Feyenoord na uitstekende wedstrijd te sterk voor Slavia Praag

30 september 2021
De Kuip
Conference League
Veronica

Feyenoord na uitstekende wedstrijd te sterk voor Slavia Praag; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft donderdag na een uitstekende wedstrijd de punten weer in eigen huis weten te houden. In De Kuip werd Slavia Praag met 2-1 verslagen. Orkun Kökcü en Bryan Linssen zorgden dat het duel in de Conference League werd gewonnen.

Feyenoord begon direct uitstekend. Het zette de kampioen van Tsjechië vol onder druk en drong dan ook aan op het doel van de tegenstander. De eerste grote kans was dan ook direct raak. Na een klein kwartier spelen zorgde Orkun Kökcü met een goed schot voor de openingstreffer.

Ook daarna bleef de ploeg van Arne Slot duidelijk de betere ploeg en leek het een kwestie van tijd tot de volgende treffer zou vallen. Een kleine tien minuten later was het dan ook alweer raak toen Bryan Linssen uit een voorzet van Tyrell Malacia wist binnen te koppen. Feyenoord leek vervolgens het duel voor rust al te willen beslissen, maar was in de afwerking net niet zorgvuldig genoeg zodat het bij rust 'slechts' 2-0 stond. Gezien het spelbeeld had die stand vele malen hoger uit kunnen vallen.

In de tweede helft leek er een heel ander Feyenoord voor de dag te komen. Slavia was opeens een stuk sterker en was veelvuldig aan de bal. Het duurde even voordat het daadwerkelijk tot kansen kwam, maar de eerste grote kans in de tweede helft was direct raak. Uit een vrije trap wisten de Tsjechen de aansluitingstreffer te maken en kreeg het weer hoop op een resultaat.

Al snel kreeg Slavia nogmaals een enorme kans, maar dit keer wist Malacia met een uitstekende ingreep de gelijkmaker te voorkomen. De Tsjechen probeerden in de slotfase nog een paar keer aan te zetten, maar uiteindelijk wist Feyenoord op de been te blijven en trok het vol strijd en onder aanvoering van een wederom fanatiek Legioen de punten over de streep.

[video] Pakt Feyenoord belangrijke punten in De Kuip? | Samenvatting Feyenoord - Slavia Praag

Tyrell Malacia: 'Het was in de tweede helft heel zwaar'

In gesprek met ESPN gaf Tyrell Malacia aan dat het in de tweede helft heel zwaar was. "In de eerste helft waren we in het druk zetten heel goed, zodat we in de omschakeling veel kansen creëerden en ook aan de bal goed waren. In de tweede helft zag je bij ons de vermoeidheid", aldus Malacia. "Het was toen meer een beetje tegenhouden en af en toe de counter zoeken."

Bang dat het nog mis zou gaan was de international niet. "Met de steun van de Feyenoord-supporters in je rug gaf dat zo veel energie op een gegeven moment. Dan kun je het niet meer weggeven", zo gaf hij aan.

Malacia was bij beide goals betrokken en wist bovendien de gelijkmaker te voorkomen. "Het ging wel lekker ja", zei hij daarover.

[video] Kökcü: 'Trots op hoe we hebben gestreden voor de overwinning'

Bryan Linssen: 'De hele eerste helft was echt heel goed'

Bryan Linssen was in gesprek met ESPN vooral zeer te spreken over het spel voor rust. "De hele eerste helft was echt heel goed", aldus Linssen. "Op het veld was het ook genieten. We zaten overal bovenop. Dat was gewoon heerlijk."

In de tweede helft ging het vervolgens minder. "Toen waren zij ook beter. Voetballend waren zij toen ook een heel stuk beter. Toen zag je wel dat het gewoon een heel goede ploeg was", zo gaf hij aan. "We kregen er niet zoveel druk meer op en toen was het vooral tegenhouden."

Feyenoord liet zich na rust veel terugzakken. "Maar dat kwam ook door de tegenstander", zei hij daarover. "Je wil dat niet, maar soms wordt je daartoe gedwongen. Het is belangrijk dat je daar niet van in de war gaat, elkaar helpt en gewoon doorgaat. Of het nu moeilijk is of niet. De tweede helft was moeilijk, maar we staan uiteindelijk wel met de winst."

[video] Malacia: 'Supporters gaven ons de energie om het niet meer weg te geven'

Arne Slot: 'Het was een meer dan terechte overwinning'

In gesprek met ESPN gaf Arne Slot dat Feyenoord een terechte overwinning had behaald. "In de tweede helft zijn ze los van een paar momenten niet tot echt grote kansen gekomen", aldus Slot. "Ik vind het niet goed dat wij in de eerste helft heel goed in de opbouw waren en de tegenstander in de tweede helft daarin meer risico gaat nemen. Toen kozen wij veel te snel voor de lange bal. We moeten daarin geduldiger zijn en ook het lef bewaren. Nu was het vrij snel de bal verliezen. Dan is het onmogelijk om die hoge intensiteit in druk zetten vast te houden."

In de slotfase maakte zijn ploeg veel overtredingen waardoor het spel ook veelvuldig stil lag. "Dat kwam ons wel ten goede. Het was voor ons prettig dat de bal niet veel gespeeld werd, omdat we redelijk op apegapen lagen", zo gaf hij aan. "Ik vond het vooral heel slim dat ze probeerden het tempo uit de wedstrijd te halen. Dat is redelijk tot goed gelukt op het einde. We hadden het in een fase heel lastig, maar in de laatste tien, vijftien minuten zijn ze los van één of twee ballen in de zestien niet gevaarlijk geweest.

Na twee wedstrijden is Feyenoord de koploper. "Dat is met twee kampioenen in de groep en een club uit de Bundesliga niet onaardig", zei hij daarover.

'75 Krmencik voor Cevcik

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.55. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.