Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord na uitstekende wedstrijd te sterk voor Slavia Praag


Tijdstip
30 september 2021
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Conference League
Televisiezender
Veronica


Feyenoord na uitstekende wedstrijd te sterk voor Slavia Praag; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord na uitstekende wedstrijd te sterk voor Slavia Praag

Feyenoord heeft donderdag na een uitstekende wedstrijd de punten weer in eigen huis weten te houden. In De Kuip werd Slavia Praag met 2-1 verslagen. Orkun Kökcü en Bryan Linssen zorgden dat het duel in de Conference League werd gewonnen.

Feyenoord begon direct uitstekend. Het zette de kampioen van Tsjechië vol onder druk en drong dan ook aan op het doel van de tegenstander. De eerste grote kans was dan ook direct raak. Na een klein kwartier spelen zorgde Orkun Kökcü met een goed schot voor de openingstreffer.

Ook daarna bleef de ploeg van Arne Slot duidelijk de betere ploeg en leek het een kwestie van tijd tot de volgende treffer zou vallen. Een kleine tien minuten later was het dan ook alweer raak toen Bryan Linssen uit een voorzet van Tyrell Malacia wist binnen te koppen. Feyenoord leek vervolgens het duel voor rust al te willen beslissen, maar was in de afwerking net niet zorgvuldig genoeg zodat het bij rust 'slechts' 2-0 stond. Gezien het spelbeeld had die stand vele malen hoger uit kunnen vallen.

In de tweede helft leek er een heel ander Feyenoord voor de dag te komen. Slavia was opeens een stuk sterker en was veelvuldig aan de bal. Het duurde even voordat het daadwerkelijk tot kansen kwam, maar de eerste grote kans in de tweede helft was direct raak. Uit een vrije trap wisten de Tsjechen de aansluitingstreffer te maken en kreeg het weer hoop op een resultaat.

Al snel kreeg Slavia nogmaals een enorme kans, maar dit keer wist Malacia met een uitstekende ingreep de gelijkmaker te voorkomen. De Tsjechen probeerden in de slotfase nog een paar keer aan te zetten, maar uiteindelijk wist Feyenoord op de been te blijven en trok het vol strijd en onder aanvoering van een wederom fanatiek Legioen de punten over de streep.


[video] Pakt Feyenoord belangrijke punten in De Kuip? | Samenvatting Feyenoord - Slavia Praag


Tyrell Malacia: 'Het was in de tweede helft heel zwaar'

In gesprek met ESPN gaf Tyrell Malacia aan dat het in de tweede helft heel zwaar was. "In de eerste helft waren we in het druk zetten heel goed, zodat we in de omschakeling veel kansen creëerden en ook aan de bal goed waren. In de tweede helft zag je bij ons de vermoeidheid", aldus Malacia. "Het was toen meer een beetje tegenhouden en af en toe de counter zoeken."

Bang dat het nog mis zou gaan was de international niet. "Met de steun van de Feyenoord-supporters in je rug gaf dat zo veel energie op een gegeven moment. Dan kun je het niet meer weggeven", zo gaf hij aan.

Malacia was bij beide goals betrokken en wist bovendien de gelijkmaker te voorkomen. "Het ging wel lekker ja", zei hij daarover.


[video] Kökcü: 'Trots op hoe we hebben gestreden voor de overwinning'


Bryan Linssen: 'De hele eerste helft was echt heel goed'

Bryan Linssen was in gesprek met ESPN vooral zeer te spreken over het spel voor rust. "De hele eerste helft was echt heel goed", aldus Linssen. "Op het veld was het ook genieten. We zaten overal bovenop. Dat was gewoon heerlijk."

In de tweede helft ging het vervolgens minder. "Toen waren zij ook beter. Voetballend waren zij toen ook een heel stuk beter. Toen zag je wel dat het gewoon een heel goede ploeg was", zo gaf hij aan. "We kregen er niet zoveel druk meer op en toen was het vooral tegenhouden."

Feyenoord liet zich na rust veel terugzakken. "Maar dat kwam ook door de tegenstander", zei hij daarover. "Je wil dat niet, maar soms wordt je daartoe gedwongen. Het is belangrijk dat je daar niet van in de war gaat, elkaar helpt en gewoon doorgaat. Of het nu moeilijk is of niet. De tweede helft was moeilijk, maar we staan uiteindelijk wel met de winst."


[video] Malacia: 'Supporters gaven ons de energie om het niet meer weg te geven'


Arne Slot: 'Het was een meer dan terechte overwinning'

In gesprek met ESPN gaf Arne Slot dat Feyenoord een terechte overwinning had behaald. "In de tweede helft zijn ze los van een paar momenten niet tot echt grote kansen gekomen", aldus Slot. "Ik vind het niet goed dat wij in de eerste helft heel goed in de opbouw waren en de tegenstander in de tweede helft daarin meer risico gaat nemen. Toen kozen wij veel te snel voor de lange bal. We moeten daarin geduldiger zijn en ook het lef bewaren. Nu was het vrij snel de bal verliezen. Dan is het onmogelijk om die hoge intensiteit in druk zetten vast te houden."

