Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord dankzij sterke tweede helft voorbij CSKA Moskou


Tijdstip
5 november 2020
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
RTL 7


Feyenoord dankzij sterke tweede helft voorbij CSKA Moskou; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord dankzij sterke tweede helft voorbij CSKA Moskou

Feyenoord heeft zijn eerste overwinning in de poulefase van de Europa League binnen. In een regenachtig Rotterdam werd CSKA Moskou overtuigend met 3-1 verslagen. Na een 0-0 ruststand trok Feyenoord de overwinning in de tweede helft naar zich toe, door doelpunten van Ridgeciano Haps, Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida. Dankzij een ongelukkig eigen doelpunt van Marcos Senesi werd de eindstand op 3-1 bepaald.

Ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Emmen verscheen Feyenoord met twee wijzigingen aan de aftrap. Ridgeciano Haps speelde als linksbuiten ter vervanging van Luciano Narsingh en ook voor Lutsharel Geertruida was er een basisplaats omdat Bart Nieuwkoop door een lichte blessure niet mee kon doen.

De eerste uitgespeelde aanval van Feyenoord ging over de linkerkant, toen Haps de mee opgekomen Malacia lanceerde. Malacia stelde Kökcü in staat te schieten, maar de Turkse middenvelder kwam niet goed bij de bal en schoot ver naast. Ook de mannen van CSKA - dat staat voor Tsentralny Sportivny Kloeb Armii, vrij vertaald: de club van het leger - trokken ten strijde met afstandsschoten van Sigurdsson en Vlasic. Deze misten echter ook nog de nodige precisie.

De rest van de eerste helft kenmerkte zich door een aantal speldenprikjes, maar weinig grote uitgespeelde kansen. De beste mogelijkheden waren nog wel voor Feyenoord, beide voor Steven Berghuis. Hij zag zijn harde schoten in de korte hoek echter vrij makkelijk gepakt worden door 111-voudig Russisch international Igor Akinfejev. Voor CSKA Moskou probeerden Koetsjajev het met een hakbal en oud sc Heerenveen-speler Ejuke met een afstandsschot, maar Justin Bijlow lette in beide gevallen ook goed op. In de blessuretijd werd doelman Akinfejev wél gepasseerd door Berghuis, maar verdediger Magnusson bracht redding op de doellijn. Hierdoor werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand.

Aan het begin van de tweede helft werd Feyenoord iets verder teruggedrongen door de Moskovieten, die meer balbezit hadden dan voor de theepauze. Desondanks was Feyenoord ook een aantal keer in het strafschopgebied van Akinfejev te vinden. Het was wachten op een doelpunt dat de wedstrijd zou openbreken. Dat doelpunt viel in de 63e minuut en zoals vaker dit seizoen was Ridgeciano Haps de doelpuntenmaker. De gelegenheidsaanvaller kon een van richting veranderde voorzet van Berghuis gemakkelijk bij de tweede paal binnenlopen en zette Feyenoord zo op een verdiende voorsprong.

De 1-0 gaf Feyenoord vleugels. Na de openingstreffer ging het op jacht naar meer en dat deed het met verve. Binnen tien minuten werd de wedstrijd beslist door doelpunten van Kökcü en Geertruida. In de 71e minuut was Akinfejev kansloos op een magistraal schot in de verre hoek van Orkun Kökcü. Vanaf een meter of 25 verdween de bal prachtig halfhoog in het zijnet. Feyenoord zette door, want twee minuten later kon Geertruida van dichtbij binnenschieten toen de bal via Linssen en Magnusson ietwat gelukkig voor zijn voeten viel. Hiermee was de wedstrijd beslist.

Even leek het nog spannend te worden toen Marcos Senesi een ongevaarlijke voorzet van richting veranderde en de bal zo achter Justin Bijlow kopte. CSKA Moskou had echter geen slotoffensief meer in zich en het was Feyenoord dat doorging met aanvallen. Zo leek Bryan Linssen uit de rebound van een schot van Berghuis de 4-1 te maken, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. De rest van de tijd werd vakkundig volgespeeld door de Rotterdammers. De volgende wedstrijd in de Europa League is op 26 november, wanneer Feyenoord op bezoek gaat in de VEB Arena in Moskou.


