Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenUitermate zwak Feyenoord pakt een punt in eigen huis tegen Utrecht


Tijdstip
29 november 2020
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Uitermate zwak Feyenoord pakt een punt in eigen huis tegen Utrecht; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Uitermate zwak Feyenoord pakt een punt in eigen huis tegen Utrecht

Feyenoord is zondag tegen heel slordig en vooral onnodig puntverlies aangelopen. Na een uitermate zwak duel werd in De Kuip met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Utrecht. Gezien het spelbeeld kreeg Feyenoord met een punt wellicht teveel, maar Lutsharel Geertruida zorgde er voor dat de ongeslagen status van Feyenoord in de Eredivisie in stand bleef.

Zoals vaker dit seizoen begon Feyenoord uitermate zwak aan het duel en gaf daarmee Utrecht al snel een enorme kans om de score te openen. Dankzij een zeer knappe redding werd een vroege achterstanmad voorkomen en niet veel later volgden nog enkele grote mogelijkheden voor de ploeg uit de Domstad. Feyenoord was daarnaast ook vlak bij een voorsprong toen verdediger Van der Maarel de bal bijna in eigen doel werkte. Het was echter Utrecht die duidelijk de betere partij was en als enige tot kansen kwam.

Met het nodige kunst en vliegwerk wist de ploeg echter zonder tegentreffers de rust te halen. In de tweede helft kwam Feyenoord iets beter voor de dag en leek Advocaat het systeem iets omgezet te hebben met Lutsharel Geertruida op het middenveld. Het was echter toch FC Utrecht die al snel de score opende via Van der Maarel, waarna niet veel later nog een enorme kans volgde.

Dat een kwartier later plotseling de 1-1 in het doel lag, was dan ook volledig uit het niets. Na een uitstekende aanval zorgde Geertruida voor een zeer knappe gelijkmaker. Wat volgde was een periode waarin Feyenoord opeens het betere van het spel had en Geertruida al snel bij een tweede treffer in de buurt kwam. Die inzet kon door de doelman worden gekeerd. Het bleek echter een korte opleving van de ploeg, want al snel had Utrecht weer de overhand. Marsman moest wederom meerdere keren reddend optreden, maar wist te voorkomen dat er nog meer tegentreffers vielen.

Vlak voor tijd was er nog een opmerkelijk moment met Nicolai Jørgensen. De Deen speelde wederom een zeer ongelukkige wedstrijd en werd in de slotfase van het duel dan ook gewisseld. De spits reageerde daar woedend op en gooide daarbij ook een van de stoelen weg. Op het veld gebeurde verder niets meer, zodat het duel in 1-1 eindigde.


[video] Highlights | Feyenoord - FC Utrecht


Nick Marsman: 'Gezien het spelbeeld mogen wij wel blij zijn'

In gesprek met Fox Sports moest Nick Marsman toegeven dat Feyenoord ontsnapt is met een gelijkspel. "Gezien het spelbeeld mogen wij wel blij zijn", aldus Marsman. "Er ging een hele hoop verkeerd. We wisten dat het lastig ging worden. We hebben nu twee wedstrijden achter elkaar met tien man gespeeld. Het waren lange wedstrijden en ook veel wedstrijden. Een paar jongens ontbreken nu. We kregen het niet voor elkaar tegen Utrecht, die het heel goed deed in hun systeem."

De doelman moest daarom zelf volop aan de bak. "Ik heb niet geteld hoe vaak het was, maar daar sta ik voor", zo gaf hij aan. "Zij speelden in een bepaald systeem en daar kregen wij geen grip op. We waren sowieso slordig aan de bal en maakten foute keuzes. We konden de vrije man niet vinden en kregen het ook niet voor elkaar om verdedigend hun vrije man op het middenveld af te stoppen. In de tweede helft hebben we het anders gedaan met drie man achterop en toen ging het iets beter. Aan het eind zie je echter de vermoeidheid. Het is dan de kwaliteit van Utrecht dat ze dan toch nog kansen kunnen krijgen."


