Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Feyenoord behaalt zege in Almelo na drie doelpunten in tien minuten


Tijdstip
25 januari 2020
Stadion
Erve Asito
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Feyenoord behaalt zege in Almelo na drie doelpunten in tien minuten; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord behaalt zege in Almelo na drie doelpunten in tien minuten

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo zaterdagavond met 2-3 gewonnen. Op het kunstgras kwamen de Rotterdamse doelpunten van Toornstra, Sinisterra en Botteghin.

In tegenstelling tot de levendige en doelpuntrijke openingsfase tegen sc Heerenveen, begon de wedstrijd dit keer een stuk rustiger. Het was van beide kanten aftasten, wat ertoe leidde dat de eerste Feyenoord-mogelijkheid een kwartier op zich liet wachten. Na een vlotte combinatie tussen Geertruida en Berghuis werd ternauwernood een doelpunt van Leroy Fer voorkomen.

In de 19e minuut was het raak aan de andere kant. Uit een hoekschop kon verdediger Maximilian Rossmann volledig vrijstaand inkoppen. De zonedekking bij Feyenoord liet hierbij zeer te wensen over, aangezien er niemand in de buurt stond bij zowel Osman als Dessers. Ook na de 1-0 werd het spel van Feyenoord er niet beter op. Het was aan doelman Justin Bijlow te danken dat het scorebord na een halfuur nog steeds 1-0 aangaf: na een goede aanval van Heracles Almelo moest hij handelend optreden bij een schot van Jeremy Cijntje.

Steven Berghuis kon een paar minuten later gevaarlijk uithalen, maar zijn schot verdween over het doel van Janis Blaswich. Zo´n vijf minuten voor rust zorgde de aanvoerder van Feyenoord opnieuw voor gevaar. Uit zijn corner kreeg Eric Botteghin de bal er van dichtbij echter niet in gekopt. Ook Luis Sinisterra verzuimde om Feyenoord nog voor rust op gelijke hoogte te brengen met Heracles Almelo. Na goed voorbereidend werk van andermaal Steven Berghuis was zijn inzet veel te wild en ongecontroleerd. Hierdoor ging Feyenoord met een 1-0 achterstand de rust in.

Na rust kwam Feyenoord flitsend uit de startblokken, wat zich al snel in de 1-1 vertaalde. Nadat Jørgensen op het middenveld een duel won van Merkel, werd Berghuis op rechts weggestuurd. Na beheerst terugleggen kon de mee opgekomen Jens Toornstra via de handen van Blaswich de 1-1 binnenschieten. Twee minuten later was Berghuis dicht bij de 1-2, maar zijn harde knal werd tot corner verwerkt door oud-Feyenoorder Mats Knoester.

Bij de volgende aanval werd het alsnog 1-2. Een voorzet vanaf rechts kwam via een been van een Heracles-verdediger voor de voeten van Luis Sinisterra, die de bal verwoestend binnenknalde. Zo was de 1-0 achterstand binnen tien minuten omgebogen in een 1-2 voorsprong. En daarmee was de koek nog niet op. In de 57e minuut werd de marge verdubbeld door de Rotterdammers, toen Eric Botteghin een corner van Kökcü bij de tweede paal simpel kon afronden.

Na de 1-3 voor Feyenoord ging de storm wat liggen. Heracles Almelo was zichtbaar aangeslagen en Feyenoord nam wat gas terug, al hield het team van Dick Advocaat het initiatief in handen. Twintig minuten voor tijd kwam Luis Sinisterra in botsing met doelman Blaswich, waarna de Colombiaan uit voorzorg naar de kant werd gehaald. Zijn vervanger was Sam Larsson. Ook Luciano Narsingh kreeg nog wat speeltijd; hij kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Nicolai Jørgensen.

Daar waar een slotoffensief er niet echt in leek te zitten, kwam Heracles Almelo plotseling toch terug in de wedstrijd, toen Rossmann opnieuw vogelvrij stond bij een hoekschop. Hij schoot de bal knap binnen achter Bijlow. Om het in de slotfase dicht te houden, bracht Advocaat de herstelde Rick Karsdorp in het veld voor Orkun Kökcü. De laatste minuten waren spannend, maar leverden geen doelpunten meer op. Zo wist Feyenoord opnieuw drie punten toe te voegen aan het totaal.

