Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenMatig Feyenoord komt niet verder dan gelijkspel tegen FC Twente


Tijdstip
20 september 2020
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Matig Feyenoord komt niet verder dan gelijkspel tegen FC Twente; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Matig Feyenoord komt niet verder dan gelijkspel tegen FC Twente

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is voor Feyenoord uitgelopen op een teleurstelling. In de eigen Kuip kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente. De gasten kwamen via Cerny al na twee minuten op voorsprong. Voor Feyenoord maakte Berghuis voor rust vanaf 11 meter gelijk, maar na de rust vielen er helaas geen doelpunten meer.

In een zonnige Kuip trapte Feyenoord zondagmiddag de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie sinds 8 maart af. De 13.000 aanwezige supporters zullen in de opstelling geen verrassingen hebben gezien: de vorige week nog geschorste Botteghin mocht weer plaatsnemen op zijn vertrouwde positie centraal achterin, waardoor Geertruida weer gewoon op rechts stond.

Ondanks de vertrouwde opstelling begon Feyenoord slordig aan de wedstrijd. Dat kwam de Rotterdammers snel duur te staan: een hakbal van Danilo bereikte Cerny, die al in de tweede minuut gretig de 0-1 binnenschoot voor de Twentenaren. Ook hierna bleef Feyenoord het lastig hebben met het compact spelende FC Twente. Via Linssen en Jørgensen probeerde het wel het een en ander, maar dit leidde tot niet meer dan een paar kleine mogelijkheden.

De strijdlust van de Rotterdammers leek echter te groeien, waardoor zij de eerste echte kansen wisten af te dwingen na ruim twintig minuten spelen. Een schot van Haps, een inzet van Senesi en een scrimmage na een corner stuitten echter op Twents verzet. Feyenoord bleef aandringen in het strafschopgebied van FC Twente, met succes. Nadat Geertruida aan de rechterkant werd neergetrokken door Oosterwolde, mocht Berghuis vanaf 11 meter aanleggen. Zijn penalty werd gekeerd door Drommel, maar voordat Berghuis de rebound kon binnenschieten werd hij omver geschoffeld door Pleguezuelo. Berghuis revancheerde zich vanaf de penaltystip met een ongenadig hard schot in de rechterhoek.

Na ruim een half uur spelen verliet Botteghin geblesseerd het veld, waardoor Geertruida net als vorige week in het centrum kwam te spelen en Bart Nieuwkoop op rechtsback ging spelen. Voor de rust was Feyenoord nog één maal dicht bij de voorsprong, maar ook FC Twente bleek met name via Menig en Danilo een aantal keer gevaarlijk. Gescoord werd er voor de rust echter niet meer.

Vlak na rust kreeg Linssen al binnen één minuut de mogelijkheid om Feyenoord op voorsprong te zetten: zijn schot verdween ruim over het doel van Drommel. Aan de andere kant had de Feyenoord-defensie de handen vol aan plaaggeest Menig: tweemaal was de linksbuiten van FC Twente gevaarlijk.

Na 65 minuten greep trainer Advocaat in: hij verving Bryan Linssen door Luciano Narsingh. Even later kwamen ook Robert Bozenik en de debuterende João Teixeira in het veld. Zij vervingen Nicolai Jørgensen en Orkun Kökcü. Een kleine tien minuten voor tijd leek Feyenoord een opgelegde kans te creëren, maar Haps gleed ongelukkig uit toen hij het strafschopgebied binnen kwam. In een twee-tegen-één situatie, twee minuten later, verspeelde ook Bozenik de bal op slordige wijze. Feyenoord kwam, op een kopbal van Fer na, dankzij het slordige spel simpelweg niet meer tot een slotoffensief, waardoor FC Twente vrij eenvoudig stand wist te houden. Het kwam dan ook niet verder dan een teleurstellende 1-1, ook omdat Berghuis en Narsingh drie opgelegde kansen in de blessuretijd niet wisten te benutten.

Volgende week zondag speelt Feyenoord opnieuw thuis, om 12:15 uur tegen ADO Den Haag.


