Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenCyriel Dessers bezorgt Feyenoord in blessuretijd winst in stadsderby


Tijdstip
31 oktober 2021
Stadion
Het Kasteel
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Cyriel Dessers bezorgt Feyenoord in blessuretijd winst in stadsderby; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Cyriel Dessers bezorgt Feyenoord in blessuretijd winst in stadsderby

Feyenoord is tegen Sparta ontsnapt aan puntverlies. Na een zwakke wedstrijd zorgde Cyriel Dessers in blessuretijd dat Feyenoord de stadsderby alsnog winnend af wist te sluiten.

Het duel op Het Kasteel kwam maar moeizaam op gang. Van gevaar voor beide doelen was nauwelijks sprake. Pas in de laatste minuut van de eerste helft kreeg Feyenoord kansen. Sparta-doelman Okoye ging in de fout bij een schot van Luis Sinisterra, maar die inzet ging net over het doel. Diezelfde keeper redde vervolgens op een schot van Jahanbakhsh.

Na rust kwam er aanvankelijk een veel beter Feyenoord voor de dag. Al snel volgden goede kansen voor Bryan Linssen en opnieuw Sinisterra, maar zij vonden steeds de doelman op hun weg.

De storm van Feyenoord ging echter liggen. Ondanks dat de ploeg wel bleef aandringen leek er gevreesd te moeten worden voor puntverlies tegen de stadsgenoot. Invaller Cyriel Dessers dacht daar in blessuretijd echter anders over. Uit een corner schoot hij in de verre hoek binnen en dat zorgde voor veel ontlading bij de spelers en in het uitvak.

Feyenoord moest hard werken voor de overwinning, maar wist deze uiteindelijk wel volkomen terecht binnen te slepen. Door de zege blijft het dan ook uitstekend bovenin meedraaien. De achterstand op koploper Ajax is nog maar één verliespunt.


[video] Highlights Sparta - Feyenoord


Justin Bijlow: 'Ook dit soort wedstrijden moet je winnen'

In gesprek met ESPN was Justin Bijlow heel erg opgelucht met de winst tegen Sparta. "Het was een heel moeilijke wedstrijd", aldus Bijlow. "In de eerste helft waren we heel erg slordig en waren we niet geduldig genoeg om een aanval op te zetten. In de tweede helft was dat iets beter, maar ook dat ging niet zoals normaal. Maar het belangrijkste is dat we de drie punten hebben."

De ploeg had veel moeite met het spel van Sparta. "Iedere keer als zij de kans kregen gooiden ze de bal er overheen. We hebben dat wel goed verdedigd en geen kans weggegeven. Dat hebben we goed gedaan, maar in balbezit kon dat beter", zo gaf hij aan. "Maar ook dit soort wedstrijden moet je winnen."

Bijlow wist ook weer eens de nul te houden. "Eindelijk weer. Ik zeg altijd dat het belangrijkste is dat we winnen", zei hij daarover. "De laatste tijd zat ik er niet heel lekker in, maar gelukkig heb ik nu de nul kunnen houden en hebben we gewonnen."


[video] 'Mooi moment met het team en het volle uitvak' | Matchwinner Cyriel Dessers na Sparta - Feyenoord


Cyriel Dessers: 'Ik ben erg blij dat ik het team heb kunnen helpen'

Cyriel Dessers gaf in gesprek met ESPN aan opgelucht te zijn na de winst tegen Sparta. "Ik ben erg blij dat ik het team heb kunnen helpen. Dit zijn heel fijne punten voor ons", aldus Dessers. "Na RKC heb ik een heel slechte nacht gehad. Daar heb ik echt twee, drie dagen last van gehad. Daarna heb ik de knop omgezet en dan moet je weer klaar zijn. Vandaag valt hij voor mijn voeten en schiet ik hem goed binnen, dus ik laat zien dat ik er goed op gereageerd heb."

De spits werd gevraagd of hij zelf zijn doelpunt kon omschrijven. "Ik kan het eigenlijk niet zo goed uitleggen. Ik had het gevoel dat die bal daar ging komen", zo gaf hij aan. "Ik deed helemaal niet mee met dat gedrang daar. Ik zag dat de doelman er nog even met zijn hand aanzat en toen had ik even stress, maar toen zag ik hem in het netje gaan en dan is het een heerlijk gevoel die ontlading."

In de kleedkamer was de ontlading ook groot na afloop. "Het was ook zo'n moeilijke wedstrijd", zei hij daarover. "Sparta was super stug en fel. Bij hun groeide de hoop en dat was bij ons iets minder. Als je dan op het einde nog zo kan winnen... Het was niet de mooiste wedstrijd, maar voor ons zijn dit echt top punten. Hier moeten we echt blij mee zijn en op naar donderdag."


