Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenGretig Feyenoord met gemak naar play-offs Conference League


Tijdstip
12 augustus 2021
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Conference League
Televisiezender
ESPN


Gretig Feyenoord met gemak naar play-offs Conference League; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Gretig Feyenoord met gemak naar play-offs Conference League

In de derde voorronde van de Conference League heeft Feyenoord de return tegen FC Luzern overtuigend gewonnen. In Rotterdam-Zuid werd het 3-0 door twee doelpunten van Alireza Jahanbakhsh en een doelpunt van Luis Sinisterra. Daarmee heeft Feyenoord zich geplaatst voor de play-offs van de Conference League.

In eigen Kuip verwelkomden de Rotterdammers donderdagavond het uit Zwitserland afgereisde FC Luzern. Nadat Feyenoord vorige week in Luzern met 0-3 te sterk was voor de nummer vijf van de Raiffeisen Super League, moest het nu de gecreëerde gunstige uitgangspositie zien te behouden. Dezelfde elf die in de heenwedstrijd voor resultaat hadden gezorgd, mochten aantreden om dat doel te verwezenlijken.

Hoewel het team van Arne Slot niet onder de hoogste druk hoefde te voetballen - een marge van drie doelpunten zorgde immers voor de nodige speling - zochten de Rotterdammers al in de eerste minuten van de wedstrijd de aanval. Mét succes: in de 8e minuut wist Luis Sinisterra de als een vuurpijl afgeschoten Jahanbakhsh te bereiken met een voortreffelijke steekbal. De nieuwkomer twijfelde geen seconde en schoot genadeloos het eerste doelpunt van de wedstrijd binnen.

Met gerichte charges bleef Feyenoord in de loop van de eerste helft het Zwitserse veld bestormen. Een voorzet van Gernot Trauner gevolgd door een kopbal van Guus Til in de 28e minuut leek de volgende voltreffer te worden voor de Rotterdammers. Til - die al vijf Europese doelpunten voor Feyenoord op zijn naam heeft staan - was daarmee dichtbij zijn zesde treffer, maar zijn inzet werd kordaat weggetikt door keeper Vaso Vasic. Kort daarna kreeg spits Bryan Linssen de bal voor zijn voeten in het zestienmetergebied, maar ook hij wist zijn kans niet te benutten. Vijf minuten later was het alsnog raak voor Feyenoord. Waar Jahanbakhsh zichzelf eerder op de avond als een vuurpijl wist af te schieten, deed hij dat in de 34e minuut met een explosieve uithaal van een meter of 18. Zo ging Feyenoord de kleedkamers in met een comfortabele 2-0 ruststand.

De tweede helft moest Feyenoord het doen zonder de maker van de twee goals: Jahanbakhsh moest kort voor het einde van de eerste helft door een blessure naar de kant. Zijn plaats werd ingenomen door de Slowaakse spits Róbert Boženík. Feyenoord liet echter al vlug zien dat het niet afhankelijk is van individuele ingevingen. Vroeg in de tweede helft schoot Luis Sinisterra op aangeven van Toornstra de 3-0 netjes in de rechterhoek van het Zwitserse net. Linssen stond een paar minuten later niet op scherp en schoot vanaf rechts op de keeper. Ook bij goaltjesdief Til bleef een doelpunt wederom uit: in de 57e minuut kreeg hij van Linssen een prima voorzet aangegeven, maar zijn kopbal belandde andermaal recht in de handen van de keeper.

Voor Slot was het duidelijk dat Feyenoord de wedstrijd definitief in het slot had gegooid: Malacia en Kökcü werden naar de kant gehaald en in hun plaats mochten Ridgeciano Haps en debutant Lennard Hartjes de Rotterdamse grasmat betreden. Een klein kwartier later verlieten Til en Sinisterra het veld voor Naoufal Bannis en de tweede debutant van de avond: Antoni Milambo. Laatstgenoemde schreef gelijk geschiedenis: Milambo werd met zijn leeftijd van 16 jaar de jongste debutant in de clubhistorie van Feyenoord. Het debutantenbal bracht Feyenoord geen verdere doelpunten meer, waardoor werd afgefloten met een prima eindstand van 3-0.