[video] Highlights | Feyenoord - FC Twente | Eredivisie 2020-2021


Steven Berghuis: 'Te laag tempo en te weinig initiatief genomen'

Feyenoord kwam zondagmiddag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente. In de Kuip was aanvoerder Steven Berghuis - in tweede instantie - trefzeker voor de Rotterdammers, maar de aanvaller was allerminst tevreden over de prestatie van Feyenoord.

Met Hans Kraay jr. van Fox Sports sprak hij over de wedstrijd. Over de kansen in de blessuretijd was hij duidelijk: “Die hadden er allebei in gemoeten. Bij de eerste twijfelde ik of ik hem moest koppen of schieten, waardoor ik hem uiteindelijk verkeerd raakte. De tweede kreeg ik te veel op mijn hak. We waren de hele wedstrijd sowieso ongelukkig in de afronding.”

Over de verantwoording van het resultaat was Berghuis eveneens duidelijk: “Iedereen is verantwoordelijk. We hebben vandaag slecht veldspel en een matige bezetting laten zien. Het tempo was veels te laag en er werd te weinig initiatief genomen. Dat is niets nieuws, want ook vorig jaar waren we niet altijd overtuigend. Er moeten veel dingen beter, willen we dit jaar een goed seizoen draaien.”


[video] Advocaat over Feyenoord: 'Kansen waren er vorig jaar wel in gegaan'


Leroy Fer: 'Ik ben er doodziek van, we kunnen als team veel beter'

Het gelijke spel van Feyenoord tegen FC Twente kwam ook bij Leroy Fer aan als een teleurstelling. De volgens analist Kees Kwakman beste speler van het veld vond dat Feyenoord veel beter moet kunnen spelen.

In gesprek met Hans Kraay jr. van Fox Sports vertelde Fer: “De beste van het veld zijn doet me niet veel. Ik ben er gecharmeerd van, maar ik denk dat we als team veel beter kunnen spelen. Zowel in balbezit als bij balverlies, dat weten we van elkaar. De scherpte voor de goal ontbrak ook. Hier moeten we van leren.”

De wedstrijd leek in blessuretijd alsnog de kant van Feyenoord op te vallen, maar twee grote kansen waren niet aan Berghuis besteed: “Ja, die hadden erin gekund. Maar we hebben niets tot vrij weinig gecreëerd, alleen in blessuretijd. Dit moet je dan wel maken. In De Kuip moeten we sowieso meer gaan domineren. Ik ben doodziek van dit resultaat.”


[video] Fer na Feyenoord-FC Twente (1-1): 'Het moet gewoon beter'


Dick Advocaat: 'We hadden het in blessuretijd alsnog moeten beslissen'

Nog 32 wedstrijden te gaan. Dat was het alleszeggende commentaar van Feyenoord-trainer Dick Advocaat. De Haagse oefenmeester was van mening dat zijn ploeg matig heeft gespeeld en dat het de wedstrijd desondanks in blessuretijd had moeten beslissen. Hij praat erover met Hans Kraay jr. van Fox sports:

“We kunnen wel excuses gaan zoeken, maar deze kansen moeten er gewoon in. Dan is de wedstrijd gewoon beslist. Overigens deed FC Twente het vrij goed. Ze stoorden vroeg en daar kwamen we niet uit. Dat kwam ook omdat we te laconiek waren en een aantal spelers niet de vorm hebben die ze moeten hebben.”

De wissel van Botteghin kwam uiteindelijk goed uit, volgens Advocaat. “Ja, Geertruida speelde goed in het centrum, terwijl hij het aan de zijkant lastig had. Dat pakte Nieuwkoop goed op. Maar helaas konden we de wedstrijd niet controleren zoals wij kunnen. Het moet per week beter worden, zeker gezien de incomplete voorbereiding.”


