Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFutloos Feyenoord speelt gelijk tegen RKC Waalwijk


Tijdstip
16 oktober 2021
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


Futloos Feyenoord speelt gelijk tegen RKC Waalwijk; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Futloos Feyenoord speelt gelijk tegen RKC Waalwijk

Feyenoord heeft zaterdagmiddag een zeer teleurstellende wedstrijd op de mat gelegd. Na een 1-2 achterstand bij rust kwam het uiteindelijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen RKC Waalwijk. In de eerste helft had Jens Toornstra zijn ploeg nog wel op voorsprong gezet, maar via Odgaard en Anita draaide RKC Waalwijk de wedstrijd om. Na rust maakte Guus Til de gelijkmaker, maar verder kwam de ploeg van Arne Slot niet.

Ondanks een goede start van de wedstrijd, zou het een teleurstellende eerste helft worden voor Feyenoord. In de openingsfase raakte Marcos Senesi met een kopbal de lat en schoot Alireza van een meter of 8 wild over de goal van doelman Vaessen. Hierna was het tweemaal de beurt aan Cyriel Dessers. Zijn eerste mogelijkheid was de grootste, toen hij in de 17e minuut van dichtbij voorlangs schoof na een strakke voorzet van Alireza. Halverwege de eerste helft gaf hij te veel kracht mee aan zijn lobje, die daardoor over de goal verdween.

In de 34e minuut kreeg Feyenoord loon na werken en kwam het op voorsprong. Toornstra, Pedersen en Til snoepten met zijn drieën de bal af van Touba, waarna de voorzet van Pedersen uiteindelijk voor de voeten kwam van Toornstra. Die twijfelde niet en schoot bekeken raak in de korte hoek. Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn, maar Feyenoord kreeg het voor elkaar om alsnog met een achterstand de rust in te gaan. Tweemaal zag de verdedigende organisatie er erbarmelijk slecht uit, waarbij meerdere RKC’ers geen strobreed in de weg werd gelegd. Odgaard en Anita maakten hier optimaal gebruik van en zorgden voor een verrassende ruststand: 1-2.

Na de pauze begon Feyenoord goed en kwam het binnen twee minuten weer op gelijke hoogte met RKC Waalwijk. Een prachtige omhaal van Senesi - die de bal na een inworp van Linssen op zijn borst had aangenomen - werd van dichtbij binnen getikt door Guus Til. Na de gelijkmaker zou het een tijdje rustig blijven. Pas nadat Reiss Nelson inviel en zijn officiële debuut maakte, gebeurde er weer wat. Allereerst gaf hij een goede voorzet op Alireza, die zijn schot op de paal zag belanden. Even later was de jonge Engelsman zelf de afronder, maar hij stuitte op de voet van Vaessen.

Vervolgens bleef het opnieuw lang duren voor Feyenoord een grote kans kreeg. Deze kwam er uiteindelijk wel, zo’n vijf minuten voor tijd. Een prima voorzet van Malacia zette Cyriel Dessers alleen voor Vaessen, maar de spits schoot te gehaast over. Dit was dé kans voor Feyenoord om alsnog te winnen, maar het zat er vandaag niet in. Daardoor eindigde het in een teleurstellende 2-2.


[video] Highlights Feyenoord - RKC Waalwijk


Jens Toornstra: 'We gaven niet de energie die we kunnen geven'

In de eerste helft zette hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong en daarna leek Feyenoord op rozen te zitten. Het werd echter een andere wedstrijd dan gepland, want RKC Waalwijk toonde zich een stugge tegenstander en hield Feyenoord op 2-2. Aanvoerder Jens Toornstra baalde enorm van dit puntenverlies, gaf hij aan bij ESPN.

“We maken het onszelf heel lastig. We komen na een half uurtje op voorsprong en in het kwartier daarna was het veel te gemakzuchtig. Dan ga je met 1-2 rusten en dan moet je echt gas geven de tweede helft. Hij valt een paar keer wel goed, maar hij wilde er niet in. Ik denk dat we te gemakzuchtig waren en niet de energie gaven die we kunnen geven. In het laatste kwartier heb je het daarom extra lastig. Dat doet je de das om. RKC stond heel verdedigend en stug en misschien misten we daarin de creativiteit van Luis. Het was het net niet vandaag. Deze wedstrijd hadden we moeten winnen, zeker thuis.”