Feyenoord heeft zichzelf daarmee geplaatst voor de play-offs van de Conference League en mag gaan aantreden tegen het Zweedse IF Elfsborg.


[video] Highlights Feyenoord - FC Luzern


Jens Toornstra: 'We hebben er veel energie ingestoken'

Feyenoord heeft donderdagavond de return tegen FC Luzern gemakkelijk gewonnen en heeft zich daarmee geplaatst voor de play-offs van de Conference League. In eigen Kuip werd het 3-0 door doelpunten van Jahanbakhsh en Sinisterra. Aanvoerder Jens Toornstra blikt met ESPN terug op de eenvoudige overwinning:

“Het was een goede wedstrijd”, zegt de captain van Feyenoord overtuigend. “Het was niet per se een relaxte wedstrijd om te spelen, want we hebben er veel energie in moeten steken. Toch zie je wel dat we oppermachtig zijn.”

Feyenoord is geen moment in de problemen gekomen tegen FC Luzern. De uitgangspositie van drie doelpunten verschil zorgde voor comfort en op het veld is Luzern niet één keer bij machte geweest om een vuist te maken tegen de Rotterdammers. Daardoor kregen een tweetal jonge spelers - de 18-jarige Lennard Hartjes en de 16-jarige Antoni Milambo - de kans om te debuteren. Toornstra: “Hartjes en Milambo zijn jong, gretig, leergierig en beweeglijk. Ik denk dat ze het verdiend hebben om vandaag te spelen en dat ze het prima hebben gedaan.”

De volgende Europese wedstrijd zal tegen het Zweedse IF Elfsborg zijn. Toornstra waarschuwt dat dit een horde is die echt nog genomen moet worden: “Elfsborg wordt voor nu de laatste klus. Daarna moeten we de poulefase in. Maar het is echt geen klusje dat we ‘even’ doen.”


[video] Alireza: 'Ik keek erg uit naar mijn eerste goals voor Feyenoord'


Antoni Milambo: 'Toen ik in het veld kwam, waren mijn zenuwen weg'

Donderdagavond heeft Feyenoord zich ten koste van FC Luzern geplaatst voor de play-offs van de Conference League. In Rotterdam was de marge al snel dusdanig ruim (3-0) dat trainer Arne Slot een tweetal jongelingen het veld in bracht. Één van hen was de 16-jarige Antoni Milambo, die geschiedenis schreef als jongste debutant in de clubhistorie van Feyenoord. ESPN sprak met de geboren Rotterdammer, die zichzelf eerst even voorstelde:

“Ik ben Antoni Milambo, 16 jaar en ik woon in Rotterdam Zuid. Ik ben een aanvallende middenvelder en ik zit nu 7 jaartjes bij Feyenoord. Mijn grote voorbeeld is Paul Pogba en mijn specialiteiten zijn voor de goal komen, steekpasses en overzicht houden.” De jonge middenvelder was blij verrast dat hij tegen FC Luzern mocht invallen: “Het werd me verteld in de kleedkamer dat ik de jongste debutant (met 16 jaar en 131 dagen, red.) zou zijn, maar ik had er echt geen rekening mee gehouden dat ik mocht gaan spelen. Toen ik erin mocht was ik wel zenuwachtig, maar vanaf het moment dat ik het veld in kwam waren mijn zenuwen weg.”Op de vraag of hij zichzelf vindt lijken op de vorige recordhouder (Georginio Wijnaldum die in 2007 met 16 jaar en 148 dagen debuteerde voor Feyenoord, red.) antwoordt Milambo resoluut: “Ik lijk niet echt op Wijnaldum, vind ik zelf. Wijnaldum is meer van het balletje afpakken, terwijl ik meer aanvallend ben.”

