Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord zet zegereeks voort met winst tegen FC Emmen


Tijdstip
1 februari 2020
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Feyenoord zet zegereeks voort met winst tegen FC Emmen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord zet zegereeks voort met winst tegen FC Emmen

Feyenoord heeft zaterdagavond de uitstekende reeks van afgelopen maanden voort weten te zetten tegen FC Emmen. De thuiswedstrijd in De Kuip eindigde in een 3-0 zege. Oğuzhan Özyakup, Nicolai Jorgensen en Luis Sinisterra zorgden voor de doelpunten.

Aan de zijde van Feyenoord maakte Oğuzhan Özyakup zijn basisdebuut en voor de middenvelder werd het al snel een droomstart in De Kuip. De international van Turkije vervoerde op het middenveld de bal waarna Feyenoord kon counteren. Uiteindelijk zorgde Jens Toornstra met een goede assist dat Özyakup kon scoren.

Feyenoord bleef ook na die snelle treffer de overduidelijke betere ploeg. Na ruim een kwartier leek Luis Sinisterra voor de volkomen terechte 2-0 te zorgen, maar omdat Lutsharel Geertruida buitenspel stond werd de treffer afgekeurd. Nadat Özyakup via een vrije trap ook nog gevaarlijk werd, ging het niveau van Feyenoord hard omlaag en kwamen er nauwelijks kansen. Omdat FC Emmen zelf ook niets wist te creëren, gingen beide ploegen met een 1-0 voorsprong voor Feyenoord naar de kleedkamers.

Na rust bleef Feyenoord in het zwakke spel hangen, maar FC Emmen kwam er opeens met regelmaat gevaarlijk uit. Mede door gestuntel in de defensie kregen ze enkele goede kansen, maar dankzij uitstekende reddingen van Justin Bijlow bleef Feyenoord op voorsprong staan.

Gezien het spel van beide ploegen leek het echter een kwestie van tijd tot de gelijkmaker alsnog zou vallen. Een beetje uit het niets was het echter Feyenoord dat halverwege de tweede helft de score wist uit te breiden. Jorgensen wist de 2-0 binnen te werken na een goede vrije trap van Steven Berghuis.

Aan beide kanten leek het besef te komen dat het duel gespeeld was, waardoor er weinig meer gebeurde. Toch scoorde Feyenoord tien minuten voor tijd nogmaals. Een kopbal van Marcos Senesi kon door doelman Telgenkamp nog worden gekeerd, maar de rebound werd door Sinisterra in het doel gekopt en daarmee kwam de stand op 3-0. Vrij snel na die goal mocht Róbert Boženík als invaller ook zijn debuut voor Feyenoord maken. Doelpunten vielen er echter niet meer, maar Feyenoord deed door de 3-0 zege opnieuw meer dan uitstekende zaken met oog op de strijd om een Europees ticket.


[video] Droomdebuut Özyakup en 3 punten! | Highlights Feyenoord - FC Emmen


Steven Berghuis: 'Het waren drie goede goals, maar ik ben nooit helemaal tevreden'

In gesprek met Fox Sports gaf Steven Berghuis aan redelijk tevreden te zijn met de zege tegen FC Emmen. "Met de 3-0 wel. Het waren ook drie heel goede goals, maar ik ben nooit helemaal tevreden", aldus Berghuis. "We kunnen veel beter. Aan de bal en ook als we de bal verliezen in de druk zetten. Dat moet gelijk naar voren zodat het voor hun nog zestig, zeventig meter naar de goal is. Dan kun je zoveel makkelijker aan een nieuwe aanval gaan beginnen. Zeker thuis, maar ook tegen een ploeg als FC Emmen."

Volgens de aanvoerder was alleen bij fases het tempo voldoende. "Emmen kon het makkelijk van kant naar kant belopen. We houden ze dan tegen, maar dat moeten we sneller doen", zo gaf hij aan. "Als we het eenmaal verplaatst hebben, moet je op tempo er voorbij komen."

Berghuis werd ook gevraagd naar het debuut van Oğuzhan Özyakup. "Beter kun je niet binnenkomen denk ik", zei hij daarover. "Op de training maakt hij ook al een goede indruk. Je ziet wel dat hij al meer dan 40 interlands voor Turkije heeft gespeeld. Hij staat er gelijk."


[video] 'Unbelievable, I'm very happy' | Bozeník na debuut in De Kuip


Róbert Boženík: 'Het was een fantastisch moment voor mij'

Róbert Boženík gaf in gesprek met Fox Sports aan erg blij te zijn dat hij mocht debuteren bij Feyenoord. "Het was een fantastisch moment voor mij. Ik heb misschien vijf minuten gespeeld en twee kansen gekregen om een doelpunt te maken", aldus Boženík. "Dat is jammer, maar we hebben met 3-0 gewonnen en dat is top."

