Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Falend Feyenoord verliest inspiratieloos van hekkensluiter


Tijdstip
2 mei 2021
Stadion
Cars Jeans Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


Falend Feyenoord verliest inspiratieloos van hekkensluiter; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Falend Feyenoord verliest inspiratieloos van hekkensluiter

In een armzalige wedstrijd waar de dieptepunten talrijker waren dan de hoogtepunten, verloor Feyenoord zondagmiddag in het Cars Jeans Stadion de wedstrijd tegen ADO Den Haag met 3-2. Nadat Feyenoord via Boženík een vroege goal kon bijschrijven, gaven de Rotterdammers de wedstrijd totaal uit handen. In de tweede helft kon Nicolai Jørgensen de achterstand beperken tot één doelpunt, maar verder wist het team van Dick Advocaat tegen de hekkensluiter van de Eredivisie niet te komen.

Op deze vroege maar zonnige zondagmiddag verscheen Feyenoord aan de aftrap met Leroy Fer en Róbert Boženík. Zij vervingen Mark Diemers en de voor twee wedstrijden geschorste Steven Berghuis. Hoewel Feyenoord - dat nu op plek 5 staat - het behalen van de vierde plaats die toegang geeft tot deelname aan (de playoffs van de tweede voorronde van) de Conference League niet meer in eigen hand heeft, was het doel van vandaag helder: winnen en hopen dat concurrent Vitesse nog punten gaat verspelen.

De wedstrijdklok tikte amper de derde minuut aan, of Feyenoord wist al op voorsprong te komen. Na een kapbeweging van Kökcü vanaf de linkerkant gevolgd door een voortreffelijke voorzet naar het vijf meter gebied, belandde de bal op het hoofd bij Boženík. De Slowaakse spits kopte de bal ferm langs doelman Martin Fraisl en wist daarmee voor het eerst sinds 22 februari 2020 het net weer te vinden. Zo leek Feyenoord goed op weg om de wedstrijd naar eigen hand te zetten.

Toch zou dit beeld al gauw weer kantelen. Nog voor de rust wisten de Hagenezen de vroege achterstand om te draaien in een 2-1 voorsprong, daarbij enigszins geholpen door Rotterdamse slordigheden. Zo kon de scherpe spits Arweiler in de 13e minuut een slechte pass van Leroy Fer op het middenveld onderscheppen, waarna hij één op één met keeper Justin Bijlow de bal koeltjes tussen de palen schoof. Na een half uur spelen gaf Marcos Senesi de in de 16-meter dribbelende rechtsback Milan Van Ewijk een zetje in de rug, waarvoor scheidsrechter Pol van Boekel genadeloos naar de stip wees. De strafschop werd benut door routinier El Khayati, die de bal beheerst in de rechterhoek schoot.

Behalve een fraai, als voorzet vermomd schot van Kökcü, die de bal sierlijk om een Haagse muur wist te krullen maar daarna helaas de handschoenen van ADO-doelman Martin Fraisl vond, waren er in de eerste helft maar weinig hoogtepunten te noteren voor Feyenoord. Sterker nog, een blessure van Linssen en een gele kaart voor Toornstra (die daardoor De Klassieker mist), deden de kijker vrezen of er vandaag - en in de resterende speelrondes - überhaupt nog hoogtepunten zouden gaan komen.

In de rust greep trainer Dick Advocaat in, door liefst drie nieuwe krachten in het veld te brengen. Haps, Diemers en Jorgensen vervingen de teleurstellende Sinisterra, Malacia en Kökcü.

Even leek dit het tij voor Feyenoord te kunnen gaan keren. Haps liet zich in de 56e minuut goed zien, toen zijn voorzet Geertruida in staat stelde om de 2-2 binnen te koppen. De 20-jarige vleugelverdediger zag zijn inzet echter uit de hoek gedoken worden door Fraisl. Aan de andere kant van het veld benutte El Khayati kort daarna wél een kans. Hij kon de pass van Besuijen vrij aannemen aan de linkerkant van het zestienmetergebied van Bijlow en plaatste de bal zonder aarzeling in het Rotterdamse doel.

Twintig minuten voor tijd was het wederom Haps die met een goede voorzet voor dreiging kon zorgen. Ditmaal vond hij mede-invaller Nicolai Jørgensen, die vrij voor de keeper de achterstand met een geplaatste kopbal wist terug te brengen tot 3-2. In een laatste poging om goals te maken bracht Dick Advocaat de Argentijnse spits Lucas Pratto nog in het veld voor Leroy Fer, maar dat mocht niet baten. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Jens Toornstra tot overmaat van ramp ook nog zijn tweede gele kaart, waardoor hij het veld moest verlaten. De wedstrijd bleef steken op 3-2, waardoor de oh zo belangrijke drie punten in Den Haag achterbleven.

Zondag 9 mei om 14:30 moet Feyenoord in eigen huis de eer hoog zien te houden tegen Ajax. Dan staat de 197e Klassieker op het programma.


