenoord heeft met de zege op AZ de zevende competitieoverwinning op rij geboekt. Na De Graafschap, Willem II, FC Utrecht, RBC, Roda JC en RKC was de overwinning de zevende op rij in competitieverband.

Feyenoord pakt derde plaats van Ajax af

Feyenoord heeft met een uitstekende 4-2 overwinning de derde plaats op de ranglijst afgesnoept van Ajax. Beide ploegen staan in punten gelijk, maar Feyenoord heeft een fors beter doelsaldo. De achterstand op de tweede plaats van AZ en daarmee deelname aan de voorronde van de Champions League bedraagt zeven punten.

Feest in de zon in De Kuip

na het duel werd er een mooi feestje gevierd door de Feyenoord spelers, de technische staf en natuurlijk op de tribunes van De Kuip. Onder een lekker zonnetje, met een uitstekend spelend Feyenoord en een fantastisch resultaat was er eindelijk weer eens echt reden voor de fans om de spelers te bejubelen.

Kalou met drie goals grote man; nu op 17 goals

Salomon Kalou was de grote man met drie goals tegen AZ. Hij verhoogde zijn seizoenstotaal van 14 daarmee naar 17. Daarmee heeft hij twee goals afstand genomen van Vennegoor of Hesselink voor de tweede plaats op de topscorersranglijst. Kuyt scoorde niet, hij blijft op 22 treffers steken.

Adriaanse: niets af te dingen op nederlaag

AZ coach Adriaanse liet voor de camera van Studio Sport weten dat er niets viel af te dingen op de nederlaag van zijn ploeg tegen Feyenoord. Volgens de AZ coach was Feyenoord zowel als team als individueel zondagmiddag veel sterker. "Op de uitslag viel niets af te dingen" aldus Adriaanse.

'50 Buskermolen voor Opdam

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord - Az 4-2 =)vakkie VV at home: Feyenoord - AZEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord-AZ (2 pagina's)
FeyenoordHvH.nl: Foto's Feyenoord - AZ (4-2)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.