[video] Analyse Feyenoord-FC Twente (1-1): 'Voorlopig maar niet over titelaspiraties praten'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Czerny ('2)
Goal
1-1 Steven Berghuis ('29, penalty)

Opmerkelijk: 28' Steven Berghuis mist een penalty

Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
13.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Twente: Zerrouki ('18)
Kaart
Feyenoord: Bryan Linssen ('26)
Kaart
FC Twente: Oosterwolde ('28)
Kaart
Feyenoord: Marcos Senesi ('47)

Opstelling Feyenoord

Bryan LinssenNicolai JørgensenSteven Berghuis


Orkun KökcüMark DiemersLeroy Fer


Ridgeciano HapsMarcos SenesiEric BotteghinLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'38 Bart Nieuwkoop voor Eric Botteghin
'65 Luciano Narsingh voor Bryan Linssen
'77 João Carlos Teixeira voor Orkun Kökcü
'77 Róbert Boženík voor Nicolai Jørgensen


Opstelling FC Twente

MenigDaniloCzerny


BoschRoemeratouZerrouki


OosterwoldeSchenkPleguezueloEbuehi


Drommel

Wissels:

'64 Jeremejeff voor Danilo
'64 Selahi voor Zerrouki
'71 Lamprou voor Menig
'78 Markelo voor Ebuehi
'78 van Leeuwen voor Czerny


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 2-1 (1-1)
 3 2-1 (1-1)
 2 0-0 (2-0)
 2 3-2 (1-1)
 1 4-1 (2-1)
 1 3-1 (1-0)
 1 3-1 (1-0)
 1 4-1 (2-0)
 1 3-1 (2-0)
10  1 4-1 (2-0)
11  1 4-1 (2-0)
12  1 4-1 (1-0)
13  1 3-1 (2-0)
14  1 3-1 (3-0)
15  1 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.77. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Justin Bijlow (17 -> 4,5)
1. Niemand (17 -> 4,5)
3. Steven Berghuis (11 -> 2,5)
3. Leroy Fer (11 -> 2,5)
5. Bart Nieuwkoop (7 -> 1,0)
6. Marcos Senesi (4 -> 0,0)
6. Lutsharel Geertruida (4 -> 0,0)
8. Dylan Vente (0 -> 0,0)
8. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
8. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
8. Sven van Beek (0 -> 0,0)
8. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
8. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
8. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
8. Liam Kelly (0 -> 0,0)
8. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
8. Sam Larsson (0 -> 0,0)
8. George Johnston (0 -> 0,0)
8. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
8. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
8. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
8. Renato Tapia (0 -> 0,0)
8. Nick Marsman (0 -> 0,0)
8. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
8. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
8. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
8. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
8. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
8. Wouter Burger (0 -> 0,0)
8. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
8. Cheick Touré (0 -> 0,0)
8. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
8. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
8. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
8. Denzel Hall (0 -> 0,0)
8. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
8. Róbert Boženík (0 -> 0,0)
8. Oğuzhan Özyakup (0 -> 0,0)
8. Mark Diemers (0 -> 0,0)
8. Bryan Linssen (0 -> 0,0)
8. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
8. João Carlos Teixeira (0 -> 0,0)
8. Uroš Spajić (0 -> 0,0)
8. Christian Conteh (0 -> 0,0)
8. Ramón Ten Hove (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Morgen na een half jaar naar de kuip .
Ben benieuwd hoe het gaat allemaal in en om de kuip .
Verwacht wel een overwinning met niet zoveel problemen .
Hopelijk invalbeurt voor die portugees
+1/-0

 
3 jaar geleden
Buiten het resultaat toch gewoon lekker om er weer geweest te zijn .
Maar goed is voor sommige waarschijnlijk niet te snappen
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden
Ik gaf elders op het Forum al aan dat je anders moest spelen als tegen pec zwolle. En in die formatie tegen Zwolle Berghuis de enige is die echt gevaarlijk word (op mss wat koppende mensen na bij stilstaande situaties).

Advocaat moet meer scorend vermogen inbouwen in dit elftal.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Hou dat verhaal nu eens op 1 plek. Ben je bang dat iemand jouw mening niet leest?
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden
Precies ;) Vuist

Maar dit gaat wel over het zelfde onderwerp dus post ik het hier nog een keer.

