Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord stelt overwintering in Europa bijna veilig in natte clash


Tijdstip
4 november 2021
Stadion
Olympiastadion
Gelegenheid
Conference League
Televisiezender
Veronica


Feyenoord stelt overwintering in Europa bijna veilig in natte clash ; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord stelt overwintering in Europa bijna veilig in natte clash

Feyenoord heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de Conference League. In de uitwedstrijd tegen 1. FC Union Berlin wonnen de Rotterdammers met 1-2 door doelpunten van Luis Sinisterra en Cyriel Dessers. Het team van Arne Slot komt daardoor op 10 punten in de poule, waarmee het bijna verzekerd is van overwintering in Europa.

In de hoofdstad van Duitsland waren de omstandigheden voor een Europees potje voetbal suboptimaal: al de hele dag regende het pijpenstelen in Berlijn en ook bij de aftrap kwam de regen met bakken uit de hemel gevallen. In een nat, glad veld vol lokale modderpoeltjes was het de taak van Feyenoord om de koppositie in de groepsfase van de Conference League veilig te stellen.

Terwijl de allesverhullende rook van Rotterdams vuurwerk langzaam maar zeker wegtrok, begon Feyenoord taakbewust aan de return tegen Union Berlin. In een evenwichtige beginfase waren het Sheraldo Becker en Jens Toornstra die de eerste munitie op het vijandelijk doel wisten af te vuren. De balans sloeg na een kwartier spelen door in het voordeel van Feyenoord: een schot-uit-de-draai van Linssen ketste af op de paal, maar de afzwaaier werd gretig opgemerkt door Sinisterra. De alerte Colombiaan was er als de kippen bij en wist de bal vanaf links knap achter doelman Luthe te krijgen, waarmee hij Feyenoord op voorsprong zette.

Waar de grasmat er in het vervolg van de eerste helft steeds gehavender bij kwam te liggen, had ook het spel van Feyenoord eronder te lijden. Tot echt uitgespeelde kansen kwam de ploeg van Slot niet meer, terwijl Die Eisernen wél wat kansjes bij elkaar sprokkelden. In de 41e minuut viel de bal - na wat gepingpong voor het Rotterdamse doel - pardoes voor de voeten van rechtsback Trimmel, die de bal vanaf een meter of 20 fraai achter keeper Bijlow wist te draaien. De pauze werd zo bereikt met een 1-1 tussenstand.

Na de break is het een kleine twintig minuten relatief rustig geweest op het veld. Behoudens een drietal gele kaarten - één voor Geertruida, één voor Awoniyi en één voor doelpuntenmaker Trimmel - de wissel van Linssen voor Cyriel Dessers en een steeds bruiner wordende grasmat gebeurde er voetballend weinig. In de 71e minuut kwam er wat meer leven in het Olympiastadion: met een geweldige tackle wist El Gladiador Marcos Senesi de 2-1 te voorkomen, nadat twee man van Union Berlin het doel van Bijlow bestormden. Amper een minuut later stond de 1-2 ineens op het bord. De natte mat bleek een geduchte tegenstander voor doelman Luthe, die uitgleed nadat hij een bal kreeg teruggespeeld. Invaller Cyriel Dessers zag zijn kans schoon en schoof de door Luthe verloren bal beheerst in het Duitse doel.

De Duitsers bleken niet meer in staat om door de Feyenoord-defensie te breken, en dat werd in de 88e minuut van de wedstrijd versterkt doordat ze nog maar met 9 man op het veld stonden. Trimmel ontving zijn tweede gele kaart nadat hij de bal ietwat verhit wegstuiterde en invaller c.q. natrapper Cedric Teuchert mocht met een directe rode kaart het veld verlaten. Zo wist Feyenoord ondanks de barre weers- en veldomstandigheden stand te houden tegen 1. FC Union Berlin en stelde daarmee de koppositie van de poule veilig.

