Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord sluit 2021 af met winst in Friesland


Tijdstip
22 december 2021
Stadion
Abe Lenstra Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Feyenoord sluit 2021 af met winst in Friesland; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord sluit 2021 af met winst in Friesland

Feyenoord heeft de laatste wedstrijd van 2021 met 0-3 gewonnen van sc Heerenveen. In een ijskoud Abe Lenstra stadion kwam de ploeg van Arne Slot geen moment in de problemen, waardoor het jaar 2021 met een goed gevoel kon worden afgesloten. De doelpunten in Heerenveen kwamen op naam van Guus Til, Marcos Senesi en Bryan Linssen.

Feyenoord begon vrij aardig aan de wedstrijd en kwam in het eerste kwartier een aantal keer voor de goal van Mous, door onder andere een kopbal van Bryan Linssen en een schot van Tyrell Malacia. De grootste kans was echter voor Guus Til, die van een meter of 11 op de vuisten van Mous schoot. Voor sc Heerenveen was de enige kans in de eerste helft voor Halilovic, maar op zijn inzet redde Bijlow fantastisch.

Na dik een half uur spelen kwam Feyenoord verdiend op voorsprong. Bij zijn tweede grote kans was het wel raak voor Guus Til, die na een mooie tiki-taka aanval via Alireza, Kökcü en Linssen binnenschoot in de verre hoek. Deze 0-1 voorsprong zou vlak voor rust ook nog verdubbeld worden, toen Marcos Senesi een corner van Kökcü goed binnenknikte. Het enige smetje op de eerste helft was eigenlijk dat Feyenoord niet meer had weten te scoren. Grote kansen van Nelson, Alireza en opnieuw Til werden onbenut gelaten, waardoor sc Heerenveen met slechts een 0-2 achterstand de kleedkamer mocht opzoeken.

In de tweede helft leek Feyenoord al snel in de problemen te komen toen Henk Veerman een vrije trap van Joey Veerman binnenkopte, maar de VAR greep in. De spits stond een paar centimeter buitenspel en dus werd het doelpunt afgekeurd. Een paar minuten later gooide Linssen de wedstrijd in het slot, door een voorzet van Malacia op techniek in de linker onderhoek te koppen. Feyenoord leek even later nog verder uit te lopen toen Alireza de 0-4 tegen de touwen schoot, maar ook hier moest de VAR het doelpunt afkeuren wegens buitenspel. Zo’n 20 minuten voor tijd mikte Linssen de bal vanuit riante positie op de paal, waarmee sc Heerenveen een afgang werd bespaard. Ook in de slotfase kwam Feyenoord niet meer tot scoren, waardoor de eindstand werd bepaald op 0-3.

Het jaar 2021 is daarmee op een goede manier afgesloten door Feyenoord. De selectie van Arne Slot kan nu gaan genieten van een paar weken rust, voordat de competitie op zaterdag 15 januari wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Feyenoord gaat in aanloop naar deze wedstrijd op trainingskamp naar Spanje.


[video] Highlights sc Heerenveen - Feyenoord


Justin Bijlow: 'Blij dat we het jaar zo hebben afgesloten'

Feyenoord heeft woensdagavond met 0-3 gewonnen in en tegen Heerenveen. Doelpuntenmakers voor de Rotterdammers waren Guus Til, Marcos Senesi en Bryan Linssen. Daarmee werd het jaar 2021 op goede wijze afgesloten. Na afloop van de wedstrijd stond de haast onderkoelde Justin Bijlow bij de camera’s van ESPN.

“Gelukkig hebben we drie punten behaald. Ik denk dat we goed speelden, met veel hoge druk. Daardoor werd het voor Heerenveen lastig om te voetballen. Verder hebben we weinig gevaar weggegeven, mede doordat Tyrell en Lutsharel goed speelden. Ik denk dat de voorkeur van Lutsharel ook wel in het centrum ligt. Het was belangrijk om na de afgelopen week op deze manier de winterstop in te gaan. We zijn blij dat we het zo hebben kunnen afsluiten.”


[video] Jarige Guus Til trakteert: 'Nu tien Eredivisie-goals, maar ik hoop op nog meer'


Arne Slot: 'We hebben ontzettend goed gespeeld'

2021 is door Feyenoord op goede wijze afgesloten. De ploeg van Arne Slot won op bezoek bij sc Heerenveen met 0-3; een zeldzaam ruime overwinning in het Abe Lenstra stadion. Voor rust scoorden Til en Senesi, na rust deed Linssen dat. Arne Slot gaf bij ESPN zijn visie op de wedstrijd.

“We wisten dat we dit seizoen vroeg moesten beginnen door de voorrondes. Als je dan de groepsfase haalt, kom je inderdaad op 31 wedstrijden uit. Als ik naar de groep kijk, zie ik nog steeds dat ze er goed aan toe zijn. Het was geen perfect week, maar daarom was het erg belangrijk dat we vandaag wonnen. Daardoor hebben we geen goede, maar erg goede eerste seizoenshelft gehad. Fysiek waren we vandaag ook weer in orde en we waren ontzettend goed aan de bal. We hebben zoveel kansen gecreëerd. Het enige wat ik ze kan verwijten is dat we, opnieuw, niet al onze kansen hebben gemaakt. Bij de 0-1 gingen er geloof ik 30 passes aan vooraf. We gaan we wintersport in met 3 en 4 punten achterstand op Ajax en PSV, er vanuit gaande dat zij winnen. Gecombineerd met ons veldspel in de eerste seizoenshelft denk ik dat we er goed voorstaan.”

