Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenOndermaats Feyenoord lijdt teleurstellende nederlaag tegen Vitesse


Tijdstip
15 januari 2022
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ondermaats Feyenoord lijdt teleurstellende nederlaag tegen Vitesse; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ondermaats Feyenoord lijdt teleurstellende nederlaag tegen Vitesse

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd na de winterstop met 0-1 verloren van Vitesse. In een wedstrijd met weinig kansen werd Openda de matchwinner, door een communicatiefout tussen Pedersen en Bijlow af te straffen. Via Cyriel Dessers kwam Feyenoord nog op gelijke hoogte, maar de VAR keurde het doelpunt af.

Feyenoord en Vitesse maakten er in de lege Kuip geen schouwspel van in de eerste 45 minuten. Het spel van Feyenoord kenmerkte zich vooral door onnodig veel slordigheden en te weinig diepgang. Ondanks meer balbezit werd er te weinig gecreëerd; op een paar schoten van Kökcü en Linssen na, hoefde doelman Houwen nauwelijks in actie te komen. Aan de andere kant had Justin Bijlow het ook rustig, want slechts één maal moest hij handelend optreden bij een vrije trap van Grbic. Ook Buitink was dichtbij, maar zijn schuiver ging rakelings naast. Als Alireza zo’n tien minuten voor rust iets zuiverder breed had gelegd op Til, was Feyenoord met een voorsprong de rust ingegaan. Dat gebeurde niet en daardoor bleef het halverwege bij 0-0.

Ook na de theepauze was het geen spectaculaire wedstrijd. Feyenoord slaagde er maar niet in om de verdediging van Vitesse te doorbreken en de Arnhemmers loerden op een uitbraak. Zo’n twintig minuten voor tijd kwam het daaruit op voorsprong. Een lange bal werd volledig verkeerd ingeschat door Bijlow, die de bal tegen Pedersen aanschoot. Via de Noor kwam de bal voor de voeten van Openda, die in een leeg doel kon intikken. Feyenoord kwam snel daarna op gelijke hoogte via Guus Til, maar de VAR keurde het doelpunt af in verband met hinderlijk buitenspel van Dessers. Til kreeg even later nog een goede kans, maar dit keer kopte hij voorlangs. Daardoor eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 0-1 nederlaag.


[video] Highlights | Feyenoord - Vitesse


Justin Bijlow: 'Heb het team in de steek gelaten'

De eerste wedstrijd na de winterstop is voor Feyenoord uitgelopen op een teleurstellende nederlaag. Vitesse wist dankzij een doelpunt van Openda de drie punten mee te nemen uit De Kuip. Bij het tegendoelpunt ging Justin Bijlow in de fout, waarover hij na afloop zijn toelichting gaf bij ESPN.

“Deze wedstrijd kon beide kanten op gaan. De tegengoal was een momentje van mij, waardoor ik mijn team in de steek laat. Op het moment dat ik er stond dacht ik ‘hier moet ik niet zijn’. Dan kan je niet meer terug. Er waren vandaag geen super grote kansen voor beide partijen en dan wordt het beslist op de details. Dat viel vandaag de kant van Vitesse op. Het was niet goed genoeg.”


[video] Tyrell Malacia: ‘We hadden meer uit deze wedstrijd kunnen halen’


Arne Slot: ‘We misten de creativiteit voorin’

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse zaterdagavond met 0-1 verloren. Het was een teleurstellend resultaat voor de ploeg van Arne Slot, die over de gehele wedstrijd te weinig kansen kon creëren. Na afloop gaf de oefenmeester zijn blik op de wedstrijd bij ESPN.

“Je zou verwachten dat ik de kwaliteit van de wedstrijd vond tegenvallen, maar dat is iets wat je wel een beetje verwacht tegen een ploeg als Vitesse. Je moet 90 minuten lang verdedigend rekening houden met dat ene momentje, maar toen liepen we tegen elkaar aan. Justin had beter kunnen blijven staan, inderdaad. Maar je wint en verliest met elkaar, want we hebben ook niet veel kansen gecreëerd.”

Feyenoord leek nog op 1-1 te komen, maar deze treffer werd afgekeurd door de VAR. Slot: “Ik vroeg waarom hij is afgekeurd en ze zeiden dat hij werd aangeraakt door Dessers. Dat is wat de VAR gezegd heeft, waardoor het dan terecht buitenspel zou zijn. Maar als ik de beelden zie, heb ik niet de indruk dat hij hem heeft aangeraakt.”