De volgende Conference League-wedstrijd staat gepland op 25 november uit tegen Slavia Praag.


[video] Samenvatting Union Berlin - Feyenoord


Cyriel Dessers: 'Ik dacht nog even dat ik zou missen'

Lang stond het 1-1 in de uitwedstrijd tegen 1. FC Union Berlin. Tót doelman Luthe onderuit gleed en Cyriel Dessers gretig profiteerde van diens slippertje. De aanvaller scoorde de 1-2 voor zijn ploeg en daarmee de winnende, waardoor Feyenoord zichzelf ziet overwinteren in de Conference League. Met Veronica sprak de bevlogen invaller over zijn winnende treffer:

“Het werd een vechtwedstrijd waarbij het veld een grote rol speelde. Zowel het weer als het veld hebben ervoor gezorgd dat het een moeilijke wedstrijd werd. Zeker in de zestien was het heel glad. Bij mijn doelpunt kwam dat goed uit! Al dacht ik nog even dat ik zou missen omdat ik zelf ook een beetje uitgleed.”

Dessers had geen basisplaats, maar wist als invaller tóch zijn stempel te drukken op de wedstrijd. “Dat is het lot van een spits denk ik: de ene week ben je de held, de andere week ben je de anti-held. Dat vind ik ook zo mooi aan de spitspositie, je kunt je ook weer makkelijk uit de put halen. Ik heb bij Feyenoord nu al een paar mooie momenten mee mogen maken - zowel met het team als individueel - en daar ben ik nog niet klaar mee.”


[video] 'Bij zo'n veld moet ik op mijn buik' | Dessers over winnende goal en winst in Berlijn


Jens Toornstra: 'Het was echt een vechtwedstrijd'

Feyenoord heeft donderdagavond goede stappen gezet richting overwintering in Europa. Uit tegen 1. FC Union Berlin werd het 1-2 voor de Rotterdammers, waardoor ze met 10 punten fier bovenaan in de Conference League-poule staan. Aanvoerder Jens Toornstra sprak met ESPN over de door regen geteisterde wedstrijd:

“We hebben vandaag heel hard moeten werken voor het resultaat. We komen goed op voorsprong. Daarna wordt het echt een vechtwedstrijd; zij gaven veel lange ballen en veel tweede ballen. Het veld hielp ook niet echt mee. Het eerste halfuur lieten ze ons spelen waardoor wij de controle konden pakken. Daarna gingen zij meer druk zetten en werd het een vechtwedstrijd. Uiteindelijk zijn wij de gelukkige winnaar.”

In Berlijn stortregende het al de hele dag en dat was ook aan het veld te zien: “Het was geen gemakkelijke wedstrijd vandaag, dat wisten we ook al toen we het veld zagen. We hebben het voetballend geprobeerd, maar uiteindelijk toch moeten knokken en dat hebben we als team gedaan. De eerste, flinke stap naar overwintering is gezet. Zondag wacht AZ, dat wordt ook een belangrijke en moeilijke pot.”


[video] Slot en Feyenoord kunnen Europese overwintering bijna niet meer ontlopen


Arne Slot: 'De rust kwam op een goed moment voor ons'

In een modderige wedstrijd moest Feyenoord in Berlijn knokken voor de punten. Mét succes. Tegen 1. FC Union Berlin werd het 1-2 in het voordeel van de Rotterdammers met doelpunten van Luis Sinisterra en Cyriel Dessers. Met ESPN blikt trainer Arne Slot terug op een natte vechtwedstrijd:

“Het was gedeeltelijk goed voetbal, maar in een wedstrijd als deze, in deze omstandigheden, tegen deze ploeg, is het zeker ook vechten en ploeteren. Ik denk dat we terecht op voorsprong kwamen, maar daarna hebben we hen in hun krachten laten spelen. De rust kwam op een goed moment voor ons, want de 1-1 zat er al even aan te komen en zelfs de 2-1 hing in de lucht.”