Ook ging Slot in op de prestaties van uitblinker Geertruida: “Lutsharel speelde inderdaad erg goed. Hij vervangt Marcos of Gernot elke keer uitstekend en hij kan ook nog eens als rechtsback spelen. Hij is goed aan de bal en ik hou ervan als mijn verdedigers initiatief kunnen nemen. Hij blijft rustig, ziet de oplossingen en heeft genoeg snelheid om met ruimte in zijn rug te spelen. Voor mij is het een luxe dat we, ook met Ramon Hendriks er nog bij, vier goede centrale verdedigers hebben. Want Lutsharel speelt het liefst centraal. We zullen zien hoe ze allemaal terugkomen na de winterstop, want die is minder lang dan andere jaren. We zullen geen 5 à 6 spelers gaan halen, maar het zou niet verkeerd zijn als er wat bij komt. Daar moet alleen wel het geld voor aanwezig zijn.”


[video] Feyenoord-spits Bryan Linssen liet andermaal zien dat sc Heerenveen zijn favoriete tegenstander is


Bryan Linssen: 'Het was een hele zware seizoenshelft'

Ondanks de mindere resultaten van afgelopen week, kan Feyenoord met een goed gevoel de winterstop in gaan. De laatste wedstrijd voor de winterse onderbreking werd met 0-3 gewonnen in Heerenveen. Bryan Linssen stond na afloop ESPN te woord, die na zijn doelpunt weer alleen topscorer van de Eredivisie is.

“Heel snel de winterstop in nu. Het was een hele zware eerste seizoenshelft met veel wedstrijden en dan is het lekker als je je hoofd even niet bij voetbal hoeft te houden. De druk stond er vandaag op en we moesten winnen. Dat hebben we goed gedaan. We hebben overtuigend gespeeld en veel kansen gekregen. Zelf scoren is het mooiste wat er is natuurlijk, maar assistjes zijn ook altijd fijn om te geven. Straks in de bus maar eens even kijken wat Haller gaat doen tegen Fortuna, die zal ook nog wel wat kansjes gaan krijgen.”

Linssen ging ook nog in op de teamgeest en zijn fysieke gesteldheid: “We hebben een hele goede sfeer in de groep, zeuren niet en werken keihard. Iedere wedstrijd willen we er weer staan en dat hebben we ook laten zien vind ik. We zijn topfit, maar als ik naar mezelf kijk, lag het vooral aan het voetbal van vorig seizoen. Toen waren we meer afwachtend en nu willen we echt pressing zetten. Omdat ik daar mee begin, lijkt het alsof ik veel meer doe dan vorig seizoen, maar ook toen was ik topfit hoor. We hebben vertrouwen in elkaar en hopen zo door te gaan.”


[video] Arne Slot na Heerenveen-Feyenoord (0-3): 'De uitslag doet niet recht aan de kansenverhouding'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-3 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Guus Til ('32)
Goal
0-2 Marcos Senesi ('44)
Goal
0-3 Bryan Linssen ('58)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Reiss NelsonBryan LinssenAlireza Jahanbakhsh


Orkun KökcüGuus TilFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaMarcos SenesiLutsharel GeertruidaMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'75 Jens Toornstra voor Alireza Jahanbakhsh
'85 Cyriel Dessers voor Reiss Nelson
'86 Mark Diemers voor Bryan Linssen


Opstelling sc Heerenveen

De JongH. VeermanMousaba


J. VeermanHalilovic(C)Madsen


KaibBakkervan BeekVan Ewijk


Mous

Wissels:

'46 Dresevic voor van Beek
'62 Stefanovic voor De Jong
'62 Nygren voor Mousaba
'71 Kongolo voor J. Veerman
'78 Al Hajj voor Madsen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 0-3 (0-1)
 5 1-3 (0-2)
 5 0-4 (0-2)
 4 1-3 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
10  4 0-2 (0-1)
11  4 1-3 (1-2)
12  4 1-3 (0-1)
13  4 1-3 (0-1)
14  4 0-2 (0-1)
15  4 0-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.62. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Tyrell Malacia (22 -> 5,0)
2. Lutsharel Geertruida (15 -> 4,0)
3. Fredrik Aursnes (12 -> 3,0)
4. Bryan Linssen (11 -> 1,5)
4. Marcos Senesi (11 -> 1,5)
6. Guus Til (3 -> 0,0)
6. Orkun Kökcü (3 -> 0,0)
6. Marcus Pedersen (3 -> 0,0)
6. Justin Bijlow (3 -> 0,0)
10. Reiss Nelson (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Devin Remie (0 -> 0,0)
11. Tein Troost (0 -> 0,0)
11. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
11. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
11. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
11. Wouter Burger (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
11. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
11. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
11. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
11. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
11. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
11. Gernot Trauner (0 -> 0,0)
11. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
11. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
11. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
11. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
11. Mark Diemers (0 -> 0,0)
11. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
11. Cyriel Dessers (0 -> 0,0)
11. Mike Kleijn (0 -> 0,0)
11. Sem Valk (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Hopelijk vallen de blessures van Trauner en Sinisterra mee. Ik zou spelen met Jahanbakhsh vanaf links en Geertruida op de plek van Trauner (maar dat spreekt voor zich).

Nelson vind ik nog niet genoeg brengen voor een basisplaats, Jahanbakhsh valt tot nu toe ook tegen maar gaat meer dreiging van uit.
+1/-0

7 maanden geleden
Jens op rechts is gewoon kut,heel makkelijk te verdedigen maar Nelson moet je gewoon de kans geven.
+1/-0

7 maanden geleden
Goed gespeeld, hadden wat meer goals mogen maken ( Nelson, Ali ) maar toch nog een goede laatste wedstrijd. Uitblinkers in mijn ogen : Linssen, Kokcu, Aursness en Geertruida.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik vond Malacia ook erg goed spelen, ging veel gevaar van uit.

En Bijlow had ook een aantal hele goede reddingen.
+1/-0