Zaterdag 1 februari speelt Feyenoord om 19:45 uur de volgende competitiewedstrijd, thuis tegen FC Emmen.


[video] Met drie goals naar plek drie! | Highlights Heracles Almelo - Feyenoord


Steven Berghuis: "Spel uit de tweede helft voortzetten"

De 2-3 overwinning van Feyenoord op Heracles Almelo kwam zaterdagavond vooral tot stand in de tweede helft, waarin Feyenoord drie keer scoorde in tien minuten. Aanvoerder Steven Berghuis ging na afloop van de wedstrijd voor de camera in op wat er in de rust is besproken.

”We hebben een kleine tactische omzetting gedaan in de rust. In de eerste helft hadden we onze backs erg hoog staan en dit hebben we in de tweede helft aangepast. Door de backs iets lager te laten spelen kwam er meer ruimte voor ons middenveld. Vooral Jens (Toornstra, red.) kan dan echt in zijn kracht spelen.”

Verder benadrukte de aanvoerder van de Rotterdammers dat ze het spel van de tweede helft moeten voortzetten. ”Als we dat doen, kunnen we onze wedstrijden makkelijker gaan winnen. Nu werd het toch weer spannend na die 2-3. Die tegendoelpunten waren trouwens wel te voorkomen. Waarschijnlijk heeft Heracles onze corners geanalyseerd, waardoor ze er handig gebruik van maakte. Dat moet beter.” Dankzij deze overwinning stijgen de Rotterdammers, tot genoegen van Berghuis, naar de derde plek op de ranglijst.


[video] 'Leuk Zuid-Amerikaans feestje' | Botteghin na winst in Almelo


Dick Advocaat: "Tweede helft biedt veel perspectief"

Met 23 punten uit 9 competitiewedstrijden blijft Feyenoord doorstomen onder Dick Advocaat. Vooral de tweede helft was van hoog niveau, en de vraag aan de oefenmeester was dan ook wat er in de rust is gezegd in de kleedkamer.

”Het was vooral een tactische omzetting. We liepen te diep met onze backs, wat er automatisch voor zorgt dat Heracles met zes verdedigers gaat spelen. We wilden meer ruimte creëren en dus lieten we de backs iets verder terug staan. Daarom was er meer ruimte voor de middenvelders. Maar we hebben ze ook wel even wakker geschud, ja. Want van deze ploeg mag je, met alle respect, niet verliezen.”

Verder benadrukte de Hagenees dat de tegendoelpunten opnieuw onnodig waren. ”Het verdedigen bij corners zal echt verbeterd moeten worden. Hier moeten we meer aandacht aan gaan besteden, want dan voorkom je een spannende slotfase. Aan de andere kant hebben we ook nog goede kansen op de 2-4 gehad. Het is lang niet zo slecht als mensen zeggen, want anders blijf je geen 11 wedstrijden ongeslagen.”

Tenslotte ging Advocaat ook nog in op de vermeende interesse in een middenvelder. Volgens de trainer gaat het niet om een middenvelder uit de Eredivisie en duurt het waarschijnlijk ook nog even tot de transfer helemaal rond is.


[video] 'Ik ben super gretig' Karsdorp na comeback in Almelo!


Jens Toornstra: "Spirit en tactiek gaven de doorslag"

Feyenoord wist zaterdagavond met 2-3 te winnen bij Heracles Almelo. De basis voor de overwinning werd in het eerste kwartier na rust gelegd, waarin de Rotterdammers furieus uit de kleedkamers kwamen. Jens Toornstra pikte zijn doelpuntje mee en beaamt dat de tweede helft van een hoog niveau was.

”Deze overwinning voelt goed. Als je zo snel van een 1-0 achterstand naar een 1-3 voorsprong gaat, geeft dat heel veel vertrouwen aan de ploeg. De eerste helft speelden we nog wel redelijk, maar we creëerden geen kansen. We leden veel onnodig balverlies, waardoor we Heracles in hun spel lieten komen. De tweede helft hebben we een tandje bijgeschakeld.”