Hoewel het door de omstandigheden lastig was om tot goed voetbal te komen, zag Slot na de pauze wel weer wat lichtpuntjes in zijn team: “Na rust speelden we weer vaker op hun helft en hielden we wat meer de rust aan de bal, wat een voorwaarde is om weer terug in het spel te komen.” Ook blikte de trainer kort vooruit op eventuele overwintering in Europa: “We zijn er ondanks dit resultaat nog niet, daar moeten we waarschijnlijk nog punten voor halen. Maar goed, met nog twee wedstrijden te gaan is dit een goede uitgangspositie.”

Aanstaande zondag staat in eigen Kuip de topper tegen AZ op het programma. Bang voor een weerzien met zijn oude club is Slot niet, en ook de uitwedstrijd van vanavond ziet hij niet als obstakel: “Het is een pittige wedstrijd geweest vandaag, we gaan zien hoe de jongens hier uitkomen. Onze tegenstander van zondag, AZ, heeft zelf natuurlijk ook gespeeld, dus dat scheelt. Ik heb zin om de mensen bij AZ weer te zien, we gaan er vol voor om van ze te winnen. We weten dat het een sterke tegenstander is, maar een thuiswedstrijd in een volle kuip tegen een sterke tegenstander is voor iedereen leuk om naar uit te kijken.”


[video] Sterkhouder Fredrik Aursnes pakt zijn kans bij Union Berlin-Feyenoord (1-2)


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Luis Sinisterra ('15)
Goal
1-1 Trimmel (C) ('41)
Goal
1-2 Cyriel Dessers ('72)
Scheidsrechter
Stefanski (Pol)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Lutsharel Geertruida ('62)
Kaart
1. Union Berlin: Awoniyi ('66)
Kaart
1. Union Berlin: Trimmel (C) ('67)
Kaart
1. Union Berlin: Trimmel (C) ('87)
Kaart
1. Union Berlin: Teuchert ('89)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraBryan LinssenJens Toornstra


Guus TilOrkun KökcüFredrik Aursnes


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'64 Cyriel Dessers voor Bryan Linssen
'74 Marcus Pedersen voor Jens Toornstra
'84 Ramon Hendriks voor Marcos Senesi


Opstelling 1. Union Berlin

BehrensBecker


HaraguchiKhediraÖztunalli


PuchaczFriedrichKnocheJaeckelTrimmel (C)


Luthe

Wissels:

'59 Awoniyi voor Becker
'77 Prömel voor Jaeckel
'77 Volgsammer voor Khedira
'84 Teuchert voor Öztunalli
'84 Giesselmann voor Puchacz


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-3 (1-1)
10  5 1-2 (0-1)
11  5 1-2 (1-0)
12  5 1-2 (0-1)
13  5 1-2 (0-1)
14  5 1-3 (1-1)
15  5 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.87. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Justin Bijlow (39 -> 5,0)
2. Fredrik Aursnes (32 -> 4,0)
3. Gernot Trauner (22 -> 3,0)
4. Luis Sinisterra (12 -> 2,0)
5. Cyriel Dessers (9 -> 1,0)
6. Marcos Senesi (8 -> 0,0)
7. Jens Toornstra (2 -> 0,0)
8. Tyrell Malacia (1 -> 0,0)
8. Orkun Kökcü (1 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Devin Remie (0 -> 0,0)
10. Tein Troost (0 -> 0,0)
10. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
10. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
10. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
10. Wouter Burger (0 -> 0,0)
10. Denzel Hall (0 -> 0,0)
10. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
10. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
10. Guus Til (0 -> 0,0)
10. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
10. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
10. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
10. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
10. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
10. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
10. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
10. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
10. Mark Diemers (0 -> 0,0)
10. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
10. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
10. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
10. Reiss Nelson (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Eh Feyenoord komt op 10 punten en is nog niet zeker van overwintering. Ff opletten redactie:)
+1/-0