Ook ging de trainer in op het rendement van de voorste linie en meer specifiek op het rendement van Alireza Jahanbakhsh: “De voorste vier waren niet heel creatief. Als een tegenstander zo massaal verdedigt, hoop je dat de buitenspelers er een keer langs gaan. Dat lukte alleen niet vandaag. We zijn niet de enige ploeg die het lastig heeft tegen Vitesse. Alireza mist met name rendement. Ik ken Ali uit mijn AZ-periode als een speler met veel doelpunten en assists. Dat hij wat meer balbezit verliest is ingecalculeerd, maar vooral zijn rendement moet dus omhoog gaan. Zonde dat we opnieuw door persoonlijke fouten van Vitesse verliezen, waarbij we zelf te weinig kansen bij elkaar hebben gespeeld.”


[video] Til na Feyenoord-Vitesse: 'Na mijn goal hadden we misschien nog het gevoel dat we eroverheen gingen'


Alireza Jahanbakhsh: ‘De momenten moeten weer gaan komen’

Zaterdagavond was Vitesse met 0-1 te sterk voor Feyenoord. Een doelpunt halverwege de tweede helft deed de Rotterdammers de das om, waardoor de ploeg van Arne Slot met een domper 2022 is begonnen. Na afloop gaf Alireza Jahanbakhsh zijn mening over de wedstrijd bij ESPN.

“Het was geen goede avond. De eerste 20 minuten wilden we druk zetten op Vitesse, maar dat lukte niet goed. Daarna ging dat wel iets beter, maar nog steeds niet goed genoeg. De tweede helft controleerden we de wedstrijd, maar kregen we uit het niets een goal tegen. Ik vond dat we één punt hadden verdiend, maar dat lukte niet. Dat is erg teleurstellend.”

Vervolgens ging de aanvaller verder in op zijn vormcrisis: “Ik ben op de weg terug en train elke dag hard. Jammer genoeg miste ik een deel van de voorbereiding, maar nu ben ik echt goed bezig. Ik weet dat de doelpunten vanzelf gaan komen. Het belangrijkste zijn wedstrijdminuten maken, waar het vorig jaar aan ontbrak. Ik weet dat er hoge verwachtingen zijn en daar ben ik echt hard mee bezig. Ik ben vol zelfvertrouwen en twijfel niet aan mezelf. Het is natuurlijk een spel van momenten en die moeten goed gaan vallen. Dan vallen de doelpunten en assists vanzelf. Ik maak me geen zorgen, maar ik kijk uit naar de eerste paar goede momenten. Ik wil belangrijker worden voor het team met doelpunten en assists.”


[video] Slot baalt van nederlaag Feyenoord tegen Vitesse: 'Twee keer verloren door persoonlijke fouten'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Openda ('69)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Lutsharel Geertruida ('21)
Kaart
Feyenoord: Alireza Jahanbakhsh ('76)
Kaart
Vitesse: Dasa ('90)

Opstelling Feyenoord

Reiss NelsonBryan LinssenAlireza Jahanbakhsh


Orkun KökcüGuus TilFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaLutsharel GeertruidaGernot TraunerMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'68 Cyriel Dessers voor Reiss Nelson
'82 Jens Toornstra voor Gernot Trauner


Opstelling Vitesse

OpendaGrbicBuitink


DomgjoniTronstadWittek


RasmussenBazoerDoekhiDasa


Houwen

Wissels:

'68 Vroegh voor Tronstad
'78 Oroz voor Buitink
'78 Huisman voor Grbic
'89 Hajek voor Bazoer


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 2-1 (0-0)
 2 2-0 (0-0)
 2 2-0 (0-0)
 2 3-1 (1-1)
 2 1-0 (0-0)
 2 1-0 (0-0)
 2 1-0 (0-0)
 2 1-0 (0-0)
 1 2-1 (1-0)
10  1 2-1 (0-1)
11  1 3-1 (1-0)
12  1 3-1 (1-0)
13  1 2-1 (1-0)
14  1 3-2 (1-1)
15  1 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.55. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Marcus Pedersen (16 -> 5,0)
2. Niemand (15 -> 3,5)
2. Fredrik Aursnes (15 -> 3,5)
4. Gernot Trauner (5 -> 2,0)
5. Bryan Linssen (3 -> 1,0)
6. Guus Til (2 -> 0,0)
6. Tyrell Malacia (2 -> 0,0)
6. Lutsharel Geertruida (2 -> 0,0)
9. Devin Remie (0 -> 0,0)
9. Tein Troost (0 -> 0,0)
9. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
9. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
9. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
9. Wouter Burger (0 -> 0,0)
9. Denzel Hall (0 -> 0,0)
9. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
9. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
9. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
9. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
9. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
9. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
9. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
9. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
9. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
9. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
9. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
9. Mark Diemers (0 -> 0,0)
9. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
9. Marcos Senesi (0 -> 0,0)
9. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
9. Reiss Nelson (0 -> 0,0)
9. Cyriel Dessers (0 -> 0,0)
9. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
9. Sem Valk (0 -> 0,0)
9. Patrik Wålemark (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.