In de slotfase maakte zijn ploeg veel overtredingen waardoor het spel ook veelvuldig stil lag. "Dat kwam ons wel ten goede. Het was voor ons prettig dat de bal niet veel gespeeld werd, omdat we redelijk op apegapen lagen", zo gaf hij aan. "Ik vond het vooral heel slim dat ze probeerden het tempo uit de wedstrijd te halen. Dat is redelijk tot goed gelukt op het einde. We hadden het in een fase heel lastig, maar in de laatste tien, vijftien minuten zijn ze los van één of twee ballen in de zestien niet gevaarlijk geweest.

Na twee wedstrijden is Feyenoord de koploper. "Dat is met twee kampioenen in de groep en een club uit de Bundesliga niet onaardig", zei hij daarover.


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Orkun Kökcü ('13)
Goal
2-0 Bryan Linssen ('24)
Goal
2-1 Holes ('63)
Scheidsrechter
Radu (Roe)
Toeschouwers
35.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Tyrell Malacia ('62)
Kaart
Slavia Praag: Traore ('63)
Kaart
Feyenoord: Fredrik Aursnes ('73)
Kaart
Slavia Praag: Bah ('77)
Kaart
Slavia Praag: Kuchta ('79)
Kaart
Feyenoord: Jens Toornstra ('83)
Kaart
Feyenoord: Guus Til ('87)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraBryan LinssenAlireza Jahanbakhsh


Orkun KökcüGuus TilJens Toornstra


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'64 Fredrik Aursnes voor Orkun Kökcü
'64 Cyriel Dessers voor Luis Sinisterra
'78 Lutsharel Geertruida voor Alireza Jahanbakhsh


Opstelling Slavia Praag

Tecl


DorleyStanciuEkpaiTraoreCevcik


MasopustHolesOusouBah


Mandous

Wissels:

'46 Plavsic voor Ekpai
'46 Lingr voor Stanciu
'46 Kuchta voor Tecl
'69 Schranz voor Masopust
'75 Krmencik voor Cevcik


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-1 (2-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
10  6 2-1 (1-0)
11  6 2-1 (1-0)
12  6 2-1 (1-0)
13  6 2-1 (1-0)
14  6 2-1 (1-0)
15  6 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.55. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Orkun Kökcü (19 -> 5,0)
2. Justin Bijlow (13 -> 4,0)
3. Marcus Pedersen (10 -> 3,0)
4. Bryan Linssen (9 -> 2,0)
5. Gernot Trauner (5 -> 0,5)
5. Marcos Senesi (5 -> 0,5)
7. Guus Til (2 -> 0,0)
7. Francesco Antonucci (2 -> 0,0)
9. Luis Sinisterra (1 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Devin Remie (0 -> 0,0)
10. Tein Troost (0 -> 0,0)
10. Antoni Milambo (0 -> 0,0)
10. Lennard Hartjes (0 -> 0,0)
10. Mimeirhel Benita (0 -> 0,0)
10. Wouter Burger (0 -> 0,0)
10. Denzel Hall (0 -> 0,0)
10. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
10. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
10. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
10. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
10. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
10. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
10. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
10. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)
10. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
10. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
10. Alireza Jahanbakhsh (0 -> 0,0)
10. Mark Diemers (0 -> 0,0)
10. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
10. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
10. Reiss Nelson (0 -> 0,0)
10. Cyriel Dessers (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Mooi, jammer van dat vuurwerk, alleen hun eigen feestje is belangrijk.
+1/-0

2 jaar geleden
Wedstrijd met twee gezichten. Waanzinnige eerste helft met welhaast belachelijk veel intensiteit en geweldig voetbal. Feyenoord viel heel ver terug in de tweede helft, omdat Slavia anders 'stond' en de pijp leeg was.

Het is geen schande, het elftal wordt praktisch iedere wedstrijd in tact gehouden en speelt een dubbel programma. Dat gaat tot nu toe goed, het plezier spat eraf en mede daardoor blijft het mentaal op te brengen. Maar dat het fysiek zo langzamerhand bij fases piept en kraakt wekt in ieder geval bij mij geen verbazing. Als je ziet hoeveel energie de spelers in iedere wedstrijd leggen, en ze er om de 2/3 dagen weer moeten staan voor de volgende; wauw.

Gisteren was Toornstra weer overal (al zat hij er bij de goal van Slavia naast), Linssen leek over een dubbel paar benen en longen te beschikken en Pedersen denderde weer overal overheen. Maar je doet de rest eigenlijk tekort door hen eruit te lichten.

Op naar zondag, Vitesse heeft ook de wedstrijd van gisteren in de benen; hopelijk helpt dat Feyenoord.

Dat het team op den duur tegen een zeperd op gaat lopen is welhaast onvermijdelijk op deze manier, maar dat moeten we accepteren. De wedstrijden die wel gewonnen worden zijn fantastisch om te zien...
+2/-0