Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Zwak Feyenoord speelt ook gelijk op bezoek bij RKC


Tijdstip
25 oktober 2020
Stadion
Mandemakers Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Zwak Feyenoord speelt ook gelijk op bezoek bij RKC; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Zwak Feyenoord speelt ook gelijk op bezoek bij RKC

Feyenoord is zondag opnieuw tegen zeer slordig en onnodig puntverlies aangelopen. Op bezoek bij degradatiekandidaat RKC Waalwijk eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. Namens Feyenoord kwamen Nicolai Jørgensen en Ridgeciano Haps tot scoren.

Feyenoord begon nog goed aan het duel in Waalwijk. Het dicteerde de wedstrijd volledig, maar in de afwerking was het zeer zorgvuldig. Veel schoten ging hoog over het doel. De dominantie van Feyenoord was ongeveer halverwege de eerste helft voorbij en opeens vanuit het niets zakte het niveau heel hard naar beneden. Daar kwam na ruim een half uur een tegenvaller bij toen João Carlos Teixeira gewisseld moest worden vanwege een blessure.

Nicolai Jørgensen kwam als invaller binnen de lijnen, op een moment dat RKC al beter in de wedstrijd kwam. De Waalwijkers kregen al snel een goede kans, maar Justin Bijlow wist reddend op te treden. Mede daardoor stond het ook 0-0 met rust.

Na rust wist de thuisploeg al snel wel te scoren. Marcos Senesi liet zich eenvoudig omspelen en buiten de zestien werd de bal in het doel geschoten. Daar kwam enkele minuten later bovendien een blessure voor invaller Jørgensen bij, die naar zijn lies greep. Terwijl Christian Conteh al klaar stond om in te vallen wist de Deen wel nog de gelijkmaker in het doel te werken.

Ook met Conteh als spits bleef het niveau van Feyenoord bijzonder laag. Dat tien minuten voor tijd RKC-aanvaller John volkomen onbedreigd de 2-1 in de touwen kon schieten was dan ook wel te verwachten. Feyenoord leek af te stevenen op een nederlaag, de eerste in de competitie sinds het aantreden van Dick Advocaat. Een fantastisch schot van Ridgeciano Haps zorgde enkele minuten later echter voor de gelijkmaker. Omdat er in de resterende minuten niets meer gebeurde betekende het wel nieuw puntverlies tegen een club die normaal gesproken moet vechten tegen degradatie. Ook betekende het dat Feyenoord nu een heel jaar zonder nederlaag in de competitie zit. Toch iets om de speelronde met een beetje positief gevoel af te sluiten.


Steven Berghuis: '2-2 bij RKC is gewoon niet goed genoeg'

Steven Berghuis was in gesprek met Fox Sports duidelijk over het spel van Feyenoord. "Het was niet goed genoeg, 2-2 bij RKC is gewoon niet goed genoeg", aldus Berghuis. "Fysiek is het voor ons goed te doen drie wedstrijden in een week. In het begin hadden we een paar goede schoten waarin we net niet de 0-1 maken, maar het was toch niet goed genoeg."

Na rust zakte de ploeg diep weg qua niveau. "Ik weet niet wat het was. We moeten het terugkijken", zo gaf hij aan. "Twee keer loop je achter de feiten aan door een tegendoelpunt. We hebben twee punten laten liggen."


Dick Advocaat: 'Een ploeg als Feyenoord moet hier gewoon winnen'

Dick Advocaat gaf in gesprek met Fox Sports aan dat hij teleurgesteld was. "Een ploeg als Feyenoord moet hier gewoon winnen. Dat zat er vandaag niet echt in", aldus Advocaat. "Op een gegeven moment zag je een aantal spelers die er pas net bij zijn gekomen in de problemen kwamen na donderdag. Ik had ze wellicht niet op moeten stellen, maar ze gaven zelf aan dat ze fit waren. Dan krijg je ook nog het geval met Nico. Het was te rommelig om hier een overwinning te halen."

