28 november 2021
De Grolsch Veste
ESPN

Geen winnaar in matige pot in Enschede; image source: Pro Shots

Feyenoord is er niet in geslaagd om bij FC Twente te winnen. In Enschede was de ploeg van Arne Slot weliswaar de bovenliggende partij, maar kon het te weinig kansen forceren om de winst te behalen. Door dit resultaat heeft Feyenoord niet langer de minste verliespunten in de Eredivisie.

Feyenoord en FC Twente zouden voor rust een vrij saaie wedstrijd op de mat leggen. Feyenoord wilde wel, maar kreeg de verdediging van FC Twente niet aan het wankelen. Aan de andere kant was het al helemaal mager: Ofir Marciano moest enkel op een schot van Zerrouki redding brengen voor rust. Voor Feyenoord was de beste mogelijkheid rond het half uur voor Luis Sinisterra. De aanvaller kon randje zestienmeter uithalen, maar zag zijn knal over het Enschedese doel verdwijnen. Hiermee werd het een erg teleurstellende eerste helft.

Ook na rust maakten FC Twente en Feyenoord er niet bepaald een spektakelstuk van. Het spel speelde zich, net als voor rust, vooral op het middenveld af, waarbij er nauwelijks doelpogingen te noteren waren. De eerste was een goed afstandsschot van Aursnes in de 57e minuut, die door Unnerstall kon worden gepakt. Niet veel later ontfutselde Til de bal van Brama, waarna Linssen kon uithalen, maar zijn inzet ging rakelings naast.

Halverwege de tweede helft greep Slot in en bracht Dessers en Nelson voor Linssen en Sinisterra. Amper een minuut later stond Dessers oog in oog met Unnerstall, maar de Duitse goalie kon redding brengen. Uit de corner die volgde leek Toornstra alsnog de 0-1 binnen te schieten, maar ook hier was het nét niet raak. Zijn schot ging voorlangs de goal van de thuisploeg.

Het laatste kwartier werd ingeluid door een tweede kans voor Dessers. Opnieuw vond de spits Unnerstall op zijn weg. In de slotfase kwam Feyenoord niet verder dan een aantal corners van Kökcü. Geen van deze corners zorgde echter voor gevaar, waardoor FC Twente simpel op de been bleef en de 0-0 eindstand kon binnenhalen. Even leek Dessers alsnog toe te slaan, maar andermaal was Unnerstall met een knappe redding de sta in de weg.

Aanstaande woensdag speelt Feyenoord de inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo. In De Kuip wordt om 20:00 uur afgetrapt.

[video] Highlights FC Twente - Feyenoord

Jens Toornstra: 'We moesten er veel energie in steken'

In de tweede helft kreeg hij een goede kans om de 0-1 te maken, maar het schot van Jens Toornstra ging rakelings voorlangs. Omdat ook de andere kansen geen doel troffen, bleef het in Enschede op 0-0 steken. Na afloop was de aanvoerder teleurgesteld bij ESPN.

“Ik denk dat we een paar goede kansen hebben gehad, met Cyriel en mij. Helaas vliegt hij er niet in. Zij speelden veel lange ballen en zelf kwamen wij niet tot grote mogelijkheden voor rust. We moesten er vandaag veel energie in steken, waardoor we na rust wat meer creëerden. We hebben na rust niets weggegeven, en hoopten op de 0-1. Zo’n wedstrijd was het wel, dat zeiden we ook in de kleedkamer tegen elkaar. We hebben dit seizoen al een aantal keer wat geluk gehad, maar dit keer mocht het helaas niet baten. Zonde, we hadden graag gewonnen.”

[video] Jens Toornstra na FC Twente - Feyenoord | ‘We creëerden wel de kansen, maar maakten ze niet af’

Cyriel Dessers: 'Het is echt een vervelend gevoel'

Hij moest het in de uitwedstrijd tegen FC Twente opnieuw doen met een invalbeurt. Cyriel Dessers loste een half uurtje voor tijd Bryan Linssen af en kreeg een aantal mogelijkheden om Feyenoord aan de zege te helpen. Deze kansen gingen er echter niet in en daardoor overheerste na afloop een vervelend gevoel, zo verklaarde hij tegenover ESPN.

“Het is een vervelend gevoel. Ik denk dat het er op het einde nog wel in zat en hoopte dat hij nog goed zou vallen. Helaas zat Unnerstall er steeds net tussen. Je komt dichtbij en dan is het jammer dat je hem niet af kunt maken. Unnerstall is zo groot en als jij dan dichtbij komt, kan je hem er bijna niet omheen krijgen. Het is een goede keeper, dat weten we. Jammer dat dat nu voor ons niet goed valt. Het duurde tot het einde voordat we echt gevaarlijk werden. FC Twente speelde leep en kwam niet heel erg in de problemen. Desondanks ben ik blij dat het wel een redelijke invalbeurt was, waarin ik gevaarlijk ben geworden. Dat is mijn taak uiteindelijk. Maar alles bij elkaar een vervelend gevoel.”

[video] Til na 0-0 gelijkspel Feyenoord tegen FC Twente: 'Deed me denken aan Sparta'

'86 Ugalde voor van Wolfswinkel

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  1 0-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.63. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.