[video] Debut interview Reiss Nelson : ‘I’ve been working very hard in the background for this moment’


Arne Slot: 'We doen het opnieuw onszelf aan'

Feyenoord is zaterdagmiddag niet verder gekomen dan 2-2 tegen RKC Waalwijk. Doelpunten van Toornstra en Til waren niet genoeg voor de overwinning, omdat er verdedigend van alles mis was bij de tegendoelpunten van RKC. Trainer Arne Slot gaf zijn mening over de wedstrijd bij ESPN.

“Hier hadden we niet op gehoopt. Het lag aan een combinatie van factoren. We hebben veel kansen gehad in de beginfase en onze tegenstander maakte alle kansen af. Dan moet je er achteraan in de tweede helft. Dan heb je geluk dat je zo snel de 2-2 maakt, maar waar we de laatste thuiswedstrijden wel energie over hadden, lukte het vandaag niet.”

Desondanks was Feyenoord de bovenliggende partij: “We zijn de hele wedstrijd veel beter geweest. We hebben misschien twee of drie schoten tegen gehad, tegenover 20 schoten voor ons. De tegenstander had een veel hoger rendement. Uiteindelijk moeten we constant in de achtervolging en dat doen we onszelf aan. Dat doen we vaker en dat is niet goed. Ik vond dat we niet energiek genoeg waren en dat we na de 1-0 een versnelling terugschakelden. Je kan alleen niet altijd verwachten dat je een achterstand ombuigt, want je kunt ook kansen missen. De jongens zijn allemaal teleurgesteld. Sommigen springen wat meer in het oog natuurlijk, maar iedereen is teleurgesteld.”

Zelfs de zeven minuten extra tijd - die ruim tien minuten duurde - bleek niet genoeg om de wedstrijd over de streep te trekken: “Er moest inderdaad heel veel tijd bijkomen. Toen wij Guus eruit haalden waren we vijf minuten verder. Doordat er elke keer onderbrekingen zijn haalt dat het tempo uit de wedstrijd. Maar uiteindelijk doen we het onszelf aan, want we moeten ervoor zorgen dat we niet in die situatie komen. Als wij écht hoog willen eindigen moeten we achterin de discipline houden en de 2-0 maken. Dat deden we vandaag niet.”


[video] Malacia over domper voor Feyenoord: 'Na de 2-2 dacht ik dat we eroverheen konden klappen'


Cyriel Dessers: 'Het eerste slechte moment bij Feyenoord'

Feyenoord kwam zaterdagmiddag niet verder dan 2-2 tegen RKC Waalwijk. Een teleurstellend resultaat, zeker gezien het spelbeeld. Voor de camera’s van ESPN ging Cyriel Dessers in op zijn grote kans, die hij vlak voor tijd onbenut liet.

“Heel teleurstellend natuurlijk, zeker omdat ik op het eind nog een grote kans had natuurlijk. Dat doet dan wel pijn. Ze hielden het goed gesloten, maar ook na de goal van Guus hielden ze goed vol. Je moet blijven wachten op dat ene kansje en die kwam, maar jammer genoeg ging hij er niet in. De kansen lagen tussen hun backs en centrale verdedigers en af en toe kwamen we er wel door. Maar we hebben er niet genoeg gebruik van gemaakt.”

“Ik ga hier wel even slecht van slapen, maar morgen moet de knop om richting donderdag. Tot nu toe heb ik alleen maar mooie momenten meegemaakt bij Feyenoord, nu is het een minder moment. Het is het leven van een spits, helaas. Maar deze bal had ik natuurlijk heel graag gescoord. Je weet dat je hier niet zomaar de basis binnenwandelt, dus daar moet ik voor vechten. Het was jammer dat ik niet de 3-2 kon maken. Hopelijk maak in de volgende wel op een belangrijk moment en kan ik het team helpen.”


[video] Slot na Feyenoord-RKC: 'Nog niet in staat om aanval op aanval zuiver uit te spelen'


Reiss Nelson: 'Minuten geleidelijk op gaan bouwen'

Bij Feyenoord maakte Reiss Nelson vandaag zijn officiële debuut. Hier was de aanvaller uiteraard erg blij mee, gaf hij aan bij ESPN: “Ik was heel blij om mijn eerste minuten te maken. Ik ben blij dat ik bij het team zit. Het was moeilijk om binnen te komen en nog niet te kunnen spelen. De sfeer hier is zo geweldig, dan wil je het liefst meteen spelen. Dat dat vandaag eindelijk kon was geweldig. Het enthousiasme van de fans geeft me enorm veel vertrouwen.”