Nicolai Jorgensen viel wederom uit met een liesblessure. "Hij heeft de laatste drie, vier weken gewoon meegetraind en dat ging goed. Ik kan me niet voorstellen dat die jongen niet zelf wil. Hij doet het niet bewust. Het zit in zijn lichaam", zo gaf hij aan. "We moeten nu zorgen dat dat goed komt, maar vanaf het begin van het seizoen hebben we nog niets aan hem gehad en dat is toch wel een probleem."

Advocaat twijfelde of een gelijkspel een terechte uitslag was. "Zij kregen niet veel kansen, maar hadden op de counter wel een bepaalde dreiging", zei hij daarover. "Als een groot aantal spelers van ons niet in de wedstrijd zitten, moet je oppassen. Gelukkig maak je met een wereldgoal nog 2-2, anders had je hier nog kunnen verliezen. Natuurlijk ben je na zo'n wedstrijd niet tevreden."


Ridgeciano Haps: 'RKC-uit is een wedstrijd die je als Feyenoord zijnde moet winnen'

Ridgeciano Haps gaf in gesprek met Fox Sports aan dat hij na de wedstrijd vooral teleurgesteld was. "RKC-uit is een wedstrijd die je als Feyenoord zijnde moet winnen. We begonnen ook goed en hadden veel energie. Ook veel kansen gehad", aldus Haps. "In de eerste helft was er niks aan de hand, maar in de tweede helft kom je op achterstand en loop je achter de feiten aan. Het wordt dan een moeilijkere wedstrijd en dan oogt het ook zwaarder bij iedereen. Gelukkig komen we dan nog op een 2-2."

De sfeer in de kleedkamer was ook vooral teleurstellend. "Het was heel rustig. Iedereen had er meer van verwacht", zo gaf hij aan. "Het mocht niet baten. We moeten nu wel door, want donderdag wacht er weer een wedstrijd. Het neemt niet weg dat het zonde is."

Haps wist met een heerlijk schot met rechts voor de gelijkmaker te zorgen. "Op de training gaan ze er ook altijd zo mooi in met rechts. Dat rechterbeen gaat heel goed", zei hij daarover. "Je kan toch wel zeggen dat ik een punt heb gered, helaas. Het moet veel beter, maar dat weten we zelf ook. We werken er heel hard aan, maar vandaag mocht het niet zo zijn."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Ngonge ('50)
Goal
1-1 Nicolai Jørgensen ('62)
Goal
2-1 John ('80)
Goal
2-2 Ridgeciano Haps ('84)
Scheidsrechter
Kamphuis
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
RKC Waalwijk: Anita ('39)
Kaart
Feyenoord: Orkun Kökcü ('59)
Kaart
Feyenoord: Uroš Spajić ('64)
Kaart
RKC Waalwijk: Tahiri ('70)

Opstelling Feyenoord

Mark DiemersBryan LinssenSteven Berghuis


João Carlos TeixeiraJens ToornstraOrkun Kökcü


Ridgeciano HapsMarcos SenesiUroš SpajićBart Nieuwkoop


Justin Bijlow

Wissels:

'35 Nicolai Jørgensen voor João Carlos Teixeira
'46 Lutsharel Geertruida voor Bart Nieuwkoop
'46 Luciano Narsingh voor Bryan Linssen
'62 Christian Conteh voor Nicolai Jørgensen
'82 Jordy Wehrmann voor Orkun Kökcü


Opstelling RKC Waalwijk

SowDamascanNgonge


OlsakTahiriAnita


WoutersTouba MeulensteenBakari


Lamprou

Wissels:

'77 John voor Damascan
'77 Azhil voor Tahiri
'88 van der Venne voor Sow
'89 Stokkers voor Olsak