[video] Ik heb hier jarenlang hard voor gewerkt' | Basisdebutant Jordy Wehrmann na Feyenoord - FC Utrecht


Dick Advocaat: 'Normaal gesproken verlies je zo'n wedstrijd'

Dick Advocaat gaf in gesprek met Fox Sports aan dat Feyenoord geluk had gehad tegen FC Utrecht. "Daar hoef je geen helderziende voor te zijn dat we goed weg komen. Als je dan een punt haalt is dat meegenomen. Normaal gesproken verlies je zo'n wedstrijd", aldus Advocaat. "Wij kwamen overal een man tekort en zij maakten een heel frisse indruk. Je loopt wel eens tegen dit soort wedstrijden aan. Dat je dan een punt pakt is mooi meegenomen, maar dat geeft geen voldoening."

De trainer wilde geen excuses zoeken in het zware programma van zijn ploeg. "Iedereen ziet hetzelfde wat ik zie. We komen in ieder duel te laat en hebben niet de frisheid. Dat heeft een aantal oorzaken. Ik kan wel allerlei excuses gaan zoeken, maar dat heeft geen zin", zei hij daarover. "We wilden in de tweede helft Utrecht meer vast zetten, omdat wij zelf totaal niet aan voetballen toe kwamen. Het is echter totaal geen excuus. Te veel spelers zaten niet in de wedstrijd en dan wordt het een moeilijk verhaal."

Advocaat had er geen probleem mee dat Nicolai Jorgensen boos was na zijn wissel. "Ik begrijp het wel. Hij zei dat hij een spits was en wilde scoren. Toen zei ik dat hij dat maar had moeten laten zien", zo gaf hij aan. "Het is een woordenwisseling met een speler. Dat vind ik niet erg. Na afloop kwam hij ook naar mij toe en heeft hij sorry gezegd."


[video] Feyenoord-trainer Dick Advocaat na FC Utrecht (1-1): 'We mogen blij zijn met een punt'


Jordy Wehrmann: 'Het was gewoon een lastige wedstrijd en dan gaat het wel eens wat stroever'

In gesprek met Fox Sports gaf Jordy Wehrmann aan het niet eens te zijn met de opmerking dat hij goed gespeeld had. "We hebben als team keihard gestreden voor een resultaat. Je bent met elkaar bezig. Of de ene nu beter is dan een ander maakt niet uit, we zijn nog altijd een team", aldus Wehrmann. "Ik ben het niet eens dat er maar weinig spelers goed waren vandaag. Het was gewoon een lastige wedstrijd en dan gaat het wel eens wat stroever."

De middenvelder was blij met zijn basisdebuut voor Feyenoord. "Ik heb in het verleden al vaak op deze positie gespeeld en daar voel ik me goed bij", zo gaf hij aan. "De groep was ook heel erg met mij bezig geweest. Nick Marsman en Mark Diemers zijn jongens die me daarin meegenomen hebben en mij vertrouwen gaven. De trainer heeft mij ook succes gewenst en wat kleine instructies gegeven. Ik moest gewoon mijn eigen spel spelen vanuit de teamtaken. Toen ging ik er voor."

Wehrmann gaf daarbij ook aan gretig te zijn. "Dit is de club waar ik al 15 jaar voor speel. Dit jaar heb ik mijn officiële debuut al gemaakt. Eerder deze week mijn Europese debuut en dan nu ook mijn basisdebuut", zei hij daarover. "Het is allemaal heel snel gegaan. Ik ben nog begonnen in Onder-21. Ik ben hongerig en ik wil graag voor deze club uitkomen."