Voor de Slowaak was het de eerste keer dat hij voor zoveel fans mocht spelen. "Er waren meer dan 40.000 mensen. Dat is ongelofelijk voor mij", zo gaf hij aan. "Het voelde voor mij echt geweldig. Ik ben heel erg blij om voor zoveel fans te kunnen spelen."

Nerveus was Boženík niet toen hij het veld in kwam. "Ik was erg blij omdat ik mocht spelen in zo'n mooi stadion met zoveel fans", zei hij daarover. "Het stond 3-0 en ik mocht spelen. Ik had een kans om te scoren, maar dat maakt niet uit. Ik ben heel erg blij."


[video] 'Belangrijke drie punten, maar spel kon scherper' | Fer na duel tegen FC Emmen


Dick Advocaat: 'Na de 2-0 was het wel een gelopen koers'

Dick Advocaat was niet helemaal tevreden met het spel van zijn ploeg. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "FC Emmen stond goed georganiseerd met veel man achter de bal. Ze gokten op de counter en een paar keer lukte dat", aldus Advocaat. "We kregen wel genoeg kansen om de 2-0 te maken, maar zolang het nog 1-0 stond kon het ook de andere kant opvallen. Na de 2-0 was het wel een gelopen koers."

De trainer van Feyenoord was blij met de goal van Oğuzhan Özyakup, maar vond ook dat de middenvelder nog beter kan. "Je ziet toch wel dat hij een tijdje niet gespeeld heeft", zo gaf hij aan. "Maar je ziet ook dat deze competitie niet makkelijk is. Er moet veel gelopen worden en we moeten zorgen dat hij fysiek blijft aanhaken, want anders krijg je dadelijk blessures. Ik wisselde hem ook, omdat ik geen risico wilde lopen."

Advocaat was gedeeltelijk tevreden met het spel van Nicolai Jorgensen. "Ik vond hem de eerste helft echt niet goed. Dat heb ik hem ook verteld na afloop. De tweede helft speelde hij zoals hij hoort te spelen", zei hij daarover. "Buiten dat hij een mooie goal maakt, was er veel meer beweging en veel meer strijd. Dat hoort er op dit niveau bij. Dat ontbrak er bij hem aan in de eerste helft."


Oğuzhan Özyakup: 'Ik ben echt heel blij dat ik zo ben begonnen'

In gesprek met Fox Sports gaf Oğuzhan Özyakup aan het leuk te vinden dat hij de snelst scorende Eredivisie-debutant ooit is. "Het is vooral ook leuk dat het op de verjaardag van mijn moeder is. Voor het eerst in jaren dat op haar verjaardag weer samen met haar ben", aldus Özyakup. "Het was een leuk en goed begin. De wedstrijd ging ook wel goed. In de eerste helft hadden we volledige controle, maar in de tweede helft begin je een beetje slap en dat mag niet vind ik. Na de 2-0 bepalen we de wedstrijd."

De middenvelder voelt zich opgelucht sinds hij in Rotterdam is. "Ik voel me goed. Ben bij mijn ouders en bij mijn vrienden, die ik echt heb gemist", zo gaf hij aan. "Ik ga met plezier naar de training. Ik wil weer gewoon voetballen. Een beetje rust aan mijn hoofd en dat betaalt zich zo uit. Ik ben echt heel blij dat ik zo ben begonnen."

Özyakup vindt De Kuip te vergelijken met de sfeer in Turkse stadions. "Het zit elke wedstrijd vol. De fans zijn fanatiek en dat helpt mij wel een beetje", zei hij daarover. "Ik ben dat gewend en ik denk dat het iedere voetballer wel helpt als de sfeer zo is. Het is ietsjes anders. Een paar kleine dingetjes."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Oğuzhan Özyakup ('2)
Goal
2-0 Nicolai Jørgensen ('64)
Goal
3-0 Luis Sinisterra ('80)
Scheidsrechter
Van de Graaf
Toeschouwers
47.084 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Lutsharel Geertruida ('30)
Kaart
FC Emmen: Kolar ('43)
Kaart
Feyenoord: Oğuzhan Özyakup ('50)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraNicolai JørgensenSteven Berghuis


Oğuzhan ÖzyakupJens ToornstraLeroy Fer


Tyrell MalaciaMarcos SenesiEric BotteghinLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'63 Renato Tapia voor Oğuzhan Özyakup
'82 Róbert Boženík voor Nicolai Jørgensen
'82 Sam Larsson voor Luis Sinisterra