[video] Matchwinner Dessers na Sparta-Feyenoord: 'Zeker na RKC is dit een extra grote ontlading'


Arne Slot: 'In de eindfase weet je dat hij met een gelukje moet vallen'

In gesprek met ESPN moest Arne Slot bekennen dat hij hem kneep aan het einde. "In die eindfase waren we wel aan het drukken, maar we hebben niet veel honderd procent kansen gehad. Dan weet je dat hij met een gelukje moet vallen", aldus Slot. "Het voordeel is dat als je veel corners hebt, hij er ook een keer in kan gaan. Daarvoor waren we al een keer dichtbij. Dan heb je uiteindelijk geluk dat die bal zo binnenvalt, maar dat is natuurlijk ook de kwaliteit van Cyriel."

Gevraagd werd aan de trainer waarom Feyenoord het zo moeilijk had tegen Sparta. "Iedere uitwedstrijd is moeilijk, voor iedere club. Ook voor ons", zo gaf hij aan. "Het heeft ook te maken met de manier hoe Sparta speelt. Elke bal die ze hebben spelen ze lang en vechten ze voor de tweede bal. Als ze die dan weer hebben, brengen ze die achter onze achterhoede. Ik was dan ook heel tevreden dat we zo goed als niets hebben weggegeven."

Slot was ook tevreden dat zijn ploeg niet in een soort frustratie was komen. "Want dit soort wedstrijd kunnen in het algemeen tot veel frustratie lijden omdat ze niet leuk zijn om te spelen", zei hij daarover. "We zijn tot het einde blijven proberen om een goal te maken en gelukkig voor ons is dat gelukt."


[video] Slot prijst Dessers na late zege Feyenoord op Sparta: 'Overal waar hij komt scoort hij'


Bryan Linssen: 'Vandaag was er echt geen bal aan'

Bryan Linssen gaf in gesprek met ESPN aan een heel gefrustreerde middag gehad te hebben. "Je hebt wel eens wedstrijden die je verliest waar je niet over wil praten. Nu win je, maar daar wil ik ook niet te veel woorden aan vuil maken", aldus Linssen.

Volgens de aanvaller was er echt geen bal aan. "Om een leuke wedstrijd neer te kunnen zetten, heb je twee teams nodig", zo gaf hij aan. "Nu klink ik heel negatief en dat bedoel ik niet zo richting Sparta, want zij spelen voor hun een prima wedstrijd. Ze zijn niet heel gevaarlijk geworden, maar ze zijn toch vervelend en dan hoeft er maar eentje fout te vallen."

Linssen ging verder: "Ze hadden het verder heel erg onder controle en wij eigenlijk ook wel. Alleen ze spelen heel ver terug en iedere bal die ze krijgen trappen ze direct weg. De enige kans die ik krijg moet dan zitten, maar dat lukt dan niet en dat is vervelend. Niet iedere bal kan er natuurlijk in gaan, maar je baalt er wel van."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Cyriel Dessers ('90)
Scheidsrechter
Blom
Toeschouwers
10.599 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Sparta Rotterdam: Abels ('12)
Kaart
Sparta Rotterdam: Auassar ('75)
Kaart
Feyenoord: Marcos Senesi ('89)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraBryan LinssenAlireza Jahanbakhsh


Orkun KökcüGuus TilJens Toornstra


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'61 Fredrik Aursnes voor Jens Toornstra
'66 Cyriel Dessers voor Bryan Linssen
'83 Lutsharel Geertruida voor Marcus Pedersen
'83 Reiss Nelson voor Alireza Jahanbakhsh


Opstelling Sparta Rotterdam

EmeghaThy


MijnansSmeetsAuassarAbels


PintoBeugelsdijkVriendsMasouras


Okoye

Wissels:

'79 Engels voor Thy
'83 van Crooij voor Emegha


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-1 (0-0)
 5 0-2 (0-0)
 5 0-2 (0-0)
 5 0-2 (0-0)
 5 0-1 (0-1)
 3 0-3 (0-1)
 3 1-3 (1-1)
 3 0-5 (0-2)
 3 1-2 (1-1)
10  3 0-0 (0-0)
11  3 0-5 (0-2)
12  3 0-2 (0-1)
13  3 0-4 (0-2)
14  3 2-4 (1-1)
15  3 0-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.09. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Gernot Trauner (38 -> 5,0)
2. Cyriel Dessers (27 -> 4,0)
3. Justin Bijlow (19 -> 3,0)
4. Marcos Senesi (6 -> 2,0)
5. Jens Toornstra (3 -> 1,0)
6. Tyrell Malacia (2 -> 0,0)
6. Alireza Jahanbakhsh (2 -> 0,0)
6. Luis Sinisterra (2 -> 0,0)
9. Guus Til (1 -> 0,0)
9. Fredrik Aursnes (1 -> 0,0)
9. Orkun Kökcü (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Devin Remie (0 -> 0,0)
12. Tein Troost (0 -> 0,0)
12. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
12. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
12. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
12. Wouter Burger (0 -> 0,0)
12. Denzel Hall (0 -> 0,0)
12. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
12. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
12. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
12. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
12. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
12. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
12. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
12. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
12. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
12. Mark Diemers (0 -> 0,0)
12. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
12. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
12. Marcus Pedersen (0 -> 0,0)
12. Reiss Nelson (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.