Over de tweede helft was de middenvelder kort maar krachtig. Naar eigen zeggen was het een combinatie van spirit en tactisch ingrijpen, wat Feyenoord de zege bracht. Ook was de middenvelder positief over de ontwikkelingen in het spel: ”Je merkt dat we achterin minder ruimtes en kansen weggeven. Vanuit die organisatie kunnen we vooral gaan voetballen en kansen creëren. We moeten voortborduren op de tweede helft van vandaag.”

Daarnaast antwoordde Toornstra, die ook in uitwedstrijden steeds vaker het net weet te vinden, met sarcasme op de vraag hoe het vele reizen de laatste weken bevalt: ”Ach, het houdt ons van de straat hè.”


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-3 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Rossmann ('19)
Goal
1-1 Jens Toornstra ('47)
Goal
1-2 Luis Sinisterra ('53)
Goal
1-3 Eric Botteghin ('57)
Goal
2-3 Rossmann ('78)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
10.686 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Heracles Almelo: Dessers ('50)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraNicolai JørgensenSteven Berghuis


Orkun KökcüJens ToornstraLeroy Fer


Tyrell MalaciaMarcos SenesiEric BotteghinLutsharel Geertruida


Justin Bijlow

Wissels:

'73 Sam Larsson voor Luis Sinisterra
'77 Luciano Narsingh voor Nicolai Jørgensen
'83 Rick Karsdorp voor Orkun Kökcü


Opstelling Heracles Almelo

CijntjeDessersvan der Water


Mauro Jr.MerkelKiomourtzoglou


HardeveldKnoesterRossmannBreukers (C)


Blaswich

Wissels:

'62 Szöke voor Dessers
'79 Konings voor Cijntje


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-3 (1-1)
 5 2-3 (1-1)
 5 2-3 (1-1)
 5 2-3 (1-2)
 4 1-2 (1-0)
 3 1-3 (0-2)
 3 2-1 (1-0)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
10  3 1-3 (0-1)
11  3 0-3 (0-1)
12  3 1-3 (1-1)
13  3 1-3 (0-1)
14  3 1-3 (1-1)
15  3 1-3 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.81. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jens Toornstra (24 -> 5,0)
2. Luis Sinisterra (19 -> 4,0)
3. Justin Bijlow (18 -> 3,0)
4. Steven Berghuis (14 -> 2,0)
5. Tyrell Malacia (10 -> 1,0)
6. Eric Botteghin (6 -> 0,0)
7. Marcos Senesi (5 -> 0,0)
8. Leroy Fer (4 -> 0,0)
9. Lutsharel Geertruida (2 -> 0,0)
10. Dylan Vente (0 -> 0,0)
10. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
10. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
10. Sven van Beek (0 -> 0,0)
10. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
10. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
10. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
10. Liam Kelly (0 -> 0,0)
10. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
10. Sam Larsson (0 -> 0,0)
10. George Johnston (0 -> 0,0)
10. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
10. Renato Tapia (0 -> 0,0)
10. Nick Marsman (0 -> 0,0)
10. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
10. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
10. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
10. Wouter Burger (0 -> 0,0)
10. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
10. Cheick Touré (0 -> 0,0)
10. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
10. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
10. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
10. Denzel Hall (0 -> 0,0)
10. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Róbert Boženík (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 weken geleden (gewijzigd)
Ja en Karsdorp gewoon op het middenveld zetten. Je ziet het hij presteert daar prima. Zeker in een vecht wedstrijd heeft hij meer dan Kokcu.

Karsdorp samen met fer en berghuis op je middenveld heb je diepgang, kracht en creativiteit.

Dan nog narsingh als rechtsback testen en toornstra op valse links buiten zetten en dan heb je een prima team.

En doe niet eigenwijs! Zet bij hoekschoppen mensen bij de palen!
+1/-0

5 weken geleden
Benauwde overwinning, 2e helft bij vlagen goed maar wel erg slordig.
Dick Advocaat brengt in ieder geval resultaat.
+1/-0

5 weken geleden
Ik vond zelfs de tweede helft van de tweede helft NIET kunnen .
+1/-0

 
5 weken geleden
Idd, alleen de eerste 20 minuten van de 2e helft waren goed, de rest was het weer niet veel soeps
+1/-0