Vooruitblikkend op zijn toekomst bij Feyenoord, zegt Milambo bescheiden: “Mijn ambitie is om erbij te blijven en minuten te maken, al heb ik nog niks gehoord over of ik bij de eerste selectie mag blijven. Ik denk sowieso dat dit een mooi seizoen wordt voor Feyenoord.”


[video] Alireza Jahanbakhsh geniet van zijn eerste goals voor Feyenoord


Lennard Hartjes: 'Ik wil elke dag beter worden'

Lennard Hartjes was één van de twee jonge debutanten die donderdagavond tegen FC Luzern mocht invallen. In de met 3-0 gewonnen wedstrijd kon de 18-jarige middenvelder het laatste kwartier op de groene grasmat in de Kuip meemaken. Tegenover ESPN vertelt de debutant over zichzelf en zijn ervaring bij het eerste van Feyenoord:

“Ik ben Lennard Hartjes, 18 jaar oud en ik kom uit Spijkenisse. Sinds mijn 12e speel ik al bij Feyenoord, daarvoor heb ik bij Sparta gespeeld. Ik heb niet echt een voorbeeld, maar kijk wel een beetje naar het spel van Frenkie de Jong.” Hartjes wist van tevoren niet dat hij speeltijd zou krijgen, dus toen Slot hem een seintje gaf was hij verrast: “In het begin was ik behoorlijk zenuwachtig. Dit is toch echt iets anders dan een vriendschappelijke wedstrijd. Slot had niet gezegd dat we (Hartjes en Milambo, red.) mochten gaan spelen.”

Op de vraag wat zijn ambitie is bij Feyenoord, zegt Hartjes beslist: “Mijn ambitie is erbij blijven. Elke dag mijn best doen en elke dag beter worden. En natuurlijk stiekem minuutjes pikken. Maar ook ik heb niks gehoord over of ik bij eerste selectie mag blijven.”


[video] Arne Slot gunde Feyenoord-jeugdspelers hun debuut: 'Ik vond het een ideaal moment'


Alireza Jahanbakhsh: ´Zodra ik de tweede maakte, durfde ik te wisselen'

Feyenoord won donderdagavond met 3-0 van het Zwitserse FC Luzern en plaatste zich zo voor de play-offs van de Conference League. Doelpuntenmaker Jahanbakhsh, die twee goals achter zijn naam mocht schrijven, verschijnt voor de camera van ESPN om te praten over zijn doelpunten én zijn blessure:

“Na de eerste goal dacht ik al: ik moet misschien even wisselen en geen risico nemen. Mijn lies voelde pijnlijk en stijf, maar ik wilde toch ook nog doorgaan. Na de tweede goal heb ik besloten geen risico meer te nemen. Toen dacht ik: we gaan wel winnen. En durfde ik er ook af te gaan!”

Ondanks dat hijzelf nog niet helemaal fit is, ziet Jahanbakhsh vooruitgang bij zichzelf en bij het team: “De eerste wedstrijden speelden we nog niet goed, maar tegen FC Luzern hebben we echt goed gespeeld. We moeten elkaar en de manier van spelen nog wat beter leren kennen, en dan hopelijk lekker zo doorgaan. Het is voor mij nu belangrijk om wedstrijdfit te worden en meer minuten te maken.Hopelijk zijn de kleine blessures zoals deze snel weg en kunnen we met z’n allen beter en beter presteren voor deze mooie club.”


