Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Feyenoord stelt opnieuw teleur en speelt gelijk tegen Heracles


Tijdstip
6 december 2020
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Feyenoord stelt opnieuw teleur en speelt gelijk tegen Heracles; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord stelt opnieuw teleur en speelt gelijk tegen Heracles

Feyenoord heeft zondag na wederom een barslechte vertoning gelijk gespeeld tegen Heracles Almelo. In een duel waarbij nauwelijks kansen werden gecreëerd eindigde het duel uiteindelijk in 0-0. Heracles speelde bovendien een klein half uur met tien man vanwege een rode kaart.

Feyenoord begon uitermate zwak aan de wedstrijd. Omdat Heracles ook niet aan aanvallen dacht, was het hoogtepunt van het eerste kwartier de grasmat. Het veld in De Kuip lag er zoals altijd weer uitstekend bij. De Almeloërs kwamen wel steeds meer in balbezit en kregen niet veel later een enorme kans. Een uitstekende redding van Nick Marsman voorkwam een achterstand.

De ploeg leek daardoor wel wakker geschud te worden. Na een uitstekende aanval schoot Tyrell Malacia op de lat en weer enkele minuten later kreeg Nicolai Jorgensen een enorme kans na een geweldige lange bal van Marcos Senesi. De inzet van de Deen was echter de slap. Het bleek helaas maar een korte opleving, zodat het vooral weer genieten was van de grasmat.

Ook na rust begon Feyenoord zeer zwak. Heracles bleef de beste van het spel hebben, al kreeg het ook geen grote kansen. Halverwege de tweede helft kreeg Feyenoord een meevaller toen spits Bakis zijn tweede gele kaart kreeg en met rood van het veld werd gestuurd. Eindelijk ging de ploeg naar voren en kreeg het ook mogelijkheden. Tot echt grote kansen leidde het niet, zodat Heracles eenvoudig stand leek te kunnen houden. Diep in blessuretijd was er dan toch bijna de voorsprong voor Feyenoord maar een schot van Jens Toornstra werd van de lijn gehaald en de 0-0 eindstand was daarmee een feit.


[video] We waren slordig en creëerden als team te weinig’ | Jens Toornstra na Feyenoord - Heracles


Jens Toornstra: 'We waren weer heel slordig en hadden echt veel balverlies'

Jens Toornstra gaf in gesprek met Fox Sports aan erg gefrustreerd te zijn over de wedstrijd. "We waren weer heel slordig en hadden echt veel balverlies. Als je tegen 10 man speelt, moet je gewoon van kant wisselen. Dan komt er vanzelf een gaatje", aldus Toornstra. "We waren heel erg ongeduldig en in de eerste helft hebben we helemaal niets gecreëerd."

De middenvelder was het niet eens met de opmerking dat Feyenoord te geduldig was. "Dat hadden we juist niet, want we wilden te snel", zo gaf hij aan. "Je moet juist geduld hebben, terug naar andere kant. Misschien nog een keer terug en dan krijg je vanzelf ruimte voor een voorzet. Dat hebben we niet gedaan en dat is heel frustrerend."

Het slechte gevoel na Dinamo Zagreb werkte niet door. "Nee, dit was gewoon een nieuwe wedstrijd", zei hij daarover. "We wilden het gewoon goed doen. Gisteren waren er gunstige uitslagen voor ons, maar dan moet je thuis zelf wel drie punten bijhalen en dat hebben we nagelaten."


[video] Bart Nieuwkoop over Feyenoord-Heracles: 'We spelen te veel in een trechter'


Dick Advocaat: 'Ik kan niet verwijten dat ze niet blijven werken'

In gesprek met Fox Sports kreeg Dick Advocaat de vraag of hij boos was na de wedstrijd tegen Heracles. Daar was absoluut geen sprake van. "Ik moet gewoon realistisch blijven. Ik kan niet verwijten dat ze niet blijven werken", aldus Advocaat. "Ze hebben echt alles gegeven om tot een overwinning te komen. Kwalitatief is het op dit moment alleen niet geweldig. Het zou erger zijn als ze ook niet zouden werken."