Om vervolgens kort in te gaan op zijn samenwerking met Tyrell Malacia: “We hebben al een paar keer tegen elkaar gespeeld bij de nationale elftallen. Hij is een hele fijne speler om achter je te hebben. Daar ben ik tevreden over. Ik voel me 100% fit en ik ben blij dat ik nu geleidelijk aan mijn minuten kan gaan opbouwen.”


[video] Analyse Feyenoord-RKC Waalwijk (2-2): 'Zo gek veel was er niet aan de hand'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Jens Toornstra ('34)
Goal
1-1 Odgaard ('37)
Goal
1-2 Anita ('45)
Goal
2-2 Guus Til ('47)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
47.183 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Fredrik Aursnes ('90)
Kaart
Feyenoord: Reiss Nelson ('90)
Kaart
RKC Waalwijk: Touba ('90)
Kaart
RKC Waalwijk: Mulder ('90)

Opstelling Feyenoord

Bryan LinssenCyriel DessersAlireza Jahanbakhsh


Orkun KökcüGuus TilJens Toornstra


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'60 Reiss Nelson voor Bryan Linssen
'69 Lutsharel Geertruida voor Marcos Senesi
'76 Fredrik Aursnes voor Guus Til


Opstelling RKC Waalwijk

KramerOdgaardEl Bouchataoui


BakariAnitaWouters


Van den BuijsTouba MeulensteenGaari


Vaessen

Wissels:

'69 Stokkers voor Kramer
'69 Azhil voor El Bouchataoui
'69 Daneels voor Bakari
'79 Lutonda voor Wouters
'90 Mulder voor Anita


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 2 0-0 (0-0)
 2 0-0 (0-0)
 1 4-2 (2-1)
 1 2-0 (1-0)
 1 2-0 (1-0)
 1 2-0 (1-0)
 1 4-2 (2-0)
 1 2-1 (1-0)
 1 2-0 (1-0)
10  1 2-0 (1-0)
11  1 2-1 (1-0)
12  0 4-1 (2-0)
13  0 3-1 (2-0)
14  0 3-0 (1-0)
15  0 4-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.20. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (11 -> 4,0)
1. Jens Toornstra (11 -> 4,0)
1. Gernot Trauner (11 -> 4,0)
4. Guus Til (7 -> 1,5)
4. Justin Bijlow (7 -> 1,5)
6. Reiss Nelson (6 -> 0,0)
7. Marcus Pedersen (5 -> 0,0)
8. Alireza Jahanbakhsh (2 -> 0,0)
9. Tyrell Malacia (1 -> 0,0)
10. Devin Remie (0 -> 0,0)
10. Tein Troost (0 -> 0,0)
10. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
10. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
10. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
10. Wouter Burger (0 -> 0,0)
10. Denzel Hall (0 -> 0,0)
10. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
10. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
10. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
10. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
10. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
10. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
10. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
10. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
10. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
10. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
10. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
10. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
10. Mark Diemers (0 -> 0,0)
10. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
10. Marcos Senesi (0 -> 0,0)
10. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
10. Cyriel Dessers (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden (gewijzigd)
Dessers pffffff zo ongelofelijk veel fouten en slechte keuzes in 1 wedstrijd onvoorstelbaar. Ik oordeel liefst niet te snel obv 1 pot of emotie maar dit heb ik zelden gezien wat een enorme teleurstelling. Naast senesi wederom een grote fout en daarna niet dekken/herstellen. Bij de 1-1 niet vol op de bal (pedersen en trauner ook niet helaas) en bij 1-2 senesi 2 kit passes binnen een paar minuten waarvan 1 uiteindelijk funest en dan staan er 3 vrij in de 16 hoe dan.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Dessers heeft gewoonweg niet het niveau wat Feyenoord moet nastreven. Hij werkt hard en heeft een sympathiek voorkomen, maar dat Linssen centraal tot nu toe een beter alternatief blijkt tekent de armoede.

In Senesi heb ik voldoende vertrouwen. Die gaat de afgelopen wedstrijden meermaals in de fout, maar laten we nu niet gelijk suggereren dat hij er geen klote van kan. Komt wel weer.
+1/-0