[video] 'Als ik scoor, dan is het vaak op een bijzondere manier' | Interview Orkun Kökcü na Feyenoord - CSKA


Orkun Kökcü: 'We doen nog volop mee'

De mooiste goal van de wedstrijd werd gemaakt door Orkun Kökcü. Tegenover RTL7 was de middenvelder vanzelfsprekend positief gestemd: “Dit voelt lekker, eindelijk weer een doelpunt. Ik denk dat ik aardig heb gereageerd op alles. Je voetbalt op het hoogste niveau en dan hoort kritiek erbij. Dat heb ik een plekje kunnen geven, ondanks dat ik nog jong ben. Ik probeer met veel mensen te praten om me heen en heb vertrouwen in mezelf gehouden. Er zijn altijd pieken en dalen. Laten we hopen dat dit weer een mooie piek is. Ik moet me afzonderen van het nare mediawereldje.“

De middenvelder was blij met zijn doelpunt. “Ik heb mijn spel veel geanalyseerd. Daaruit kwam naar voren dat ik meer op doel moet schieten. Dus nu dacht ik: ik haal gewoon uit. Normaal gesproken zou ik misschien voor de combinatie gaan, maar nu besloot ik te schieten. Als bedankje toonde ik het hartje en een brilletje aan de persoon die me heeft geholpen bij de ontwikkeling van mijn spel. Maar bovenal ben ik gewoon blij met de drie punten, waardoor we nog volop meedoen in de poule.“


[video] Strijden, loopacties en energie | Bryan Linssen over zijn rol als spits tegen CSKA Moskou


Dick Advocaat: 'Het wordt spannend, maar we doen weer mee'

Feyenoord wist donderdagavond een knappe 3-1 overwinning te boeken op CSKA Moskou. Dankzij doelpunten van Haps, Kökcü en Geertruida werd de Russische koploper overtuigend opzij gezet en klom Feyenoord naar de derde plek in de poule. Tegenover RTL7 gaf trainer Dick Advocaat aan dat hij tevreden was over zijn ploeg.

“We pakken lekker onze punten, dus er is geen reden om negatief te denken. Tegen Zagreb speelden we goed en vergaten we te scoren. Vandaag scoorden we een paar prachtige goals. Dat moet de ploeg vertrouwen geven. In de rust zeiden we dat we moesten wachten op de kansen die zouden komen, maar dat we ook moesten oppassen voor tegenaanvallen. Het belangrijkste was dat we de nul moesten houden. Uiteindelijk was die 3-1 zonde, die mag niet vallen. Gelukkig was CSKA vandaag niet goed genoeg om nog verder terug te komen. Maar ik werd wel een beetje pissig van de tegengoal.“

Lof had de oefenmeester ook over voor de uitstraling van zijn team: “Het meest blij werd ik van de blije gezichten. Iedereen werkte zich kapot voor de ploeg, zoals Linssen. Daarom stel ik hem vandaag ook weer op. Die jongen laat je nooit zakken. Ik ben ook blij voor Orkun. Hij moet zich meer laten gelden in wedstrijden en dat heeft hij nu gedaan. Het gaat spannend worden in de poule, maar we doen weer lekker mee.“


[video] Analyse na Feyenoord-CSKA Moskou (3-1): 'Avond van het collectief'


Ridgeciano Haps: 'Linksback blijft toch mijn positie'

Hij heeft nu al een persoonlijk record te pakken, met vier doelpunten in één seizoen. Ridgeciano Haps is als linksbuiten productiever dan ooit. Dat beaamde de Feyenoorder na de 3-1 overwinning op CSKA Moskou voor de camera van RTL7, maar hij gaf wel een duidelijke kanttekening.

“Mijn nummer één positie blijft linksback, maar mijn team heeft me nu nodig op linksbuiten. Dat doe ik met alle liefde, maar ik heb wel met de trainer besproken dat linksback mijn positie blijft. Daar was hij niet heel blij mee, maar ik heb mijn mening gegeven en uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat ik voor nu linksbuiten blijf spelen. Maar als voetballer heb ik ook ambitie en ik weet dat ik als linksback beter uit de voeten kan. Dat heeft onder andere te maken met het Nederlands elftal. Ik moet gewoon mijn best blijven doen bij Feyenoord.“