[video] Advocaat over toekomst bij Feyenoord: 'Als ik ze niet meer kan raken is het een makkelijke keuze'


Dick Advocaat: 'Ik schaam me voor dit elftal'

Feyenoord heeft zondagmiddag de belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter ADO Den Haag verloren met 3-2. Daarmee raakt de vierde plek, die toegang geeft tot de playoffs van de Conference League, steeds verder uit zicht. Trainer Dick Advocaat oogt na de wedstrijd uitgeblust. Tegenover de camera’s van ESPN verzucht de trainer:

“Ik zie geen elftal meer, geen beleving, geen strijd. De spelers moeten het voor Feyenoord doen, maar als ik dit elftal zie, met deze topsalarissen, dan schaam ik mij daarvoor. Ik heb niet één goede speler gezien vandaag. Misschien moet ik wel andere spelers opstellen en niet de spelers die nu bezig zijn met hun contract en met geld etcetera. Want anders krijg je dit soort wedstrijden. Er was totaal geen discipline vandaag.”

Op vragen over de doelstelling van Feyenoord en de rol van de trainer daarin, is Dick Advocaat duidelijk. Voor de geboren Hagenees staat de toekomst van Feyenoord op de eerste plek: “We moeten de vierde plek halen. We horen in Europa. Als de spelersgroep en Feyenoord morgen aangeven dat ik in het belang van Feyenoord weg moet, dan doe ik dat voor Feyenoord.

Mocht Advocaat Feyenoord inderdaad al voor het einde van het seizoen moeten verlaten, dan kan de trainer, die duidelijk begaan is met de club, daarin berusten: “Een vertrek op deze manier is voor mij niet treurig. Dat we op deze manier verliezen van ADO, dat vind ik treurig.”


[video] Haps over Feyenoord: 'We moeten gewoon verder met elkaar'


Justin Bijlow: 'We gaan volle bak knallen tot het einde'

In een inspiratieloos duel ging Feyenoord zondagmiddag in het Cars Jeans Stadion met 3-2 onderuit tegen ADO Den Haag, de nummer laatst van de Eredivisie. Doelman Justin Bijlow, die drie goals tussen zijn palen zag verdwijnen, kon net als de rest van zijn ploeggenoten het verschil niet maken. Bij ESPN gaf de optimistische keeper kort zijn verslag van de wedstrijd:

“We misten Steven Berghuis natuurlijk, met zijn creativiteit. Maar we hebben nog genoeg andere goede spelers rondlopen. We moeten het dan zelf doen op het veld, maar dat lukte vandaag niet. Vorige week hadden we over onze directe concurrent heen moeten gaan, toen was er passie en strijd. Die passie en strijd ontbrak vandaag. Het was echt niet goed.”

Over de resterende wedstrijden is de doelman hoopvol: “We gaan volle bak knallen tot het einde, volgende week staat met De Klassieker een mooie wedstrijd voor de boeg. We geven de hoop niet op.”


[video] Analyse: 'Feyenoord gaat dat noodgedwongen toetje moeten spelen'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-2 (2-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Róbert Boženík ('3)
Goal
1-1 Arweiler ('13)
Goal
2-1 El Khayati ('30, penalty)
Goal
3-1 El Khayati ('60)
Goal
3-2 Nicolai Jørgensen ('70)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
ADO Den Haag: Besuijen ('15)
Kaart
Feyenoord: Marcos Senesi ('30)
Kaart
Feyenoord: Jens Toornstra ('33)
Kaart
ADO Den Haag: Van Ewijk ('87)
Kaart
Feyenoord: Lucas Pratto ('88)
Kaart
Feyenoord: Róbert Boženík ('88)
Kaart
ADO Den Haag: Kramer ('88)
Kaart
Feyenoord: Jens Toornstra ('90)

Opstelling Feyenoord

Bryan LinssenRóbert BoženíkLuis Sinisterra


Orkun KökcüJens ToornstraLeroy Fer


Tyrell MalaciaMarcos SenesiEric BotteghinLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'29 João Carlos Teixeira voor Bryan Linssen
'46 Nicolai Jørgensen voor Luis Sinisterra
'46 Ridgeciano Haps voor Tyrell Malacia
'46 Mark Diemers voor Orkun Kökcü
'81 Lucas Pratto voor Leroy Fer


Opstelling ADO Den Haag

AdekanyeArweilerBesuijen


de BoerEl KhayatiGoossens


KemperPinasZuiverloonVan Ewijk


Fraisl

Wissels:

