Lazovic redt drie punten voor Feyenoord

15 oktober 1934
-
-

Feyenoord kroop vanavond door het oog van de naald, uit bij RKC Waalwijk. Pas in de 90e minuut besliste Lazovic de wedstrijd met zijn 2-3. Daarna maakte Castelen nog een beauty, de 2-4. Dit alles na een zeer enerverend duel, met een vooral in de eerste helft krankzinnig scoreverloop.

Al na acht minuten keek Feyenoord tegen een achterstand aan. De Portugese linkerspits Vasconcelos van RKC kopte een voorzet van rechts tegen de touwen: 1-0. Direct werd zo duidelijk dat het geen gemakkelijke avond zou worden voor Feyenoord. Het scheelde zelfs niet veel of het was 2-0 geworden. Hoogendorp mikte een voorzet van ex-Feyenoorder Jason Oost echter net te hoog, in de negende minuut.

Daarna namen de Rotterdammers echter het heft in handen. In de 24e minuut werd het werken beloond: Romeo Castelen schiet vanuit een moeilijke hoek de bal via keeper Sinouh het doel in: 1-1. Twee minuten later kon Feyenoord echter weer van voren af aan beginnen, toen Krohn-Dehli van 20 meter op doel schoot en Babos, die speelde in plaats van de licht geblesseerde Lodewijks, zich op de bal verkeek: 2-1.

De rest van de eerste helft zou Feyenoord RKC ver terugdrukken. ??n keer succesvol, toen Kalou een voorzet van Kuijt heel netjes binnenkopte.

De tweede helft zou minstens even spannend worden. Met Pascal Bosschaart in plaats van Bruno Basto, drukte Feyenoord RKC wederom terug. Maar tegelijk bleven de counters van de Waalwijkers enorm gevaarlijk. Zelfs nadat RKC-verdediger Greene (terecht) de rode kaart had gekregen voor het stoppen van een doorgebroken Castelen. Zo miste Vasconcelos letterlijk voor open doel, toen Babos een schot losliet.

Lang leek de wedstrijd op 2-2 uit te lopen, omdat Feyenoord er niet in slaagde echt door de tienmansmuur te breken. Een gouden wissel van Gullit veranderde dit echter; Lazovic, in het veld gekomen voor Goor, werd de matchwinner. Een mooi schot in de rechterhoek na afgeven van Kalou.

Een toetje was de werkelijk schitterende 2-4 van Castelen, een lobje van 25 meter over Sinouh, in de vierde minuut van de blessuretijd.

Feyenoord pakt zo drie belangrijke punten en mag naar boven blijven kijken. Morgen speelt de eerstvolgende concurrent en nummer drie Ajax thuis tegen PSV. De achterstand is drie punten en een wedstrijd.

Bekijk het verslag van minuut tot minuut van Emmo via de link hieronder naar het scorebord.

Kalou weer tweede op topscorerslijst

Met zijn 14e treffer van het seizoen nestelde Feyenoorder Salomon Kalou zich weer op een gedeelde tweede plek op de topscorerslijst van dit seizoen. Samen met PSV'er Vennegoor strijdt hij om de zilveren plek; collegaspits Kuijt ligt met 8 doelpunten voorsprong nog altijd op een gouden koers. Feyenoord als geheel scoorde ook meer dan enig andere club uit de eredivisie, dit seizoen.

Castelen toont Van Basten zijn vorm

Romeo Castelen reageerde na het bekendworden van de selectie voor het Nederlands elftal met onbegrip over zijn degradatie naar Jong Oranje nadta hij juist weer in vorm komt. Dat demonstreerde hij vervolgens ook in het duel tegen RKC Waalwijk. Castelen was eerst al verantwoordelijk voor de eerste goal van de Rotterdammers. Vervolgens was hij met zijn snelheid verantwoordelijk voor de rode kaart van Greene. In blessuretijd zorgde hij met een prachtige lob van grote afstand, zonder een moment te aarzelen plaatste hij hem direct, voor de 2-4.

Afwachten op wat concurrentie gaat doen

Na de overwinning van Feyenoord zelf is het afwachten op wat de concurrentie gaat doen en of Feyenoord kan profiteren van puntverlies en weer enigszins in de buurt komen van de ploegen boven Feyenoord. AZ speelt thuis tegen Vitesse, Ajax ontvangt zondagmiddag in eigen huis PSV.

Greene helpt Feyenoord met rode kaart

De door Feyenoord gevolgde rechtsback Greene heeft Feyenoord een goede dienst gedaan. Na een uur spelen trok hij de peilsnelle Castelen neer. Aangezien die was doorgebroken toonde Van Egmond hem de gele kaart. Daarna kon Feyenoord alsnog doordrukken naar de zege.

QonTour.nl: Enteren!Ego2.nl: Fotoreportage RKC-Waalwijk - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.