Opstelling FC Emmen

Kolarde LeeuwFrei


PeñaChacónHiariej


BurnetHeylenAraujoBijl


Telgenkamp

Wissels:

'46 Moussa voor Hiariej
'81 Jansen voor Peña
'81 Ugrinic voor Kolar


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 11 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
10  7 3-0 (1-0)
11  7 3-0 (1-0)
12  6 3-0 (2-0)
13  6 3-0 (2-0)
14  6 3-0 (2-0)
15  6 3-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.89. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Justin Bijlow (43 -> 5,0)
2. Oğuzhan Özyakup (35 -> 4,0)
3. Tyrell Malacia (17 -> 3,0)
4. Steven Berghuis (7 -> 1,5)
4. Luis Sinisterra (7 -> 1,5)
6. Marcos Senesi (4 -> 0,0)
7. Nicolai Jørgensen (3 -> 0,0)
7. Leroy Fer (3 -> 0,0)
7. Jens Toornstra (3 -> 0,0)
7. Lutsharel Geertruida (3 -> 0,0)
11. Eric Botteghin (1 -> 0,0)
12. Dylan Vente (0 -> 0,0)
12. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
12. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
12. Sven van Beek (0 -> 0,0)
12. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
12. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
12. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
12. Liam Kelly (0 -> 0,0)
12. Sam Larsson (0 -> 0,0)
12. George Johnston (0 -> 0,0)
12. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
12. Renato Tapia (0 -> 0,0)
12. Nick Marsman (0 -> 0,0)
12. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
12. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
12. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
12. Wouter Burger (0 -> 0,0)
12. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
12. Cheick Touré (0 -> 0,0)
12. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
12. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
12. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
12. Denzel Hall (0 -> 0,0)
12. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Róbert Boženík (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Mooi dat Ozyakup zo debuteerde. Belooft veel voor de rest van het seizoen
+1/-0

3 jaar geleden
Op de eerste 20 minuten na was het echt bar slecht. Emmen kan er geen reet van gelukkig. Deze mazzel is niet eeuwig durend.
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ozyakup is een prima aanwinst alleen jammer dat hij een paar seizoenen geleden transfervrij op te pikken was. Nu gaat ie je weer geld kosten.

Er zit wel meer muziek in deze selectie. Kwalitatief is die verbreed. Wat advocaat meer mogelijkheden geeft.

Probeer (al is het tegen advocaat zijn natuur in) meer risico te nemen in het elftal als je het spel moet maken. Het kan met deze behoudende speel styl niet goed blijven gaan tegen die met alle respect kleine ploegen.
Geef meer spelers een kans die goed zijn in de kleine ruimte, Aanvallend gevaarlijker zijn, het spel kunnen versnellen, diepte in je spel brengen of het spel snel kunnen verplaatsen.

Probeer deze fantasie opstelling eens:

Bijlow
Narsingh Fer Senesi Haps/Malacia
Ozyakup
Karsdorp Kokcu/Berghuis
Berghuis/Toornstra Larsson/Jorgensen Sinisterra

Narsingh heeft de snelheid en de voorzet om aanvallend meer te brengen als back. (zie promes soms in het nederlands elftal)
Fer kan het middenveld beter in dribbelen dan botteghin en heeft meer snelheid en een betere pass.
Ozyacup kan het spel verdelen.
Karsdorp kan diepte maken door loopacties in de 16 met zijn snelheid.
Kokcu/berghuis brengen creativiteit op het middenveld.
Larsson eens testen als spits. Heeft de beste techniek en hoeft in die positie minder mee te verdedigen. Is sneller dan de centrum verdedigers in de eredivisie. Kan combineren met de lopende mensen om hem heen in de kleine ruimte.
+1/-1

3 jaar geleden
Was er bij gisteren. Was niet al te best, maar gewonnen.
Ik had verwacht, dat Feyenoord met meer agressie Emmen te lijf te gaan.
Regelmatig blijven breien. Geloof me er komt echt geen koude winter meer.
Dus die dikke wollen sjaal en trui hebben we niet meer nodig.
Feyenoord moet eens meer ballen tonen en het spel agressiever benaderen, de bal sneller in de 16 van te tegenstander te krijgen. Teveel breedte passes. Echt ze moeten directer gaan spelen. Maar ik vrees, dat Dikkie Dik daar niet de man voor is. Op naar de volgende wedstrijd. Hopelijk gaat het beter worden.
+0/-0