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 0-0 (0-0)
 4 0-0 (0-0)
 3 0-2 (0-0)
 2 1-2 (1-1)
 2 0-1 (0-0)
 2 1-2 (1-1)
 2 1-2 (1-1)
 1 0-2 (0-1)
 1 1-3 (1-1)
10  1 0-2 (0-1)
11  1 0-2 (0-1)
12  1 1-3 (1-1)
13  1 1-2 (0-1)
14  1 0-2 (0-1)
15  1 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.40. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ridgeciano Haps (25 -> 4,5)
1. Justin Bijlow (25 -> 4,5)
3. Uroš Spajić (8 -> 3,0)
4. Marcos Senesi (3 -> 2,0)
5. Bart Nieuwkoop (2 -> 1,0)
6. Nicolai Jørgensen (1 -> 0,0)
6. Mark Diemers (1 -> 0,0)
6. Bryan Linssen (1 -> 0,0)
9. Dylan Vente (0 -> 0,0)
9. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Sven van Beek (0 -> 0,0)
9. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
9. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
9. Liam Kelly (0 -> 0,0)
9. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
9. Sam Larsson (0 -> 0,0)
9. George Johnston (0 -> 0,0)
9. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
9. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
9. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
9. Leroy Fer (0 -> 0,0)
9. Renato Tapia (0 -> 0,0)
9. Nick Marsman (0 -> 0,0)
9. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
9. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
9. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
9. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
9. Wouter Burger (0 -> 0,0)
9. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
9. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
9. Cheick Touré (0 -> 0,0)
9. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
9. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
9. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
9. Denzel Hall (0 -> 0,0)
9. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
9. Niemand (0 -> 0,0)
9. Róbert Boženík (0 -> 0,0)
9. Oğuzhan Özyakup (0 -> 0,0)
9. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
9. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
9. Christian Conteh (0 -> 0,0)
9. Ramón Ten Hove (0 -> 0,0)
9. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Juist op de dag,nu exact 10 jaar geleden,dat onze club met die uitslag naar huis ging,zendt FOX een docu uit over die vreselijke dag.Dat de neuzen nipt met 13-0 wonnen is hier slechts bijzaak....https://www.msn.com/nl-nl/sport/voetbal/hugo-borst-haalt-uit-naar-fox-sports-docu-over-psv-totaal-oninteressant/ar-BB1amcHC?ocid=msedgntplink
+1/-0

8 maanden geleden
Tja Feyenoord kennende die geeft graag punten aan de clubs die onderaan bengelen en moeite hebben om in deze competitie te blijven.
+1/-0

8 maanden geleden
De tegenstander maakt niet uit, deze matige selectie heeft met elk team heel veel moeite. Het enige positieve is dat ze dat met ons ook hebben.
+1/-0

8 maanden geleden
Tegen dit soort teams moet je gewoon goed fanatiek openen .
En gelijk scoren ,en doordrukken (en dus niet wat feyenoord vaak doet op 2 gedachten blijven hangen)
Gebeurd dat niet krijg je een vervelende wedstrijd .
Al denk ik wel dat we sowieso winnen
+2/-0

8 maanden geleden
Wat een drama weer,helaas heb ik weer gelijk rkc weer een puntje gekregen van Feyenoord en nog twee keer achter komen ook stelletje stumperds en laat die Deen maar op de tribune zitten aub.
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Het is maar goed dat we alle zware jongens uit de eredivisie nu hebben gehad.Slechts 6 verliespunten in zware potten.Nog immer ongeslagen in 2020,waarvoor hulde!Toch maar Diemers ruilen tegen Joey Veerman?Kokcu,al anderhalf seizoen zoekend naar enige topvorm,ruilen met een speler die wel wat brengt?Berghuis die vandaag heeft aangetoond dat ene de Boer gelijk had inzake Oranje?Een team zonder vlees noch vis,enige uitzonderingen zijn nu Bijlow en Haps,of we daar genoeg aan hebben lijkt me voer voor de analytici.Voor FON1,Narsingh heeft zijn vorm behouden...kan er nog geen hout van!
+3/-0