De 1-0 kwam donderdagavond van de voet van Haps: “Ik gokte op de voorzet. Hij kon ook schieten, maar ik bleef gewoon doorlopen. Gelukkig kon ik hem binnenlopen. Het is jammer dat we de afgelopen drie wedstrijd zo slap zijn begonnen, want dan wordt het moeilijk om dat om te keren. Vandaag hebben we vanaf de eerste minuut strijd geleverd en zo hoort het ook bij Feyenoord.“


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Ridgeciano Haps ('63)
Goal
2-0 Orkun Kökcü ('70)
Goal
3-0 Lutsharel Geertruida ('72)
Goal
3-1 Eigen doelpunt Marcos Senesi ('79)
Scheidsrechter
Reinshreiber (Isr)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
CSKA Moskou: Zainutdinov ('16)
Kaart
CSKA Moskou: Magnusson ('69)
Kaart
Feyenoord: Tyrell Malacia ('85)
Kaart
Feyenoord: Steven Berghuis ('92)

Opstelling Feyenoord

Ridgeciano HapsBryan LinssenSteven Berghuis


Orkun KökcüJens ToornstraMark Diemers


Tyrell MalaciaMarcos SenesiUroš SpajićLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'76 João Carlos Teixeira voor Orkun Kökcü


Opstelling CSKA Moskou

EjukeSigurdsson


KuchaevOblyakovVlasicMaradishvilli


ZainutdinovMagnussonDiveevMario Fernandes


Akinfeev

Wissels:

'31 Dzagoev voor Mario Fernandes
'68 Chalov voor Kuchaev
'77 Vasin voor Oblyakov
'77 Bistrovic voor Magnusson
'76 Tiknizyan voor Chalov


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 3-1 (1-1)
 5 2-1 (0-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 2-1 (0-0)
 5 3-1 (2-1)
 5 2-1 (0-0)
 4 2-1 (1-1)
 4 3-2 (1-1)
 4 2-1 (1-1)
10  4 2-0 (0-0)
11  4 2-1 (1-1)
12  4 1-0 (0-0)
13  4 2-1 (1-1)
14  4 2-1 (1-1)
15  4 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.65. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ridgeciano Haps (27 -> 5,0)
2. Orkun Kökcü (11 -> 4,0)
3. Tyrell Malacia (8 -> 3,0)
4. Marcos Senesi (5 -> 1,0)
4. Jens Toornstra (5 -> 1,0)
4. Bryan Linssen (5 -> 1,0)
7. Justin Bijlow (3 -> 0,0)
7. Lutsharel Geertruida (3 -> 0,0)
7. Uroš Spajić (3 -> 0,0)
10. Mark Diemers (1 -> 0,0)
10. João Carlos Teixeira (1 -> 0,0)
12. Dylan Vente (0 -> 0,0)
12. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
12. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
12. Sven van Beek (0 -> 0,0)
12. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
12. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
12. Liam Kelly (0 -> 0,0)
12. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
12. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
12. Sam Larsson (0 -> 0,0)
12. George Johnston (0 -> 0,0)
12. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
12. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
12. Leroy Fer (0 -> 0,0)
12. Renato Tapia (0 -> 0,0)
12. Nick Marsman (0 -> 0,0)
12. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
12. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
12. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
12. Wouter Burger (0 -> 0,0)
12. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
12. Cheick Touré (0 -> 0,0)
12. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
12. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
12. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
12. Denzel Hall (0 -> 0,0)
12. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Róbert Boženík (0 -> 0,0)
12. Oğuzhan Özyakup (0 -> 0,0)
12. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
12. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
12. Christian Conteh (0 -> 0,0)
12. Ramón Ten Hove (0 -> 0,0)
12. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Vorige week mijn eerse post gemeld. Met als advies de verdediging van vorig jaar, dus met Geertruida en Malacia
Voorin dan Haps, hoeft hij niet zoveel energie te steken in lange rushes dat is niet vol te houden. Helaas issinistera nog niet inzetbaar, maar als die ook weer fit is , gaan we gewoon voor de titel!,, Let opdat is geen grootspraak. Linssen helaas niet meer na omkijken.
Diepers op het:middenveld posteren, dan komt hij volledig tot zijn rechten zal hij ons aangenaam verrassen.
Liefst opde de plek van Toornstra, harde werker, maar te slordig en geen technisch vermogen ok iets te creëren
+1/-0