[video] Nick Marsman sterkhouder bij Feyenoord tegen FC Utrecht: 'We kregen er moeilijk grip op'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 van der Maarel ('50)
Goal
1-1 Lutsharel Geertruida ('65)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Utrecht: van der Maarel ('63)
Kaart
Feyenoord: Jordy Wehrmann ('67)

Opstelling Feyenoord

Bryan LinssenNicolai JørgensenSteven Berghuis


João Carlos TeixeiraJordy WehrmannMark Diemers


George JohnstonMarcos SenesiUroš SpajićLutsharel Geertruida


Nick Marsman

Wissels:

'70 Luciano Narsingh voor Bryan Linssen
'84 Naoufal Bannis voor Nicolai Jørgensen
'90 Eric Botteghin voor Jordy Wehrmann


Opstelling FC Utrecht

MahiKerk


Gustafson Van de Streekvan OvereemRamselaar


WarmerdamHoogmaBergstrømvan der Maarel


Paes

Wissels:

'68 Elia voor Mahi
'79 Mokono voor van der Maarel
'79 Boussaid voor Ramselaar
'85 Emanuelson voor Van de Streek


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 1-1 (1-1)
 3 1-0 (0-0)
 3 1-0 (0-0)
 3 2-1 (0-0)
 3 1-0 (0-0)
 3 1-0 (0-0)
 2 2-1 (1-1)
 2 2-1 (1-1)
 2 3-1 (1-1)
10  2 2-0 (0-0)
11  2 2-1 (1-1)
12  1 2-1 (1-0)
13  1 3-1 (1-0)
14  1 3-1 (1-0)
15  1 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.64. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Nick Marsman (29 -> 5,0)
2. Jordy Wehrmann (10 -> 4,0)
3. Niemand (8 -> 3,0)
4. Marcos Senesi (7 -> 2,0)
5. Lutsharel Geertruida (6 -> 1,0)
6. Steven Berghuis (1 -> 0,0)
6. George Johnston (1 -> 0,0)
6. Uroš Spajić (1 -> 0,0)
9. Dylan Vente (0 -> 0,0)
9. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Sven van Beek (0 -> 0,0)
9. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
9. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
9. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
9. Liam Kelly (0 -> 0,0)
9. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
9. Sam Larsson (0 -> 0,0)
9. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
9. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
9. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
9. Leroy Fer (0 -> 0,0)
9. Renato Tapia (0 -> 0,0)
9. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
9. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
9. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
9. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
9. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
9. Wouter Burger (0 -> 0,0)
9. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
9. Cheick Touré (0 -> 0,0)
9. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
9. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
9. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
9. Denzel Hall (0 -> 0,0)
9. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
9. Róbert Boženík (0 -> 0,0)
9. Oğuzhan Özyakup (0 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Mark Diemers (0 -> 0,0)
9. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
9. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
9. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
9. Christian Conteh (0 -> 0,0)
9. Ramón Ten Hove (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Toornstar heeft rust nodig, zeker als he hem weer vol wil gebruiken om van zagreb te winnen voor bijna zekere overwintering. Weet niet of Wehrmann er al klaar voor is... Mocht Malacia (nog niet denk ik hopelijk do) er zijn dan nieuwkoop middenveld stond hij zijn hele jeugd en verkozen tot beste speler gehele competitie een keer. Allemaal niet ideaal maar toornstar voor lange tijd missen helemaal niet.

Update na de wedstrijd: wat een ongelofelijk slechte wedstrijd... Utrecht had al op 0-3 moeten staan. Je moet zelfs tevreden zijn met een punt. Johnson en diemers nooit meer in de basis. Die Portugees ook drama. Diemers en hij mooi weer voetballers. Aanvallend totaal onmachtig geen enkel idee. Geen beleving en geen enkele druk op de bal. Geen diepte zoals altijd, iedereen in de bal. Foute keuzes. Middenveld totaal overtroeft. Verkeerde opstelling ivm hun 2 spitsen in de rust pas aangepast pfff. Late wissel wehrmann kon niet meer lopen al een tijd. Narsingh goed ingevallen als je mensen spaart laat hem dan langer spelen. Waarom niet nieuwkoop gebruiken wat ik al zei die is toch donderdag geschorst? Toornstar gespaard prima maar laat hem dan iig een kwartiertje spelen ivm een dramatisch spelend middenveld, je mag tig man op de bank hebben toch? 8 punten al thuis verloren +rkc uit die je normaal makkelijk wint.
+1/-0