[video] Analyse Feyenoord-FC Luzern (3-0): 'Feyenoord maakte zeker indruk'


Arne Slot: 'Ze hebben mijn verwachtingen overtroffen'

In de Kuip werd donderdagavond met 3-0 gewonnen van het Zwitserse FC Luzern. De ploeg van trainer Arne Slot speelde - zeker in de eerste helft - gretig en aanvallend. De tweede helft werd de wedstrijd in het slot gegooid en was er ruimte voor het debuut van een tweetal jonge spelers: Antoni Milambo en Lennard Hartjes. Een blije Slot sprak met ESPN over zijn Feyenoord, dat door is naar de play-offs van de Conference League:

“Ik ben een gelukkige trainer, zeker door de manier waarop. Ze hebben mijn verwachtingen overtroffen door kans na kans te creëren en er bovenop te zitten. Ze beginnen fitter te worden. Aan de bal waren ze nauwkeurig, maar ook zonder bal hebben ze een fantastische prestatie geleverd. Ik heb het idee dat ze geen kans hebben weggegeven ook al hebben we 90 minuten op de helft van de tegenstander gespeeld. Het seizoen gaat nu beginnen, dus we moeten op de juiste manier interpreteren wat we nu aan het doen zijn. Dat Ali (Alireza Jahanbakhsh, red.) uitviel was natuurlijk wel een tegenvaller. Ik hoop echt dat de blessure meevalt, want je gaat er natuurlijk niet zomaar uit. Zeker niet bij zo’n wedstrijd die leuk is om te spelen.”

Slot was ook te spreken over de debutanten, waaronder de jongste telg van de Feyenoord-familie Antoni Milambo: “Milambo heeft het zelf afgedwongen om te debuteren. Hij heeft het de afgelopen weken goed gedaan, maar hij deed het ook goed in de opleiding. Voor allebei de jongens (Antoni Milambo en Lennard Hartjes, red.) was het goed om nu hun debuut te maken. Zaterdag spelen ze sowieso met O21 tegen Kozakken Boys, want ik vind het belangrijk dat ze minuten blijven maken, zeker omdat ze vorig jaar geen wedstrijden hebben gespeeld omdat de Onder 21-competitie niet doorging.”

Op de vraag of ze de volgende keer bij de selectie van het eerste zitten, antwoordde de oefenmeester geheimzinnig: “De kans is aanwezig dat ze er zondag bij zijn. Vanuit hier moeten ze verder uitbouwen.”


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-0 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Alireza Jahanbakhsh ('9)
Goal
2-0 Alireza Jahanbakhsh ('34)
Goal
3-0 Luis Sinisterra ('48)
Scheidsrechter
Guida (Ita)
Toeschouwers
32.087 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraBryan LinssenAlireza Jahanbakhsh


Guus TilOrkun KökcüJens Toornstra


Tyrell MalaciaMarcos SenesiGernot TraunerMarcus Pedersen


Justin Bijlow

Wissels:

'42 Róbert Boženík voor Alireza Jahanbakhsh
'57 Lennard Hartjes voor Orkun Kökcü
'58 Ridgeciano Haps voor Tyrell Malacia
'76 Antoni Milambo voor Guus Til
'76 Naoufal Bannis voor Luis Sinisterra


Opstelling FC Luzern

TasarNdiaye


UrgrinicSchulzWehrmannEmini


FrydekBurchDomgjomiGrether


Vasic

Wissels:

'46 Gentner voor Schulz
'46 Sorgic voor Tasar
'46 Alounga voor Emini
'66 Rupp voor Wehrmann
'66 Sidler voor Grether