De trainer had al een moeilijke wedstrijd verwacht. "We zitten in een fase dat het lastig is om openingen te creëren", zo gaf hij aan. "De basis is hard werken, maar daar hoort ook een beetje individuele kwaliteit bij."

Beide ploegen kwamen nauwelijks tot kansen. "Maar wij spelen thuis en wij moeten het spel maken. Wij waren niet bij machte om spelers uit te spelen", zei hij daarover. "Dan krijg je ook die man meerderheid en dan is het een kwestie van 'valt het een keer goed'."


[video] Dick Advocaat over Feyenoord-Heracles: 'Meer zit er waarschijnlijk helemaal niet in'


Steven Berghuis: 'Er was weinig variatie binnen de ploeg'

Steven Berghuis gaf in gesprek met Fox Sports aan dat er weinig variatie binnen de ploeg was. "Nicolai stond iedere keer tegenover drie verdedigers", aldus Berghuis. "Als je dan loopacties maakt, trek je mensen daaruit. Dat gebeurde weinig. Het was vrij statisch."

De aanvaller begon na goed overleg op de bank omdat het verstandig was dat hij niet 90 minuten in actie zou komen. "Ik voelde het gewoon. Ik heb natuurlijk niet de voorbereiding gedraaid als alle anderen", zo gaf hij aan. "Ik heb wel alles kunnen spelen, ook bij Oranje. Daar ben ik heel tevreden over en blij mee. Alleen ik voelde dat de mentale en fysieke frisheid afnam. Het gaat een beetje tegen mijn natuur in om dat zelf aan te geven, maar het kwam ook niet vanuit de staf. Dus toen heb ik zelf de keuze gemaakt."

De rust had niet alleen te maken met oog op aankomende donderdag, maar ook met oog op de komende maanden. "Je ziet het internationaal en ook bij de internationals van Ajax en PSV. Jongens als Malen, Dumfries en Tadic krijgen ook hun momenten rust om mentaal fris te blijven", zei hij daarover. "Ik ben aan een stuk doorgegaan. Ik wil dat ook graag, maar op een gegeven moment voel je dat je tegen je top aanzit. Er komen nog een hele hoop wedstrijden aan."


[video] Analyse Feyenoord-Heracles (0-0): 'Aantal gelijkspelen begint aan te tikken'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter
Van de Kerkhof
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Heracles Almelo: Knoester ('29)
Kaart
Heracles Almelo: Schoofs ('35)
Kaart
Heracles Almelo: Bakis ('56)
Kaart
Heracles Almelo: Bakis ('67)
Kaart
Heracles Almelo: Breukers (C) ('92)

Opstelling Feyenoord

João Carlos TeixeiraNicolai JørgensenLuciano Narsingh


Orkun KökcüMark DiemersJens Toornstra


Tyrell MalaciaMarcos SenesiUroš SpajićBart Nieuwkoop


Nick Marsman

Wissels:

'62 Eric Botteghin voor Bart Nieuwkoop
'62 Steven Berghuis voor Luciano Narsingh
'80 Marouan Azarkan voor Uroš Spajić
'88 Naoufal Bannis voor Tyrell Malacia


Opstelling Heracles Almelo

Bakisde la Torre


VloetSchoofsKiomourtzoglou


QuagliataKnoesterPröpperRenteBreukers (C)


Blaswich

Wissels:

'80 Bijleveld voor de la Torre
'84 Szöke voor Vloet


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-0 (0-0)
 7 0-0 (0-0)
 3 2-0 (0-0)
 3 1-0 (0-0)
 3 1-0 (0-0)
 3 2-0 (0-0)
 3 2-0 (0-0)
 2 2-1 (0-0)
 2 1-1 (0-1)
10  2 3-0 (1-1)
11  1 3-0 (1-0)
12  1 1-0 (2-0)
13  1 3-1 (1-1)
14  1 2-0 (1-0)
15  1 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.94. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Nick Marsman (16 -> 5,0)
2. Tyrell Malacia (13 -> 4,0)
3. Jens Toornstra (10 -> 3,0)
4. Marcos Senesi (7 -> 2,0)
5. Niemand (3 -> 1,0)
6. Marouan Azarkan (2 -> 0,0)
6. João Carlos Teixeira (2 -> 0,0)
8. Orkun Kökcü (1 -> 0,0)
9. Dylan Vente (0 -> 0,0)
9. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Sven van Beek (0 -> 0,0)
9. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
9. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
9. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
9. Liam Kelly (0 -> 0,0)
9. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
9. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
9. Sam Larsson (0 -> 0,0)
9. George Johnston (0 -> 0,0)
9. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
9. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
9. Leroy Fer (0 -> 0,0)
9. Renato Tapia (0 -> 0,0)
9. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
9. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
9. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
9. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
9. Wouter Burger (0 -> 0,0)
9. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
9. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
9. Cheick Touré (0 -> 0,0)
9. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
9. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
9. Denzel Hall (0 -> 0,0)
9. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
9. Róbert Boženík (0 -> 0,0)
9. Oğuzhan Özyakup (0 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Mark Diemers (0 -> 0,0)
9. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
9. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
9. Uroš Spajić (0 -> 0,0)
9. Christian Conteh (0 -> 0,0)
9. Ramón Ten Hove (0 -> 0,0)
9. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
9. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
9. Thijs Jansen (0 -> 0,0)
9. Dylan Vente (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden (gewijzigd)
Wederom na utreg een ongelofelijk slechte kutwedstrijd. Zouden ze beseffen dat wij een rare irritante tijd hebben en dit ons enige verzetje is de wedstrijd kijken? Geen gezamenlijke druk, geen lijn in het spel, geen goed positiespel en geen Leider in het veld. Klaar met advocaat ook. Diemers of vandaag texeira linksbuiten werkt gewoon totaal niet!:\( Die 2 en narsingh echt belachelijk slecht, totaal maar dan ook totaal niks gebracht. 1 megakans heracles goed gestopt marsman en wij 3 kansen (malacia moet m plaatsen na prachtige aanval) of zo. Gooi gvd na die rode kaart 67' meteen een extra aanvaller erin of grote verdediger erbij voorin en continue voorzetten in de 16 vanaf liefst de achterlijn. Nu weer alles door het midden en boog balletjes. Azarkan opeens uit het niets en dan samen met berghuis op rechts hoe verzin je het pfffff. Doe gewoon bannis die nu heel laat nog kwam. Focking 6 schoten op doel en maar 56% balbezit en ook nog een half uur een man meer. Je had gewoon voorlopig 2e kunnen staan met hveen-pisv als toetje. Waarom werd dat eventuele hands in de 16 niet herhaald? Bijna alle Feyenoord spelers reageerden. Wat een enorme teleurstelling. 10 verliespunten in 11 wedstrijden met het makkelijkste programma ooit in 11 wedstrijden.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Het is duidelijk dat Advocaat deze overgebleven spelers ook niet beter kan laten voetballen, heeft deels ook met Advocaat zelf te maken is nu eenmaal niet een coach die van avontuurlijk voetbal en risico’s houdt.
Anderzijds wel een bewijs dat de selectie te weinig voetbal kwaliteit bezit.
+1/-0

8 maanden geleden
Wederom een teleurstelling. Als er een kans was om de competitie weer spannend te maken,
dan was het wel vandaag. Helaas deze kans hebben ze niet gegrepen.
Laten we eerlijk zijn, het is een gebrek aan kwaliteit.
Heb de wedstrijd niet gezien, maar het verslag van rtv Rijnmond was over duidelijk.
Wie ook de volgende trainer wordt, hij krijgt het moeilijk.
Feyenoord heeft nog een lange weg te gaan. Hopelijk wordt het donderdag wel een goed resultaat neergezet, maar eerlijk gezegd, ik heb er een hard hoofd in.
+1/-0

8 maanden geleden
Al eerder aangegeven...kwalitatief gewoon een matige selectie. Hopen dat met Sinestera en Fer er weer een impuls komt maar we staan nu al 4 punten achter en het zware programma moet nog komen.
+1/-0