Zie forum topic wedstrijd Feyenoord-fc Twente.
+1/-0

3 jaar geleden
Gewoon een selectie voor maximaal 3e plaats. Voor 1 of 2 komen we kwaliteit te kort. Jorgensen doet nauwelijks mee en Kocku is echt overgewaardeerd..ik heb nooit begrepen waarom hij nou zo,n talent zou zijn. Het grootste deel van het elftal is teveel van hetzelfde...middelmaat.
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden
Tja... Helaas een terechte constatering...

Daarom gaf ik hier ook aan als je kokcu voor veel kan verkopen... Direct doen!
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Kökçü was gisteren niet goed, maar dit soort wedstrijden zitten erbij als je 19 jaar oud bent. Dat is een onderdeel in de ontwikkeling van een talent op die leeftijd. Als wisselvalligheid een reden is om talenten te verkopen, breekt er nooit meer iemand door.

Het middenveld was gisteren inderdaad dramatisch; Kökçü had het niet, Diemers heeft leuke momenten maar die resulteren op z'n gunstigst in een vrije trap. Echt loskomen van een z'n tegenstander of de opvolging met een goeie pass na te zijn weggedraaid; dat lukt hem niet. En Fer kon het gisteren ook niet allemaal bijbenen, zo leek het.

Maar ook Senesi leed veel balverlies, Jorgensen is nog steeds niet de spits die hij in z'n eerste seizoen was en ik vond Berghuis ook ongelukkig spelen. Brian Linssen vond ik wederom drie keer niks. En of we alsjeblieft gewoon helemaal kunnen stoppen met Narsingh? Wat een aanfluiting.

Lichtpuntje was voor mij Teixeira, die toonde gelijk aan dat hij kan ballen. Gaan we nog wel lol aan beleven denk ik.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Kun je mij dan aangeven wat jij zo goed vind aan kokcu?

En welke eigenschappen hij bezit waardoor je denkt dat hij ooit top word?

Want vorig seizoen zag je hem wel lekker mee voetballen maar schijn bedriegt... Want op die positie moet je veeeeel meer scoren en assists geven.

Verder hoop ik met je mee wat betreft Teixeira. Mss de enige goeie aankoop van Arnesen... Dat is dan geen best moyenne na 10 miljoen te hebben uitgegeven...
+1/-0

3 jaar geleden
Ach geen paniek hier worden ze wakker van,ze kunnen wel beter dan wat ze vandaag hebben laten zien en zoals Dikkie zei nog genoeg wedstrijden te gaan.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Zo'n dramatisch middenveld gisteren en dan 3x wisselen en Toornstra nog steeds op de bank houden. De enige speler die zowel verdedigend als aanvallend goed is. Hoe die Diemers die bal verspeeld bij de 0-1 echt verschrikkelijk. Drie zulke kansen missen aan het einde is bizar met name berghuis. En dan de dure nutteloze narsingh...
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Een type toornstra is wel nodig op het middenveld ja. Eentje die aansluiting vind bij de spits en diepgang zoekt zonder bal. Maar Toornstra zelf vind ik ook nooit echt heel geweldig spelen. Zeker niet in het huidige Advocaat concept waar hij wil terug zakken en Toornstra maar als een blinde blijft jagen. Technisch vind ik hem ook niet best. Maar die hem vervangen kunnen al helemaal niet een bal in de ploeg houden en door combineren.

Zet voor toornstra Jorgensen maar eens op het middenveld. Speelde bij Kopenhagen vaak als 10. Heb je minder druk om te scoren. En is sneller en heeft meer lengte en kracht dan toornstra.

Probeer dit middenveld: Fer, Teixeira en Jorgensen. Met fer in de punt naar achteren Teixeira op rechts (kijken of die en klik heeft met berghuis) en Jorgensen op links. En Jorgensen door laten bewegen naar de 10 positie in bal bezit en als dat gebeurt Haps door laten sluiten naar jorgensen zijn middenveld positie.
+1/-0

3 jaar geleden
Weer het oude liedje. Scoren en daarna weer terug zakken.
Kunnen ze dat dan niet?
Wat is dat toch met de club aan de hand.
Er is heel veel werk te doen voor Dikkie Dick.
Dit moet gaan veranderen, anders wordt het weer
een seizoen van (bijna) niks.
+1/-0