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 7 3-0 (2-0)
 6 3-0 (1-0)
 6 3-0 (1-0)
 6 3-0 (1-0)
 6 3-0 (1-0)
 6 3-0 (1-0)
 6 3-0 (1-0)
10  6 3-0 (1-0)
11  5 3-1 (2-0)
12  5 3-1 (2-0)
13  5 4-0 (2-0)
14  5 4-0 (2-0)
15  5 4-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.63. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Alireza Jahanbakhsh (47 -> 5,0)
2. Luis Sinisterra (15 -> 4,0)
3. Gernot Trauner (12 -> 3,0)
4. Justin Bijlow (4 -> 2,0)
5. Orkun Kökcü (3 -> 0,3)
5. Tyrell Malacia (3 -> 0,3)
5. Guus Til (3 -> 0,3)
8. Marcos Senesi (2 -> 0,0)
8. Lennard Hartjes (2 -> 0,0)
8. Antoni Milambo (2 -> 0,0)
11. Jens Toornstra (1 -> 0,0)
11. Marcus Pedersen (1 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
13. Dylan Vente (0 -> 0,0)
13. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
13. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
13. Denzel Hall (0 -> 0,0)
13. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
13. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
13. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
13. Ramón Ten Hove (0 -> 0,0)
13. Christian Conteh (0 -> 0,0)
13. Uroš Spajić (0 -> 0,0)
13. Lucas Pratto (0 -> 0,0)
13. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
13. Nick Marsman (0 -> 0,0)
13. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
13. Róbert Boženík (0 -> 0,0)
13. George Johnston (0 -> 0,0)
13. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
13. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
13. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
13. Leroy Fer (0 -> 0,0)
13. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
13. Mark Diemers (0 -> 0,0)
13. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
13. Sven van Beek (0 -> 0,0)
13. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
13. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
13. Renato Tapia (0 -> 0,0)
13. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
13. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
13. Wouter Burger (0 -> 0,0)
13. Cheick Touré (0 -> 0,0)
13. Oğuzhan Özyakup (0 -> 0,0)
13. Dylan Vente (0 -> 0,0)
13. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
13. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
13. Liam Kelly (0 -> 0,0)
13. Sam Larsson (0 -> 0,0)
13. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
13. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
13. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
13. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
13. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
13. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
13. Keyennu Lont (0 -> 0,0)
13. Sem Valk (0 -> 0,0)
13. Francesco Antonucci (0 -> 0,0)
13. Ofir Marciano (0 -> 0,0)
13. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
13. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
13. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
13. Dylan Vente (0 -> 0,0)
13. Wouter Burger (0 -> 0,0)
13. Fredrik Aursnes (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Een gelopen koers? Remember Vfb Stuttgart?
+1/-0

2 jaar geleden
AS. donderdag weten we het geen dag eerder .
+1/-0

2 jaar geleden
Tuurlijk is het nog niet helemaal gedaan .
Maar ik verwacht niet dat we in problemen gaan komen .
Ik vond eerlijk gezegd drita nog beter dan luzern
+1/-0

2 jaar geleden
Een verademing ten opzichte van vorig seizoen, zo willen we het hebben, niet lullen maar poetsen. Nu nog een spits met 20 goals en de 3e plek is zo goed als binnen.
Nee, zonder dollen, prima wedstrijd en hoop voor dit seizoen.
Bijlow 7 - Pedersen 7,5 - Trauner 7,5 - Senesi 7 - Malacia 7,5
Toornstra 8 - Kokcu 8 - Til 7
Sinisterra 7,5 - Linssen 6,5 - Jahanbaks 8
Jonkies (3 stuks) een 6 en Bocenik een 5 (krijgt ook geen 1 goeie voorzet) Hapsie een 6
+1/-0

 
2 jaar geleden
Onzinnig om Bannis en Milambo een cijfer te geven, op basis van de speeltijd die ze hebben gekregen.

En Hartjes vond ik aan de bal met veel vertrouwen spelen. Heeft een hoge handelingssnelheid en zoekt de oplossing vooruit. Als hij zich blijft ontwikkelen gaan we veel plezier aan hem beleven. Tijdens je debuut zo spelen en dan een '6' krijgen; wat negatief...

Trouwens wel schatting dat Milambo Wijnaldum als 'meer van het balletje afpakken' omschrijft. Wijnaldum debuteerde aanvallender dan hij, en is pas de laatste jaren meer controlerend gaan spelen. Maar goed, Milambo was net 2 jaar toen Wijnaldum debuteerde...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Kokcu een 8?? Sorry echt niet meer dan een 6. Hij wordt beter maar is nog steeds de minste in dit team. Hij moet echt veel beter nog.
+1/-0