'61 Kramer voor Arweiler
'61 Mokhtar voor Adekanye
'78 Catic voor El Khayati
'78 Familia-Castillo voor Besuijen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 1 0-2 (0-0)
 1 0-2 (0-1)
 1 1-2 (0-1)
 1 0-2 (0-1)
 1 1-2 (1-1)
 1 1-2 (0-1)
 1 0-2 (0-1)
 1 0-2 (0-1)
 1 0-2 (0-1)
10  1 0-2 (0-1)
11  1 1-2 (1-1)
12  1 1-2 (0-1)
13  1 0-2 (0-1)
14  1 1-2 (0-1)
15  1 0-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.17. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (15 -> 5,0)
2. Róbert Boženík (10 -> 4,0)
3. Lucas Pratto (3 -> 2,5)
3. Nicolai Jørgensen (3 -> 2,5)
5. Jens Toornstra (2 -> 1,0)
6. Ridgeciano Haps (1 -> 0,0)
6. Marcos Senesi (1 -> 0,0)
6. Justin Bijlow (1 -> 0,0)
9. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
9. Dylan Vente (0 -> 0,0)
9. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
9. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
9. Denzel Hall (0 -> 0,0)
9. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
9. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
9. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
9. Ramón Ten Hove (0 -> 0,0)
9. Christian Conteh (0 -> 0,0)
9. Uroš Spajić (0 -> 0,0)
9. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
9. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
9. Nick Marsman (0 -> 0,0)
9. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
9. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
9. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
9. George Johnston (0 -> 0,0)
9. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
9. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
9. Leroy Fer (0 -> 0,0)
9. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
9. Mark Diemers (0 -> 0,0)
9. Sven van Beek (0 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
9. Renato Tapia (0 -> 0,0)
9. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
9. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
9. Wouter Burger (0 -> 0,0)
9. Cheick Touré (0 -> 0,0)
9. Oğuzhan Özyakup (0 -> 0,0)
9. Dylan Vente (0 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
9. Liam Kelly (0 -> 0,0)
9. Sam Larsson (0 -> 0,0)
9. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
9. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
9. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
9. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
9. Aliou Baldé (0 -> 0,0)
9. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
9. Keyennu Lont (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Wat een schande weer! Niet normaal
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ga je schamen!

Dit geeft ook het falende spelers beleid aan van Arnesen! Aankopen in het eerste waren zogenaamd niet nodig... 10 miljoen aan niets toevoegende spelers uitgegeven!

En daardoor straks niet eens europees voetbal! Dat kost je miljoenen door Arnesen. Zo snel een nieuwe trainer aanstellen voor volgend seizoen was ook een fout. Daarna stortte Feyenoord in. Advocaat zijn overwicht is dan compleet weg.

Feyenoord wat met Slot aan het roer volgend seizoen met jeugd gaat spelen word beschamend!... Bereid je maar voor op het ergste als Feyenoord fans...


Edit:
Ik vind het wel interessant om afscheid te nemen van Advocaat en Slot nu voor de groep te zetten. Kijken of die meer uit deze groep kan persen dan Advocaat. Ik betwijfel het namelijk zeer... Maar slot kan wel zien met wie die volgend seizoen door wil. Laat hem maar meteen beginnen met die basis van volgend seizoen die hij in zijn hoofd heeft. Dan kan hij en de technische leiding van Feyenoord goed schrikken van het niveau en hun plan voor volgend seizoen hopelijk heroverwegen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ja laat Slot de play-offs maar doen, als Dicky het doet hebben we 0,3% kans dat we het halen
+1/-0

3 maanden geleden
Uit spelen tegen de nummer laatst van de Ere divisie. Altijd lastig. Ik was er al op voorbereid.
Ze moeten zich schamen. Morgen ochtend om 4 uur straftraining. Veel rondjes lopen. Zal het helpen? Denk het niet. Ze kunnen niet beter. Wie je ook als trainer voor de groep zet. Vrees voor een afstraffing in de kuip volgende week. Dan uithuilen en opnieuw beginnen.
+1/-0

3 maanden geleden
Zelden een feijenoord gezien met zo weinig kwaliteit. Echt geen een speler van nivea. Psv Az en zeker Ajax liggen mijlenver op ons voor. Financieel maar zeker sportief en kwalitatief. Vrees voor klassieker voor 0- 5...0 - 6.
+0/-0

3 maanden geleden
Heel slecht. En heel vreemd dat bijv juffrouw Diemers die moet knokken voor zijn plek schakelt gewoon totaal niet om bij de 3-1 ongelofelijk. Advocaat valt heel veel te verwijten hoor. Team of spelers niet beter geworden. Spelers afkraken incl jeugd, berghuis continue hand boven het hoofd houden wat oa (naast karakter berghuis) indirect zorgt voor rood in 2 belangrijkste wedstrijden vh seizoen (hveen beker bij 1-3 en vitesse thuis tijdens eind offensief). Linssen continue misbruiken met 3 spitsen op de bank. Etc. Een nuchtere analyse tegen Ado: 1-1 hele grote fout Bijlow die denkt dat Eric die aanvaller niet bij houdt maar dat lukte prima. Bijlow op 7 meter van zijn doel terwijl speler net binnen 16 meter schuin schiet. Binnen de 5 meter had hij m sowieso gehad. Die pingel vond ik totaal geen penalty met Senesi op Ewijk (? Zou aankoop kunnen zijn). Jullie wel? Verder natuurlijk slecht gespeeld. Jorgensen vond ik okay invallen (werd ergens totaal afgekraakt) voor speler zonder ritme en vertrouwen.
+1/-0